dnes som to cital uz trikrat a jedna vec je ze je to hnus adruha ci sa MY mladi z toho poucime, alebo budeme rovnaki ako generacie pred nami.. teda aspon ti "pri moci a bohati"
Najhoršie je, že takmer všetci kreténi vedia len nadávať, že „my Slováci sme sprostý národ“, ale sami k tomu ešte pridávajú, nie aby sa snažili to práveže zmeniť.
to je ten komplex niektorých z nás, čo sa potrebujú hrať na zbytočne veľkých...neviem, čo bolo lepšie, tá manažérka, čo sa divila domácim, alebo to, že štábu ani nedali ochutnať slivovicu, akoby to bol strašne drahý nápoj, čo oni nikomu nedajú ani nepredajú, lebo to je len pre prezidentský salónik!
Som znechutená... Ale čo iné sa dalo čakať... Keď sa dostanem von, už si dúfam nebudem musieť ani spomenúť na to že som kedysi bola Slovenka.. A nehambím sa za to.
Ja som vzdy tvrdil, ze sme prijebany narod.. Ale to vedia posudit len ludia, co boli aspon na cas niekde vonku a vedia ako to chodi v inych krajinach.. Ostatni budu len vyplakavat ako si z nas "bezdovodne" robi niekto picu
milujem ked ludia povedia...hned po 18 odchadzam z tohoto prijebaneho slovenska, vsetci su tu idioti a vsade inde je lepsie. si myslite ze ked sa vyparite niekam do anglicka alebo este lepsie, do usa tak zrazu bude vsetko dokonale a ruzove?
podla mna si rozumny clovek ovplyvnuje vlastny zivot sam. sam si vybera, s kym sa bude bavit a s kym nie, na aku skolu pojde, atd. ak si nedokazes vybrat na slovensku, nedokazes to ani vonku.
ak vam k stastiu chybaju len tie prachy naviac, ktore dostanete vonku, budis.
@Matii nesuhlasim s tebou .... ja som bol v Nemecku, Rakusku a Taliansku a poviem ti ze ten zivot a nas zivot na Slovensku sa neda ani porovnat .... sestra zije rok a nieco so svojim manzelom v Nemecku....isli tam preto lebo si tam nasiel pracu....najprv zili v hoteli ktory im platil manzelov zamestnavatel.....teraz maju 3 izbovy byt, plne zariadeny s autom....a to ziju tam len rok a nieco......a ja priznam ze moje stastie si predstavujem AJ tak ze budem zabezpeceny...a to na Slovensku je velmi tazko mozne
@matii nie vsetko je o peniazoch. aj ked sa vyparis do inej krajiny nikdy nic nebude ruzove, vsade je to tazke alebo lahsie, zavisi od teba ako si urobis. mozes si vybrat skolu, ludi a mozes si aj vybrat kde chces zit. ak budes zit niekde vonku urcity cas tak potom zistis, ze je ozaj rozdiel v tom ako sa chovaju vonku a u nas. mam na mysli teraz aj sluzby - trebars banky, restauracie, co len chces, pristup je o inom. ked som bola v usa raz by som povedala nieco zle zakaznikovi alebo nebodaj odmietla mu vyhoviet letim, v anglicku to iste. to nie ako u nas ze prides a este barman ta odignoruje a pak ti arogantne povie ze budes cakat pol hodinu na jedlo. alebo v banke ze sa nikam nedovolas a nic nevybavis.
a ja slovensko lubim aj ked niektori nanho zle hovoria, ini dobre.
a takto slovensko celosvetovo vyzera ako ta najhnusnejsia krajina sveta... po tomto sa ani nedivim ze v eurotrip-e (aj ke dje to komedia) vyobrazili bratislavu tak ako ju vyobrazili... Slovaci asi nerozmyslaju... minimalne ty, co maju taketo akcie nastarosti
@rossoneri89 ale zase sa to dalo cakat. kto nepozna slovensko a slovakou,toho ten pristup musel sokovat. stacii ked poviem ze flexa co stojii v usa 16$, stojii na slovensku okolo 26 euro. a kopec inich, nehorazne predrazenich veciii. a k pristupu-no...turisti to zazivaju na slovensku,zial. mne stacilo ked som isiel do mestkeho informacneho strediska, a ta pracovnicka povedala miest pozdravu "vy?" (asi v zmysle "co chces?"") a ked som jej slusne pozdravil(samozrejme neodzdravila), a poprosil ju o jednu vec(konkretne sa jednalo o samolepki erbu mesta), tak zacala zo zvysenim hlasom(skoro krikom) mi tvrdit ze take nemaju(mali to priamo pod sklom na pulte). ked som jej to ukazal, tak sa zmohla len na "aha"(miesto ospravedlnenia), vybrala to, nablokovala mi cenu, a to bolo vsetko. fakt "skvelii" pristup k turistom a navstevnikom slovenska.
@Nikeboy kvoli takemuto jebnutemu pristupu slovakov vacsinou ani nechodim do obchodov, ale handry si objednavam z ameriky, alebo sa raz do roka vyberiem do Londyna a nakupim tam. Jednoducho ma tato slovenska mentalita vytaca.. Tetky co maju ledva vychodenu zakladnu a hraju sa na najmudrejsie na svete.. Toto v civilizovanom svete nezazijes.
@Tommyhot ved to. to mas pravdu. len ja z netu nic nemozem objednavat som bol minule v jednom obchode, a tam tovar....akoze zlava......povodna cena..10 eur......nova cena..."len" 8 eur. lenze vtip bol v tom, ze 10 eur to nikdy nestalo, a predtym bola cena dokonca len 6eur. takze "dobre" klamstva z cenami v obchode. ked som to vydel, mal som "dost".
@tommyhot ale ked vezmes take rusko tak tam su tiez poriadne prijebany.
Vo vacsine statov co som bol su ludia nejekym sposobom prijebany ale u nas je to jedno z najhorsich, lebo sa snazia strasne odrat a navzajom si zavidia aj vlasy na hlave.
Ked sa vam tu nepacii, tak sa zoberte do zahranicia. Kydat na nas narod by malo znamenat odobratie slovenskych dokladov a nasledna deportacia na vase naklady. Len mudrujete a o zivote v zahranici viete o tom hovno. Co ste urobili pre to, aby sa tu zilo lepsie? Nic. Mamicka sa o vas stara a to vam vyhovuje.
