Moj priatel a ja sme spolu uz 7 mesiacov...na zaciatku bolo vsetko super (ak neratam tie obcasne parminutove hadky ktore maju snad skoro vsetci) no v poslednej dobe je to o nieco (o dost) horsie. Sice sa nehadame ale zanedbava ma. vzhladom na skolu mame
urcite nie kazdy den..ale byvali sme spolu kaazdy druhy alebo treti den a teraz sme spolu boli naposledy pred tyzdnom a pred tym to tiez bolo po dlhsom case
@nikasmille Na základe týchto informácií to asi veľmi nejde povedať....môže to byť chvíľkové, ale nemusí, možno ho to už nebaví, alebo má inú, alebo len proste nemá na teba náladu a o týždeň bude zase všetko ok nechcem ťa strašiť ani ti robiť nádeje, to by si si mala vydiskutovať s ním...
@candy36 myslim ze inu nema.,..to by na nom bolo poznat(na toho poznam dost dobre ) tiey ma napadlo ci to nieje len tym ze ma problemy v rodine alebo v skole ktore mi nepovedal...len je trocha tahsie sa s nim porozpravat lebo je taka divna poaha...dnes mi mal zavolat ci sa zajtra mozeme stretnut a este nic...ak to zajtra nepojde tak neviem key si to mame vybavit :/ ale dakujem
možno ani netuší, že sa kvôli tomu trápiš a zdá sa mu to ako prirodzený vývin vzťahu, možno cíti istotu a nemá potrebu byť s tebou tak často alebo tak často ti prejavovať náklonnosť..
@astaroth27 tento problem mala kamaratka...este som mu uplne nehovorila ze ma to trapi..skor som to naznaovala ale zjavne to nepochopil...ako som pisala hore zajtra by som s nim mala byt tak skusim vsetko co ste mi poradili dakujem
@10 v pohode, pýtaj sa tu..ale skús sa na toto pozrieť z pohľadu tvojho priateľa..myslíš, že by sa ti páčilo keby on na nete rozoberal vaše osobné problémy?, že by sa radšej pýtal cudzích skôr ako by išiel za tebou a prebrať si problém s tebou?. určite by sa ti to nepáčilo a určite by sa jemu nepáčil, že preberáš vaše osobné veci na nete.
chalani na to maju iny nazor nez baby takze to je pohlad chalana (aj ked je pravda ze mozes vediet ako by sa spraval) ale baby su zlozitejsie a zas nechcem mu volat lebo potom mam pocit akoby som ho zatazovala stale a to by mohla byt sucast problemu...chcem ho nechat nech sa ukaze ci o mna stoji tak chcem pockat aby on zavolal prvy, ked uz to raz povedal...
@trdelniiiq su ludia ktori spolu mozu byt stale a stale sa maju radi rovnako no mam aj skusenost ze kamaratka je s frajerom uz vyse roka a boli skolu kazdy den a uz to brali skor ako samozrejmost, sucast denneho programu a uz sa aj podvadzaju....a tie hry...tak nevadi mi ked si zahra ale nie ked mozeme byt spolu cey vikend po tyzdni a on raej ide hrat turnaj v p. hrach...
2. nie, nezanedbáva, ale prešla si z kategórie vecí "toto bude trvať len chvíľku, tak si toho za tú chvíľku musím užiť čo najviac" do kategórie "je dlhodobou súčasťou života, takže sa občas môžem miesto nej venovať iným veciam, ak mám akurát v danom momente intenzívnejšiu chuť na dané iné veci".
3. NEVYČÍTAJ MU TO! To hlavne! Ak sa po tom čo takéto niečo spravil stretnete, a prvé čo spravíš bude že mu to vyhodíš na oči (prípadne to ani nemusí byť prvé, ale proste keď to spravíš), tak nabudúce keď bude rozmýšľať či ťa chce po nejakej dobe vidieť, tak mu automaticky napadne táto situácia a niečo v zmysle že kvôli tomu aby si doňho pindala s tebou nechodí, a hneď bude mať menšiu chuť sa s tebou vidieť.
4. Netlač sa mu. Nesnaž sa obnoviť tú pôvodnú intenzitu, lebo ak sa budeš snažiť ty, tak sa staneš elementom pred ktorým bude musieť často ospravedlňovať to že proste momentálne necíti takú silnú a častú potrebu sa s tebou vidieť. Naopak, prispôsob sa jej, prípadne sa ozývaj trošku menej, tak sa staneš elementom ktorému sa bude chcieť ozvať, lebo si v random momentoch uvedomí že vlastne už dlho s tebou nebol, alebo podobne. Proste ak chceš aby bol rád že je s tebou, tak mu musíš chýbať. Ak mu chceš chýbať, tak mu na to aby si mu mohla začať chýbať musíš dať priestor.
V skratke, pozitívna motivácia, nie negatívna. Nevyčítaj mu keď s tebou nie je, naopak, keď s tebou je, tak buď taká, aby s tebou sám chcel byť viac.
