Ok uz som s tym pravdepodobne otravna, ale zaujima ma par veci od ludi co maju s chudnutim skusenosti. ^^ a pametajte, cim viac mi pomozete tym menej budem spamovat, cize je to vyhodny kompromis ale ved nie..takze:
A, cvicis to pravdepodobne zle
B, depends, samo o sebe by nemalo
C, pri klasickom kardiu sa uvadza 20-25min.
D, neprestanes sa zdravo stravovat do konca zivota
E, beh, svihadlo, plavanie, vsetko pricom sa zapotis
F, drobne aj po tyzdni
G, nieje, akurat je to neefektivnejsie
H, samozrejme, ze ano
Aky som zlaty vsak? Ked budes mat kamosku, ktora bude mat problem so zostavenim redukcneho jedalnicka, nech sa ozve.
neviem ti odpovedať na všetky otázky, ale odporučila by som ti aj behať takisto možno aj skákať cez švihadlo a ja som začala bicyklovať
a ja čo chudnem už skoro 3 mesiace, tak som možno len týždeň bola na úplnej diéte a potom som začala jesť len malé porcie stále samozrejme som sa vyhýbala sladeným vodám a sladkostiam, chipsom a takisto aj vyprážaným a mastným jedlám a takýmto štýlom to vydržíš trebárs aj stále (samozrejme, zopár výnimiek sa stále nájde) a zvykneš si na to
@method oo vdaka! Potesilo ma to, hlavne 'cvicis to pravdepodobne zle' hell no, snazim sa uplne najviac! aj ostatne partie ma bolia, no trebars o den neskor? Ja viem co. Podla mojho znamenia su kolena achylovkou, to bude tym :x o takze cukry z ovocia mi neublizia. To je uplne uzasne! A ked sa zapotim pri umyvani dlazky? Moze sa ratat aj tanec? (srdcovka) pod pojmom zdrave stravovanie nemame na mysli vylucne zeleninu, ovocie a nizkotucne jogurty ze nie.
a ja ti odpoviem len na A. mas zle geny. nic s tym nenarobis. bude ta to boliet az do smrti aj pri maximalnej snahy setrit klby.
cojaviem, ber colafit a dufaj v zazrak, lebo vekom sa to len zhorsi.
nechápem ako sa to niektorí ľudia môžu dookola pýtať bože bože manuálnou prácou bez diét sa chudnúť dá aj 200 kilogramový človek ak bude niečo v rámci svojich možností robiť
@method len cipsy a sladke vody? a keksy a vsetky ostatne sladkosti a nezdravosti nie? lebo ja napr sladke vody vobec nepijem a cipsy len zriedka ale vselico ine jem
cvičiť - behať, zdravo sa stravovať tak +- nie že, teraz chudnem tak si nedám nič na obed len jeden banán...takéto diéty tak privedú akurát tak do nemocnice.
zakladaním témy na birdzi asi ťažko schudneš, jedine že si to písala z mobilu kdesi z posilky
@7
- Kolena ta nemaju co boliet. Davaj pozor, popros niekoho nech ti to vysvetli a precitaj si o spravnej technike a castych chybach na internete.
- Ano, ale bod C.
-Este si k tomu prirataj bielkoviny, rozumnu mieru sacharidov a polynenasytene mastne kyseliny a cistu vodu a ano. A zas nepovazujem stravu na chudnutie nutne za synonymum k zdravej strave. @9 Ak nadmerny prisun ovocia zvysi energeticky prijem, tak moze sposobit priberanie.
@sushivo ale planujem popozerat pochutiny a urobit nejaky zoznam tych najprijatelnejsich zatial za celkom ok povazujem bebe chrumky, detske piskoty a take mastnoslane slnecnicove semiacka, tie su super obsahuju v 100g baleni az 20g bielkovin, malo sacharidov a dobre tuky.
@majky538 ts ts nejaky uspech sa mi uz podaril, a ano pisem z mobilu akurat nie z fitka, na to som nechutne zakomplexovana mimo toho dodrbania zdrav. stavu, mam v plane si denne maknut, a na to treba energiu, takze banan si dam aktak na ranajky a s mliekom ^^
@method a nie je to len o mnozstve a vydaji? poznam ludi, ktori su trenovani a normalne jedia sladkosti, len to proste spalia a zas jedia aj normalne jedla.
@mcvpn Lebo clovek normalne vela ovocia neje. A ked ano, tak to su ti vitariani a oni zas nejedia nic ine a inac ani ti vitariani nejedia az tak vela toho ovocia. Aspon ti, ktorych poznam ja. Tam je ten denny energeticky prijem z toho ovocia mensi, zato. Ale keby zjedla 50kg zena denne 15 bananov, priberala by
@method no ano, ale su to absolutne trivialne cviky! Uh pardon ale ak neviem uz poriadne robit ani vypady ci drepy, tak som na tom celkom mizerne. Vsetko spociva v prenose vahy, spravnom drzani tela, dychani atd., nie? To vsetko sa snazim dodrzovat.
