Myslíte si, že v súčasnosti je zásada prezumpcie neviny v súdnych sporoch dodržiavaná v súlade s jej intenciami?
Ak nevieš čo to znamená, nájdi si na nete.
Ja si myslim, ze bojujem za slobodu! Dovod zablokovania je absurdny, da sa povedat, ze vznikol predsedens a nikto nie je v bezpeci, staci vulgarizmus a letis!
Našiel som si tam ďaľšiu chybu ... čo sa týka otázky, prečo by nebola? Máš skôr pocit, že samotný proces je nejakým spôsobom nie naklonený obžalovanému? ^^ Konkretizuj!
Tak je to korektné, že len corpus delicti rozsekne gordický uzol, inak nie ^^ ... a myslím, že si asi nespomeniem na ďaľší súdny spor, kedy bol s tým problém v súčastnosti.. očividne i médiá zohrávajú veľkú úlohu.. pomerne často sa stávalo zač. minulého storočia, že váhy boli naklonené práve skôr dojmom z nepriamych dôkazov a tlaku spoločnosti ...
No média by mali hlavne nestranne informovať nie byť mienkotvornými .. alebo ako to povedať.. v prípade súdnych sporov zas ťažko povedať nakoľko sú ovplyvňovaní samotní sudcovia.. dôležité však je aby bol pán prezident Kryska spokojný s predstaviteľmi najvyššieho súdu ^^ ...
To si pekne napísal, ja napríklad tiež nemám rád, keď morálne hodnoty segregujú od právnych a podobne.. ono jedno z druhého vychádza resp. dopĺňa podľa môjho skromného názoru
Jasne ze nieje . Necital si o tom ukrajincovi ktoreho odsudili na 3 roky a sedel tusim 9-12 rokov, potom ho pustili a teraz sa bude sudit a vysudi si desattisice lebo ho tam drzali roky nepravom. Na slovensku je to tak ze kazdy si robi co chce, takze aj prachy hraju velmi velku rolu . Ja osobne s nicim takym nastastie nemam skusenosti ale je to tak. Napriklad aj podnikatel Mišenka ktory sedi a nasivaju na neho vrazdy z nevyriesenych pripadov- nikto nevie ci to spravil ale oni nemaju dokazi a vymyslaju blbosti a nakoniec ojebu sami seba ( platicov dani ).
A este 1 vec, Slovensko ma najviac hladanych ,,zlocincov'" ( na pocet obyv) interpolom - to je neuveritelne, tusim ze tam hodili aj nejakeho zlodeja zo Sali. Sme proste retardovany policajny stat, musia tam ist stovky milionov € aby sa mohli robit superbykoviny , zbytocnosti a hluposti ako poslat ,,vladny special" pre Mišenku ktory sa opaluje na belize. Ved toto robi hadam uz iba 100x bohatsi stat so 100x vetsim vplyvom -USA, to sa proste nerobi...Oni to robia preto lebo po komunizme sa robilu vselijake podvody , vrazdy , zlodejstva a vsetko sa to zametalo pod koberec, takze snazia sa zastrasit a zaroven aj oklamat drvivu vacsinu ludi ze spravodlivost na slovensku funguje, kedze tie najvacsie svine a mafiani ako lexa , meciar a kopu ostatnych uz maju vsetko co chceli. No tak ale vacsina je vzdy hlupa, tak coskoro sa to nezmeni... Stavim sa ze Kalimerov sen je prijat este raz tolko policajtov, aby to bolo skutocne tak ze na kazdom rohu jeden policajt.
Na co narazas ? Pisem to na mobile tak´...@dumbledore
@xy12345 si si robil prieskum kriminologickej správy ministerstva vnútra o objasnenej kriminalite či? na počet obyvateľov, hej aj Island pestuje najviac banánov v Európe na počet obyvateľov ..., ja som sa pýtal na prezumpciu neviny, okej no veď vidím, že si právom nasratý na tento banánistan ...
Neviem vobec, na zaklade coho by som to mala posudzovat, nebola som ucastna sudneho konania a nemam o ziadnom konkretnom dostatocne.podrobne.informacie.
Ale zaujima ma, ak mozem odveci, preco je v pripade antidiskriminacnej zaloby bremeno dokazovania na obzalovanom, na to sa prezumpcia nevztahuje? Ci to nie je trestny cin?
@narazuvzdornaa prezumpcia neviny znamená, že nemožno nikoho považovať za vinného, pokiaľ mu nie je preukázaná vina, rozhodnuté o jeho vine...
Samozrejme ide o úlohu obžalovaného (v trestnom konaní), žalovaného (v občianskom súdnom konaní). Prípad diskriminácie sa bude týkať preukázania skutočností, ktoré odôvodňujú diskriminačné správanie voči jeho osobe, teda je to v záujme tej ,,diskriminovanej" osoby, ona musí preukázať, že k tomu došlo, nato má obhajcu....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ja suhlasim, ale vazne!
Na co narazas ? Pisem to na mobile tak´...@dumbledore
Ale zaujima ma, ak mozem odveci, preco je v pripade antidiskriminacnej zaloby bremeno dokazovania na obzalovanom, na to sa prezumpcia nevztahuje? Ci to nie je trestny cin?
Samozrejme ide o úlohu obžalovaného (v trestnom konaní), žalovaného (v občianskom súdnom konaní). Prípad diskriminácie sa bude týkať preukázania skutočností, ktoré odôvodňujú diskriminačné správanie voči jeho osobe, teda je to v záujme tej ,,diskriminovanej" osoby, ona musí preukázať, že k tomu došlo, nato má obhajcu....