@Bress ja som hovoril o zapadnom svete rusov osobne nepoznam ani jedneho, ale staci mi, co ti primitivi stvaraju na nete (myslim, ze kazdy poznal ogrish.com )
@Celebrita kde v zahranici si bol viac ako par mesiacov ked si taky mudrlant?
z pocutia znamych sa vzdy dozvedam o opaku toho co pises..
kazdy, podotykam kazdy koho poznam, co sa dostal do USA ci Kanady sa nestrachuje o to ci prezije do dalsej vyplaty a nerobia im ludia ziadne problemy.. mozno mali velke stastie, a mozno je pravda taka ze Slovensko je poriadna rit sveta...
@kolini úplne každý? Amerika je krajina dlhov, áno, sú "bohatí",lebo majú všetko na dlh. Ani žiadna závisť tam je nie je, hlavná vec, že keď má sused nové auto, musíme mať aj my na dlh (tam je taká mentalita).
Už vôbec nehovoriac o ich zdravotnom štýle, úrovni školstva, či černošskych ghettach (štvrtiach), kde sú vraždy na dennom poriadku a beloch ako ty by tam asi ťažko prežil
Vážne, po škole môžete všetci vypadnúť zo Slovenska, takí ako písali hore, čo vedia len nadávať, robia Slovensku len hanbu
@Sajmonnko Pozri sa ja nenadávam. Mám 16 rokov, som na strednej s tým by som asi ťažko pohol. Jediné o čo sa snažím je otvoriť ľudom oči a ukázať im tieto problémy, pretože mám pocit, že sa na Slovensku neustále bagatelizujú a ignorujú.
len hovorim ako sa vodi znamym.. aj bracho tam bol 2 roky brigadovat s priatelkou..bolo tam uplne super.. ale boli v rekreacnom stredisku vo Wyomingu, cize tam to ziaden Detroit nebude
ak by som mal niekam odist tak urcite do Kanady alebo Svedska.. klima..hobbies a vsetko mi nahrava do kariet..
ved ja viem ako sa to s USA ma... ved preco je ta financna kriza? fraska okolo 9/11 alebo odveci bombardovania inych statov.. je to jedna mega pakaren..
Ja som to sledoval aj včera v správach a je pravda že ceny sú vysoké ale zase zadarmo aby sa dávalo veď to by Slováci ktorý by prišli tam, len by to zneužívali lebo naša mentalita je taká že ak by bolo niečo zadarmo tak si to nevieme vážiť by sa tam chodili do slova len nažrať a chľastať. Vôbec by ich nezaujímali žiadny športovci ani vystúpenia.
Mimochodom reagujeme tu na nejakú prijebanú piču ktorá iba pochádza zo Slovenska a žije v Kanade s podobným zmýšľaním ako vidím majú niektorí ľudia aj tu že nadávajú a kydajú na Slovensko. To bola žena ako @Tommyhot nespokojná zo Slovenskom(s politikov, so situáciuo proste so všetkým a ešte orientovaný pro západne(Americky) od začiatku preto odišla žiť do Kanady a tiež žije biedne a nemá ani 113 či koľko kanadských dolárov aby si zaplatila jeden večer pitia a žraťia koľko ráči tak teraz kydá na Slovensko. Hlavná vec že pri otvorení nášho domu tam boli významný ľudia z celého sveta a do TV vychválili pohostinstvo Slovákov a celkovo Slovensko, lenže všetci sa upierajú vždy len na negatívne ohlasy a ešte nejakej zakomplexovanej ženy no potom na akú piču šla do slovenského domu ak je s nami nespokojná. Mala sa ísť nažrať a popiť do kanadského domu ak je to tam zadarmo a nie nadávať to je najlepšie.
Po ďalšie si myslím že ľudia ktorý na to nemajú nech nechodia na žiadne OH, neviem čo si myslia že ich počas "dovolenky" má živiť slovenský dom či ako?? A dosť ma naštvalo že nejaká Slovenska žijúca v Kanade príde s tým že sa nemohla zadarmo najesť alebo napiť, ako keby bola zo Slovenska, ale domáca je tak nech sa nažere doma alebo nech si kúpi to normálny inteligentný človek nebude robiť z toho také haló ako ona. Ja si myslím keby vedeli aká je jebnutá tak od ľútosti by jej dali aj ZŤP(zdravotne ťažko postihnutá) vstupenku(za polovičnú cenu).
@Matias a @13 Dobre si to napísal len jedno treba dodať. Spýtam sa ťa: Ty si myslíš že na podujatia do zahraničia tak na to má normálny, slušný občan Slovenskej republiky??? Ja si to nemyslím iba žeby si si na to našetril ale pochybujem že ten slušný občan ako si to uviedol ty. S platom od 350 do 550euro alebo aj v Bratislave až do 500 - 1000euro tak takýto človek môže ísť tak na olympiádu ale keby sa konala v Nemecku alebo niekde na blízku a nie do Kanady. Po prvé ti treba na letenku, všade vstupné, cestovné po Kanade, bývanie, stravovanie proste všetko ako na dovolenke tak nato majú akurát podnikatelia aj to tí už poriadny podnikatelia čo majú väčšie podniky a šudia z vyššej vrstvy ale nie obyčajný a slušný občan SR. Ja si osobne myslím že už ak aj má obyčajný človek nejaké tie peniaze a fakt chce ísť na ZOH do Kanady tak tam pôjde a pôjde navštíviť aj slovenský dom a ak zistí že nemá peniaze na poukážku na jeden večer nejakých 113 kanadských dolárov tak proste si pozrie program a pôjde sa najesť niekde do rýchleho občerstvenia alebo si zaplatí večeru v reštike. Je to podľa mňa tiež drahé(113 kanadských dolárov) ale treba nato pozerať tak že môže piť koľko chce a aj jesť čiže je to dobré vymyslené, nie je to že dostane iba jeden nápoj a jednu večeru. Dobre vieme že keby to bolo lacné tak Slováci by to zneužívali a fakt by tam chodili doslova ako do krčmy o tom netreba ani diskutovať.
