myslim si ze nie, na zaklade preziteho a zdielaneho, casu, genetiky napriklad.
priatel je v podstate cudzi clovek s ktorym v urcitom case zozdielas svoj zivot, zazitky, myslienky a pocity.. ale rodina je krv, spolocny majetok zoznaciatku a v podstate cely zivot, rodine vdacis akoby za vsetko pretoze nedopustili aby si ako dieta zomrelo a len vdaka nej vobec existujes, toto sa o priateloch povedat ani zdaleka neda, to som spomenul iba okrajove veci
ale neznamena ro ze si nieco dlzny/ dlzna rodine, nie si nikomu dlzny/dlzna nic len z toho vychadza to ze k rodine by clovek mal mat vacsi respekt, hlbsi cit a vacsiu vdaku ako k inym ludom alebo spolocenskym systemom ci ideologiam...niekedy nechapem ako moze niekto napriklad milovat boha viac / mat vacsie puto k nemu ako respekt k rodine..( a ano viem ze existuje sto rodin v ktorych sa ludia a deti tyraju alebo znasilnuju ci zabijaju) tu mam skor na mysli klasicku psychicky zdravu formu rodiny
zalezi to od kazdeho ale clovek by mal mat na kazdy svoj nazor za ktorym si stoji argument , mna zial nenapadol ziaden rozumny na moj nazor a preto sa pytam vas ci ma niekto nahodou nepresvedci o tom ze sa mylim, svojim argumentom
Pre mna su zas dolezitejsi priatelia ako rodina. A moj argument na to je asi taky ze to su ludia ktori si vztah so mnou (a ja s nimi) vybudovali na zaklade niecoho a preto je to silne..nie ako napr. pri rodine kde mam mozno spolocnu krv ale co z toho ked vzajomne vztahy su bieda..proste nebudem mat rada ludi len preto ze "ved je to tvoja rodina" ..ale nevravim ze ten vybudovany vztah nemoze byt aj v rodine
@sianagirl245 Matka ťa kojila, obetovala ti čas, v podstate časť života otec zrejme detto a to je nič? Pochopíš ale na 99% časom čo znamená rodina, lebo keď sa na teba vyserú kamoši z rodiny málo kto.
@sianagirl245 Áno, momentálne ale uvidíš že dozreješ do bodu keď to bude úplne naopak. Na to by som aj stavil. Pre mňa v puberte to bolo tiež tak, tým nechcem povedať že si v puberte.
U každého je to inak. Podľa mňa má každý dve rodiny, jednu pokrvnú a tú druhú podľa vlastného výberu. A niekedy prevažuje tá druhá, pretože s tebou nie sú preto, že musia, ale preto, že chcú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
priatel je v podstate cudzi clovek s ktorym v urcitom case zozdielas svoj zivot, zazitky, myslienky a pocity.. ale rodina je krv, spolocny majetok zoznaciatku a v podstate cely zivot, rodine vdacis akoby za vsetko pretoze nedopustili aby si ako dieta zomrelo a len vdaka nej vobec existujes, toto sa o priateloch povedat ani zdaleka neda, to som spomenul iba okrajove veci