takze ako tato kniha je v pohode keby som prezila to co hlavna hrdina WAA ale sem tam som sa citila ze citam osebe niecim ma zaujala mozno nazvom len mam jednu vycitku ze mi nepride ako punkova kapela good charlotte ty sa stali tak trochu pop-rock si m
citala som prvu stranu a ptoom som si povedala "punkova princezna??" skor "emo princezna.." ..podla mna strasna kniha... ale proti gustu ziaden disputat
no necitala som to ...ale good charlotte urcite nieje punk... to má od punk dost daleko... prirovnala by som to tzv. poppunku... ale mnohi tvrdia ze taky styl neexistuje... a vskutocnosti naozaj neexistuje ale hodi sa to na nich... ale oficialne punk rock.... Ale punk NIE !!
no ako kamosky to citali...ja som na to nemala nervi...nrve dve stranky nemali ani hlavu ani pätu ,vobec som nevedela kto co hovori a tak...a este ktomu ta autorka si tam ppredstavovala ako to ona chce! uplne idealizovana postava a tak...a mimochodom tam ako som pocula narazala na good charlote my chemical romance atd... a to nieje punk...punk je sex pistols ,perkele ,the exploited ,konflikt ,hospital bukra a pod. a este ktomu punkacka by sa nenechala nazivat princezna... to je skor na emo. NO viem je 17 rocna a napisat vyse 200 strankovu knizku musi byt fakt tazke ale nepaci sa mi dej ako vymyslela...vsetko sa jej dary...a keby si aspon mena vymyslela! ale zasa ma to pozitivny ohlas na prvu knihu tak moze byt stastna
citala som to, trvalo mi to asi 20 minut, je to fajn kniha, hlavne tymi kapelami mi pomohla vzit sa do deja, citila som sa ako ona obcas, pocuvala rovnaku hudbu, tak to bolo ok, ale vzhladom na to, ze ta baba co to pisala ma nejakych 17, je to pisane priliz jednoducho- obcas az primitivne. Ale David bol urcite sexi, ked kosil travu bez tricka
ja som ju dostala na vianoce a hned som to mala aj prečitane,neskutočne ma to uputal ale ten zaver som asi nepochopila..ona zostala s Jakubom,či nie?lebo tak neurčito to skončilo..Sice som sa s hlavnou postavou moc nestotožňovala...lebo na školu sa vykašlat nemienim,pačilo sa mi ako to bolo cele opisane a ešte niečo,nepochopim prečo do toho kecaju tí,čo to vobec nečitali..howgh
no toto bola fantasticka kniha ten nazov kusok taky ale akoze užasna uplen som do nej zažarata bola a mozem ovedat ze patri medzi naj knihy a CHLapci nesudte knihu podla Názvu alebo obalu... !!!
no poznam aj mladsich autorov ktore dokazali napisat ine diela napriklad paolini co jaks a to vola z eragonom? to mal tusim 15 .... alebo kamene osudu...to neviem kdo napisal ale nejaka zo srbska mala 14 .... proste tam hje aj originalita.... predstavit si prazdniny v anglicku a napisat setky svoje sny na papier je podla mna dost lahke...
17, no ani jedného z autorov ktorých si spomenula by som veru nenazvala originálnym ved obaja vačšinu nápadov pokradli a zmiešali do zlenapísanej hatlaniny.
Ak chce dakto čítať poriadnu knihu napísanú teenagerkou vrelo odporúčam "The Outsiders" od S.E Hintonovej, to napísala tuším ked mala 16 a opísala tam to čo si vtedy nedovolili ani dospelí a dostala za to niekolko ocenení.
Tato kniha sa podla mojho nazoru strasne pomaly rozbiehala a bavit ma to zacalo asi nejako v polovicke. Ale aj tak si myslim ze ta kniha nema nejaku super pointu a je pisana tak.trosku primitivne a nie velmi originalne. Cele sa to nieslo v jednej rovine ze ako sa tej Karoline vsetko dari a ja neviem co. Ale ked sa pozreme na to, ze to napisalo 17 rocne dievca je to dost dobry pocit a zasluzi si pochvalu.
takze suma sumarum:kniha je to dobra ale skor asi zaujme nenarocnejsich citatelov. Teda citatelky.
no prečítal som si pár strán len tak letno a zasmial sa ale tak pre mladé dievčatá(punkové princezny to nemusí byť zlá kniha... a presne pre takú skupinu je určená takže myslím si že v pohode..