@lucina223 viem, len vazne naposledy sme boli spolu pred tyzdnm a to bolo v pohode...vlastne vzdy ked sme spolu je to fajn..horsie je to ked uz sme odseba...
@midnight ked si to uvedomim mas uplnu pravdu ale ak sa s nim o tom len prozpravam, ze nebudem mu to vycitat ani na neho kricat, proste sa ho len spytam, aj to bude vadit? lebo inak neviem ako by som mu to mala povedat, ako sa citim..
@nikasmille neviem, podľa mňa nie, taký psychologickyrozborový rozhovor myslím v pohode, ale to už závisí do veľkej miery od jeho povahy a od toho ako to podáš a ako sa to bude vyvíjať, a čo sú vlastne jeho dôvody, a ako to ponesieš keď sa ich dozvieš, to ti takto neviem povedať, ale v zásade to podľa mňa mala byť prvá vec čo si mala spraviť, porozprávať sa o tom. a potom nabehnúť na tie veci v tom mojom zozname, pokiaľ sa teda ukáže že mám vo svojich predpokladoch pravdu
@nikasmille tak kamaratka s kamaratom spolu zjavne neboli preto, ze sa mali radi..to ako casto su ludia spolu neimplikuje, ze sa zacnu nudit a podvadzat sa predsa
a ak uprednostnuje hry pred tebou..porozpravaj sa s nim..ja si obcas tiez radsej zahram cez vikend ps3, akoby som mal byt pri frajerke ale tak, to je kvoli tomu, ze k hre sa dostanem mozno raz za mesiac kazdopadne, nic ine ako rozhovor s nim, ti poradit neviem
Ked som ja bol na strednej a mal som frajerku, tak som bol po skole taky unaveny, ze jedine co ma zaujimalo bolo vykotit sa pred PC a oddychnut si pri hre (ale aj tak som vacsinu casu musel najskor programovat a to uz som bol potom uplne v prdeli a ta hra bola nutnost). Vobec som nemal chut rozpravat sa, neustale riesit picoviny, alebo nebodaj mat sex.
Samozrejme ak ta to trapi tak sa s nim porozpravaj, ale bez vycitiek, lebo si to sama dojebes.
@midnight teba by som brala za svojho osobneho terapeuta na konzultovanie všetkych svojich životnych problemov všímam si tvoje prispevky už nejakú dobu
Na druhej strane so všetkými čo ti povedali, aby ste sa o tom porozprávali, ale aj s @midnight - nevyčítaj mu to, skôr sa o tom porozprávajte normálne, vysvetli mu, že ti chýba, že ťa mrzí, keď sa ti neozve, alebo sa ho opýtaj, či má nejaké problémy, alebo je vyťažený. Skrátka, keď sa porozprávate, budeš sa cítiť určite lepšie
@momoglamorous no..ok, máš svoj názor, ale mne sa rozum zastavuje...ty fakt ideš niekomu vyčítať, že by chcel byť so svojim priateľom/priateľkou každý, alebo každý druhý deň? Že je to príliš často???
Napíšeš @trdelniiiq , že "oni už spolu bývajú, to je niečo iné..."a čo myslíš, na základe čoho začali spolu bývať? Vídali sa raz do týždňa a povedali si "vyjde/nevyjde - ideme to skúsiť!" aj keď sa nepoznali?
Normálne si mi vyhodila ističe...
My sme začali s (dnes už) manželom spolu chodiť a vídali sme sa každý deň, ak to bolo možné - kým sa nestala situácia, že ja som bola v robote od rána do štvrtej a on išiel na šiestu na nočnú, kedy sme sa nevideli, tak sme sa vídali naozaj každý deň...a mám dojem, že to nášmu vzťahu "ublížilo" natoľko, že sme začali spolu bývať, požiadal ma o ruku a zobrali sme sa...(podotýkam, že nie som a ani som nebola tehotná keď sme sa brali, NAOZAJ mám 21 a zobrali sme sa z lásky - to už sa dnes nevidí, čo?).
To odkazujem každému, kto tvrdil, aké je to už nudné, keď sú spolu každý deň a ako to, PREBOHA, môže @nikasmile očakávať, že by mohli byť spolu častejšie ako dvakrát za týždeň?!
Ja umriem... :/
PS: @nikasmile držím palce, nech sa to vyrieši k spokojnosti vás oboch
@fleur1301 neviem, preco mi ides vycitat moj nazor...pretoze si vsimam, ake vztahy maju pary, ktore sa musia vidiet kazdy den (vacsinnou tam funguje silna ziarlivost a nedovera, cest vynimkam)
a ked sa nevidia tak casto, aspon im to bude vzacnejsie
podla mna nie je dobre byt vkuse nalapeny na tu istu osobu...
