Chcel by som sa spytat na vas nazor. Byvam s priatelkou uz pol roka, mame spolocny ucet, nakupujeme spolocne veci. Je nam 21 rokov. Priatelka je absolutne nezavysla od rodicov financne. Je normalne, ze chodi kazdu chvilu domov na dlhsiu dobu? Pravidelne vikendy kazdy druhy tyzden a teraz cez leto uz 2. Krat odisla na 6 dni prec za rodinou. Ja potom ostanem uplne sam a je mi na hovno, poviem pravdu, strasne mi chyba uz prvu noc, ked musim zaspavat sam. Som strasne zufaly a neviem co mam robit. Mna to strasne nebavi byt s niekym, kto mi stale odchadza prec.
Potom ak ideme niekam sa okupat, popripadne sme planovali dovolenku, tak jej rodicia nadavaju a psychicky ju vydieraju, ze ak sa so mnou nerozide a neodstahuje odomna, tak s nou prerusia kontakt. No ona ako poslusne dievca pride domov (to iste sa deje, ak nahodou prerusi frekvenciu kazdy 2. vikend a nahodou nepride)
Ja fakt neviem, co mam robit... je mozne, ze ma nelubi alebo co je vo veci?
Už si také forum zakladal. Ak by ťa nelubila, už by sa na teba dávno vybodla. Ale vieš, aj rodina je dôležitá. To, že žije s tebou je jedna vec, ale na rodinu zabúdať netreba. Si ešte mladý, užiješ si jej dosť.
No vies, mne povedala, ze nema potrebu chodit domov stale, staci jej prist na jeden den raz za cas, dokonca mi pise, ze ju to tam nebavi. Problem je, ze rodicia ju vydieraju, mal som tu cest si precitat spravy od jej mamy, ako ju vydedi za to, ze neprisla domov a ze serie na nich, potom sa hned zbali a ide prec, mne to narusi vsetky plany a som hotovy, pretoze nemam, co robit. Vediet to dopredu, tak pohoda...
Neviem ako mam bojovat proti jej rodine, ktora nam robi naschval...
Proti rodine sa ťažko bojuje, rodina vie byť pevná ako skala. Možno keby ste si spolu s jej rodičmi sadli a stanovili nejaké harmonogramy.
Inak, robili jej to aj pri bývalých či len pri tebe? Čo im na tebe vadí?
@alex458 to som už zistil preto som aktuálne sám lebo moja bejvala nedokázala naďalej počúvať to čo som jej vravel že sa môže aj pototo a nikdy nebude dobrá v očiach svojej matky...je to celé zle
Predomnou nemala nikoho vazneho, len pusa a obcas kino. Ja len mi to proste velmi vadi, riesim za nu vsetko - lekarov, platim jej vsetko, vsetko co ma dostane a potom, ziadan od nej len, aby bola so mnou cez vikendy a ide do riti...
No vies, ja nemam ochotu stanovit si harmonogramy s jej rodicmi, vsak ja nezijem s nimi, nic jej ani neplatia, tak nemaju pravo ju vydierat
@unknwnn tu nejde o to, či maju právo alebo nie. Sú to rodičia, to nezmeníš. Očividne keď je u nich má sa dobre, lebo inak by za nimi v 21 nechodila. A to, že nemáš ochotu je tiež smutné, pretože hoc nežiješ s nimi, žiješ s ich dcérou a oni sú súčasťou jej života.
Btw, neplať jej nič, ani za ňu nič nevybavuj. Má 21 a nie 5.
Mne je čudné že pokiaľ ste spolu a ešte spolu aj bývate prečo za rodičmi chodí sama a nejdete trebárs spolu hlavne takto že na 6 dní ..pokiaľ máte vy dvaja dobrý vzťah mali by ste spolu držať a išiel by si s ňou a ak nemáš s jej rodičmi dobrý vzťah čo sa mi zdá že nemáš tak možno by to aj pomohlo že príde s tebou alebo vôbec .. možno by tak na ňu netlačili nech tam stále je...alebo by vás začali rešpektovať že máte aj svoj život
Ich správanie znie nezdravo, ale pravdupovediac tvoje tiež. Podľa mňa je nesprávne sa dištancovať od rodiny frajerky, pokiaľ na to nie je vážny dôvod - napr. ak sú to alkoholici alebo podobne (a ani vtedy to podľa mňa nemusí vždy byť správne).
Je jedno,. koľko máte rokov alebo či je finančne nezávislá od.rodicov.
Chápem, že možno ty s tvojimi si v kontakte zriedkavo,aj to, že ťa nebaví navštevovať jej rodinu. Ale prekonať v tomto smere svoje sebectvo môže veľmi pomôcť tvojmu vzťahu s frajerkou.
Čo tak ísť s ňou k jej rodičom niekedy a trebárs im pomôcť s dacim alebo len tak proste byť spolu?
A tiež by si mohol popracovať na tej závislosti od frajerky - to, že ti je nahovno, keď je preč, nie je dobrý znak.
