Nazdar, mám 17 rokov a výšku okolo 1,60 m. Mám s tou výškou veľký problém lebo každý sa my smeje, že aký som malý. Preto sa pýtam že keby mi doktorka vypísala rastový hormón či by som vyrástol aspoň tých 20cm za polrok. Začal som aj cvičiť tak sa bojím že
@Soldier316 no s cvicenim si akurat zastavis rast hlavne ak budes cvicit nad hlavu, pretoze sa ti platnicky usadia a uz koniec, videl som na vlastne oci jedneho jogina co podrastol vdaka tomu ze sa tak zvlastne natahoval a uvolnoval chrbticu natahovanim, skus si nieco najst od jogi na nete nejake cvyky aj ked 5 cm podrasties aj to je nieco. on mal 40 cize vo veku to nebolo kedze uz po 18 malokto podrastie kedze by sa mal rast zastavit az na nejaky pripady vynimocne.
známy jeden si pichá rastový hormón už niekoľko rokov ale nemám pocit že by mu to nejako pomáhalo.... ale on má oboch rodičov malinkých takže ak to máš ty rovnako tak sa nemáš moc čo čudovať, genetika je hovädo
Náhodou ak začínaš cvičiť je to celkom dobre že si malý. Ako ja o tom moc neviem lebo sa cvičeniu až tak nevenujem ale čo som počul tak ak by si chcel byť napr kulturista je pre teba výhodnejšie byť nižšieho vzrastu. No možno ešte takých 5-10cm by si mohol vyrásť. A možno aj vyrastieš. Som mal kamaráta čo prišiel z anglicka po roku a bol vyšší než ja a to bol pri tom ešte o rok pred tým možno o čelo nižší.
@sufurky no to si zabil, ked bude zenska co ma 160 tak budu akurat, ako podla vysky sa ludia neskatulkuju, to ako keby si nejakej zenskej napisal ze je tucna ze kto by taku chcel, to su iba predsudky.
@sufurky poznam chalana mensieho odo mna o hlavu a ako hej robim si obcas z toho prcu ale mam ho rada a je mi jedno aku ma vysku ked viem ze je to vpohode typek
20 cm za pol rok asi nie.. Mne sa síce nikto neposmieval (iba ľudia vždy že "ty máš 15?" ) , ale viem aké je to nepríjemné ,keď všetci sú vyšší. Skús ísť k endokrinológovi. On ti povie či by sa to ešte dalo.
Hlavne necvič, to spomaľuje, až zastavuje rast. Byť tebou tak nenaberám ani svaly, lebo budeš za kokotka čo je širší ako vyšší.Skôr by som sa snažil byť chudší, aby som vyzeral vyššie.
Rastový hormón je dosť drahý, poisťovňa by ti ho nepreplatila. A ak máš rastové štrbiny uzavreté tak do výšky neporasieš aj keby si ho užil naozaj veľa.
20 centimetrov za polrok je príliš. Okrem toho, že by sa ti spravili strie by ťa aj boleli kosti.
Existuje aj vzorec, ktorý predpokladá výšku do ktorej narasieš: (výška matky + výška otca + 13)/2, ber to s rezervou, lebo by som podľa neho mal byť o 10 cm nižší ako som
@Soldier316 tvoja výška v živote nieje žaidny problém - to zistíš až ti diagnostikujú rakovinu žaúdku.......Potom ti že si malý príde už tak trápne že to nestojí ani za reč
nič si z toho nerob, viem že sa to ľahko hovorí a ešte keď si v školskom veku, tak sa Ti tam budú tie DETI smiať, ale s tým nič nespravíš. S hormónmi je nebezpečné sa zahrávať, ale to je na tebe, ak chceš riskovať zdravie na úkor "krásy". Keď budeš napr. na výške, ľudom trochu mozgy dozrejú a už to riešiť nebudú neboj. Užívaj si mladosť. Keď tak, možeš si ich posmešky nabiť do svojej zbrane, napr. im povieš, že " malý ľudia sú lepší v posteli,a lebo že majú väčšie prirodzenie" atď... radšej s nimi "spolupracuj" akoby si sa mal debkovať.
držím palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
@3 chore odporucanie
Hlavne necvič, to spomaľuje, až zastavuje rast. Byť tebou tak nenaberám ani svaly, lebo budeš za kokotka čo je širší ako vyšší.Skôr by som sa snažil byť chudší, aby som vyzeral vyššie.
Rastový hormón je dosť drahý, poisťovňa by ti ho nepreplatila. A ak máš rastové štrbiny uzavreté tak do výšky neporasieš aj keby si ho užil naozaj veľa.
20 centimetrov za polrok je príliš. Okrem toho, že by sa ti spravili strie by ťa aj boleli kosti.
Existuje aj vzorec, ktorý predpokladá výšku do ktorej narasieš: (výška matky + výška otca + 13)/2, ber to s rezervou, lebo by som podľa neho mal byť o 10 cm nižší ako som
Múdre sú nudne
Tu vôbec nejde o výšku tu ide o mentálne vnímanie ..Pokial budeš dávať na ľudi okolo seba daleko nezajdeš , maš vlasný rozum , vlastný charakter .
držím palce