Z pár týždňov nastupujem do prvého ročníka na sš, na ktorej nepoznám živej duše a dosť ťažko nadväzujem kontakty s inými ľudmi...takže bojím sa , že ostanem kdesi sama v kúte....ak ste mali podobný problém, ako to dopadlo? Vedeli by ste poradiť, čo robiť
nemôžeš to brať takto, ale ako možnosť spoznať plno skvelých ľudí! nesmieš sa uzatvárať do seba pred svetom.. ak sa budeš vyhýbať novým kontaktom, budú ťa mať za čudáčku...
Dad0, napíš koment!tiez som prisiel uuplne sam do triedy..vsetci mali skupinky zo ZS..ja som prisiel sam...ale v pohode...akosi hned ma zvolili za predsedu... ..hoci je to formalita, ale potesilo ma to...a potom to slo hlakdo...neboj sa.....a tiez som introvert
No ja som na tom podobne, ale my ako trieda sa snažíme nejak skontaktovať na facebooku ( veď to určite poznáš, kamarát môjho kamaráta má kamaráta, ktorý má kamaráta, čo je môj budúci spolužiak a, atď ). A celkom fajn sme si pokecali, čiže je super, že už sa nejaká tá skupina triedy budeme poznať a vedieť, že čo a ako.
určite nebudeš sama, čo nebude zrovna socializačná beštia a rady by boli skôr na škodu. nerob nič, proste ži a nič nesiľ. vzťahy sa vyvíjajú aj samé, bez trikov.
Aj ja práve nastupujem na strednú.Keďže na internete bolo zverejnené kto je v akej triede,väčšina si ma popridávala na facebooku,čiže sa už ako-tak poznáme a s niektorými som už bola aj vonku.Budúci spolužiaci organizujú aj stretko,na ktoré pozvali celú budúcu triedu okrem tých,ktorých nenašli na facebooku a tam sa už trochu spoznáme a potom to nebude v triede problém. Nesnaž sa silou mocou zapadnúť,hlavne buď sama sebou!
hej no, tak to ta dost lutujem, mam taku kamosku, tiez som mysle,a ze to bude v pohode, ale uz bude druhacka a stale tam nema nejakeho extra kamosa/kamosku.. ale cojaviem, mozno to u teba bude ine.. GL
Bola som na tom rovnako (poznala som pár ľudí z iných tried osobne a jednu spoluštudáčku cez net, hoci ja som anonymitu brala ako výhodu) a bolo to v pohode. Nestresuj, nejak bude, príde to samo.
Neboj sa niečo povedať, zapojiť sa, uvidíš, s kým máš čo spoločné.
A hlavne si nemysli, že všetci sú múdrejší/krajší/bohatší/obľúbenejší/whatever.Rovnaké hovno, iné rodné číslo.
Neverím, že JA takto hodnotím vzdelávaciu inštitúciu, ale: stredná je popiči
mixelle? všetkých ma dojebávať? aby oni nedojebaly ju a poslali ju a poslali ju kade ľahšie!!Neviem s čoho máte taký strach v život sú oveľa horšie veci!!!!
na strednú som šiel s desiatimi spolužiakmi zo základnej. prakticky, polovičku môjho triedneho tandemu tvorili ľudia, ktorých som poznal dve tretiny života.
no nepoznal som nikoho .. v triede sa poznali v skupinkach ... moc som nezapadol .. ale potom sa to spravilo postupne .. ale nebolo by zle zostat aj sam
ono sa to spraví, neboj sa. Ja idem na školu le ns jendou babou od nás, aj to z druhe jtriedy, a potom tu na BIRDZi som úplnou náhodou objavila vďaka fóru jednu moju ďalšiu budúcu spolužiačku. Ale časom si iste niekoho nájdeš
joooj to bolo pred piatimi rokmi. hm... ale tak to záleží i od tých ľudí, ktorí tam sú, či sú komunikatívni tak akurát a či sa vôbec máš komu prihovoriť. Nás bolo akosi málo, a s mojou hubou nie je problém... hovorím závisí od ľudí vždy. ľudia & komunikácia
Ja som mala podobný problém, ale našla som si už v prvý deň kamošku, alebo skôr ona si našla mňa To bolo asi najlepšie riešenie, nájsť si čo najkôr spriaznenú dušu, v prvý deň budú všetci vystresovaní a všetko bude pre nich nové, takže sa ľahšie zoznámiš.Keď som celkom dobre zapadla ja, tak musí už asi každý. A po nástupe na výšku s tým už nemám také problémy.
