záleži čo chceš od neho, mal by to byť neznámi doktor čo ťa nepozná a pred ním človek nemá hanbu ani sa nemusi báť, že niekomu niečo o tebe vyzradí....ináč v platbe je to rôzne od 15 €do?....záleži od počtu sedení........filip
Ja chodím k psychologovy,ale v nemocnici a to mam za free . Ja tu psychologičku poznám a už sme kamarátky ...ale neviem ,prvé sedenie hradí poistovna a ostatné ty samizda. všetko máš na nete
ak chceš normálne len sedenia je to zadarmo-hradí to poisťovňa
ak chceš nejaké testy napr. spôsobilosť na vedenie mot.vozidla alebo držanie zbrane aťď.to sa platí
ak máš pocit, že si na tom zle a potrebuješ aj lieky, treba ísť na psychiatriu (výmenný lístok od obvodného), ale tam ťa môže odporučiť aj psychológ...
@coloredbrain psychológ ti založí druhú kartu (tak ako má aj stomatológ, gynekológ..atď)
v karte máš len, že ti obvodný vystavil parere - nemáš tam napísané, čo ťa konkrétne trápi... ľudia bežne chodia na psych.testy ako som písala už vyššie, vedz, že nikoho to nebude "trápiť" aj keby si tam mala napísané neviem čo neboj
a ser na to že to budeš mať v karte...je rozdiel medzi psychologom a psychiatrom.... k psychologovi sa chodí na iq testy etc. povyprávať, keď má človek pred skúškmi etc.etc. uplne normálna vec....
1. školy väčšinou mávajú psychológa zadarmo (či už priamo v škole, alebo sú dohodnutí s nejakým), prípadne ti to môže hradiť poisťovňa
2. nemáš sa za čo hanbiť, práve naopak môžeš byť hrdý na to, že chceš so svojim životom niečo robiť, na rozdiel od väčšiny ostatných, tí budú kľudne chodiť do kruhu aj do dôchodku
3. psychológ je fajn na zorientovanie sa, že čo je vlastne tvoj problém... keby to bolo vážnejšie, pošle ťa aj za psychiatrom, ak sú to len problémy nevyžadujúce medikamentóznu liečbu, tak si dohodnete stretnutia napr. na pol roka...
4. platiť môžeš od 10 do 30 eur, väčšinou je to medzi 15 a 23...
5. k psychológovi nepotrebuješ chodiť pre papierik k obvodnej
@ericca nechápem, prečo by si mal dávať pozor, že to bude mať zapísané v karte... ide snáď robiť kozmonauta, pilota či do špeciálnych jednotiek?
sedenia su zdarma, pokial nepotrebujes vypracovat psychologicky posudok... ja chodim k psychologicke uz treti mesiac a neviem si to vynachvalit..je to super vec... problemy s psychikou berem rovnako ako chripku a podobne...nie je sa za co hambit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Každopádne ak pôjdeš daj vedieť
A inak okolo 30€...
A nemáš sa čoho báť..
ak chceš nejaké testy napr. spôsobilosť na vedenie mot.vozidla alebo držanie zbrane aťď.to sa platí
ak máš pocit, že si na tom zle a potrebuješ aj lieky, treba ísť na psychiatriu (výmenný lístok od obvodného), ale tam ťa môže odporučiť aj psychológ...
v karte máš len, že ti obvodný vystavil parere - nemáš tam napísané, čo ťa konkrétne trápi... ľudia bežne chodia na psych.testy ako som písala už vyššie, vedz, že nikoho to nebude "trápiť" aj keby si tam mala napísané neviem čo neboj
1. školy väčšinou mávajú psychológa zadarmo (či už priamo v škole, alebo sú dohodnutí s nejakým), prípadne ti to môže hradiť poisťovňa
2. nemáš sa za čo hanbiť, práve naopak môžeš byť hrdý na to, že chceš so svojim životom niečo robiť, na rozdiel od väčšiny ostatných, tí budú kľudne chodiť do kruhu aj do dôchodku
3. psychológ je fajn na zorientovanie sa, že čo je vlastne tvoj problém... keby to bolo vážnejšie, pošle ťa aj za psychiatrom, ak sú to len problémy nevyžadujúce medikamentóznu liečbu, tak si dohodnete stretnutia napr. na pol roka...
4. platiť môžeš od 10 do 30 eur, väčšinou je to medzi 15 a 23...
5. k psychológovi nepotrebuješ chodiť pre papierik k obvodnej
@ericca nechápem, prečo by si mal dávať pozor, že to bude mať zapísané v karte... ide snáď robiť kozmonauta, pilota či do špeciálnych jednotiek?
@hegi450 sa zase jeden majster sveta ozval