Slováci sa nechovajú ako ľudia zo západu (kradnú a zneužívajú čo sa dá) čiže zase je to o nás a nie o politike a ani nie o slovenskom dome v Kanade.
@kolini zrazu megapakaren? Hlavná vec že v príspevku nad tým Slovensko je diera svet, USA a Kanada to je "raj na zemi". Aspoň si neser do huby
@pernik chceš len ľuďom otvoriť očí? Čo si dosiahol touto diskusiou? Prišlo tu asi 20 "hej slovakov" a začalo si tu otierat huby o Slovensko (jeden si tu dokonca objednáva oblečenie zo zahranicia, lebo zo slovenskych obchodov je to pod jeho uroven, veď to je na smiech...).
Sa spamätajte ľudia, nič ste nedokázali, ale sťažovať sa viete. Ja sa osobne viac hanbím za ľudí ako vy, takže po vašej emigrácii bude spokojnosť na obidvoch stranách
@Pa3cek olympijsky dom ma byt dostupny pre kazdeho navstevnika olympiskych hier a nie len pre burzujov a papalasov. To bol asi taky isty trapas ako nedavna stretavka burzujov vo Vysokych Tatrach..
" A dosť ma naštvalo že nejaká Slovenska žijúca v Kanade príde s tým že sa nemohla zadarmo najesť alebo napiť"
Nauc sa citat, ona sa tam chcela len napit, samozrejme nie zadarmo.
Ano, som pro zapadne orientovany pretoze viem o com je ten zivot. Staci si vycestovat len kusok smerom na zapad a ta mentalita je tam uplne odlisna nez nasa.
"Dobre vieme že keby to bolo lacné tak Slováci by to zneužívali a fakt by tam chodili doslova ako do krčmy o tom netreba ani diskutovať. "
A preco nemohli dat pevne ceny a zaplatil by si presne tolko, kolko by si zjedol a vypil? Myslim si, ze malo byt kazdemu jasne ze za $113 tam nikto ani nepachne.. A radsej nech je z toho krcma akoby tam malo byt prazdno..
@Sajmonnko precitaj si este raz co som napisal.. Ja nemam problem kupovat cinske shity zo slovenska, ja mam problem s neochotnymi ufrflanymi predavackami co ani zakladnu skolu neskoncili, preto si objednavam cinske shity z ameriky.. Ked ich ta praca nebavi nech ju nerobia. Takto keby sa spravaju k zakaznikom vo svete, tak maju do hodiny vypoved a uz si nikde ani neskrtnu..
@tommyhot neviem, ja osobne som s ochotou predavačiek na Slovensku nejaky väčší problém nemal, dokonca keď si kupujem u činanov je tam úcta, aká ma byť medzi zákazníkom a predavačom... Samozrejme výnimky sú, ale nepáči sa mi, tak idem do iného obchodu (ale to je asi pod tvoju uroven).
Žil som aj rok v Anglicku a nebolo to tam o 100 % lepšie, skôr rovnaké
Ale neviem samozrejme čo ty očakávas, zatože máš maturitu, tak ti tam maju rozprestriet červený koberec, lebo ty si "pán niekto"?
@Matii na zapade mam len rodinu a znamych, no chodim tam dost casto. Inak som zil v Juznej Afrike (Johannesburg - konkretne Sandton) vyse pol roka.. Odhliadnuc od cernochov to v tom case ked som tam zil bolo ako v Anglicku (kedze je to byvala anglicka/holandska kolonia). Podobna mentalita, podobny system, podobna zivotna uroven (bielych), podobne skolstvo atd..
Dovtedy som aj ja bol pro slovensky orientovany, pretoze som nepoznal nic ine. Pripadalo mi uplne normalne, ze si na slovensku zavidime aj dieru v plote, ze ludia su tu lenivi, frustrovani zo svojej prace a davaju to aj vsetkym na okolo dost pocitit. Take nieco ako moj zakaznik moj pan tu takmer neexistuje (vo velkych obchodnych centrach sa snazia) a to sme uz 20 rokov po sociku.
@Bress neviem ja som bol len vo vychodnom nemecku (teda ked neratam letiska) a celkom sa mi to pozdavalo. Uz len to, ze tam bolo vsade cisto, ludia si tam poriadne ani domy nezamykali, taka prijemna atmosfera. Samozrejme sluzby v restauraciach, hoteloch, obchodoch ako sa patri. Nikto na teba nezazeral, nikto nefrflal, ked bol problem tak ho vyriesili k tvojej spokojnosti atd..
@pernik ja zas nepochopím ľudí ako ty, z ktorych sala vyslovene nadradenosť a egoizmus (toto nie je prvá diskusia).
Hadam nečakás že predavač bude k tebe milý a prosiť ta, keď ty tam prides ako "pán niekto". Ako sa správas ty ku iným, tak sa budú správat aj oni ku tebe a to je tak po celom svete, či chceš či nie.
Si myslíš že v takom Anglicku by okolo teba predavačky skákali ako okolo kráľa? Si na omyle, zvlášť preto, keďže cudzinci sú tam pre nich niečo ako sluhovia a do počtu
Ale budis žite si v tej vašej naivnej predstave aj dalej
@Pernik a ja stále krútim hlavou že taký 16 ročný sopliak, skôr šteňa ide reagovať na ľudí ktorý už aj niekde boli a čosi zažili a nesedia doma a neťahajú maminku za sukňu. Chlapče na teba je škoda už som 100 krát písal že na teba sa neoplatí reagovať a že ak vyrastieš budeš medzi kokotami vynikať jak hviezda. Si si vôbec aj prečítal čo som napísal alebo si len zbadal môj nick a už si s chuti išiel reagovať????
@Tommyho áno na verejnosti už povedala že sa chcela napiť milostivá aby bola viac ľutovaná že ani pohár vody jej nechceli naši dať ale keby sa náhodou dozvedela že je pohostenie zadarmo tak už viem ako by to šlo, už by bola aj hladná a už by sa nevedela najesť a na piť si myslím 100%
No s tou mentalitou je pravda a určite s toho dôvodu sa ľudia aj správajú u nás ako sa správajú ako si uviedol. Služby a obchody na žiadnej úrovni ale to je preto aký sú naši ľudia. Presne vedia že čo by sa dialo keby bolo všetko zadarmo v slovenskom dome preto tie ceny a zase keby dali pevné ceny že by si platil len za to čo si zjedol, atď tak by zase všetci nadávali že slovenský dom je reštaurácia a nie a že sa na tom zarába čže je to skoro jedno. Mimochodom slovenský dom je verejný akurát stravu si musíš zaplatiť osobitne.
