na to treba nazor?to je podla mna bud ano alebo nie. urcite ohrozuje zivoty ludi kde-tu. popripade prispievaju ku globalnemu oteplovaniu,lebo sa uvolnuje osid uhlicity?
Ako by mohla nebyt? Podla mojich skromnych vedomosti, vulkanicka cinnost sa neda predpovedat, minimalne sa neda predpovedat s velkym odstupom.. Ludia, co byvaju v dosahu takej sopky, co moze kedysi vybuchnut, vlastne vobec nemaju istu strechu nad hlavou..
Však okrem aktívnych sopiek na pevnine ešte aj podmorské (trojnásobne viac magmy, než pevninové), následne nejaké to tsunami (ktoré bývajú ešte "lepšie", než tie od zemetrasení), následne nejaká tá Fukušima v 2.0, následne to náhodou ešte aj dostatočne široko a ďaleko zafúka (a @molline potom hovor, že ťa nič neohrozuje).
vraj pod Yelowstonskym parkom je dost nebezpecna "sanca" na silnu vulkanicku cinnost, ktory by mohla ovplyvnit cely svet, minimalne kvoli popolu a tym padom aj tme a necistemu ovzdusiu na istu dobu
ak to je myslene na nas osobne, tak ja sa necitim ohrozeny, ale globalne si myslim, ze to je dost silny a nebezpecny fenomen, ktory v spojeni so slnecnou cinnostou vraj moze byt este horsi (ale samozrejme dufam, ze nie)
@hildegarda9 vulkanicka cinnost neprispieva ku globalnemu oteplovaniu. Vulkanicka cinnost tu je od nepamati, bola tu este pred ozonovou dierou a globalnou zmenou klimy. Az vplyvom ludskej cinnosti nastali tieto problemy...
Všetkým vám ďakujem. Viem, že to neskutočne debilná anketa, ale zúfalé situácie si vyžadujú zúfalé kroky Práve ste mi prispeli dvoma stranami to môjho "zmysluplného" projektu.
no nie vies vsetky sopky na svete uz vyhasli a nikdy sa uz neprebudia ! a vlastne cely svet je v pohode ziadna katastrofa nikdy nikde nepride ani nic podobne zijeme si ako v raji !
Keď ,,naše" sú ľudské, tak hej a ak naše ako ľudí z B. alebo Slovákov, tak to neviem, ale ak vybuchne sopka, samozrejme, že niekde v jej okolí sa môže stať nehoda, zvlášť pretože nielen v krajinách s vyspelým varovným systémom sú aktívne sopky...
@vladqog ano.ja viem. ale napriklad vdaka vulkanom pocas doby snehovej gule nasa Zem prezila. a samozrejme,ze keby neexistuje ludska cinnost,tak iba sopky by to oteplovanie nezapricinili,ale ked sa to spoji aj s tym,co ludstvo produkuje, tak k tomu sopecna cinnost taktiez prispieva.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Však okrem aktívnych sopiek na pevnine ešte aj podmorské (trojnásobne viac magmy, než pevninové), následne nejaké to tsunami (ktoré bývajú ešte "lepšie", než tie od zemetrasení), následne nejaká tá Fukušima v 2.0, následne to náhodou ešte aj dostatočne široko a ďaleko zafúka (a @molline potom hovor, že ťa nič neohrozuje).
ak to je myslene na nas osobne, tak ja sa necitim ohrozeny, ale globalne si myslim, ze to je dost silny a nebezpecny fenomen, ktory v spojeni so slnecnou cinnostou vraj moze byt este horsi (ale samozrejme dufam, ze nie)
Múdry to BIRDZák.
Ale vážne. Sú také spiace sopky, ktoré keď buchnú, tak sme v keli. Asi tak.
@1 @2 @3 @4 @5 @6 @7 @8 @9 @1 0