Akurat predvcerom som nejake peniaze poslal, kedze si myslim, ze je to problem, ktory sa tyka nas vsetkych bezohladu na momentalny postoj Australie voci klimatickym zmenam. Chcel som sice podporit zachranu zvierat, ale nejako mi weby, ktore s tym pracuju nechcelo nacitat, tak som prispel hasicskym oddielom v NSW.
@feelagain Bohata zapadna krajina, ktora ma dostatok zdrojov v porovnani s nejakou Bohom zabudnutou shithole country niekde v Afrike. A horiace zvieratka v televizii so mnou nic nerobia ¯_(ツ)_/¯
Sorry ale oni sú na poslednom mieste na svete čo sa týka ekológie a nejakých veci s tým spojených..takže dostali backfire..doslova jasné že cute koaly za to nemôžu ale snáď sa. Nad sebou aspoň zamyslia či uhoľné bane budú ich top zdroj energie a prijmu
@limitles Pozri, ale požiare jednoducho musia byť a sú prospešné. Niektoré druhy stromov, napr. Pinus Contorta sa pritom najlepšie rozmnožujú. Ich šišky sa pri tom teple otvárajú a vypúšťajú semená. Požiare je potreba na skyprenie pôdy, obohatenie o živiny často sa tým zbavujú aj škodcovia. Lenže to nastáva keď sa v lese nahromadí veľa suchého materiálu. Keď je ho tam relatívne dobré množstvo tak to prospeje lesu a dá sa kontrolovať. Ale ak to tam necháš hromadiť sa celé roky a každý krík ideš uhasiť tak sa nečuduj, že ti zhorí celá krajina. Čiže lepšie spáliť háj ako celý les.
Nech si majú baní koľko chcú ale nech regulujú požiare. Taká vyspelá ekonomika sa neuživí na slniečku a veternej energii. Alternatívou je jedine jadrová energia a v budúcnosti fúzne reaktory. Nemôžeš zbrzdiť celú ekonomiku a zastaviť príjem energie len kvôli životnému prostrediu. Je to smutné, ale pravda. Tie zmeny musia prebiehať veľmi pomaly a opatrne. Ak by sa aj zastavili a zbúrali všetky spaľovne na výrobu energie tak to vyvolá viac škody ako úžitku.
Kráľovná Alžbeta im môže poslať, má z čoho. Okrem toho požiare tu vždy boli aj v minulosti. Vtedy ich ľudia vôbec nehasili, viete si predstaviť aké obrovské plochy mohli ľahnúť popolom ? Hlavne v Amerike zistili vedci, že požiare sa šírili naprieč celým svetadielom od Kanady až po Mexiko. Okrem toho Austrália je obrovské územie oproti napr. Slovensku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
» www.dobrenoviny.sk/c/177448/filmov...
Nech si majú baní koľko chcú ale nech regulujú požiare. Taká vyspelá ekonomika sa neuživí na slniečku a veternej energii. Alternatívou je jedine jadrová energia a v budúcnosti fúzne reaktory. Nemôžeš zbrzdiť celú ekonomiku a zastaviť príjem energie len kvôli životnému prostrediu. Je to smutné, ale pravda. Tie zmeny musia prebiehať veľmi pomaly a opatrne. Ak by sa aj zastavili a zbúrali všetky spaľovne na výrobu energie tak to vyvolá viac škody ako úžitku.