ja som strasne chcela citat tu knihu no nikde som ju nenasla ani v kniznici ani kamosky to ete necitali ze oni taqe sladke dristy citat nebudu a ak by ste niekto mali link kde sa to da precitat bola by som vam velmi vdacna a proprosim do ts...diki
no...podla mna si tam vsetko hrozne zidealizovala a mena postavam mohla tiez dat originalnejsie mena, nech nie je hned vidno, odkial ich vzala...dalo sa to prcitat, ale nejak ma to neoslovilo
mno ja som to čítala a celkom sa mi to lúbilo až na pár vecí-kapely spomínané v texte nie sú nekedy celkom punk /skorej ten poprock a MCR emo), neverím že by sa našel chalan jako bol ten Jakub že taký citlivý atď a na školu sa vykašlať nechcem /neni to až také zlé/ ale ináč v pohode a ináč červená a čierna sú moje farby a Motivation a fat lip od SUM sú medzi mojimi oblúbenými songami
myslím, že vek autorky hovorí za všetko, kvalita proste príde so skúsenosťami...ale tú knihu som nečítala, všetko čo o nej viem mi do očí tak okato vrieskalo ,,emo", že som sa neodvážila ju nikde zháňať...väčšina ľudí v dnešnej dobe netuší čo je punk a voč tam kráčí, takže názov ma vážne demotivoval
mno ja ked somto videla v kniznici moc som tomu neverila ale ked som si precitala, ze autorka chodi na tu ist skolu ako ja hned som si ju zobrala..suhlasim s niektorými ze zo zaciatku to bolo dost nudne ale neskor uz sa to dalo..mno a ked som si pri tom predstavovala skutocnych ucitelov hmmhaluz
vo wikipedii je napisane ze charlotte je poppunk ale to je jedno..
a ako trapas sa vyjadrovat ku knihe , ktorú ste ešte nečítali!
takže, knihu som prečítala, môj názor sa potvrdil...nevypísaný štýl, okolo punku to prebehlo akurát tak pendolinom... kvalitou sa to približuje otrepaným poviedkam, ktorých je plný net... pre mňa osobne to nie je worth reading, worth publishing a ani worth writing... slečna čo to napísala si mala dať načas a trochu popracovať na kvalite...najrušivejším elementom, okrem toho "punku" bol prítomný čas, v ktorom to bolo napísané...
takže ja sm si tu knihu prečítala uš dva krát..jakože neže by ma to nejak extra bavio ale nieje to zrovna najhoršia kniha..aj ked som čítala uš aj lepšie..ale myslím že na prvu knihu to nieje aš takee zle.má to dosť blbý dej..nevem prečo ale velmi mi to prííde jakoniečo totálne vymslene.je to velmi jednoduche a take trošku oterpane..ku koncu s tým čo bola v tej kapele a to čo jej povedal pred všetkými na tom koncerte že ona je jeho punková princezná .no ja som mrela..to bolo totálne odveci ..ale vlasne aj celá pointa knihy bola takaa...čo ja viem divna názov punková princezná ale mala som aj ja pocit že to je skor nejakaa emáčka čo sa hrá na punk ..a ešte jednu vec som totálne nepochopila ..tá kapela v anglicku čo má david mmaa presne take zloženie jako simple plan ale enchápem prečo sa gitarista volá chris a nie sebastien ..ale envadí v celku dobrá kniha:d a ten koniec s jakubom..teš som si neni ista či su spolu alebo nie..a to pred vianocami čo jej jakub chcel spraviť ten naj deň..čo ja viem..neprišlo mi to jako keby to bolo niečo výnimočne jesť písmenkovú polievku(čo bolo dosť detinske a pozerať film nieje nič vínimočne:d..mohla zapojiť fantáziu a vymyslieť niečo lepšie
tato kniha je velmo fasacka.....a mne je jedno ci je Good Charlotte punk abo pop rock ci co..... super kniha a mna to nutilo citat a citat.....a vy co kritizujete Dominiku Ponechalovu su blby..... ked ste taky moc mudry tak vydajte knihu vy a potom uvidime ze co svet povie na to... inak som tu knihu precitala 3x a klobuk dole =D
tato kniha je uplne cool... akoze fakt nemali by ste knihu sudit bez toho ze ste ju citali... ako fakt mimo.... a bola by som zvedava, ci by ste to napisali lepsie.. heh.. inak akurat som si ju sla precitat znova.. a som hladala ci sa to neda stiahnut do phonu.. a narazila som na toto.. akoze fakt si najprv precitajte knihu a potom sudte.. podla mna vobec sa tam neomiela len o tom, ze ake mala stastie.. ked mala podla vas celej knihe stastie, taks te ju citali asi tak do stvrtky.. heh... a akoze ako ma byt napisana kniha? podla toho co si predstavuje niekto iny?? kniha ma byt o tom, co citi a predstavuje si jej autor nie nahodou? ako kazdy si predstavuje nieco ine.. a v pohode sa moze stat, ze by mal dakto rodinu v anglicku.. a preco by nemohol byt niekto taky citlivy ako jakub?? ved ked sa mu rozvadzali rodicia.. heh.. len trochu mi pripadal on ako emak.. ... a david by faakt mohol byt sexi ked kosil travu.. to suuhlasiim.. jedine, co mi prekaza na tejto knihe je, ze to nepisala v "ja" rozpravani... inak cool kniha..... patrimedzi moje naoblubenjejsie..