@sushivo Priberanie a chudnutie je. Zdravie nie. Nemozes porovnavat energiu z bananu a z nejakych umelych keksov. Navyse tie pochutiny obsahuju castokrat okrem cukru aj dost vela tukov, co este muzom az tak vadit nemusi ale zenam viac. Normalne jedla plne muky tiez nepovazujem za zdrave a nemusi sa z nich nutne priberat, ked s nimi clovek neprekroci svoju energeticku hranicu.
@iben Hah, ze trivialne Drepy su dost narocne na techniku, malokto ich robi spravne. Nieje to vobec tak davno co som sa ich sam ucil robit spravne. A co si v posilke vsimam, ozaj malo ludi ich robi dobre...hlavne, ze si najebu vahy a potom nadavaju na klby a beru kadejake kraviny na podporu klbov. Nonsens. Sam mam problemy s kolenom, ked som bol maly, spadol som na futbale a zvyklo ma boliet pri drepoch, preto som ich roky ani radsej necvicil. Ale ked ich robis technicky spravne a zvolis primeranu zataz a ides postupne, urcite sa to da. A to niesu moje nazory, pisu o tom viaceri cvicenci, ktori mali takisto problemy. Odporucil by som ti na zaciatok, zobrat si stolicku, dat si ju pred seba, polozit na nu ruky a ist do hlbokeho drepu, nohy mierne sirsie ako ramena, alebo tak ako ti to je prirodzene prijemne a pomaly opierajuc sa o stolicku, hlava rovno. Potom ked chces, ozvi sa, ci pomohlo. A nerob zo zaciatku vela, maj trpezlivost.
@iben nie som lekar ale myslim ze riskovat sa neoplati. ked to boli, nerob to. ale je rozdiel bolest svalu a klbu. ked ta boli len sval, kasli na to a prekonaj sa. ale ked citis aj klby, tak to prehanas a musis cvicit inak.
@30 hlbokym drepom mam na mysli ist az uplne dole, nedvihat paty, nohy nekrivit. Ak to nevies zvladnut je potrebne zacat najprv so strecingom, lebo si stuhnuta a poskracovana.
@method podla mna ani ty nebudes uplne dobre drepovat a ja tiez uplne dobre nedrepujem. Lebo v poslednej dobe som zistil, ze to by trebalo fakt drepovat par mesiacov s dobrym lifterom. Co proste pozeram videa, tam su take drobnosti, co tolko menia proste. Na ass to grass drep najskor bude potrebovat bud nejaku podlozku, co nie je stabilne alebo lifterske boty.
@sushivo spravne cvicenie jej na klby akurat pomoze ako ublizi, ked sa praveze vynecha uplne vsetko, tak to bude len horsie a horsie.
@bress Urcite, mne technika uchadza, som si tym isty. Minule som kecal s jednym typkom co si robil liftersky kurz a ten mi tiez kadejak drobnosti hovoril ze je to hotova veda. A potom si drepol 280kg a bezne si drepuje s malou vahou a krasne sa vyziva v technike, radost na nho pozerat, on je uplny manik...a geneticky zazrak vyzera jak poloboh....ah Ten by sa ti pacil (ako no homo sak vies
@method mne by sa nekto hodil na drep ale zatial som nestretol asi nikoho, kto by mal super techniku....
Odkedy mam lifterske boty, tak ATG mi idu lepsie jak normal
@bress on by ti isto vedel pomoct, on je taky manik, ze jeho by som bral za trenera aj ja !!! on je do toho uplny fanatik v posilke nonstop a vseliake cviky , absolutne ukazkovo, zahrievanie, strecing, no proste top. Tusim ani nezmaturoval kvoli tomu, ze vkuse len cvicil a behal a sportoval, ale on sa bude mat dobre lebo bude top. Jemu aj take veci vadia, ze je trochu naklonena podlaha v posilke, tak ide inde cvicit ...
@method wouhou no ja by som sa este rada vratila ku drepom bez zatazia, maju sa robit do urovne kolien (lenze potom ma prave ta oblast kolien boli najviac), alebo az po zem? No len aby som to upresnila, mna nebolia kolena ako take, skor ta cast noh pri kolenach, no ako by som to povedala.
Googlojte uz ľudia sakra keď ste leniví na to zeby ste si niečo za par minút našli na nete ako chcete chudnúť ??? Keď som chudol ja najprv som si nacital XY veci o cviceni, stravovani, skúsenostiach aaaatd.
@iben
A: Asi mas nejake problemy s klbamy, chrupavkami...
B: Ak si das o 6 ovocie a ides hned spat tak vadi to. Ale ak budes este par hodin na nohach a nieco robit tak nie.
C: Po 30 minutach. Tomu sa nevyhnes. Dobrá strava=dobrá výsledok. Zlá strava=tuky sa zacnu obnovovat.
E: Cele telo? Drepy, Tlaky, Hrazda, Mrtvy tah.
F: 2-3tyzdne
G: Ano je to mensia pravda. Ved ked na hrazde na siroko sa dvihas a chces citit chrbat ale dvihas sa rukami tak ma to vysledok na ruky a nie chrbat. A je lepsie cvicit cvik s 20kg ale správne a precitit sval ako s 50kg a trhat, hadzat.