@nikasmille neskoro, už som ich mal, a už sa mi na základe toho rozpadol. teda, pozícia bola rovnaká, ja som bol ten čo (najprv len občas) odmietal, lebo si proste v danom momente chcel robiť svoje, a vyvíjalo sa to presne podľa tej zlej varianty implikovanej v tom čo som napísal
@momoglamorous najprv som podľa @fleur1301 odpovede myslel že súhlasím, ale potom som si prečítal na čo ti to vlastne odpovedala, a... hmm, mám pocit že v tomto konkrétnom výroku si pletieš symptóm z dôsledkom. tá drbnutosť asi nevzniká z toho že sú spolu často, ale naopak, proste hrozne žiarliví ľudia sa snažia byť spolu hrozne často aby sa mali pod kontrolou.
jo, a fleur - je iné keď je to obojstranné, momentálne hovoríme o prípade že jednej strane daná požadovaná frekvencia stretnutí príde príliš, a druhá strana neznie že by ju priam vyslovene potrebovala, len sa na základe odmietnutí bojí že sa niečo deje. to čo opisuješ ty je taký rozprávkovo ideálny vývoj (a gratulujem a závidím) ale s týmto prípadom príliš nesúvisí, podľa mňa.
@momoglamorous chceš mať manžela, deti, rodinu? Ak áno, ako si predstavuješ, že k tomu dospeješ? Keď si nájdeš toho "pravého" tak ti nebude proti srsti byť s ním každý deň, to je môj osobný názor...na druhej strane ľudia chodia do práce, sem tam vybehnú za kamarátmi alebo tak, takže ste si vzácni aj tak. Pravdupovediac, už druhá vec je to, čo píše @trdelniiiq - chodiť spolu do školy a ešte spolu aj bývať...to už mi príde trochu riskantnejšie...ale mám v robote dva páriky, ktoré spolu žijú, chodia, idú sa brať, a klape im to...každý je iný.
Ak nechceš rodinu, ok, stretávanie sa raz do týždňa niekomu stačí...ale ja keď som s niekým chodila, chodila som s ním preto, lebo mi s ním bolo dobre a preto som s ním logicky chcela byť čo najviac...a pokiaľ by som sa ho "prejedla" asi to nebol ten pravý...my máme stále čo podnikať.
Ale proti gustu žiaden dišputát, mne to vyhovuje takto, niekomu zase vidieť sa raz za mesiac...len je potom otázka, či je tým ľuďom spolu fakt tak dobre, keď nemajú túžbu byť spolu viac.
@fleur1301 pravpedobne nechcem mat rodinu, nikdy to nebol moj sen...maznela mozno aj ano, ale u deti si nie som ista a ja rozlisujem, ak su dvaja uz zosobaseni a ziju spolu a mlade pary, ktore take nieco este vobec neplanuju, ty to hodnotis podla svojho pohladu, ktory je absolutne netradicny u nasej vekovej kategorie, tak chapem, ze vidis veci uplne inak
veci, ktore si napisala v 2.odseku mi pripadaju dost od veci...neviem, co ma spolocne stretavanie sa s stym, ci clovek chce v buducnosti rodinu a taktiez to, ako casto sa stretavam s priatelom nezalezi od toho, ako to medzi nami funguje, niekedy nema clovek moznost/cast/prilezitost sa stretavat castejsie
nehovorim, ze by mi vadilo castejsie sa stretavat, ale max.tak 3razy do tyzdna mi pripda akurat, kazdy den ci kazdy druhy den je uz privela...je to aj vec mojej povahy, pretoze som individualista a dost lahko si zacnem liezt s ludmi na nervy, ak ich vidim az prilis casto
neviem ci si tym 'raz za mesiac' myslela konkretne mna, ale raz za mesiac sa 'stretavam' asi len s takymi, ktorych vidim nahodne na ulici a ani o to nestojim
@fleur1301 a tak zas my nebyvame uz napevno . Sme spolu na private ale do tyzdna sme tam 4 dni. Cez vikend si robime obaja co potrebujeme, ona obeha kamaratov, kamaratky, ja si zas zahram konecne nieco na konzole etc. Piatok sme spolu este obcas doobedu, skocime do mesta a tak. Fungujeme tak uz 3 roky a uplne v pohode je to resp. prvy polrok sme sice boli spolu lazdy den (chodili sme spolu uz pocas gymnazia a boli sme spoluziaci) ale takto denno-denne 2 a pol roka. Dost casto tu rezonovalo moje meno, tak som musel zareagovat
@momoglamorous v tom pripade sa my dve nemame o com bavit, tvoj odlisny nazor si uplne vysvetlila. Ked si individualista, a maximalne unosne je pre teba vidiet sa s partnerom trikrat do tyzdna, tak ok. Ja som uplne opacny pol, takze fakt nie je o com
Nemyslim si, ze ten druhy odsek bol odveci, ale ok. To je moj nazor, a ja ti ho nebudem vnucovat.
keby som s niekým mohla byť len raz za týždeň a dal by prednosť počitačovej hre alebo pre istotu sa ani neozval aj keď sľubil, tak by ma to naštvalo a rozhodne by som sa ho na to spýtala .
