Tak ja mam doma klasiku aj digital. Ak chcem fotiť len tak ľúdí akcie doma a tak proste bežné veci berem digital, ale pokial chcem od tych fotiek viac priroda, alebo krajšie fotky cennejsie pre mna a kvalitnejšie fotím klasikou.
uz len preto ze digital mam len nicon E3200 a klasiku mám super premakanu, ved nas stal viac ako by ste povedali.
Môj je klasický a dosť starý, ale je to úžasné s ním fotiť. Pre mňa to má niečo viac do seba ako digital, ale raz určite chcem mať aj ten. Najlepšie digitálnu zrkadlovku.
Ono fotit na film je velmi pekne, ale stoji to peniazky, ktore nie vzdy su...napriklad ja mam kvalitnu filmovu zrkadlovku, ale nemam peniaze na fotenie s nou... jeden film 100 korun plus vyvolanie vyroba fotiek...a ked fotit tak poriadne, to znamena 3-4 filmy tyzdenne...
No skratka ked som si to vyratal tak ma dost lacnejsie vyde digitalna zrkadlovka, preto idem teraz jednu kupovat
Ostatne co sa tyka ze ci je krajsi film alebo digital, tak to je mi uplne jedno, chcem proste fotit
no ja neviem, mam aj digital a analog, viac sa mi páčia asi analogove fotos lebo to má dobrú atmošku ale stojí to nehorazne prachy (ak viete o nejakom lacnom a dobrom fotolabe tak mi dajte na vedomie
no ale chystam sa kupit si digitalnu zrkadlovku tak s tým sa chcem hrajkat no na analog nezanevieram.
Tak ja zacinajucim fotografom odporucam nejaku EVF zrkadlovku (nepravu) zrkadlovku, cize je to kompakt v podstate... Mal som Fujifilm Finepix S5600 (no este ho aj mam) a je peckovy fotak pre zaciatocnikov, ale aj kus pokrocilych... Ked sa naucis na kompakte robit dobre fotky tak na zrkadlovke budes robit pravdepodobne este lepsie... Avsak ked nevies fotit s kompaktom tak ti zrkadlovka nepomoze... mozno este prihorsi, lebo je to tazsie ovladanie a tak...
môj analóg obdivujem a milujem ^^ ale je pravda, že si musíš počkať na vyvolanie. teším sa, až budem vyvolávať fotky sama ) a digitálna zrkadlovka je predsa len digitálna.. mažeš, retušuješ. analóg využívam na poriadne fotenie )
@0 ak maš doma fotokomoru tak jasne že analogova fotka, v službach ti dobre nevyvolaju je to trošku hranie sa mi sme na praxi zakazky uplne odflakli a robia to tak všade, a pokial teda nemaš komoru že si to sama nespracuješ ten motív tak nie som si istý no.. v tej čb komore vlastne tá čb fotka vzniká ,faberbne filmy sa vyvolavaju v automatoch takže to je jedno ale tiež sa potom presvecuje film na papier a vyvolava..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ale ja by som dal prednost asi digitalke tiez. skor zrkadlovke. i ked su vacsie ale lepsie
A UPRAVA FOTOSIEK JE TIEZ SUPER...
uz len preto ze digital mam len nicon E3200 a klasiku mám super premakanu, ved nas stal viac ako by ste povedali.
No skratka ked som si to vyratal tak ma dost lacnejsie vyde digitalna zrkadlovka, preto idem teraz jednu kupovat
Ostatne co sa tyka ze ci je krajsi film alebo digital, tak to je mi uplne jedno, chcem proste fotit
Wheeler, s tymi peniazmi to neni az take zle, ked vies ako na to. Napriklad vyvolanie Eckoveho filmu 20Sk, naskenovanie 5Mpix 50Sk
Btw ty vyfotis 4 filmy tyzdenne? 156 fotiek? To asi cele dni nic nerobis len fotis ze
no ale chystam sa kupit si digitalnu zrkadlovku tak s tým sa chcem hrajkat no na analog nezanevieram.