Zaujímalo by ma, či niekoho tu z vás trápil resp. trápi problém PPP - porúch príjmu potravy (Vás, nie vašich známych) ... Ak áno, čo Vám pomohlo dostať sa z toho?
hej, brala som na to lieky, ktoré mi práveže skoro vôbec nepomohli, pretože ma neuveriteľne otupovali a aj keď som vďaka nim nepociťovala úzkosť, kvôli ktorej som mala stiahnutý žalúdok a doslova zabúdala jesť, nepociťovala som ani radosť, proste som sa cítila ako živá mŕtvola.... pomohlo mi jedine uvedomenie si, že všetko je to len v mojej hlave. že nechcem pociťovať únavu hneď ako vstanem z postele a že potrebujem energiu na to aby som fungovala ako normálny človek, aby som sa vôbec vládala postaviť z postele a niečo robila.
Vykašľala som sa v tej dobe na veľa vecí, ktoré ma bavili, uzavrela som sa do seba a je to fakt dlhodobý proces kým človek vnútorne dospeje natoľko aby si uvedomil čo robí zle a aby sa pohol vpred.Najpodstatnejšie je odstrániť, alebo bojovať proti príčine, kvôli ktorej máš ppp. Prajem veľa šťastia.
ja si myslim, ze som jeden cas mal. Proste som mal vymytu hlavu no a som bol posadnuty a proste, zivot som podriadoval doslova jedlu, a ked neco nebolo jak malo som zacal az saliet pomaly no. Ale casom som zmenil zmyslanie a nie je to take zle
Jop, v 12-13 rokoch. Pomohol mi obrovský pičung od rodiny, nútenie do normálneho stravovania, lieky a hormonálne injekcie, potom sme išli niekam na dovolenku tuším a tam bolo všetko stravovanie nalinkované a nemala som možnosť si nič kúpiť ani pripraviť.
Ale doteraz mám značne obsedantné tendencie, čo sa týka jedla, aj keď sa stravujem zdravo, aj keď nekriticky požieram, čo mi napadne.
Napríklad veľmi dlho jem a dôkladne prežúvam, nikdy som nechodila na školské obedy, v reštauráciách si odjakživa dávam len šalát alebo polievku, vždy viem, o koľkej hodine som naposledy jedla, poznám naspamäť zloženie svojich obľúbených potravín, pijem obrovské množstvá čistej vody, zaujímam sa o nutričné hodnoty, o trávenie a pridružené biologické a chemické procesy, predstavujem si metabolické dráhy Ale ja si robím tieto podvedomé štatistiky o všetkom a všetko počítam a priemerujem a vždy mám so sebou kalkulačku
mne to trvalo strašne dlho dostať sa zase ako-tak do normálu bohužiaľ, neexistuje žiadny univerzálny postup, lieky, jedálniček...musíš to hlavne sama chcieť, to je najpodstatnejšie. držím ti palce
Keď si to už uvedomuješ tak už to pôjde aj samo.. len proste začni jesť viac.. ale postupne.. a postupne si prestaň počítať kalórie ale základom je to zo začiatku držať tak aby si ani nechudla a ani nepriberala.. a proste než ťa to úplne upustí tak jedz tak na hranici medzi normálom a stravou čo máš teraz.. aj tak keby začneš jesť o moc viac naraz tak ti len bude zle a nezješ už potom nič.. viem o čom hovorím..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Vykašľala som sa v tej dobe na veľa vecí, ktoré ma bavili, uzavrela som sa do seba a je to fakt dlhodobý proces kým človek vnútorne dospeje natoľko aby si uvedomil čo robí zle a aby sa pohol vpred.Najpodstatnejšie je odstrániť, alebo bojovať proti príčine, kvôli ktorej máš ppp. Prajem veľa šťastia.
Ale doteraz mám značne obsedantné tendencie, čo sa týka jedla, aj keď sa stravujem zdravo, aj keď nekriticky požieram, čo mi napadne.
Napríklad veľmi dlho jem a dôkladne prežúvam, nikdy som nechodila na školské obedy, v reštauráciách si odjakživa dávam len šalát alebo polievku, vždy viem, o koľkej hodine som naposledy jedla, poznám naspamäť zloženie svojich obľúbených potravín, pijem obrovské množstvá čistej vody, zaujímam sa o nutričné hodnoty, o trávenie a pridružené biologické a chemické procesy, predstavujem si metabolické dráhy Ale ja si robím tieto podvedomé štatistiky o všetkom a všetko počítam a priemerujem a vždy mám so sebou kalkulačku
a podľa konvenčnej medecíny som asi ortorektik, ale dlabem do toho, načo sa nechať zrážať
... a takže vravíš, že aj ked si už na tom OK, tie zvyky u teba ako-tak pretrvávajú ?