Ja som z priateľom pol roka, jeden týždeň sme spolu len v nedeľu, druhý týždeň idem k starkej na víkend, on býva na tom istom sídlisku, tam som piatok, sobotu, v nedelu idem domov. Prejde týždeň a vidíme sa v nedeľu, o týždeň idem na víkend zas a takto dookola...Snád nechceš aby ste boli každy jeden deň spolu, má tiež svoje záľuby, a ked už dáva prednosť počítaču tak musíš byť riadne otravná...Skús byť trochu hrdá, nedoliezať, po chvili mu začneš chýbať určite a budeš pre neho vzácnejšia. Po čase začne rozmýšlať či je u teba stále na prvom mieste a rebudí sa v nom lovecký inštinkt
My sme mali tiež takéto obdobie, no prešlo to pomerne rýchlo (za mesiac asi?)... Sme spolu 2 a pol roka a už dávno sa mi niečo také nestalo... Ale zase, som s ním takmer každý deň a úplne nám to vyhovuje aj keď sa občas hádame, no väčšinou sa nad tým dá povzniesť
A čo sa týka tých pc hier- ak hrá mmorpg, tak začni hrať aj ty tak nie, robím si prču (síce my sme sa dosť zblížili počas hrania.... ale u vás to fungovať nemusí )
pre boha živého...dievča, ty si spadlo z jahôdky, alebo čo? za posledné dni som ťa tu našla pri viacerých fórach, a musím povedať že si teda pekne mimo realitu...keby som s niekym chodila a bola s ním raz za týždeň, ani by som nemala pocit že s ním chodím! teda, ja s mojim priateľom bohužiaľ toľko nemôžem byť, kvôli diaľke, ale keby som s ním aspoň 4 hodiny denne nemala virtuálny kontakt (cez net) tak by ma asi šľahlo o zem... A keď som s ním 4 dni v kuse, tak mi tiež nelezie na nervy, skôr mám potom problém sa od neho odlepiť...
Si asi ešte nikdy nikoho nemilovala, keď dokážeš niečo takéto povedať, lebo myslím, že keď mám niekoho naozaj rada, tak s ním chcem byť tak často ako sa dá, nie??
@candy36 takze, ako som uz pisala, ja tiez nemam moznost byt s priatelom casto, mozno tak 2krat do tyzdna kvoli skole atd...a tiez nehovorim, ze by som nechcela byt viac, ale byt stale na sebe nalepeni je dost na prd...ved kazdy z nas ma svoje povinnosti/svoj zivot/kamosov/zaluby a neviem, kto je teraz mimo reality, ked ty vypustis nieco take: ze asi sa nemame radi, kedze nie sme spolu vkuse....(ach) prepac, ale tvoje nazory musim zaradit do nazorov hlupuskych zien, ktore maju neustaly pocit byt s partnerom a trochu to hranici aj s tym, ze ho maju akokeby pod kontrolou kvoli ich vlastnej ziarlovosti...inak nevidim dovod, preco by mali byt dvaja ludia spolu stale
a také názory, že : Si asi ešte nikdy nikoho nemilovala, keď dokážeš niečo takéto povedať, lebo myslím, že keď mám niekoho naozaj rada, tak s ním chcem byť tak často ako sa dá, nie??
sú khokhotiny veľké.
my keby veľmi chceme tak by sme mohli byť spolu aj každý deň. ale uvedomujeme si, že frajír musí aj do roboty chodiť a aby potom za mnou každý večer chodil mi príde choré. aj on si potrebuje oddýchnuť a vyspať sa. a taktiež máme aj svoje záľuby a kamošov.
myslím, že ľúbenie/neľúbenie sa nemeria tým, že sme každý deň spolu...
@momoglamorous a @greyness na jednej strane vás obe chápem, ale myslím si, že tým pádom nemáte (momentálne) záujem o FAKT vážny vzťah, taký, ktorý by mal vyústiť do spolužitia alebo manželstva. Možno ho ani nechcete, možno na to len zatiaľ nemyslíte...Pretože ja aj manžel máme tiež svoje záľuby a svoj život, ale dali sme sa dokopy aj kvôli tomu, že máme SPOLOČNÉ záľuby a chceme žiť SPOLOČNÝ život. Obaja milujeme prírodu, máme spoločných kamarátov, veľa vecí radi robíme obaja, a preto aj pri svojich záľubách a kamarátoch trávime čas spolu, nepotrebujem mať od neho "pokoj". Teda, občas áno Na to máme napríklad aj prácu, raz za čas vybehneme separé s kamarátmi, alebo za rodinou, ale určite by ma mrzelo vidieť ho dva-trikrát do týždňa.
@fleur1301 ako mam vediet, ci moj vztah vyusti do manzelstva? a preco si to mam este k tomu aj planovat? tam ide o to, ako sa to samo vyvynie, nikdy nemozes vediet, ako skoncis v sucasnom vztahu s partnerom/partnerkou
to, co pises, byva niekedy najvacsou chybou, ktoru sa ludia vo vztahu dopustaju: snazia sa zlucit do jednej osoby
aj hesla na socialne siete si davate a mate ich rovnake, nie?
