videla som film a ten bol úžasný... podľa mňa bude kniha ešte 10x lepšia - väčšinou býva kniha lepšia ako film.... ale chystám sa kúpiť si, prečítať si
Nevidel som, nečítal som no dávam tomu podobnú budúcnosť ako Twilight a to ma odpudzuje, čítala to už trištvrtina dievčat do 17rokov v mojom okolí, všetci o tom rozprávajú no mám pocit, že pointe nechápu.
Je ale pravda, že príbeh aj pointa je niekde úplne inde ako Srajlajt.
čítala som to dávno-pradávno. A bolo to ... Proste ako každý skutočný príbeh. Ale pekné podľa mňa. A film tiež.
A nechápem, ako ho môže niekto prirovnávať k Twilightu (@2 ), pardon. Je to z celkom iného súdka a vôbec to nie je romantický film, ktorý stavia na "zachránení dievčiny v hodine dvanástej" alebo na "bozku za sprievodu fatálnej hudby". Išlo predsa o cestu určitej ženy, o zvyklosti istej krajiny, o uvedomení si odlišností a o boj za niečo (obriezky).
Kniha bola lepšia, to je pravda, ale aj film bol dobrý.
@pernik - osobne si myslím, že by si to malo prečítať naozaj každé dievča - a dozvedieť sa, čo všetko musia podstúpiť mladé dievčatá a ženy v afrických krajinách - je to silné, emotívne.... a prirovnať to k Twillightu je faux pas - ako to môžeš súdiť, keď ani nevieš, o čom je reč???? ignorant
@mirkova Ja viem veľmi dobre o čom je reč ignorantka
Len som napísal, že sa mi nepáči zas tá masová senzácia, nikoho to predtým nezaujímalo aj napriek tomu, že kniha je vonku už 12 rokov, senzácia sa začala až keď Markíza pustila do telky reklamu, puberty sa zbláznili a stali sa odborníčkami na ženskú obriezku.
Proste nevravím, že kniha, film, príbeh je zlý a pointa už vôbec nie, nepáči sa mi ale čo sa zas okolo toho deje, porovnateľné s Twilightom.
@pernik - z tvojho prvého komentu je len veľmi ťažko poznať, že vieš, o čom je reč
bohužiaľ, dnešný mladý človek nebude čítať nič, čo nemá obrovskú reklamu... a nemyslím si, že je niečo zlé na masovej senzácii, pokiaľ sa jedná o niečo dobré, čo sa oplatí poznať
vcera som to pozerala na nete do pol tretej rana takze to fakt stoji zato a myslim ze je to film na zamyslenie odporucam kazdemu pozriet si to aby videli ako dobre sa mame my a co sa zatial deje na opacnom konci zeme..
@pernik ten film si tu "masovu senzaciu" zasluzi aspon sa to pohne dalej a zacne sa stym aj co to robit,par blbych ludi sa spameta a svet bude o to menej idiotskejsi
@pernik nie to nie ale ten zakon ktory ta zenska zaviedla uz vmnoho statoch stym pohne aspon mizivo a to sa stalo na zaklade ludi ktory si uvedomili o com bije a ze svet nieje taky ruzovy prekazdeho a to je tiez nieco
no aj ja sa na to už dlhšiu dobu chystám, len musím zohnať rovnako oduševneného človeka som zvedavá na spracovanie tých chudobných pomerov a krutého postavenia žien ešte aj v dnešnej dobe. kniha bude určite tiež skvelá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Je ale pravda, že príbeh aj pointa je niekde úplne inde ako Srajlajt.
A nechápem, ako ho môže niekto prirovnávať k Twilightu (@2 ), pardon. Je to z celkom iného súdka a vôbec to nie je romantický film, ktorý stavia na "zachránení dievčiny v hodine dvanástej" alebo na "bozku za sprievodu fatálnej hudby". Išlo predsa o cestu určitej ženy, o zvyklosti istej krajiny, o uvedomení si odlišností a o boj za niečo (obriezky).
Kniha bola lepšia, to je pravda, ale aj film bol dobrý.
Len som napísal, že sa mi nepáči zas tá masová senzácia, nikoho to predtým nezaujímalo aj napriek tomu, že kniha je vonku už 12 rokov, senzácia sa začala až keď Markíza pustila do telky reklamu, puberty sa zbláznili a stali sa odborníčkami na ženskú obriezku.
Proste nevravím, že kniha, film, príbeh je zlý a pointa už vôbec nie, nepáči sa mi ale čo sa zas okolo toho deje, porovnateľné s Twilightom.
bohužiaľ, dnešný mladý človek nebude čítať nič, čo nemá obrovskú reklamu... a nemyslím si, že je niečo zlé na masovej senzácii, pokiaľ sa jedná o niečo dobré, čo sa oplatí poznať
Ja nevravím, že to je zlé, mne sa proste masová senzácia nepáči.
stále je kniha lepšia...ale mne stačil film..
» filmy.kinotip.cz/kvet-pouste-200...