Neviete mi niekto poradiť? V poslednej dobe, asi dva mesiace sa stále prejedám. Jem same sladké nezdravé veci a aj keď som neni hladná stále musím niečo hľadať. Potom keď som úplne plná, začnem sa ľutovať, znervozniem a zrazu si všetko začnem vyčítať. Už
základom je nemať doma nič mňamkovské a keď budeš mať doma samé grcky,čo nemáš rada,tak ťa prejde aj chuť
ja tiež jem aj keď nie som hladná len preto,lebo všade sú mňamky a proste to musím zjesť a stále musím mať niečo v ústach
@lori47 je to pomerne caste, trpim podobnym variantom, ale uz to je lepsie ako to kedysi bolo. v minulosti boli aj dni, kedy som dokazala literally zjest pol chladnicky, kazdopadne myslim si, ze prave to, ze neviem naschval zvracat ma zachranilo pred este vacsimi srackami, lebo teraz by som na stopro mala bulimiu. ja som si zvykla na zivot s neustalym bojom s jedlom, je to proste tak a inak to nebude. zaklad je ze si vies problem uvedomit a budes s nim postupne pracovat. kedze vies, kde je problem, snaz sa najst ten moment kedy sa ti spusti obranny mechanizmus v podobe toho, ze sa budes mat chut prejest a prinut sa robit/mysliet na nieco ine. chod si zasportovat, vydat energiu, skus sa "prinutit" aj vyplakat aby si uvolnila emocie, chod robit nejaku aktivitu alebo konicek co ta bavi, chod von s kamoskou atd atd. ako si aj sama naznacila, najhorsi je ten bludny kruh prejedenia sa a vycitiek a ten pocit, kedy zasa raz nad tebou vyhra tvoja zavislost. moj nazor je, ze zavislost na jedle (v akejkolvek forme, je ich viac) je priam az najhorsia, lebo jedlo nikdy nemozes zo svojho zivota uplne vyskrtnut. zaklad je teda v poznani svojej psychiky, v tom, ze s tym problemom budes pracovat a uvedomovat si ho, ale z vlastnej skusenosti ti poviem ze je to casto velmi tazky a dlhotrvajuci boj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
ja tiež jem aj keď nie som hladná len preto,lebo všade sú mňamky a proste to musím zjesť a stále musím mať niečo v ústach