@fleur1301 kludne si ich mohla napisat a zjavne nechapes, ze my dve sa v nazoroch budeme vzdy rozchadzat a tak ako ti pripadaju moje odveci, presne tak isto, ale opacne to vnimam aj ja
@momoglamorous ok, tak akceptuj ty moje a ja budem akceptovať tvoje, nikto nehovorí, že musíme súhlasiť jedna s druhou. Ale útočiť na niekoho, kto žije normálny, usporiadaný život, ale ty máš iné vízie do života ako on, mi príde úbohé.
@momoglamorous pretože tak isto, ako ja, tak aj ty, a aj každý iný považuje za "správne" a "normálne" to, čo robí on a k čomu bol vedený.
Nedokážem pochopiť tvoje zmýšľanie, tvoj postoj ku vzťahom. Myslela som si, že si (s prepáčením) zase nejaká "múdra nevyrastená puberťáčka", ktorá nevie, kvôli čomu vlastne idú ľudia do vzťahov...ale ako vidím, ty si proste... iná. Nedá sa to opísať, skrátka asi nemáš takú potrebu mať pri sebe niekoho, ako napríklad ja a mnoho iných ľudí...
@fleur1301 ano, som nevyrastena pubertacka, lebo si milionkrat rozmyslim, ci zacnem s niekym vztah a neberiem to na lahku vahu a nemienim nikoho tahat za nos a hlavne nejdem do vztahu, len aby som nejaky mala...a je dost ludi takych, ako ja, pre ktorych neznamena vztah zmysel zivota, aj ked je dolezity a nelipnu na nom, akoby sa okolo toho tocil cely svet
v tom mas pravdu, vacsinnu casu fakt nemam potrebu mat pri sebe niekoho a nezalizi na tom, ci frajer, rodina alebo kamosi...
@momoglamorous nechápem, ty berieš fakt všetko ako útok. Kopírujem ti to sem ešte raz a zdôrazňujem: "MYSLELA SOM SI, že si (s prepáčením) zase nejaká "múdra nevyrastená puberťáčka", ktorá nevie, kvôli čomu vlastne idú ľudia do vzťahov...ALE AKO VIDÍM, TY SI PROSTE...INÁ. Nedá sa to opísať, skrátka asi nemáš takú potrebu mať pri sebe niekoho, ako napríklad ja a mnoho iných ľudí..."
A už howk, ja sa s tebou nebudem ďalej o tom baviť, lebo za všetkým vidíš len útok... :/
@fleur1301 nemyslím si, že to, že nie som s frajírom každý deň znamená, že nemáme vážny vzťah.
sme obaja dospelí ľudia, ktorí nešli do vzťahu len preto aby sme niekoho mali.
sama si napísala, že tiež máš svoje záľuby a kamošov a prácu a to všetko realizuješ bez chlapa.
ja chodím na vš, frajer pracuje. sme úplne z iných miest a dokonca ani neštudujem v tom meste v ktorom on žije a pracuje. a len preto lebo sa môžme vidieť 3 či 4krát do týždňa sme sa mali na to vykašlať lebo to neni vážny vzťah?
@momoglamorous a mňa zase tvoje, má to zmysel sa o tom baviť? Nie. Pre teba je správne niečo iné, pre mňa tiež. Tak si ži svoj život, ja si budem žiť svoj - nevidím dôvod to viac rozoberať.
@greyness ale ide o to, že niekto sa NECHCE vídať častejšie, ako dva-tri krát do týždňa...keď ty študuješ a on robí, a ešte k tomu ste z iných miest, tak je to o niečom inom..možno, keď doštuduješ, tak začnete riešiť niečo spoločné...(myslím bývanie)
Neodsudzujem nikoho, ani nehovorím, že to nie je vážny vzťah, ale z vlastnej skúsenosti viem, že ľudia zistia, či si FAKT vyhovujú, až keď spolu začnú bývať. Lebo keď sa stretnú raz, dvakrát, trikrát do týždňa, vždy sa na toho človeka tešia, keď je niekomu z nich zle, skrátka za tým druhým nejde...(nehovorím, že je to konkrétne váš prípad.)