Treba sa pozrieť aj na to že iné je na západ vycestovať a iné žiť ale so službami a všetkým okolo toho tak máš úplnú pravdu. My nie sme na ich mentálnej úrovni takže porovnávať to nemôžeš. Ja ti poviem len príklad: Pred rokov a pol som bol v Španielsku na jednom špičkovom hoteli kde je spolumajiteľom aj mojej sesternici muž inak by som tam v živote nebol asi lebo tam chodia len bohatý ľudia sveta na dovolenky a tam je hotel bez akéhokoľvek zabezpečenia či ochrany proste celý rok všade otvorený a nikto nič tam proste ľudia nekradnú nič nemusíš pred nikým zamykať či skrývať. Auto sme mali pred hotelom týždeň bez dozoru zo spustenými oknami a odomknuté bolo a nikto nič ani sa ho nerušil lebo každý inteligentný človek vie že čo nie je moje tak sa toho nechytám no u nás také neexistuje. Policajta som tam za mesiac ani nestretol. Ja si dokonca myslím že naša spoločnosť by sa mala vrátiť do obdobia kedy sa zlodejom stínali ruky a také veci keď sa robili lebo Slovenský národ je nepoučiteľný a nenapraviteľný. Ďalej štáty ako Nemecko a Rakúsko tak sú jasné že na vysokej úrovni som tam neraz bol a viem z vlastnej skúsenosti. Náš národ sa môže porovnávať so štátmi postkomunistickými a nie zo západom keďže 40 rokov sme sa nerozvíjali so svetom ale žili vo vlastnom svete a za osobne si myslím že západnú Európu a zámorie mi už nikdy nedobehneme ani po finančnej stránke ani žiadnej. 40 rokov sa nedá dobehnúť vždy tam bude rozdiel ako v mentalite a tak. ale ver tomu že ani na západe to nie je ľahké, pokiaľ nebudeš mať šťastie na dobrú prácu.
@Pa3cek podla tej co pisala mail slovensky dom vobec nie je verejny, musis si zaplatit vstupne (tych spominanych $115).. Kto vie co je na tom pravdy, ale ked tam bolo poloprazdno tak asi na tom nieco bude..
A k tej praci. Napriklad v anglicku na letisku si vies dobre zarobit aj takym umyvanim hrncov. Na slovensku by si musel tie hrnce umyvat 18 hodin denne aby si mal aspon na najom + jedlo. Nehovorim, ze vo svete je to med lyzat, to urcite nie. Ale vies si tam relativne jednoducho zarobit na zivot + aby ti aj nejake tie drobaky ostali.. Tu musis mat bud dobre platenu pracu, alebo musis makat ako otrok aby si nezil od vyplaty do vyplaty..
Kde si ty bol a čo si zažil? Čo tu čítam na birdzi tvoje príspevky a názory tak si myslím, že nikde a nič. Kde si teda bol a čo si zažil? Počúvam, naozaj by ma to zaujímalo... Máš 21, ty si dokázal rovnaké hovno.
Vôbec ma nepoznáš, nevieš o mne ani hovno tak drž tú smiešnu papuľu.
Viem, že máš na mňa slabosť, čiže na tieto tvoje výbuchy som si už začal zvykať...
...inak slovník a vyjadrovanie máš na úrovni skôr niekoho v tom mojom veku.
@Sajmonnko Egoizmus a nadradenosť zo mňa možno pocituješ len ty, možno nie, možno je to len domnienka.
Čiže podľa teba je na Slovensku všetko v pohode, na problémy netreba poukazovať, si spokojný tak ako si, problémy netreba riešiť? Šak čo v zahraničí ich majú tiež.
V Anglicku som bol, bol som tiež v Belgicku a prístup ľudí sa tam nedá ani porovnať, teraz nemám namysli len služby, ale aj prístup obyčajných ľudí na ulici.
So známym sme hľadali reštauráciu tak sme sa opýtali policajtov, tí nám to ochotne a s úsmevom vysvetlili, no kedže je Londýn veľké mesto nevedeli sme to aj tak nájisť, opýtali sme sa teda troch mladíkov, tí nás tak dokonca odprevadili a nemali s tým žiaden problém.
Tu na Slovensku by si od podobných skôr dostal na piču a krútili by hlavou čo od nich chceš.
@Pernik toto som zazil aj ja. V londyne na jednej dost dlhej ulici (niekolko km) som hladal obchod so sk8 handrami, tak som sa opytal jedneho typka co isiel opacnym smerom, ze ci nahodou nevie kde to je. On sa otocil a isiel so mnou snad aj kilometer aby mi ho ukazal. Toto sa mi na slovensku este nestalo a myslim si, ze zopar desatroci sa ani nestane.. Tu maju niektori ludia problem povedat ti kolko je hodin, ked sa ich slusne spytas.
Ja to nejak extra hodnotiť nebudem, pretože iné by bolo kebyže žijem v inej krajine, resp. by som mala Slovensko s čím porovnať. No, z rozprávania známych o UK a iných krajinách a teraz tento článok...hm, no, neviem Slovensko je na tom asi dosť mizerne. Každopádne by sa to malo zmeniť.
