Milujem knihy. Momentálne čítam najviac knihy z lekárskeho prostredia, ale okrem toho čítam všelico od Harry Pottera cez Alfreda Hitchcoka(bohvie jak sa to píše) Coelha, Baričáka až po klasiku..
Ja tiež rada čítam Pamätám si, že na jednej hodine angliny sme mali hovoriť naše hobby a učiteľka bola prekvapená, ked som povedala "reading", že to už dávno nepočula
Čo sa týka žánrov, prehrýzla som sa už skoro všetkými... Ako malá som mala rada detektívky, potom prišla puberta a tie typické dievčenské romány Momentálne ma už dlho drží fantasy literatúra + knihy s nejakou tou hlbokou myšlienkou, kde zatvorím knihu a normálne aj začnem rozmýšľať
na teme mi nejako extra nezalezi. jasne ze take tie fantasy, rozpravkoidne, lahko citatelne mam rada ale napr. teraz citam uz po miliontykrat Hlavu XXII alebo som aj minule docitala nieco z vojnoveho prostredia, co inac nie je prilis moj okruh zaujmov a uplne ma to bavil ale nemusim moc styl Dana Browna, vselijake tie konspiracne teorie proti nabozenstvu a cirkvi. Popularne zvasty
Aj ja rád čítam, milujem to vzrušenie a napätie keď si pri čitani tvorim tvare postav a cele prostredie a utiekam sa do tohto sveta a preživam všetko s mojimi hrdinami Len škoda, že ma potom vždy sfilmovanie knih sklame, ale fest. Ale čo už, prežijem to, ale je mi ľuto, že ľudia si to radšej pozru ako prečitaju a newedia o čo prichadzaju. Teraz som v puberte a veľmi ma držia a bavia teenage knihy, a knihy pisane formou dennika MILUJEM !!! Moje najobľúbenejšie knihy sú 2 dievčenské - Anna zo Zeleného domu (nwm prečo to tu zavrhujete, veď ja tú milú, malú ryšavku zbožňujem a ptm Denník princeznej je super vtipné Veľmi ma zaujal aj Twilight, a knihy z hlbokými myšlienkami to bolo na 100 % Dcéra Čarodejníc (nádherná kniha), Malý princ a iné ...
ja milujem romanitkuše hehe, no niektorí sa zhrozia, že romantikuše, ale vážne...ale samozrejme nie tie lacné, ale také ktoré ma aj dojmú, nesú v sebe niečo viac, nejakú hlbšie posolstvo
rada čítam..........teraz práve čítam no úsvit...........ale strešne sa mi páčia knihy ako jana eyrová alebomalé ženy no proste z takého historického prostredia........ale teda najviac tie romány nevie čo niekdo vidí na knihách od agatie christie......mne sa to vôbec nepáči to skôr traja pátrači alebo také niečo z detektívok ale od nej sa mi to nepáči
z krásnej literatúry mám rada predovšetkým krátke útvary, teda poviedky a novely, romány ma toľko neberú (hoci... Gosta Berling od Selmy Lagerlof a Meno ruže od Umberta Eca taktiež )
milujem cyber punk a literatúru týkajúcu sa nových médií.
a najradšej mám humor. nie taký, že sa smejem jak debil, ale taký skrytý, krutý, niekedy priam agresívny. a najmä, pokiaľ je v tragike.
a práve som zameraná na všetko, kde je sadistická alebo masochistická tématika
a ešte čítam Dejiny švédskej literatúry a kadečo z literárnej vedy.
no to si piš, že čítam knihy..... teraz síce nemám veľa času, ale aj tak..... a nemám vyhradenú obľúbenu tému... ale v žiadnom prípade to nesmie byť dievčenský román... fuj!
@Imperator zaujimavý výber Denník p mám aj ja rada ale 3dieli mi chýbaju ...a aj Annu....dost zaujimavý výber na chalana....
a inak čítam to čo ma neakým sposobom zaujme...ale nemusím velmi indianske alebo privelmi dobrodružné ..to už on ZS vked sme tie ukážky čítali na lit. ma to nebavilo....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
a citala som este aj Gorbacovovu Prestavbu, takze no, naozaj neviem zhrnut, ze co ma zaujima...
viem co ma absolutne nezaujima. Anna zo zeleneho domu. No fuj. Bordel. Kentus. Fuj!
A moja najsamoblubena kniha na svete je Hlava XXII
Teda nie všetky.
Ale rada si prečítam všeličo.Momentálne však fičím na sci-fi..
Čo sa týka žánrov, prehrýzla som sa už skoro všetkými... Ako malá som mala rada detektívky, potom prišla puberta a tie typické dievčenské romány Momentálne ma už dlho drží fantasy literatúra + knihy s nejakou tou hlbokou myšlienkou, kde zatvorím knihu a normálne aj začnem rozmýšľať
A pokiaľ to nie je Kronika Pruska od Petra von Dusburga
á potom rôzne romány, cestopisy, životopisy, novely, filozofické veci a tak...
Jediná kniha, ktorú som za celý život nedokázala dočítať je Princ a bedár od Twaina.
z krásnej literatúry mám rada predovšetkým krátke útvary, teda poviedky a novely, romány ma toľko neberú (hoci... Gosta Berling od Selmy Lagerlof a Meno ruže od Umberta Eca taktiež )
milujem cyber punk a literatúru týkajúcu sa nových médií.
a najradšej mám humor. nie taký, že sa smejem jak debil, ale taký skrytý, krutý, niekedy priam agresívny. a najmä, pokiaľ je v tragike.
a práve som zameraná na všetko, kde je sadistická alebo masochistická tématika
a ešte čítam Dejiny švédskej literatúry a kadečo z literárnej vedy.
a inak čítam to čo ma neakým sposobom zaujme...ale nemusím velmi indianske alebo privelmi dobrodružné ..to už on ZS vked sme tie ukážky čítali na lit. ma to nebavilo....