Keď spolu bývajú, tak sú spolu či majú dobrú náladu, zlú náladu, či sú chorí, či (s prepáčením) niektorý z nich "kaká" na záchode, či má baba krámy, alebo si niekto z nich prdne, či si po sebe jeden alebo druhý neuprace....vlastne toho druhého spoznajú zo všetkých uhlov, v každej nálade, a tam potom zistia, že to nie je to čo chcú, alebo že toho človeka ľúbia aj so všetkými chybami a "prdmi" a že s ním chcú byť
Toť, ovšem, iba môj názor na to. Každý pár je iný, každý potrebuje niečo iné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
a ako casto chces byt s nim? kazdy den? -.-
možno ani netuší, že sa kvôli tomu trápiš a zdá sa mu to ako prirodzený vývin vzťahu, možno cíti istotu a nemá potrebu byť s tebou tak často alebo tak často ti prejavovať náklonnosť..
no ked uprednostnuje pc hry pred tebou a zanedbava ta.... v buducnosti to ine nebude, proste ja by som taky typ osoby ani nechcela
@hoperpohroma no ja neviem, mna by z toho drblo a myslim si, ze nie je vhodne byt s vkuse s tou istou osobou, lebo ludia si potom lezu na nervy
a pary, ktore sa prilis casto stretavali, sa prejavili ako tie najdrbnutejsie
Hocako nám ho môžeš popisovať(a aj váš vzťah),my ho nepoznáme,ty s ním chodíš,ty by si ho mala poznať
+rada: porozprávaj sa s ním o tom otvorene,ak nie je chuj,tak ti ten rozhovor neublíži
1. nie, veľmi pravdepodobne ťa ľúbiť neprestáva
2. nie, nezanedbáva, ale prešla si z kategórie vecí "toto bude trvať len chvíľku, tak si toho za tú chvíľku musím užiť čo najviac" do kategórie "je dlhodobou súčasťou života, takže sa občas môžem miesto nej venovať iným veciam, ak mám akurát v danom momente intenzívnejšiu chuť na dané iné veci".
3. NEVYČÍTAJ MU TO! To hlavne! Ak sa po tom čo takéto niečo spravil stretnete, a prvé čo spravíš bude že mu to vyhodíš na oči (prípadne to ani nemusí byť prvé, ale proste keď to spravíš), tak nabudúce keď bude rozmýšľať či ťa chce po nejakej dobe vidieť, tak mu automaticky napadne táto situácia a niečo v zmysle že kvôli tomu aby si doňho pindala s tebou nechodí, a hneď bude mať menšiu chuť sa s tebou vidieť.
4. Netlač sa mu. Nesnaž sa obnoviť tú pôvodnú intenzitu, lebo ak sa budeš snažiť ty, tak sa staneš elementom pred ktorým bude musieť často ospravedlňovať to že proste momentálne necíti takú silnú a častú potrebu sa s tebou vidieť. Naopak, prispôsob sa jej, prípadne sa ozývaj trošku menej, tak sa staneš elementom ktorému sa bude chcieť ozvať, lebo si v random momentoch uvedomí že vlastne už dlho s tebou nebol, alebo podobne. Proste ak chceš aby bol rád že je s tebou, tak mu musíš chýbať. Ak mu chceš chýbať, tak mu na to aby si mu mohla začať chýbať musíš dať priestor.
V skratke, pozitívna motivácia, nie negatívna. Nevyčítaj mu keď s tebou nie je, naopak, keď s tebou je, tak buď taká, aby s tebou sám chcel byť viac.
nie žiadnym oficiálnym spôsobom, len tak "samoučne", na základe vlastných pozorovaní a úvah
(pričom moje vlastné vzťahy vyzerajú ako keby som v tom bol úplný fušer slight_smile:
a ak uprednostnuje hry pred tebou..porozpravaj sa s nim..ja si obcas tiez radsej zahram cez vikend ps3, akoby som mal byt pri frajerke ale tak, to je kvoli tomu, ze k hre sa dostanem mozno raz za mesiac kazdopadne, nic ine ako rozhovor s nim, ti poradit neviem
Ono to odlúčenie býva na hovno,lenže keď si to tak v globále vezmeš,dobre to zabraňuje stereotypu
Samozrejme ak ta to trapi tak sa s nim porozpravaj, ale bez vycitiek, lebo si to sama dojebes.
myslim, ze ma trochu chrapunske sklony
Na druhej strane so všetkými čo ti povedali, aby ste sa o tom porozprávali, ale aj s @midnight - nevyčítaj mu to, skôr sa o tom porozprávajte normálne, vysvetli mu, že ti chýba, že ťa mrzí, keď sa ti neozve, alebo sa ho opýtaj, či má nejaké problémy, alebo je vyťažený. Skrátka, keď sa porozprávate, budeš sa cítiť určite lepšie
@momoglamorous no..ok, máš svoj názor, ale mne sa rozum zastavuje...ty fakt ideš niekomu vyčítať, že by chcel byť so svojim priateľom/priateľkou každý, alebo každý druhý deň? Že je to príliš často???
Napíšeš @trdelniiiq , že "oni už spolu bývajú, to je niečo iné..."a čo myslíš, na základe čoho začali spolu bývať? Vídali sa raz do týždňa a povedali si "vyjde/nevyjde - ideme to skúsiť!" aj keď sa nepoznali?
Normálne si mi vyhodila ističe...