@Pernik počuj ty smrad krpatý ja mám na teba slabosť??? Veď ako vidím tak väčšinou začneš reagovať ty na mňa aj keď ti nič nepíšem som sa vyjadroval k veci okolo tej kravy v kanade nie na tvoju adresu tak neviem načo čítaš moje komentáre ak sú ti nesympatické. Vyjadrovať sa môžem ako len chcem a aj slovník môžem mať aký len chcem ak si si nevšimol ja si to môžem dovoliť. Mimochodom bol by som zvedavý keby ti 12 ročný dával rozumy ako ty dávaš 20 ročným a starším to by som bol zvedavý ako by si reagoval ty. Tak dobre ja budem držať papuľu na teba veď už som si ťa aj tak nevšímal od jesene kedy si ma naštval ale chcem aby aj ty si na mňa nereagoval a nie písal tu pičoviny a vyprosím si od teba urážky na mňa(mentalitu a moje reagovanie v anketách či diskusiách) keďže ty si ešte oproti mne sopliak(bez vzdelania zatiaľ máš ZŠ skončenú keď budeš mať aspoň maturitu potom sa môžme porozprávať lebo ja už zachviľu končím VŠ a idem ešte na inú tak asi niečo už viem) a keď som ja už doma pomáhal rodičom tak ty si ešte ťahal káčera na špagáte po pieskovisku tak sa kroť k reakciám k starším. Zase nie som jeden s tých čo ťa chcú sekírovať a rozkazovať ti len preto že si mladší ale mal by si sa trocha uvedomiť a chovať sa. Prv sa zamysli nad sebou a svojím správaním a mentalitou a potom poučuj starších a iných ľudí ako sa majú chovať a správať ale pokiaľ budeš len vyskakovať a mať blbé pripomienky tak ťa ľutujem lebo po škole ti život dá takú po papuli že sa poserieš, mimochodom ja už by som ti dal teraz aké máš správanie. Doma si určite poserko bojíš sa oca a mami jak žid kríža v škole ťa spolužiaci šikanujú a nemáš sa kde zviditeľniť tak tu sa ideš ukázať a dávať rozumy starším či seberovným lebo vieš že tu ti nikto nič nemôže takých ľudí neznášam.
čítal som tvoju reakciu na Sajmonnko a ver či chceš alebo nie mne sa stalo aj na slovensku v Bratislave raz som nevedel nájsť jednu ulicu na rýchlo v Bratislave nemal som internet po ruke a opýtal som sa policajtov a mi pomohli vôbec ich to neobťažovalo a po ďalšie v PETRŽALKE dobre čítaš vieš tie chýry o Petržalke síce bolo to len na začiatku Petržalky tam nie sú až taký ľudia ako na konci tam je strach a som nevedel najsť jedno pohostinstvo s kamošom a počuli ma dvaja Chlapci taký v tričkách aj tetovanie mali ako som už mal nerva že som nemohol nájsť jeden podnik a mi navrhli že ma tam odvedú že je to cestou kade idú a fakt ma doviedli k pohostinstvu bez problémov. Všetko to záleží od ľudí aký sú. Nechcem už na teba kydať ale jasné ak ty prídeš za policajtom na Slovensku a takým štýlom na neho vyskočíš že nevieš ho osloviť a jednať s ním s úctou ako k cudziemu človeku ale od začiatku ho berieš ako fízla a tak sa k nemu správaš tak ako môžeš čakať že ti niekto pomôže. Ak vieš s ľudmi vychádzať a sa k ním správať tak ver mi že 80% ti pomôže ak niečo nevieš alebo ti treba poradiť ohľadom niečoho ten zbytok to je jasné furt sa nájdu taký čo ti nechcú pomôcť ale nehovor mi že nikto by ti neporadil. To mám z vlastných skúseností keď som prišiel prvýkrát do Bratislavy a šiel som na internát s električkou a nevedel som ako sa dostať na zastávku a ani kde vystupovať poriadne a v ten večer mi poradili 3 ľudia a s ochotou. Proste to ma len štve že máš 16 rokov zatiaľ za teba všetko vybavujú rodičia nič nemáš na starosti len chodiť do školy a sa dobre učiť a ty všetko vieš aké sú u náš služby a tak jedine to vidíš alebo počuješ od rodičov ale sam ešte nič nezažívaš také. 100 krát budem hovoriť že nemôžete porovnávať západ a zámorie ktoré 40 rokov od 2. sv. vojny sa rozvíjalo s nami ktorý sme žili 40 rokov v inom svete za betónovým múrom a ostnatým plotom. My sa môžme porovnávať tak s Čechmi, Poliakmi, Maďarmi a krajinami Sovietskeho zväzu na akej sme úrovni ale nie s Nemcami či Rakúšanmi. Keby si vedel niečo o Nemecku by si vedel že aj dnes už po 20 rokoch je stále cítiť rozdiel medzi východom a západom Nemecka proste tých 40 rokov veľa spravilo ešte dneska je to tam cítiť aj keď sú už 20 rokov ako jeden štát a vy by ste všetci chceli aby sme my boli na úrovni Nemcov či Američanov alebo UK a ešte s našou mentalitou: Čo neukradneš nemáš a zadarmo ani sliepka nehrabe. Pokiaľ takto budú ľudia uvažovať a toho sa držať tak tu sa to ani nikdy nezmení služby budú stále na hovno no veď za plat aký berie čašník alebo nejaká žena za okienkom na pošte či v banke alebo v nejakých predajniach sa ani moc nečudujem keďže mi nevieme oceniť prácu takých ľudí. U nás človek ktorý nie je právnik, lekár či nemá vysokú školu sa berie ako nikto ako otrok nie človek. Pokiaľ si nebudeme vážiť manuálnu prácu ľudí ktorý ju dokonca robia s chuťou a radosťou a nečakajú na majland ako dnešný mladí že iba študujú na E(známka na vysokej škole) aj tak s nich hovno lebo Ing. či Mgr. s titulom ale vymletou hlavou je na hovno. Pokiaľ neohodnotíme finančne prácu ľudí (murára, tesára, pekára .....) tak ten človek nemá dôvod robiť tú prácu poriadne proste ju len fláka a potom to tak vyzerá že prídem do reštaurácie a jeden čašník spí na stole, ďalší žerie a tretí stojí u pokladni a pozerá do blba a ja sedím 25 minút bez obsluhy aj ja som to zažil a čo teraz sa im nečudujem keď robia za minimálnu mzdu alebo za 13 000Sk mesačne a tak je to všade pokiaľ páni podnikatelia budú šetriť na zamestnancoch a vyžadovať od nich vysoké výkone tak furt sa bude iba kradnúť a flákať lebo človek ktorý nemá motiváciu tak nemá dôvod robiť prácu poriadne. Bol som raz v jednej pekárni ktorú má môjho kamaráta otec a stretol som sa: Prišiel zamestnanec za Technologičkou (ktorá ma plat 40 - 50 000 SK mesačne na východe Slovenska) a hovorí jej že prosím vás keď porobím prácu rýchlejšie a viac budem robiť ako robím a že už aj robí či mu zvýšia plat (zarábal nejakých 350 - 400 euro dostával, aj s cestovným aj stravným) a pani technologička miesto toho aby povedala zamestnávateľovi že jasné tak mu povedala aby račej toľko nerobil a nech robí pomalšie tak keď som toto počul tak mal som dosť. Proste od vtedy sa ani nepozastavujem u niektorých ľudí že proste nemajú ochotu pracovať alebo pomôcť či už svojmu zákazníkovi alebo len obyčajnému človeku na ulici.