@elay ja som mal podobny problém celý prvý ročník no ludia čo ma spoznali minulý ročník podla mna netusia, aky som kedysi bol aj v druhaku sa to so mnou trochu tiahlo, no ide len o sebavedomie a hlavne STASTIE na ludi
Aj ja som mala strašné nervy, nikoho som nepoznala, potom sa ma jedna baba (ktorá na tom bola rovnako) opýtala niečo v zmysle: Nesadneme si spolu? A stačilo odpovedať: Hej, tiež tu nikoho nepoznám.
A je to jedna z najlepších vecí, čo sa mi kedy stala.
S ostatnými sa už ľahko pozoznamuješ.
Nemaj stresy!
Podotýkam, že tiež ťažko nadväzujem kontakty s ľuďmi.
no od nás išla viac ako polovica ľudí na gympel..a to všetkých strčili do 1 triedy a mňa spolu s 3 spolužiakmi do inej..a prakticky som nepoznala 31 ľudí..ale časom sme sa šeci tak spoznávali a jasné..vytvorili sa skupinky..zaškatuľkovali ľudí..a už bum..idem maturovať..rýchlo mi tie 4 roky ubehli ..hlavne sa nebáť komunikovať..ako ti radia aj v komentoch vyššie..a pojde to..(
tiež radím hlavne sa nebáť komunikovať ja som tam napriklad spoznala svoju najlepsiu kamaratku a to tak ze som sa jej spytala ci nema vreckovu ( vazne som ju potrebovala a sedela prva zamnou)
neboj prídí tam, s úsmevom prirodzeným všimnu si najprv tridnu triedneho čo je kto a potom pokračuj dalej... možno ťa niekto osloví a tak sním kecaj a pojde to už samo... kludom pristupuj normálne... a ak to budeš mať ako ja tak fajn.. mohol som ludí aj odjebať, ale neboli voči mne zlý, lebo ani ja som nebol ak bolo vše v poriadku..
No ja som mala také isté voľačo ako ty ale objavili sa celkom slušné ksichty tak som sa osmelila a také to trápne ahoj ja som Frederika a ty si kto ? a také hočo ale ja som to mala super v tom , že som sa mojej najlepšej kamošky, s ktorou sa už od škôlky poznáme nezbavila ani na sš a sme spolužiačky A keď triedna dohovorila a že teraz idem ešte na chvíľku von tak sa pozoznamujte a všetci ticho ale to bude ok neboj a potom už len budete spomínať že ako ste sa oslovili
Keď som šla do prváku, nová trieda vznikla približne tak, že sa spojili dve zo základnej..takže sme v triede mali 3 nové baby a všetci ostatní sme sa už poznali takže sme sa zoznámili v priebehu dňa a potom to bolo skôr o tom medzitriednom
ale co..aj ja idem do prvej teraz.. ale zober si to tak...vsetci co budu v tvojej triede budu novy..takze nebudes sama len bud trochu smela nech fakt nezostanes v tom kute sama..daj sa s niekym do reci a hned mas s kym sedet..a vo dvojici to pojde lahsie..uvidis
Neboj sa to samo pride... kazdy mal take strachy .
Najlepsie ale bude ak si nesadnes do lavice hned na zaciatku SAMA. Sadni si niekde k nejakemu druhemu dievcatu, a zacni s nou trochu kecat... a uz budes uplne v pohode, to ti garantujem.