My sme začali s (dnes už) manželom spolu chodiť a vídali sme sa každý deň, ak to bolo možné - kým sa nestala situácia, že ja som bola v robote od rána do štvrtej a on išiel na šiestu na nočnú, kedy sme sa nevideli, tak sme sa vídali naozaj každý deň...a mám dojem, že to nášmu vzťahu "ublížilo" natoľko, že sme začali spolu bývať, požiadal ma o ruku a zobrali sme sa...(podotýkam, že nie som a ani som nebola tehotná keď sme sa brali, NAOZAJ mám 21 a zobrali sme sa z lásky - to už sa dnes nevidí, čo?).
To odkazujem každému, kto tvrdil, aké je to už nudné, keď sú spolu každý deň a ako to, PREBOHA, môže @nikasmile očakávať, že by mohli byť spolu častejšie ako dvakrát za týždeň?!
Ja umriem... :/
PS: @nikasmile držím palce, nech sa to vyrieši k spokojnosti vás oboch
a ked sa nevidia tak casto, aspon im to bude vzacnejsie
podla mna nie je dobre byt vkuse nalapeny na tu istu osobu...
@momoglamorous najprv som podľa @fleur1301 odpovede myslel že súhlasím, ale potom som si prečítal na čo ti to vlastne odpovedala, a... hmm, mám pocit že v tomto konkrétnom výroku si pletieš symptóm z dôsledkom. tá drbnutosť asi nevzniká z toho že sú spolu často, ale naopak, proste hrozne žiarliví ľudia sa snažia byť spolu hrozne často aby sa mali pod kontrolou.
jo, a fleur - je iné keď je to obojstranné, momentálne hovoríme o prípade že jednej strane daná požadovaná frekvencia stretnutí príde príliš, a druhá strana neznie že by ju priam vyslovene potrebovala, len sa na základe odmietnutí bojí že sa niečo deje. to čo opisuješ ty je taký rozprávkovo ideálny vývoj (a gratulujem a závidím) ale s týmto prípadom príliš nesúvisí, podľa mňa.
Ak nechceš rodinu, ok, stretávanie sa raz do týždňa niekomu stačí...ale ja keď som s niekým chodila, chodila som s ním preto, lebo mi s ním bolo dobre a preto som s ním logicky chcela byť čo najviac...a pokiaľ by som sa ho "prejedla" asi to nebol ten pravý...my máme stále čo podnikať.
Ale proti gustu žiaden dišputát, mne to vyhovuje takto, niekomu zase vidieť sa raz za mesiac...len je potom otázka, či je tým ľuďom spolu fakt tak dobre, keď nemajú túžbu byť spolu viac.
veci, ktore si napisala v 2.odseku mi pripadaju dost od veci...neviem, co ma spolocne stretavanie sa s stym, ci clovek chce v buducnosti rodinu a taktiez to, ako casto sa stretavam s priatelom nezalezi od toho, ako to medzi nami funguje, niekedy nema clovek moznost/cast/prilezitost sa stretavat castejsie
nehovorim, ze by mi vadilo castejsie sa stretavat, ale max.tak 3razy do tyzdna mi pripda akurat, kazdy den ci kazdy druhy den je uz privela...je to aj vec mojej povahy, pretoze som individualista a dost lahko si zacnem liezt s ludmi na nervy, ak ich vidim az prilis casto
neviem ci si tym 'raz za mesiac' myslela konkretne mna, ale raz za mesiac sa 'stretavam' asi len s takymi, ktorych vidim nahodne na ulici a ani o to nestojim
Nemyslim si, ze ten druhy odsek bol odveci, ale ok. To je moj nazor, a ja ti ho nebudem vnucovat.
poupratuj si vždy cez týždeň kým je preč, nech ťa vaši cez víkend neotravujú a možeš byť s ním..
a ked volí radšej PC hry ako teba...hold... možno len priveľa naňho tlačíš (ach)
Ja som z priateľom pol roka, jeden týždeň sme spolu len v nedeľu, druhý týždeň idem k starkej na víkend, on býva na tom istom sídlisku, tam som piatok, sobotu, v nedelu idem domov. Prejde týždeň a vidíme sa v nedeľu, o týždeň idem na víkend zas a takto dookola...Snád nechceš aby ste boli každy jeden deň spolu, má tiež svoje záľuby, a ked už dáva prednosť počítaču tak musíš byť riadne otravná...Skús byť trochu hrdá, nedoliezať, po chvili mu začneš chýbať určite a budeš pre neho vzácnejšia. Po čase začne rozmýšlať či je u teba stále na prvom mieste a rebudí sa v nom lovecký inštinkt
A čo sa týka tých pc hier- ak hrá mmorpg, tak začni hrať aj ty tak nie, robím si prču (síce my sme sa dosť zblížili počas hrania.... ale u vás to fungovať nemusí )
pre boha živého...dievča, ty si spadlo z jahôdky, alebo čo? za posledné dni som ťa tu našla pri viacerých fórach, a musím povedať že si teda pekne mimo realitu...keby som s niekym chodila a bola s ním raz za týždeň, ani by som nemala pocit že s ním chodím! teda, ja s mojim priateľom bohužiaľ toľko nemôžem byť, kvôli diaľke, ale keby som s ním aspoň 4 hodiny denne nemala virtuálny kontakt (cez net) tak by ma asi šľahlo o zem... A keď som s ním 4 dni v kuse, tak mi tiež nelezie na nervy, skôr mám potom problém sa od neho odlepiť...