Na Slovensku je to dosť na piču tak ako všade na svete (niekde viac ,inde menej). No problémy sa nevyriešia tak že si prečítate jeden mail a potom napíšete riadne rozzúrený koment.
ja by som skôr povedala,že Slováci sú sprostí v tom,že by všetko chceli ZADARMO!!!!
A okrem toho vy múdri nadomnou,do Slovenského reprezentačného domu sa nechodí,prepáčte za výraz "NAŽRAŤ ani OŽRAŤ" ten 60 dolárový lístok tam slúži nato,aby keď tam prídu nejakí nap.Švédii,aby s MIEROU ochutnali napr.naše klasické jedlo bryndzové halušky alebo naše pivo....proste aby spoznali našu kultúru....
tak prepáčte,ak by sa za to NEPLATILO...tak by sa tam nahrnuli všakovakí imbecily...alebo bezdomovci a pod. a jedli a pili by tam do nepríčetnosti...až to by bola hanba....!!!!
nerad sa miesam do konfliktov.. ale toto snad nemyslis vazne...
"keďže ty si ešte oproti mne sopliak(bez vzdelania zatiaľ máš ZŠ skončenú keď budeš mať aspoň maturitu potom sa môžme porozprávať lebo ja už zachviľu končím VŠ a idem ešte na inú tak asi niečo už viem)"
Týmto možno 200 riadkovým postrehom si potvrdil, že na mňa asi slabosť máš. Keď takto na ľudí reaguješ aj v reálnom živote tak pochybujem, že si dochodil vôbec tú strednú.
Nemám náladu tu už dalej na teba reagovať, pretože toto je na smiech. Tí čo si tieto perly prečítajú si o tebe spravia zaujímavý názor.
"Stále krútim hlavou nad zmýšlaním niektorých jedincov @Celebrita@Pa3cek a @Sajmonnko ...čisto balkánska mentalita."
tvoja reakcia:
"@Pernik a ja stále krútim hlavou že taký 16 ročný sopliak, skôr šteňa ide reagovať na ľudí ktorý už aj niekde boli a čosi zažili a nesedia doma a neťahajú maminku za sukňu. Chlapče na teba je škoda už som 100 krát písal že na teba sa neoplatí reagovať a že ak vyrastieš budeš medzi kokotami vynikať jak hviezda. Si si vôbec aj prečítal čo som napísal alebo si len zbadal môj nick a už si s chuti išiel reagovať????"
...musíš byť naozaj veľmi zakomplexovaný človek Nabudúce aspoň neklam, že kto na koho prehnane reaguje
Ano mate pravdu, je smutne ak to naozaj tak v nasom reprezentacnom dome vyzera (neviem ci tomu mozeme verit alebo nie), ale na druhej strane su ovela smutnejsie vyjadrenia ludi ktori povedia "hanbim sa zato ze som Slovak", pretoze si naivne myslia ze v zahranici je vsetko krasne a zelene a ruzove, a u nas je vsetko cierne, hnusne, skarede. Nie je to vobec pravda, nie je to tak. Kazda jedna svetova krajina ma svoje problemy, v kazdej jednej krajine je chudoba i bohatstvo. Sam som videl v Londyne ci Parizi ovela chudobnejsie a skradsie stvrti ako Lunik IX v Kosiciach. Cudzinci ktori pridu na Slovensko byvaju zvycajne velmi prijemne nasou krajinou prekvapeni. Ak maju niektori Slovaci hnusnu vlastnost, tak ste to prave vy ludia, ktori tu odsudzujete a hanite svoj vlastny narod a hanbite sa k nemu prihlasit. @Pernik Ja som v Anglicku studoval, a nebol som tym ani prinajmensom nadseni. NAvstivil som teda vseliake miesta a bol som zhorezeny ako niektore casti v rozvinutej krajine vyzeraju. To ze maju skolsky system lepsi a maju kvalitnejsie vysoke skoly je pravda, ale v pristupe ludi o ulici sa uplne mylis. Neviem ako dlho si tam zil, ale mozes mi verit ked ti poviem ze som tam stravil dostatocne dlhu dobu (rozhodne som tam nebol na ziadnom vylete), aby som to mohol ako-tak posudit. Ano je to svinstvo ak ta slecna pise vo svojom komente o reprezentacnom dome pravdu, stava sa to, ale ty si mylne myslis ze taketo veci sa stavaju len u nas na Slovensku a podobne veci. Prepac ale suhlasim s tvrdenim @Pa3cek , tvoje kometare zial vo vsetkom vystihuju akusi detsku naivitu v ktorej hovoris nieco o "slovenskej " mentalite mysliac si ze inde sa zije kralovsky a lepsie. Ano iste, ak vystudujes Sorbonne, Oxford, Cambridge, urcite sa ti bdue zit lepsie v zahranici, a prial by som ti nieco take, ale inak to tak nie je. Slovensko je europska krajina ako kazda ina. Je male, ale stale je nase. Je to nas domov a vzdy nim zostane. Ja som hrdy natom ze som Slovak, a ked som studoval v zahranici tak som nasu krajinu pred cudzincami prezentoval v co najlepsom svetle, a ked som sa stretol s niekym kto u nas bol, tak nasu krajinu vzdy chvalil. Nasa hsitoria je tak isto bohata ako historia Francuzska ci Anglicka, nie vojenskymi vypadmi a uspechmi, ale kulturou. Mame krasny jazyk, druhy najvacsi pocet hradov v Europe, bohatu historiu, skvelych spisovatelov, mnohych Slovakov ktori sa preslavili v zahranici, krasnu prirodu...mame vsetko co maju ine krajiny sveta. Korupcia, kradeze, svinstvo zo strany mocnych a bohatych...toto nei je slovensky trend ale celosvetovy..deje sa to vsade. Ak si myslis ze kazdy tyzden je kauza o prani penazi alebo podvodoch len na Slovensku, tak sa dost mylis, v Anglicku su take kauzy na dennom poriadku. Skus trocha otvorit oci...nemas sa zaco hanbit...Slovensko je tvojim domovom, domovom nas vsetkych co sme tu. A podobne ty @Tommyshot , zbytocne sa tu rozplôyvas nad akousi pokrivenou slovenskou mentalitou...poprve neuznavam taketo vyrazy a stereotypy a po druhe, ak to mam uz porovnavat s takou mentalitou anglickou...tak ver tomu ze sme na tom OVELA OVELA lepsie...pretoze ja teda s anglicanmi rozhodne dobre skusenosti nemam. Hlupi a falosni a lakomi ludia su vsade...vsade vsade vsade,,,bezohladu nato v akej si krajine
@Sajmonnko A s tebou suhlasim presne to si myslim....ludia si casto myslia ze v zahranici je to uplne uzasne v proovnani s tym co je u nas a vracaju sa zvycajne s dlhym nosom....niektori ludia sa prerazia ale zvycajne to tak nefunguje .