Ja som na strednú nastupoval aj so spolužiakom zo základky a na začiatku roka býva na škole uvítanie všetkých prvákov kde je celá škola viac než 600 ludi my sme nikoho nepoznali tak sme išli hladať našu triedu a ked sme ju našli sme sa tam usadili a čakame hodinu nikoho nikde len potom sa tam navalí triedna aj s 30 chalanmi a hneď prvé zoznámenie nás s triednou nás zjebala jak hovado že sme sa mali počkať vo vestibule že tam na nás čakajú pol hodiny ale aspon nás už poznala celá trieda a na druhý deň sme sa zoznamovali so spolužiakmi okolo a postupne sme začali robiť chujoviny cez prestávky a trochu poskupinkovali.... len sa nesmieš báť si otvoriť ústa,komunikovať na začiatok stači s dvoma troma ľudmi a postupne pribudnú aj ostatný a ukážu sa akej sú povahy... u nás je 28 chalanov pohode čo mame trochu v prdeli školu a spolu si pomáhame aj so zadaniami a úlohami a dvaja drbovia čo sa neskutočne podlizujú učitelom a nedajú opísať ani kkt ale tých majú aj učitelia plné zuby... len sa neboj komunikovať ale nie nasilu a hlavne sa nepodlizuj
Kúp si kofolu, veď kofola zbližuje Alebo pozvi na kofolu celú triedu
A ja idem do prvej a najviac ma serie že začínam zo všetkým odznova.
Ako tu už bolo spomenuté, všetci budú nový! Som mal spolužiačku ktorá prišla k nám v osmičke a stále jej robili ostatné baby zle, žuvačky jej pchali do vlasov a po pár týždňoch boli s nich najlepšie kamarátky . A tak isto to bolo aj s ostatnými čo prišli. Museli si to pretrpieť ... Tu je tá výhoda že VŠETCI BUDÚ NOVÝ.
zozačiatku sa budete aj tak každý každého hanbiť to je tak vždy... ale potom už v pohode u nás v triede sa baví každý s každým nikto neostal len tak, bude to O.K
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Ako tak zdravé sebavedomie, úsmev a pôjde to ľahko.
Hlavne sa nevnucuj.
alebo bud milá. ochotná NO NEVTIERAJ sa.. budeš iba oblubená! ale otravovaná zo všetkých strán..
ja som zvolila to prvé.. a tri roky si to neviem vynachváliť
Cha Chá
@mezozmus jaký si si istý
Neboj sa niečo povedať, zapojiť sa, uvidíš, s kým máš čo spoločné.
A hlavne si nemysli, že všetci sú múdrejší/krajší/bohatší/obľúbenejší/whatever.Rovnaké hovno, iné rodné číslo.
Neverím, že JA takto hodnotím vzdelávaciu inštitúciu, ale: stredná je popiči
A je to jedna z najlepších vecí, čo sa mi kedy stala.
S ostatnými sa už ľahko pozoznamuješ.
Nemaj stresy!
Podotýkam, že tiež ťažko nadväzujem kontakty s ľuďmi.
proste skusaj a otukavaj, neboj sa ozvat a opytat a nadvizat konverzaciu
Najlepsie ale bude ak si nesadnes do lavice hned na zaciatku SAMA. Sadni si niekde k nejakemu druhemu dievcatu, a zacni s nou trochu kecat... a uz budes uplne v pohode, to ti garantujem.
A ja idem do prvej a najviac ma serie že začínam zo všetkým odznova.
Ako tu už bolo spomenuté, všetci budú nový! Som mal spolužiačku ktorá prišla k nám v osmičke a stále jej robili ostatné baby zle, žuvačky jej pchali do vlasov a po pár týždňoch boli s nich najlepšie kamarátky . A tak isto to bolo aj s ostatnými čo prišli. Museli si to pretrpieť ... Tu je tá výhoda že VŠETCI BUDÚ NOVÝ.