Si asi ešte nikdy nikoho nemilovala, keď dokážeš niečo takéto povedať, lebo myslím, že keď mám niekoho naozaj rada, tak s ním chcem byť tak často ako sa dá, nie??
a také názory, že : Si asi ešte nikdy nikoho nemilovala, keď dokážeš niečo takéto povedať, lebo myslím, že keď mám niekoho naozaj rada, tak s ním chcem byť tak často ako sa dá, nie??
sú khokhotiny veľké.
my keby veľmi chceme tak by sme mohli byť spolu aj každý deň. ale uvedomujeme si, že frajír musí aj do roboty chodiť a aby potom za mnou každý večer chodil mi príde choré. aj on si potrebuje oddýchnuť a vyspať sa. a taktiež máme aj svoje záľuby a kamošov.
myslím, že ľúbenie/neľúbenie sa nemeria tým, že sme každý deň spolu...
@momoglamorous a @greyness na jednej strane vás obe chápem, ale myslím si, že tým pádom nemáte (momentálne) záujem o FAKT vážny vzťah, taký, ktorý by mal vyústiť do spolužitia alebo manželstva. Možno ho ani nechcete, možno na to len zatiaľ nemyslíte...Pretože ja aj manžel máme tiež svoje záľuby a svoj život, ale dali sme sa dokopy aj kvôli tomu, že máme SPOLOČNÉ záľuby a chceme žiť SPOLOČNÝ život. Obaja milujeme prírodu, máme spoločných kamarátov, veľa vecí radi robíme obaja, a preto aj pri svojich záľubách a kamarátoch trávime čas spolu, nepotrebujem mať od neho "pokoj". Teda, občas áno Na to máme napríklad aj prácu, raz za čas vybehneme separé s kamarátmi, alebo za rodinou, ale určite by ma mrzelo vidieť ho dva-trikrát do týždňa.
to, co pises, byva niekedy najvacsou chybou, ktoru sa ludia vo vztahu dopustaju: snazia sa zlucit do jednej osoby
aj hesla na socialne siete si davate a mate ich rovnake, nie?
Veď ty dospeješ...raz. Snáď.
Ja som mala dosť argumentov napísaných, ale ako vidím, pri tebe nemajú žiaden zmysel.
Nedokážem pochopiť tvoje zmýšľanie, tvoj postoj ku vzťahom. Myslela som si, že si (s prepáčením) zase nejaká "múdra nevyrastená puberťáčka", ktorá nevie, kvôli čomu vlastne idú ľudia do vzťahov...ale ako vidím, ty si proste... iná. Nedá sa to opísať, skrátka asi nemáš takú potrebu mať pri sebe niekoho, ako napríklad ja a mnoho iných ľudí...
v tom mas pravdu, vacsinnu casu fakt nemam potrebu mat pri sebe niekoho a nezalizi na tom, ci frajer, rodina alebo kamosi...
A už howk, ja sa s tebou nebudem ďalej o tom baviť, lebo za všetkým vidíš len útok... :/
sme obaja dospelí ľudia, ktorí nešli do vzťahu len preto aby sme niekoho mali.
sama si napísala, že tiež máš svoje záľuby a kamošov a prácu a to všetko realizuješ bez chlapa.
ja chodím na vš, frajer pracuje. sme úplne z iných miest a dokonca ani neštudujem v tom meste v ktorom on žije a pracuje. a len preto lebo sa môžme vidieť 3 či 4krát do týždňa sme sa mali na to vykašlať lebo to neni vážny vzťah?
Neodsudzujem nikoho, ani nehovorím, že to nie je vážny vzťah, ale z vlastnej skúsenosti viem, že ľudia zistia, či si FAKT vyhovujú, až keď spolu začnú bývať. Lebo keď sa stretnú raz, dvakrát, trikrát do týždňa, vždy sa na toho človeka tešia, keď je niekomu z nich zle, skrátka za tým druhým nejde...(nehovorím, že je to konkrétne váš prípad.)
Keď spolu bývajú, tak sú spolu či majú dobrú náladu, zlú náladu, či sú chorí, či (s prepáčením) niektorý z nich "kaká" na záchode, či má baba krámy, alebo si niekto z nich prdne, či si po sebe jeden alebo druhý neuprace....vlastne toho druhého spoznajú zo všetkých uhlov, v každej nálade, a tam potom zistia, že to nie je to čo chcú, alebo že toho človeka ľúbia aj so všetkými chybami a "prdmi" a že s ním chcú byť
Toť, ovšem, iba môj názor na to. Každý pár je iný, každý potrebuje niečo iné.