@mardzerin hej hej, tie si dávam skoro každý deň a zapíjam mlieko( ževraj to s tým pomáha lepšie či čo ) len nemáím na intráku mlynček tak ich len tak kúšem
berem pangamin a pijem niekedy čaj s ušušenej paliny (už nie zistili mi na to alergiu) a trochu to pomáha. Plus proste aktivia a a také tie probiotické nápoje
Páči sa mi táto tabletková doba. (Problém tabletka ) ked sa mi niečo vyskytlo s trávením zamyslel som sa nad jedálničkom niečo som pridal niečo obmedzil niečo odobral a NO PROBLEM. Moja tabletka na týžden na trávenie je pivko + raz do týždna kyslé mlieko
@martin872 pozri ja nejem tabletky, ale ked sa mi neda ist na wecko tak aj tabletky su dobre, napr sa mi osvedcili neivem ako sa to vola, ale proste je to v takom malom obale nasypany prasok a ten sa potom rozpusti az tam kde ma.... v creve ... mala som takto Lepicol a Hlivu ustricovu, preto sa pytam na dalsie skusenosti ...
Takze viem na co narazas tou tabletkou, len uvadzam priklad...
Ja sa nemusim zamyslat nad jedalnickom viem,z e mi chyba chleba a taketo kraviny, kde je vlaknina, mam na intraku jablcnu vlakninu a pridavam si ju do jogurtov a vsetkeho mozneho, ale predsa len ked niekde idem praktickejsie je hodit do seba prasok v obale ci co to je a mam pokoj
@lenore pijem dost si myslim, nemam to zratane, ale take 3 litre denne isto vypijem ... a prestat s mliekom? to si davam len trocha s tym lanom a nepijem to denne
@alysia pripadne skus zaliat horucou alebo vlaznou vodou a nechat asi tak hodinku a potom to vypit aj s tou vodou tie semienka, to by malo stacit aby sa ti to rozlozilo v zaludku, pripadne trosku pohryzt ked to uz bude take makke.
@alysia tak lanove semiacka sa nerozmelnia ako psylium. pripadne skus cajovu zmes: Rumancek Kamilkovy, fenykel(plod), Ocianka roztokovova, mne tato zmes celkom aj pomoze ked mam nahodou volake trapenie zo zaludkom, ale luhujem aspon 15minut.
@alysia tak nedrz dietu a hotovo, a na zachod nemusis chodit kazdy den , to len ked jes maso musis chodit kazdy den inak by si mala rozne problemy, ked jest viacmenej len rastlinnu stravu tak to neni az tak problem.
@alysia tak osobne som mal obdobie ked som chodil na WC 1x za tyzden , a pritom som nemaval vobec ziadne krce a podobne. Hlavne pit denne aspon 2litre vody alebo najlepsie nieco teple skus pit po jedle, pripadne taka zvlastna vec, skus jest v malom mnozstve kvasnice, obsahuju rozne vitaminy a vobec su neni skodlive ani surove.
@alysia ziadne pomazanky ani ine blbosti, len trosku kvasnic zjec alebo prehltni a mas pokoj, ked ti to nechuti, kazde jedlo nemusi chutit a kazde si nemusi clovek robit takymi vseliakymi sposobmi, len zakladny sposob bez vymyslania. telu je jedno ako to dopravis do toho tela, dolezite je ze to budes mat v tele.
@alysia tak sry, ale necital som vsetky komentare je ich tu dost vela ale tak mozes nahradit pecivo a kupovat si ine, lepsie povedane, kupovat si muku a doma si robit vlastny chleba ako napriklad kukuricna, pohankova, amaranthova, ryzova muka.... takze aj pecivo mozes, ripadne v lekarni predavaju aj bezlepkove pecivo, ale to je take nie velmi chutne
@alysia potom ked chces tak probiofix alebo tak volako sa to vola, to je ako tabletka.
ale myslim ze rano ked si das kazdy den male mnozstvo drozdia a zapijes to vlaznym mliekom, alebo vlaznou vodou tak to bude mat taky isty efekt. ked ti to nechuti tak to len rychlo prehltni a zapi a mas pokoj.
my sme mali hlivu ustricovú, no ak si to už skúšala...
a spomínaná chlorella, s tou som tiež nepriamo prišla do styku, len ozaj je to dosť drahé
+ v prvom rade by som sa ozaj snažila upraviť stravu, síce neviem, čo všetko kvôli tej celiakii nemôžeš a nechceš, ale mohlo by to stáť za to. na umelý režim tiež nie je dvakrát vhodné si navyknúť
@snehovavlocka pozri, nestravujem sa zle podľa mňa len proste počítať vláknionu a gramy a myslieť každý deň na jedlo, aby som zjedla, ktoré obsahuje vlákninu je pre mňa dosť zaťažujúce, bez tak vymýšľam čo rýchleho a zobrateľlného so sebou si spravím....