Sorry, že dávam rady len k tebe a nie k frajerke, ale jediný koho môžeš zmeniť si ty, nie ona. Jej budem radiť, keď ona založí fórum xD
Nemam problem ich navstevovat, ale oni su z malej dediny, ja z Bratislavy, stradne narazky maju na nas a na celu moju rodinu, ze bratislavcania a podobne, ked mam snahu pomoct, nechcu a poslednu dobu, ze ma tam nechcu uz vidiet, pricom priatelka nechape preco, nic som im nespravil, len som im povedal, ze sa mi nepacilo, ze ju raz nutili, aby sa so mnou rozisla a sla byvat naspat domov. Odvtedy tam nechodim, maju proste nejaky problem
Tak to proste vyriešte pragmaticky a prestaň jej všetko platiť a nenazývaj svoj účet vaším spoločným, jej rodina má stále povinnosť ju živiť.
Ty si ju prestaneš nárokovať, rodina sa spamata co pre ňu vlastne robíš a priateľka bude musieť tiež osiahnut k ozhodnutie.
Ja neviem vyzerá to choro zo strany tvojej priateľky aj jej rodiny. Ale myslím, že ty budeš mať tiež diel viny ktorý tu nepriznávaš, takže ťažko radiť. nemyslím že je tam úplna pohodička z tojej strany.
Mozno by ste spolu mohli skusit navstivit psychologa ak vam ten vztah za to stoji...
Inak nesuhlasim s inymi ze sa máš nejak snažiť silou mocou o dobré vzťahy s rodičmi partnera - ak sú jebnutí, velmi kludne sa od nich distuncuj a kludne im to daj aj na javo. Ak ju zaujíma dedictvo, ktore bude aktualnou temou tak za 30-40 rokov tak na bude uz nieco divne.
Na druhej strane maj na pamati, ze tym ako je na teba odkazana a zaroven budes trvat na odstrihnuti od rodicov, fakticky si ju spravis zavislou na sebe čo do velkej miery robíš už teraz...
Proste plne naj by bolo podľa mňa sa spolu snažiť z nej spravit cloveka, ktory nebude odkazany ani na rodicov ani na teba, potom mozte zacat skutocne zit vo vztahu...
@unknwnn jedna vec je, ze ma rodinu, takze je pochopitelne, ak spolu dobre vychadzaju, ze ju chodi navstevovat. Ale druha vec uz jer to ich stvanie voci tebe... v tomto vedia byt niekedy rodicia uplne pridrbani... V tomto stadiu, ake popisujes, je asi len jedina moznost - poriadne to s nou prebrat, porozpravat sa... ak budu jej rodicia pokracovat v tomto vydierani a ultimatach, bude to este horsie a hlavne je to na nej, aby sa tomu postavila. Musis to s nou jednoducho prebrat... niektore to zvladnu, postavit sa rodicom, niektore nie... to uz je na nej a ak ta aj ona miluje, bude sa tomu tiez musiet postavit... vsetko je to o komunikacii
Do vzťahov sa moc nevyznám, ale ak môžem poradiť, tak najdôležitejšie je sledovať, čo chce ona bez ohľadu na rodičov alebo teba. Ja sám mám problém byť k druhým úprimný, lebo sa vždy bojím ako na to zareagujú. Preto sa radšej vždy vvyhováram na vonkajšie okolností, ako by som to mal povedať napriamo. Neviem, môže to byť podobné aj s ňou. Preto je dôležité aby nebol nijaký nátlak zo žiadnej zo strán (rodičov prostredníctvom vyhrážok ohľadom prerušenia kontaktov , dedičstva, alebo tvojej tým, že jej niečo financujes, lebo predpokladám, že si ju nechceš kúpiť) ale jej slobodné rozhodnutie.
Vies, to ona mi povedala, ze sa vsetko zmeni, ked nebude od rodicov financne zavisla, preto platim byvanie a este som jej dal aj celu moju vyplatu za 2 mesiace + ona si k tomu dost zarobila, no odvtedy sa nezmenilo nic, priam je este posratejsia z rodicov ako doteraz.
Uz pred rokmi este pri byvalom mi.mama raz povedala: "Bud rodina alebo on. Vyber si" a vies co? Vysvetlila som jej, ze si nemienim vyberat, ze lubim.aj ju ale aj jeho a ze odmietam hrat tuto jej hru. Netreba sa bat povedat nie. Dokedy sa chce nechat vydierat? Cely zivot.bude skakat tak ako jej piskaju? Je to jej zivot a mala.by robit to, co chce ona. A mame pekne vysvetlit, ze uz neni mala.a nech z nej nerobi hlupanu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Chcel by som sa spytat na vas nazor. Byvam s priatelkou uz pol roka, mame spolocny ucet, nakupujeme spolocne veci. Je nam 21 rokov. Priatelka je absolutne nezavysla od rodicov financne. Je normalne, ze chodi kazdu chvilu domov na dlhsiu dobu? Pravidelne vikendy kazdy druhy tyzden a teraz cez leto uz 2. Krat odisla na 6 dni prec za rodinou. Ja potom ostanem uplne sam a je mi na hovno, poviem pravdu, strasne mi chyba uz prvu noc, ked musim zaspavat sam. Som strasne zufaly a neviem co mam robit. Mna to strasne nebavi byt s niekym, kto mi stale odchadza prec.
