Ako dlho vám trvalo naučiť sa programovať tak, aby ste sa tým mohli živiť? Je šanca, že sa to dokáže naučiť 22r chalan ktorí vedel iba základy html pred cca 3r? (python, java)
naozaj tazko povedat. Ja som kodil cca 8 rokov ako hobby nez som sa zamestnal, ale potom moja kariera isla raketovo hore a za cca dva roky som uz bol na seniornych poziciach, ako mlade 22 rocne ucho som technicky zastresoval velke projekty.
zalezi iba od toho ako ta to bude bavit, od tvojej vole a tak. Tiez neviem co znamena "sa zacat zivit". To asi aj rychlo, niekoho na velmi juniornu poziciu alebo platenu staz zoberu uz ked ma za sebou par online kurzov a maly kompletny projekt... Ale nebudu to tie ospevovane niekolkotisicove ajtacke platy
A ano, jednoznacne sa to dokazes naucit v 22 rokoch, aj v 35 rokoch ak chces.
A jednoznacne ti odporucam Python, Jave sa v tomto stadiu "kariery" vyhni oblukom, ak nechces vyslovene kodit Android appky kde v podstate nemas na vyber.
@wewo v Jave bezi aj kopu korporatnych kokotin. Poistovacie appky a podobne. Nie je to uplne nepouzitelny jazyk, ale radsej by som sa naucil C#. Ten je dnes podstatne rozsirenejsi a hlavne ho neustale vyvijaju. Java dnes uz len prevazne kopiruje z C#.
Python ok, ale ak nechces robit zrovna v Googli, tak ti bude imo prevazne nahovno.
@tommyhot ved ale asi nepojde robit do korporatnych kokotin poistovacie appky ked ovlada html, nie? Nemyslim ze je to dobry jazyk na ucenie sa.
A s tym Pythonom absolutne nesuhlasim. Najviac rastuci general purpose jazyk, pouzivany vsade od data miningu, datovych analyz, web backendov, machine learningu...
A pracovnych ponuk je v nom neurekom aj na slovensku.
Naozaj by si chalanovi co nikdy nic nekodil radil ucit sa C#? neblbni
@wewo preco nie? Korporati si aj tak zaskoluju absolventov, lebo hovno vedia. Ci zacnu nanovo v Jave alebo v niecom inom je podla mna jedno. Ak vedia rozmyslat naucia sa hocico, ak nevedia rozmyslat, nenaucia sa ani PHP.
Co sa tyka Pythonu, tak sice mas pravdu ze je najpouzivanejsi, ale neviem ci az taky rozsireny na Slovensku oproti Jave. Rychly search na profesii: Python cca 200 ponuk, Java cca 400, C# cez 2000 (ale tam skor bude problem s vyhladavanim, lebo do vysledkov zaraduje aj C a C++).
"Naozaj by si chalanovi co nikdy nic nekodil radil ucit sa C#?"
Ano, C# nie je zas az taky zlozity (mne sa pozdava viac nez Java). Je to sice silne typovy jazyk co moze noobom robit zo zaciatku problemy, ale aspon sa naucia dobrym navykom a nebudu kodit jak dementi.
@montgomery to zavisi od toho co kodis.Dnes mas na vsetko frameworky a kniznice, ktore riesia vela zlozitych uloh za teba, takze na to aby si bol priemerne "dobrym" programatorom ti staci vacsinou len vediet vyhladavat na stacku a implementovat cudzi kod.
Tak ked prejdes od C# do Javy tak zistis ze proste nieco ako .NET FW neexistuje ale za to ma to svoj vlastny environment, dost vela 3th party.. nevravim ze to je automaticky zle.. Pre niekoho moze byt vyhodne ze si zoberie C#, otvori MSDN a zbucha podla docs nieco v ASP atd...
Mna osobe Java nebavi ale poradim ti ju, je po tom ovela vacsi dopyt, 22 je v pohode vek, mozes zacat nieco sam, online videa, kurzy a potom si skus najst nejaku junior poziciu, vies sa dostat okolo 1000 nastupneho platu... ako moc chces a dobre aby ta to neskor zivilo je na tebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@Patrixo Mal si s tým nejaké skúsenosti alebo úplne od nuly?
inak je to velmi subjektivne, skus a uvidis
zalezi iba od toho ako ta to bude bavit, od tvojej vole a tak. Tiez neviem co znamena "sa zacat zivit". To asi aj rychlo, niekoho na velmi juniornu poziciu alebo platenu staz zoberu uz ked ma za sebou par online kurzov a maly kompletny projekt... Ale nebudu to tie ospevovane niekolkotisicove ajtacke platy
A ano, jednoznacne sa to dokazes naucit v 22 rokoch, aj v 35 rokoch ak chces.
A jednoznacne ti odporucam Python, Jave sa v tomto stadiu "kariery" vyhni oblukom, ak nechces vyslovene kodit Android appky kde v podstate nemas na vyber.
Python ok, ale ak nechces robit zrovna v Googli, tak ti bude imo prevazne nahovno.
A s tym Pythonom absolutne nesuhlasim. Najviac rastuci general purpose jazyk, pouzivany vsade od data miningu, datovych analyz, web backendov, machine learningu...
A pracovnych ponuk je v nom neurekom aj na slovensku.
Naozaj by si chalanovi co nikdy nic nekodil radil ucit sa C#? neblbni
Co sa tyka Pythonu, tak sice mas pravdu ze je najpouzivanejsi, ale neviem ci az taky rozsireny na Slovensku oproti Jave. Rychly search na profesii: Python cca 200 ponuk, Java cca 400, C# cez 2000 (ale tam skor bude problem s vyhladavanim, lebo do vysledkov zaraduje aj C a C++).
"Naozaj by si chalanovi co nikdy nic nekodil radil ucit sa C#?"
Ano, C# nie je zas az taky zlozity (mne sa pozdava viac nez Java). Je to sice silne typovy jazyk co moze noobom robit zo zaciatku problemy, ale aspon sa naucia dobrym navykom a nebudu kodit jak dementi.
Mna osobe Java nebavi ale poradim ti ju, je po tom ovela vacsi dopyt, 22 je v pohode vek, mozes zacat nieco sam, online videa, kurzy a potom si skus najst nejaku junior poziciu, vies sa dostat okolo 1000 nastupneho platu... ako moc chces a dobre aby ta to neskor zivilo je na tebe