Od olimpiády, keď som bola hore každú druhú noc kôli hokeju sa mi režim spánku tak porušil, že teraz už nedokážem vôbec spať. Nespím nonstop 24 hodín, je mi zle, točí sa mi hlava, ale len čo si ľahnem, už sa aj posadím lebo nevydržím v ležiacej polohe.
hej no jedine psychológa fakt tak to ja asi nikdy takýto problém mať nebudem........ pre mňa je skôr obrovský problém zobudiť sa.... u mňa sú to neskutočné stavy... dokázala by som prespať aj 24 hodín.. takže môžeme ísť k tomu psychológovi spolu
no tak sa fyzicky vyčerpi pred spaním, utahaj sa ako kon, chod si nie čo zahrať nejaký šport alebo si choď zabehať neboj to budeš potom spať jak zabitá
@biancadetolle ja mám povedať čo? môj spánok je rozhodený...
ale trik ktorý funguje pre mňa, možno ti pomôže je že ak nespím celý deň a celú noc, tak ďalší deň pretrpím ajkeby neviem čo bolo a večer si ľahnem okolo 22:00 - 23:00 do postele... zaspím za pár minút bez akejkoľvek pomoci (medit.cd apod) a spím do rána. a na druhý deň detto , večer o 22:00 spať a až do rána ... a v podstate dojde k náprave...
len žiadnu kávu, energetický nápoj, pepsi ani nič podobné...
Pri vsetkej ucte, pochybujem, ze by ti s tymto vedel pomoct prave psychog, ale nie to som chcela. Ono ak je to naozaj sposobene len tym ako pises, tak si myslim, ze je velka pravdepodobnost, ze je to iba kratkodobe. Ja som mala taky problem ako dieta, trvalo to asi dva mesiace, zhodou okolnosti prave cez letne prazdniny. A bolo to vazne desive. Cele noci som nespala, ak som aj slabo na chvilu zadriemala, tak som si to ani neuvedomila a stale som bola znicena, unavena... A ked uz vazne som bola zufala po tych niekolkych tyzdnoch, tak som si povedala ako ze na to uz kaslem. Ze jednoducho budem existovat bez spanku a v noci si aspon oddychnem, uplne som na to prestala mysliet, trapit sa tym a vtedy sa to az zacalo postupne upravovat. Tak snad aj tebe to cim skor prejde
Inak ja naprikad nikdy umelo nebranim spanku. Ked mam povedzme fakt ze tazku skusku a nestiham a som unavena, tak namiesto povzbudzujucich napojov si na hodinku, dve pospim. Alebo to vydrzim. Ozaj je to tak lepsie. A najma prirodzenejsie.
no booooooooože ,ja mám od narodenia iný režim a neberem koli tomu prášky na spanie a nešla som k doktorke s tým ešte ,no viem že to je hrozné ked sa nevyspíš a cleýd en ťa hlavička bolí,ale pokial je to takéto krátkodobé,ono ťa to prejde a zas nabehneš na starý režim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
dobru noc idem spat
Jedna kamarátka mi dala CD s meditáciou, vraj to pomáha. Hej zaspím pritom, no len ako CD skončí, ja sa zobudím úplne čulá.
hm sak urcite chod doktorovi nech ti da prasky na spanie
Matematicko fyzikálno chemické tabuľky... a v posteli... odstrelím sa
spánok je pre telo veľmi dôležitý. Je ťažké rozhodiť si spánok ale tebe sa to podarilo a teraz budeš mať veľmi ťažké naprávanie...
"uuuurčite potrebuješ psychológa" - s čím by ti preboha asi tak pomohol? OMG!
Prvá vec je tá fyzická námaha - fitko, beh, hocičo z čoho sa vyčerpáš.
Druhá - fakt skús tú učebnicu, nič za to nedáš a fakt to môže pomôcť.
Alebo klasika, teplý kúpeľ, banán, čokoládka, mlieko s medom, kakauko...
A prášky by som rozhodne nedoporučovala, len raz prekročíš tú hranicu a potom bez nich nezaspíš už vôbec.
ale trik ktorý funguje pre mňa, možno ti pomôže je že ak nespím celý deň a celú noc, tak ďalší deň pretrpím ajkeby neviem čo bolo a večer si ľahnem okolo 22:00 - 23:00 do postele... zaspím za pár minút bez akejkoľvek pomoci (medit.cd apod) a spím do rána. a na druhý deň detto , večer o 22:00 spať a až do rána ... a v podstate dojde k náprave...
len žiadnu kávu, energetický nápoj, pepsi ani nič podobné...
pripadne vela robi aj psychika celkovo... ked cakas, ze zase nezaspis, proste to nepojde...
Inak ja naprikad nikdy umelo nebranim spanku. Ked mam povedzme fakt ze tazku skusku a nestiham a som unavena, tak namiesto povzbudzujucich napojov si na hodinku, dve pospim. Alebo to vydrzim. Ozaj je to tak lepsie. A najma prirodzenejsie.
začni robit take cinnosti ktore ta budu vycerpavat ako napr.fitko....ako to uz spominali predomnou
viem, o čom hovorím, akonáhle sa predlžujú dni, budím sa na svitaní.............čas okolo slnovratu je dosť zlý..........ale dá sa to prežiť