H: Najlepsia je digitalna vaha ale aj tá ukazuje rozdiely. Vázit sa mas vzdy ráno po tom ako vyjdes z WC. Ale váha je blbost lebo ak zacinas cvicit tak moze sa stat ze dole nepojde lebo rastu ti svaly a spaluje sa tuk ale svaly su tazsie ako tuk cize vaha moze byt obcas aj vyssia.
Dufam ze som pomohol. A hlavne ziadne blbe diety ale len upravena strava.
A - možno si nedávaš strečing, alebo si dobre pred cvičením neponaťahuješ svaly, nerozvičíš sa alebo to proste robíš zle ... ja sama som robievala drepy a nakoniec mi bolo povedané, že ich robím zle
B - nevadí, tvôj organizmus nemá v tele hodinky a nepovie si "aha teraz je 6 hodín" .. niekto napríklad večer ešte len ide cvičiť
C - po 30 minútach
D - tak, že s cvičenia a zdravého jedla nespravíš chvíľkový stav ale stane sa to tvojím životných štýlom
E - PLANK - DOSKA je super postupne si zvyšuj čas
F- záleži na tom aká si teraz .. ved fakt, že 100kg to opôjde skorej dole ako 60kg človeku
G - je to tak, najmä brušákov sa to týka, málokto ich robí správne
H - poznám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
B, depends, samo o sebe by nemalo
C, pri klasickom kardiu sa uvadza 20-25min.
D, neprestanes sa zdravo stravovat do konca zivota
E, beh, svihadlo, plavanie, vsetko pricom sa zapotis
F, drobne aj po tyzdni
G, nieje, akurat je to neefektivnejsie
H, samozrejme, ze ano
Aky som zlaty vsak? Ked budes mat kamosku, ktora bude mat problem so zostavenim redukcneho jedalnicka, nech sa ozve.
a ja čo chudnem už skoro 3 mesiace, tak som možno len týždeň bola na úplnej diéte a potom som začala jesť len malé porcie stále samozrejme som sa vyhýbala sladeným vodám a sladkostiam, chipsom a takisto aj vyprážaným a mastným jedlám a takýmto štýlom to vydržíš trebárs aj stále (samozrejme, zopár výnimiek sa stále nájde) a zvykneš si na to
cojaviem, ber colafit a dufaj v zazrak, lebo vekom sa to len zhorsi.
zakladaním témy na birdzi asi ťažko schudneš, jedine že si to písala z mobilu kdesi z posilky
- Kolena ta nemaju co boliet. Davaj pozor, popros niekoho nech ti to vysvetli a precitaj si o spravnej technike a castych chybach na internete.
- Ano, ale bod C.
-Este si k tomu prirataj bielkoviny, rozumnu mieru sacharidov a polynenasytene mastne kyseliny a cistu vodu a ano. A zas nepovazujem stravu na chudnutie nutne za synonymum k zdravej strave.
@9 Ak nadmerny prisun ovocia zvysi energeticky prijem, tak moze sposobit priberanie.
@sushivo spravne cvicenie jej na klby akurat pomoze ako ublizi, ked sa praveze vynecha uplne vsetko, tak to bude len horsie a horsie.
Odkedy mam lifterske boty, tak ATG mi idu lepsie jak normal
A: Asi mas nejake problemy s klbamy, chrupavkami...
B: Ak si das o 6 ovocie a ides hned spat tak vadi to. Ale ak budes este par hodin na nohach a nieco robit tak nie.
C: Po 30 minutach.
Tomu sa nevyhnes. Dobrá strava=dobrá výsledok. Zlá strava=tuky sa zacnu obnovovat.
E: Cele telo? Drepy, Tlaky, Hrazda, Mrtvy tah.
F: 2-3tyzdne
G: Ano je to mensia pravda. Ved ked na hrazde na siroko sa dvihas a chces citit chrbat ale dvihas sa rukami tak ma to vysledok na ruky a nie chrbat. A je lepsie cvicit cvik s 20kg ale správne a precitit sval ako s 50kg a trhat, hadzat.
H: Najlepsia je digitalna vaha ale aj tá ukazuje rozdiely. Vázit sa mas vzdy ráno po tom ako vyjdes z WC. Ale váha je blbost lebo ak zacinas cvicit tak moze sa stat ze dole nepojde lebo rastu ti svaly a spaluje sa tuk ale svaly su tazsie ako tuk cize vaha moze byt obcas aj vyssia.
Dufam ze som pomohol. A hlavne ziadne blbe diety ale len upravena strava.
B - nevadí, tvôj organizmus nemá v tele hodinky a nepovie si "aha teraz je 6 hodín" .. niekto napríklad večer ešte len ide cvičiť
C - po 30 minútach
D - tak, že s cvičenia a zdravého jedla nespravíš chvíľkový stav ale stane sa to tvojím životných štýlom
E - PLANK - DOSKA je super postupne si zvyšuj čas
F- záleži na tom aká si teraz .. ved fakt, že 100kg to opôjde skorej dole ako 60kg človeku
G - je to tak, najmä brušákov sa to týka, málokto ich robí správne
H - poznám