Som celkom narcis, rada rozpravam pred ludmi. Ale tak, ze ja mam slovo a ostatni drzia picu, zase na party s 10 ludmi pri stole toho moc nepoviem.
A uz som sa pokusila zlepsit aj svoje prezentacne zlozvyky, no som pomerne dobry presenter, len rozpravam sakra rychlo (lebo v Kosicoch sa tak hovori proste ) a vzdy vzdy s tym mam problem.
som nehorázne vďačná za to, že mám úplne až dar prezentovať. mne sa kolegyňa smeje, že ja rozprávam takým spôsobom, že to je ako med na uši, aj keby som predávala hovná, tak ich všetky chce
kedysi som bola obrovský stresér, ale už som prijala fakt, že viem prezentovať, tak už nemám nutkanie vylučovať zo seba všetko všetkými otvormi.
snažím sa nemať prezentáciu pripravenú detailne, vždy mám len poznačené body, o čom chcem hovoriť a veci, ktoré isto nechcem zabudnúť. a snažím sa začínať niečím zaujímavým, aby som získala pozornosť. inak si nechávam veľa miesta na improvizáciu, pretože mi to je prirodzenejšie, než sa nad niečím naučeným zasekávať.
ale potrebujem ešte zamakať na gestikulácii, niekedy to preháňam
Jezis a nepoznam bodky dokazem rozpravat 15 min v jedinom suveti, na co vsetci maju nervy, co aj chapem, ale neviem mysliet koherentne, ked sa sustredim na ukoncovanie viet.
@3 na komunikacnych zrucnostiach nas takto ucili pripravenu musis mat prvu a poslednu vetu, to medzi tym aj tak nikto nesleduje. S obsahovou strankou vacsinou problem nemam, ale dobre pravidlo na filtrovanie bullshitu je, ze ak nieco nespomenies dvakrat, netreba to tam ani raz.
No a nejake vizualizacie toho, ze si neprekonatelne sebavedomy, strhujuci recnik, sebavedome stat, nohy primerane nasiroko, neknisat sa, nehrat sa s nicim, ocny kontakt striedavo s celym publikom.
Hlavne sa presvedc sam o tom, aky si zaujimavy a uchvatny, a potom tomu mozu uverit ostatni. Ale stale primerane k svojej osobnosti, nech to nehras moc ocividne.
neviem ci som dobry prezentator, kazdopadne ma to bavi robit...no v principe, zistim co najviac o tom, co idem prezentovat, vec, sluzbu, firmu a pod...napisem si na papier zachytne body...ako napriklad: vznik firmy, podnikatelsky zamer, angazovanost a podobne...kazdy z tychto hlavnych bodov rozvrhnem na temy...ku kazdej si pripravim par viet...a k niektorym aj priestor na jednu max. dve otazky...aby ludia nahodou nezaspali ...a takto pokracujem az k zaveru...
Robil som len 2 prezentacie (obe na vyske). Dizajnom som sa snazil inspirovat Applom kedze oni vedia co robia. No a "prednes" obsahu som vacsinou improvizoval, kedze som bol zaneprazdneny alkoholom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
A uz som sa pokusila zlepsit aj svoje prezentacne zlozvyky, no som pomerne dobry presenter, len rozpravam sakra rychlo (lebo v Kosicoch sa tak hovori proste ) a vzdy vzdy s tym mam problem.
kedysi som bola obrovský stresér, ale už som prijala fakt, že viem prezentovať, tak už nemám nutkanie vylučovať zo seba všetko všetkými otvormi.
snažím sa nemať prezentáciu pripravenú detailne, vždy mám len poznačené body, o čom chcem hovoriť a veci, ktoré isto nechcem zabudnúť. a snažím sa začínať niečím zaujímavým, aby som získala pozornosť. inak si nechávam veľa miesta na improvizáciu, pretože mi to je prirodzenejšie, než sa nad niečím naučeným zasekávať.
ale potrebujem ešte zamakať na gestikulácii, niekedy to preháňam
No a nejake vizualizacie toho, ze si neprekonatelne sebavedomy, strhujuci recnik, sebavedome stat, nohy primerane nasiroko, neknisat sa, nehrat sa s nicim, ocny kontakt striedavo s celym publikom.
Hlavne sa presvedc sam o tom, aky si zaujimavy a uchvatny, a potom tomu mozu uverit ostatni. Ale stale primerane k svojej osobnosti, nech to nehras moc ocividne.