@Sajmonnko A tiez ma velmi mrzi ked sem na takuto diskusiu pride dvadsat ludi ktori sa tvaria ako keby zozrali vsetku mudrost sveta a velkohubo odsudzuju svoju vlast...nie som ziaden nacionalista, ale co je moc je moc...
@Lordjogi Prosím ťa kopíruj kde som tvrdil, že v zahraničí podobné problémy nie sú. Nikde som nič také nepísal, pretože si to nemyslím.
Nežijem v žiadnej domnienke, že za hranicami Slovenska je všetko úžasné, tak prosím nevtláčaj mi do úst niečo čo som nikde nenapísal.
Nemôžeš ale tvrdiť, že na západe nieje zmýšlanie ľudí úplne odlišné, nemôžeš tvrdiť, že nie sme v pohľade na svet pozadu. Samozrejme, že problémy sú všade, ale na takú malú krajinu ako je Slovensko je tých škandálov, krádeží a svinstiev oveľa viac nemyslíš?
Ja rovnako ako ty sa snažím v zahraničí prezentovať Slovensko čo najlepšie, ale zdaleka to nerobím preto lebo som hrdý, robím to pretože nechcem aby si ľudia mysleli, že sme len krajina bývalého bloku plná nenažraných prasiat (čo ukázali manažéri v reprezentačnom dome).
Nie som hrdý slovák a je mi to ľúto. Nie som hrdý pretože zatiaľ nemám byť na čo. Máme nádhernú prírodu, s tým súhlasím, taktiež máme množstvo nádherných pamiatok, ale sú v dezolátnom stave, kedže sa o to nikto nestará a preto sa s tými zahraničnými zrovnávať nemôžu.
Pre mňa je Slovensko krajina s obrovským potenciálom, ale naneštastie s totálne neschopnými ľudmi na vysokých postoch a neschopnou vládou, ktorá kradne verejné financie a dokonca sa s tým aj chváli.
Ako príklad ti dám Košický Magoriát, ktorý zamieta každú stavebnú ponuku, ale nie preto, že je zlá, ale preto, že im investor odmietne strčiť do vrecka tučnú províziu. Tunelujú sa tu ešte aj malé projekty na EHMK 2013, všade vládne korupcia a nenažranosť.
Netvrdím, že inde to tak nieje, ale Slovensko je podľa mňa kapitola sama o sebe...
omg, vy ste to tu teda riadne roztocili ja len nechapem,co maju poniektorii z tym anglickom stale a porovnavat to zo slovenskom, je uz uplne mimo, odveci. ved len londyn ma viac obyvatelou ako cele slovensko
@pa3cek k tvojej @33 vydno ze absolutne nemas ani paaru,ako to na podobnich akciach funguje. inac by si nenapisal blbost typu"boly tam pozvani hostia, a do tv vychvalovali slovensku pohostinost. " to je uplne odveci porovnavat nejaku opening akciu, kde maju vip hostia vsetko zadarmo. z beznim prevadzkovym dnom, kde sa plati vstupne,a vsetko. tak isto nemas paru,ako to funguje medialne, ze sa zaplatia pozitivne clanky v tlaci( na stv sa tym chvalili), shoty v tv a rozne promo akcie ktore su ties zadara. dalej....este som nevydel, zeby ludia zo slovenska isli byvat dakde na ukrajinu,alebo do ruska.(to k tomu ze sla podla teba "na zapad")a co mala ist na vychod na ukrajinu?! dalej,z toho jej clanku, nieje vobec zrejme, ze ci tam byva, alebo len na dovolenke tam bola, alebo kopec inich veci, ale hlavne ze ty hned pises o autorke toho clanku, ako by to bola tvoja suseda. jednoducho povrchnost, neobjektivnost,zaujatost a zjavne aj zavist, to vsetko z tvojej strany.
ps. ked chces reagovat, reaguj slusne. lebo inac len potvrdis nazory na slovakou a slovensko, ktore ti tak velmy prekazaju.
inac, aby bolo vsetkym jasne co za tiiich 60$ dostanete :
Typ lístka A oprávňuje držiteľa pre vstup do public zóny SRD fungujúcej formou klubovej zóny, v ktorej sa stretávajú pozvané osobnosti športového, politického a kultúrneho prostredia, v čase medzi 12.00 – 15.00 hod. vo vybranom konkrétnom termíne. Súčasťou ceny lístka je okrem oprávnenia vstupu do SRD vo vyhradenom termíne a čase živá ľudová hudobná produkcia a cateringové občerstvenie formou teplého a studeného rautu, vrátane nápojov.
a za tich 113$ :
Typ lístka D oprávňuje držiteľa pre vstup do public zóny SRD fungujúcej formou klubovej zóny, v ktorej sa stretávajú pozvané osobnosti športového, politického a kultúrneho prostredia, v čase medzi 18.00 – 24.00 hod. vo vybranom konkrétnom termíne. Súčasťou ceny lístka je okrem oprávnenia vstupu do SRD vo vyhradenom termíne a čase živá ľudová hudobná produkcia a
cateringové občerstvenie formou teplého a studeného rautu, vrátane nápojov.
plus mate moznost tzv. zlatej karty, za vyse 1000$ a tam mate :
Zakúpením zlatej karty na meno budú môcť hostia vstúpiť do domu kedykoľvek v termíne 12.2 – 28. 2. 2010 v čase medzi 12.00 – 24.00 hod. Karta je neprenosná.
takze za tich 60$ nic moc, ked iba od 12 do 15 tam mozte byt.
okrem toho, to niesu tzv. svedske stoly, kde si mozte brat jedlo neobmedzene.
