Ahojte ľudia chcela by som sa opýtať či tu má alebo mal niekto takýto problém že mu pukali kĺby a vyriešil to dajakým doplnkom na kĺby pretože mne neskutočne pukaju kĺby a niekedy to až bolí no najviac čo ma trápi je moja sanka lebo tá mi puka už aspo
ja s tym mam tiez cely zivot "problem", inak ked som zacal cvicit tak niektore klby mi trochu prestali pukat, napriklad kolena/bedrovy klb, ale pukaju mi snad vsetky klby v tele
doplnky neberiem, neviem ci by tomu pomohlo, ale planujem si kupit nejaku klbovu vyzivu
Ahoj, poviem ti o mojej skúsenosti. V prvom rade, v priestore medzi dvoma kĺbmi je kĺbová tekutina, ktorá slúži na to aby bol ten priestor medzu kĺbmi mazľavejší a tým pádom sa tie kĺbi o seba nedrú. Akonáhle tam tej tekutiny nie je dostatok, dostane sa tam vzduch a keď pohneš tou časťou tela, napr. s kolenom, tak sa ten vzduch tlačí von a keď sa dostane von, tak to spraví Puk. (pukne to) Kým si mladá, tak by si tej tekutiny mala mať dostatok. Akonáhle sa ale v mladom veku venuješ nejakému športu, tak sa látky na výrobu tej tekutiny presúvajú z časti do svalov a preto veľa športovcom puká v kĺboch. Túto tekutinu produkuje telo vo väčšom množstve aj pri pohybe, preto puká v kĺboch aj ľuďom, ktorý nič nerobia. Ďalej môžeš mať aj dáku vrodenú kĺbovú chorobu. Ale čo robiť ? Ja vlastne neviem o tebe nič bližšie, či športuješ alebo nie. Ale určite sú tabletky, na podporu výroby tohto kĺbového maziva. Základné látky sa volajú Glukosamin a Chondroitin. Kúsok to môže určite pomôcť Ale nezmizne to, potom sú aj inekcie, ktorú ti môžu pichnúť do kolena.. Ak ti tam puká. Na tú sánku neviem čo by som ti poradil, to mi príde dosť divné, nemala si s nou niečo dakedy ? skús o sebe niečo popísať, či športuješ alebo tak..
@knt7 s tou sankou to mam aj ja. A inak sportujem sice teraz dost, ale jak vravim, odkedy sportujem tak praveze mi pukaju klby menej. Ked som nesportoval a zacal som sportovat, tak pri kazdom drepe mi puklo v kolene. Teraz sa to uz nedeje.
Inak aj mne pukajú kĺby. Niekedy ma to tak naserie že nedocvičím nejaký cvik bo mi to lezie na nervy to praskanie.. Hlavne pri klikoch keď mi furt v lakti praská to je uplne na nervy a pri drepoch mi pukajú kĺby už od nepamäti to už ani nevnímam..
@knt7 Ja nešportujem vobec a ani so sankou som nemala ziaden úraz keď sa tak nad tým zamýšľam puka mi to už dlhšie ako tie tri roky a začalo to tak že mi v nej seklo že som ústa otvorila asi len na polku a pd vtedy mi to začalo popukavať ale len občas keď som ústa otvorila dajako inak ale teraz stačí keď ústa pootvorim len trošku tak mi ta sanka pukne ale len na ľavej strane a celkovo moje kĺby su na tom hrozne na tože mám 18 aj keď sedim nehybne a potom sa chcem postaviť tak nemôžem lebo ma bolia kolená členky atď ...ale ďakujem za radu fakt dúfam že sa to dajako vyrieši
ja pukám všetkým, čím sa dá pred nejakou dobou (1-2 mesiace) som dobrala colafit, to je vlastne čistý kolagén , nie sú to žiadne tabletky, ale ono je to také ako keby hubka na riad a toto fórum mi aspoň pripomenulo, že už som mala začať brať novú krabičku
ono sa to dá ťažko posúdiť, ale podľa mňa hej .. na to že som ho brala len krátko, tak mne sa zdá, že som pukala menej, aj členky ma toľko neboleli ako obyčajne zvyknú
Ahojte, ja by som zase odporučila gél z aloe vera na ochranu kĺbov..je to hlavne pre športovcov, ale keď je problém s klbmi, treba ho riešiť viac info sprava
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
doplnky neberiem, neviem ci by tomu pomohlo, ale planujem si kupit nejaku klbovu vyzivu
ja odkedy cvičím ešte sa to zhoršilo @1
čo ja viem čo s tým, nnechcem velmi brasť nejaké like ale možno artrostop by pomohol
a tebe zrejme puká asi niekde inde
Inak aj mne pukajú kĺby. Niekedy ma to tak naserie že nedocvičím nejaký cvik bo mi to lezie na nervy to praskanie.. Hlavne pri klikoch keď mi furt v lakti praská to je uplne na nervy a pri drepoch mi pukajú kĺby už od nepamäti to už ani nevnímam..