Myslíte si, že to bude niekedy v budúcnosti možné? Že by existoval nejaký prístroj, čo by dokázal zobraziť naše myšlienky, spomienky a mohli by sme ich ukazovať ostatným ... Sme sa bavili s kamarátom o tom, ako by sme asi boli v prdeli, keby sa dajú niekt
@atropabelladona to ma vôbec nenapadlo a to som ''vôbec'' všetkých potterov nevidela ani nečítala stokrát tam mi to vždy prišlo úplne super, ale teraz ma to skôr desí, keby hocikto môže hocičo niekomu ukázať
V istej miere niečo také už existuje, tajní to začali vyvíjať už pred 15 rokmi. princíp je pomerne jednoduchý (na pochopenie). Mozog subjektu je stimulovaný rôznymi podnetmi, pričom pri každom reaguje mozog inak (centrá mozgu sú aktívne menej alebo viac pri každom pocite; láska, nenávisť, hnev, strach, vzrušenie, prekvapenie ... ale aj pri konkrétnych myšlienkach ako napr. pri myslení na farby, vône, chuť atď.). Subjekt vytvára v umelo vytvorenom prostredí akýsi vzorec na základe podnetov ktoré sú stimulované. na základe tohto vzorca sa následne dá reverzibilne ''prehrať akákoľvek spomienka'', keďže je stimulovaná mozgu samému
nie je to žiadne sci-fi, len pokrok vedy, ktorý samozrejme ide ruka s rukou utajovania a manipulácie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
(videla som priveľa SG a Farscapu na to, aby sa mi to zdalo ako dobrý nápad)
Tokri mali takúto technológiu
nie
áno
V istej miere niečo také už existuje, tajní to začali vyvíjať už pred 15 rokmi. princíp je pomerne jednoduchý (na pochopenie). Mozog subjektu je stimulovaný rôznymi podnetmi, pričom pri každom reaguje mozog inak (centrá mozgu sú aktívne menej alebo viac pri každom pocite; láska, nenávisť, hnev, strach, vzrušenie, prekvapenie ... ale aj pri konkrétnych myšlienkach ako napr. pri myslení na farby, vône, chuť atď.). Subjekt vytvára v umelo vytvorenom prostredí akýsi vzorec na základe podnetov ktoré sú stimulované. na základe tohto vzorca sa následne dá reverzibilne ''prehrať akákoľvek spomienka'', keďže je stimulovaná mozgu samému
nie je to žiadne sci-fi, len pokrok vedy, ktorý samozrejme ide ruka s rukou utajovania a manipulácie