.... kamaratka mi hoovrila ze je to dobra kniha musim niekedy povedat ze som popletena z toho co sa tam deje a co kto hovori ale ked som este len na tych prvich strasnach tak si v duchu hovorim !!!! KEBY SOM MALA PROBLEMI AKO ONA ..
fajn... necitala som to cele lebo som to proste nezvladala... a suhlasim s @ Nihili
ako fakt okolo punku o ktorom tolko pise to preslo mozno v rychliku... strasne rusivy bol ten pritomny cas... na zaciatku ma zabilo ze Karolina - Charlotte???? wtf? no ale fajn... uplne amatersky styl pride mi to strasne prvoplanove a nemohla som sa zbavit pocitu ze je to autorkina nielen prva kniha ako pise na obale ale vobec prve co kedy napisala. neviem clovek ktory pise dlhsie uz pise uplne inak... tie anglicke vety co tam obcas boli... hmm nic proti ale trochen akoby "nasilu". neviem no fakt ako nejaka fanfiction na nete od nejakej pubertalnej "punkrockerky". toť moj nazor na knihu. len prosim ak chcete reagovat na toto nejak tak vynechajte veci typu "pochybujem ze by si to napisala lepsie" pretoze ano, napisala by som to lepsie, co je nielen moj subjektivny nazor ale aj nazor viacerych ludi ktori citali moje prace AJ podobneho charakteru ako je tato knizka.
som jedna arogantná namyslená krava, ale že by som to objektívne fakt napísala lepšie než autorka, s dvomi absinthami s redbullom v sebe... smutné je, že by to lepšie bohužiaľ napísala väčšina ľudí a pravdepodobne aj ten chudáčik absinth s redbullom, keby to dokázal
srsly, dúfam, že slečna čo to napísala si aspoň číta na nete kritiku a riadi sa ňou...
a v každom prípade by som hodila pokec s tým vydavateľom, lebo tak mechom uderený, že jej to vydal...
hej tiez ma prekvapilo ze to niekto vydal... ale inak... dokopala som sa k tomu aby som si to precitala takmer cele... lebo som sa potrebovala uliat zo skoly tak som sa skryla do knihkupectva ta reku precitam ze co to je vobec... ono ten pribeh sam o sebe nieje uplne najhorsi... ale hrdinka je uplna Mary Sue (ak by niekomu robil tento vyraz problem tak tu je vysvetlenie: » www.potterpovidky.cz/web/viewstory.p... zo ze ide o HP portal si nevsimajte) co mne osobne dost vadi...
jedine co tento BRAK (nenadavajte ani nic nehadzte. JE to brak.) ako tak taha z bahna je vtipnost ktora sa autorke neda upriet. boli tam pasaze ked som sa sulala od smiechu a jediny problem bol nepritahovat na seba pozornost inych zakaznikov. Lenze cas je neuprosny a musela som ist domov a kedze za podobne fľochy odmietam vyhadzovat peniaze budem tych poslednych 20 alebo kolko stran docitat inokedy. Akurat mam pocit ze koniec sa zvrhava na nepodarenu uplakanu psychodramu... ako prepacte ale pochybujem ze 17 (alebo kolko) rocny chalan by sa takto nedokazal vyrovnat s rozvodom rodicov. ako nasi su rozvedeni uz x rokov a taketo caviky som kvoli tomu nikdy nerobila.
mimochodom je ocividne ze slecna autorka by skutocneho punkaca od pozera nerozoznala ani keby ich mala oboch rovno pred ocami... postava "Bendžiho" je sice po vyzorovej stranke opisana ako spravny punkac ale ked pouzil formulaciu "rozziaril sa ako slniecko" mala som chud na poriadny citron lebo som si pripadala akoby som mala v ustach 6 kociek cukru naraz.
mimochodom "punk" a "anarchia" som si cmarala do zosita ked som mala 12 a chcela som byt strasne "kúl"
@30 vies moja... na to aby si vydala knihu nemusis vediet pisat. staci to mat prachy. takze vynasat niekoho do neba len preto ze nieco vydal je dost... hm lacne.