Proste som na bezlepkovej a nejedávam potraviny, s ktorými je fajn trávenie, ako chleba a celozrne veci
Ja už fakt neivem ako si upraviť stravovací režim tak, aby som nebola každý deň strčená v obchode, neriešila neustále čo som jedla, kedy som jedla apodobne a nemíňala na to miliony. Chcela som len proste vedieť, či tu niekto berie nejaké probitiká, dík za radu, si milá.
Prečo to berieš ako umelý režim? Tá hliva je tiež umelá? yelený jačmeň a tak ďalej? ako oproti iným veciam, čo do seba ľudia hádžu, len tak ako napr ibalgin ružové cukríky, tak toto nepovažujem za chémiu. Psylium je napr prirodna vlaknina, ale na mna to nema dobry ucinok no ...
@snehovavlocka hlivu som mala, bolo tam 60 tabliet, že buď jedna alebo dve tabletz denne, ja som si dávala dve, takže mi to vydržalo len mesiac, 10€ to stálo, asi to ynova kúpim, a chlorella je drahá, tak o tom ešte uvažujem, len nepoznám kto si ju dáva a vie mi povedať či to je fakt dobré...
@vlcica1989 ten som mala raz v jednej kaviarni, prežila som to objednala som si teraz akúsi vzorku, lebo ich je viac druhov, tak rozmýšľam, ktorý kúpiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
ale osobne ked som prestal jest maso tak ma presli uplne problemy brucha.
@method vsetko mozne, lenze mam celiakiu, tak je mi jasne, ze skrz to, mi dobre netravi
@4lex to mi odporucal aj doktor a ma to na mna opacny efekt na wc sa potom nedostanem
.. a dobre si to užívala? zapila si to dostatočným množstvom vody?
maso jem malo, mozno raz za tyzden, u mna maso nepmoze
no neboj sa dost vody som vypila, ale aj tak, proste ono je to na zapchu aj na hnacku, mne to proste nepomohlo, nedalo sa mi ist na vecko uz vobec
A tiež - to síce nieje probiotikum - čaj z pelyňku (artemisia absinthium)
Takze viem na co narazas tou tabletkou, len uvadzam priklad...
Ja sa nemusim zamyslat nad jedalnickom viem,z e mi chyba chleba a taketo kraviny, kde je vlaknina, mam na intraku jablcnu vlakninu a pridavam si ju do jogurtov a vsetkeho mozneho, ale predsa len ked niekde idem praktickejsie je hodit do seba prasok v obale ci co to je a mam pokoj
alebo fenyklovy caj je tiez celkom dobry.
fenyklovy caj pijem ten mi aj chyuti
Tak nedrz dietu to sa povie, uz len skrz psychologiu, nemozem jest rozky, lebo som si v hlave prehodila vyhybku, ze to je JED a tak ...
tak ale nejem len rastlinnu stravu, a ani maso len ... maso mam fakt raz za tyzden ...
No idem najst to forum, ze ci chodia ludia kazdy den na vecko
nemusim, ale chcela bysom, aby som nemala krce a bolesti brucha
ved pijem stale nieco boze, sak asi 3 litre denne aj ... teple po jedle?
kvasnice? raz som mala kvasnicovu pomazanku a povracala som sa proste nieco co preziejM
ved ok, skusim, v chladnicke mam nejake
pozri, nič v zlom, ale ja si za 4 eurá nebudem kupovať tri kúsky krájaného chleba... proste pečivo nejem....
Chlieb si nerobím, lebo pekárničku mám doma a na intráku ju nemám kde dať...
múky vsetky co si povedal mam na intraku ...
nie nie je to chutne vacsinou ....
ale myslim ze rano ked si das kazdy den male mnozstvo drozdia a zapijes to vlaznym mliekom, alebo vlaznou vodou tak to bude mat taky isty efekt. ked ti to nechuti tak to len rychlo prehltni a zapi a mas pokoj.
a spomínaná chlorella, s tou som tiež nepriamo prišla do styku, len ozaj je to dosť drahé
+ v prvom rade by som sa ozaj snažila upraviť stravu, síce neviem, čo všetko kvôli tej celiakii nemôžeš a nechceš, ale mohlo by to stáť za to. na umelý režim tiež nie je dvakrát vhodné si navyknúť
Proste som na bezlepkovej a nejedávam potraviny, s ktorými je fajn trávenie, ako chleba a celozrne veci
Ja už fakt neivem ako si upraviť stravovací režim tak, aby som nebola každý deň strčená v obchode, neriešila neustále čo som jedla, kedy som jedla apodobne a nemíňala na to miliony. Chcela som len proste vedieť, či tu niekto berie nejaké probitiká, dík za radu, si milá.
Prečo to berieš ako umelý režim? Tá hliva je tiež umelá? yelený jačmeň a tak ďalej? ako oproti iným veciam, čo do seba ľudia hádžu, len tak ako napr ibalgin ružové cukríky, tak toto nepovažujem za chémiu. Psylium je napr prirodna vlaknina, ale na mna to nema dobry ucinok no ...