Ahojte , rada by som sa opýtala, či je možný prestup na inú strednú školu aj v prípade, že som na ňu nepísala prijímacie skúšky? Chcela by som prestúpiť po prvom ročníku zo všeobecného gymnázia na bilinguálne. Máte s tým niekto skúsenosť? ...
Ja som prestupovala na polroka v prvaku z LM, z bilingvalneho gympla do BB na sportovy a nebol najmensi problem..nerobila som ani skusky ani talentovky len som poslala vysvecka a diplomy..ale podla mna to zalezi od skoly predovsetkych..aky maju system, podmienky atd
určiťe ti najlepšie bude vedieť povedať riaditeľ danej školy, aké majú počty a či sú v stave zobrať niekoho ďalšieho.
každopádne na bilingválnom by si podľa mňa musela ísť od prvého ročníka, načo nabehneš do druhého, keď nebudeš vedieť jazyk?
@stef9 a ako by si im svoju dostatočnú znalosť preukázala? na biligválnom gympli je v podstate celý prvý ročník len o učení sa cudzieho jazyka (keďže po ďalšie roky sa predmety ako matika, fyzika, chémia biológia etc učia v tom jazyku bola by hlúposť začať s tým bez znalosti)
každá škola má max. počet študentov, je to dané zo zákona koľko môže byť v triede žiakov
stručne a jasne, nemyslím, že má zmysel prestupovať na biligváč v druhom ročníku.
@stef9 tak prijimacky tam su normalne gympel ako gympel, len viac prihliadaju na sportovcov... ako vravim ale, zalezi od skoly, tam priamo sa musis pytat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
každopádne na bilingválnom by si podľa mňa musela ísť od prvého ročníka, načo nabehneš do druhého, keď nebudeš vedieť jazyk?
každá škola má max. počet študentov, je to dané zo zákona koľko môže byť v triede žiakov
stručne a jasne, nemyslím, že má zmysel prestupovať na biligváč v druhom ročníku.