Potom ak ideme niekam sa okupat, popripadne sme planovali dovolenku, tak jej rodicia nadavaju a psychicky ju vydieraju, ze ak sa so mnou nerozide a neodstahuje odomna, tak s nou prerusia kontakt. No ona ako poslusne dievca pride domov (to iste sa deje, ak nahodou prerusi frekvenciu kazdy 2. vikend a nahodou nepride)
Ja fakt neviem, co mam robit... je mozne, ze ma nelubi alebo co je vo veci?
No vies, mne povedala, ze nema potrebu chodit domov stale, staci jej prist na jeden den raz za cas, dokonca mi pise, ze ju to tam nebavi. Problem je, ze rodicia ju vydieraju, mal som tu cest si precitat spravy od jej mamy, ako ju vydedi za to, ze neprisla domov a ze serie na nich, potom sa hned zbali a ide prec, mne to narusi vsetky plany a som hotovy, pretoze nemam, co robit. Vediet to dopredu, tak pohoda...
Neviem ako mam bojovat proti jej rodine, ktora nam robi naschval...
Inak, robili jej to aj pri bývalých či len pri tebe? Čo im na tebe vadí?
Predomnou nemala nikoho vazneho, len pusa a obcas kino. Ja len mi to proste velmi vadi, riesim za nu vsetko - lekarov, platim jej vsetko, vsetko co ma dostane a potom, ziadan od nej len, aby bola so mnou cez vikendy a ide do riti...
No vies, ja nemam ochotu stanovit si harmonogramy s jej rodicmi, vsak ja nezijem s nimi, nic jej ani neplatia, tak nemaju pravo ju vydierat
Btw, neplať jej nič, ani za ňu nič nevybavuj. Má 21 a nie 5.
Je jedno,. koľko máte rokov alebo či je finančne nezávislá od.rodicov.
Chápem, že možno ty s tvojimi si v kontakte zriedkavo,aj to, že ťa nebaví navštevovať jej rodinu. Ale prekonať v tomto smere svoje sebectvo môže veľmi pomôcť tvojmu vzťahu s frajerkou.
Čo tak ísť s ňou k jej rodičom niekedy a trebárs im pomôcť s dacim alebo len tak proste byť spolu?
A tiež by si mohol popracovať na tej závislosti od frajerky - to, že ti je nahovno, keď je preč, nie je dobrý znak.
Sorry, že dávam rady len k tebe a nie k frajerke, ale jediný koho môžeš zmeniť si ty, nie ona. Jej budem radiť, keď ona založí fórum xD
Nemam problem ich navstevovat, ale oni su z malej dediny, ja z Bratislavy, stradne narazky maju na nas a na celu moju rodinu, ze bratislavcania a podobne, ked mam snahu pomoct, nechcu a poslednu dobu, ze ma tam nechcu uz vidiet, pricom priatelka nechape preco, nic som im nespravil, len som im povedal, ze sa mi nepacilo, ze ju raz nutili, aby sa so mnou rozisla a sla byvat naspat domov. Odvtedy tam nechodim, maju proste nejaky problem
Ty si ju prestaneš nárokovať, rodina sa spamata co pre ňu vlastne robíš a priateľka bude musieť tiež osiahnut k ozhodnutie.
Ja neviem vyzerá to choro zo strany tvojej priateľky aj jej rodiny. Ale myslím, že ty budeš mať tiež diel viny ktorý tu nepriznávaš, takže ťažko radiť. nemyslím že je tam úplna pohodička z tojej strany.
Mozno by ste spolu mohli skusit navstivit psychologa ak vam ten vztah za to stoji...
Inak nesuhlasim s inymi ze sa máš nejak snažiť silou mocou o dobré vzťahy s rodičmi partnera - ak sú jebnutí, velmi kludne sa od nich distuncuj a kludne im to daj aj na javo. Ak ju zaujíma dedictvo, ktore bude aktualnou temou tak za 30-40 rokov tak na bude uz nieco divne.
Na druhej strane maj na pamati, ze tym ako je na teba odkazana a zaroven budes trvat na odstrihnuti od rodicov, fakticky si ju spravis zavislou na sebe čo do velkej miery robíš už teraz...
Proste plne naj by bolo podľa mňa sa spolu snažiť z nej spravit cloveka, ktory nebude odkazany ani na rodicov ani na teba, potom mozte zacat skutocne zit vo vztahu...
Vies, to ona mi povedala, ze sa vsetko zmeni, ked nebude od rodicov financne zavisla, preto platim byvanie a este som jej dal aj celu moju vyplatu za 2 mesiace + ona si k tomu dost zarobila, no odvtedy sa nezmenilo nic, priam je este posratejsia z rodicov ako doteraz.