čítala som .. a čo ja viem, čítala som aj lepšie .. ale bol to taký priemer.
Ako mnoho predo mnou napísalo, rušil ma ten čas v ktorom to bolo písané .. dalšia vec - autorka naozaj nemá ani páru o ekvivalentoch anglických mien .. Karolína a Charlotte? ha no určite .. a miestami by ma zaujímalo, či si to autorka naozaj zažila .. aspoň niečo z toho, alebo či to bolo celé len výplodom jej fantázie that´s all
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Ak chce dakto čítať poriadnu knihu napísanú teenagerkou vrelo odporúčam "The Outsiders" od S.E Hintonovej, to napísala tuším ked mala 16 a opísala tam to čo si vtedy nedovolili ani dospelí a dostala za to niekolko ocenení.
takze suma sumarum:kniha je to dobra ale skor asi zaujme nenarocnejsich citatelov. Teda citatelky.
@lawey -suhlas
vo wikipedii je napisane ze charlotte je poppunk ale to je jedno..
a ako trapas sa vyjadrovat ku knihe , ktorú ste ešte nečítali!
ako fakt okolo punku o ktorom tolko pise to preslo mozno v rychliku... strasne rusivy bol ten pritomny cas... na zaciatku ma zabilo ze Karolina - Charlotte???? wtf? no ale fajn... uplne amatersky styl pride mi to strasne prvoplanove a nemohla som sa zbavit pocitu ze je to autorkina nielen prva kniha ako pise na obale ale vobec prve co kedy napisala. neviem clovek ktory pise dlhsie uz pise uplne inak... tie anglicke vety co tam obcas boli... hmm nic proti ale trochen akoby "nasilu". neviem no fakt ako nejaka fanfiction na nete od nejakej pubertalnej "punkrockerky". toť moj nazor na knihu. len prosim ak chcete reagovat na toto nejak tak vynechajte veci typu "pochybujem ze by si to napisala lepsie" pretoze ano, napisala by som to lepsie, co je nielen moj subjektivny nazor ale aj nazor viacerych ludi ktori citali moje prace AJ podobneho charakteru ako je tato knizka.
som jedna arogantná namyslená krava, ale že by som to objektívne fakt napísala lepšie než autorka, s dvomi absinthami s redbullom v sebe... smutné je, že by to lepšie bohužiaľ napísala väčšina ľudí a pravdepodobne aj ten chudáčik absinth s redbullom, keby to dokázal
srsly, dúfam, že slečna čo to napísala si aspoň číta na nete kritiku a riadi sa ňou...
a v každom prípade by som hodila pokec s tým vydavateľom, lebo tak mechom uderený, že jej to vydal...
jedine co tento BRAK (nenadavajte ani nic nehadzte. JE to brak.) ako tak taha z bahna je vtipnost ktora sa autorke neda upriet. boli tam pasaze ked som sa sulala od smiechu a jediny problem bol nepritahovat na seba pozornost inych zakaznikov. Lenze cas je neuprosny a musela som ist domov a kedze za podobne fľochy odmietam vyhadzovat peniaze budem tych poslednych 20 alebo kolko stran docitat inokedy. Akurat mam pocit ze koniec sa zvrhava na nepodarenu uplakanu psychodramu... ako prepacte ale pochybujem ze 17 (alebo kolko) rocny chalan by sa takto nedokazal vyrovnat s rozvodom rodicov. ako nasi su rozvedeni uz x rokov a taketo caviky som kvoli tomu nikdy nerobila.
mimochodom je ocividne ze slecna autorka by skutocneho punkaca od pozera nerozoznala ani keby ich mala oboch rovno pred ocami... postava "Bendžiho" je sice po vyzorovej stranke opisana ako spravny punkac ale ked pouzil formulaciu "rozziaril sa ako slniecko" mala som chud na poriadny citron lebo som si pripadala akoby som mala v ustach 6 kociek cukru naraz.
mimochodom "punk" a "anarchia" som si cmarala do zosita ked som mala 12 a chcela som byt strasne "kúl"
Charlotte - Šarlota
Karolína - Caroline
Jakub - Jacob
@30 vies moja... na to aby si vydala knihu nemusis vediet pisat. staci to mat prachy. takze vynasat niekoho do neba len preto ze nieco vydal je dost... hm lacne.
Ako mnoho predo mnou napísalo, rušil ma ten čas v ktorom to bolo písané .. dalšia vec - autorka naozaj nemá ani páru o ekvivalentoch anglických mien .. Karolína a Charlotte? ha no určite .. a miestami by ma zaujímalo, či si to autorka naozaj zažila .. aspoň niečo z toho, alebo či to bolo celé len výplodom jej fantázie that´s all