@pernik nic si z toho nerob co ti tu nadava a pise pa3cek. mne stacilo co mu pred par dnami pisalo par ludii v jednej diskusii a mal som dost tak si to on kompenzuje na tebe ze tam ho ini zdrbaly jak male decko
inac, ja sa uz smejem z diskusii na tomto webe najprv poniektorii picovali ze co pisem, a teraz si sami medzi sebou nadavaju a picuju si navzajom bravoo, cim dalej tym viac verim ze v roku 2012 bude ten koniec, ale len pre slovensko ja si zatial zapalim cigaretu, a bude z poharom whiski pozerat, ako sa navzajom vypicujete (sorry za tie vulgarizmi, ale slova ktore by presnejsie vystihovali situaciu,som v tuto nocnu/ranu hodinu nenasiel )
@kolini :z pocutia znamych sa vzdy dozvedam o opaku toho co pises..
tato veta patrila mne?
Nemam slov. "Od znamych som pocul", "brat hovoril" su vase argumenty? To potvrdzuje celu uroven tejto debaty aj s desiatkami pravopisnych chyb.
@pernik : vysvetli nam, zco je to "balkanska mentalita". Alebo staci, ked nam prezradis, kde si to pocul. Mas prilis odvazne reci na 16 rocneho chlapca, ktory vo svojom zivote este nezarobil ani cent. Napis sem komentar vtedy, ked ta uz nebudu zivit rodicia.
Spominate tu korupciu a politicke skandaly. Politici pri privatizacii zradili nas narod tym, ze rozpredali statny majetok a nasledne ho vytunelovali. Vy ste nas narod zradili svojimi vyjadreniami. O co ste lepsi?
A @nikeboy lebo ty máš páru o všetkom, že? Napíš schvalne, kde všade si žil (+ ako dlho) a kolko si z toho tvojho úžasného života tam pamätáš.
A výlety či mám tam známych ako spomínali tí nado mnou sa nerátajú, lebo na reči typy jedna babka povedala som neni zvedavý.
Si obyčajný malý zasran, ktorý si myslí že neni nad neho. Ver tomu, že s tvojou povahou a inteligenciou by si v takom Anglicku vydržal sám možno tak mesiac a potom by si sa vrátil s plačom k mamičke na to *vyjebane Slovensko*.
@Kolini : preco sa pytas mna, ci som tam bol? Ja tu nespominam, co som pocul v Trznici. Ked ti znamy/brat/sused/predavac v Kauflande povie, ze v Anglicku rodia jablone styrikrat do roka a v Amerike ludia vyrabaju z vody vino, tak tomu uveris? Ja zas hovorim tomuto obmedzenost, ked niekto povazuje za argument tvrdenie "pocul som...". Ja som pocul, ja som pocul....
@pernik : preco rovno nepovies, ze mam pravdu, ale rovno prechadzas do utoku? Tym si priznal, ze si ozaj este ani korunu nezarobil a poznas jedine tak "Mama daj".
tak sa mi zda, ze 16-rocny @pernik ma viac rozumu ako vsetci ti 20-rocni mudrlanti dokopy...
uz len preto, ze pouzivat niekoho vek ako argument v diskusii je ubohe a len ukazuje na to, ze normalne argumenty nemate...
a ano, na Slovensku je to na hovno, potencial ma krajina uzasny, len tie sluzby a pristup ludi je hrozny...
a predtym ako zacnete picovat, ze kde som ja bola a od koho som co pocula, uz 4 roky zijem v Anglicku...Slovensko milujem, zit by som tam ale uz nedokazala...teda pokial sa niektore zasadne veci nezmenia, tak nie...stacilo mi, ked som 4 Anglicanov zobrala so sebou na dovolenku na Slovensko na 2 tyzdne, krajinou boli uchvateni, ale ludmi teda nie....to je tak, ked jebnuti slovenski vyrastkovia idu bit turistov, "lebo nie su zo Slovenska".
@lordjogi počuj ale veď práve ja som hrdý že som Slovák a že tu žijem mne je na Slovensku super a som so všetkým spokojný to len @Tommyhot , @Pern ík a @Nikeboy furt vychvaľujú západ a zámorie ako je tam dobre žiť. Si si to asi poplietol čo si mi napísal Ak sa im ráči západu tak nech idú tam ja nechápem čo tu ešte robia. Mimochodom @Tommyhot je dospelý a jeho názor v poslednej reakcií bol ako to je že na západe žiť tiež nie je med lízať to len sopliaci ako @Pern ík a @Nikeboy čo sú to rozmaznané decká ktoré si myslia že pri príchode na západ sú s nich automatický boháči alebo ja neviem čo si predstavujú.
Ešte sa vyjadrím k pánovi sopliakovi @Nikeboy . Jasné ja nemám páru ale hlavná vec že ty máš o všetkom páru a máš 17 rokov a všade si bol, všetko videl a hovno vieš. K tej prijebanej ženy s kanady: Ja si ten článok nemusím čítať lebo deň pred tým to dávali vo všetkých správach keby si sledoval správy tak by si to vedel a tam presne povedali že je to Slovenska žijúca v Kanade tak asi tak to to viem a nie že je to moja suseda. To je jedno proste som napísal Slovák ktorý pôjde na olympiádu nie je chudák lebo ak má nato tak neviem na čo tu toto rozoberajú inteligentný človek ak nemá na to aby si zaplatil za pohostenie v slovenskom dome tak ide sa najesť do reštiky alebo niekde a nebude s toho o5 robiť do sveta halo lebo sa jej nedali napiť to je trápne si myslím. To malé decká také robia a nie dospelý ľudia vidno že je to krava ktoeá v 16 rozmýšľala ako ty a @Pern ík a preto odišla žiť na západ a dopadla tak že tam robí zo seba piču za smiešne peniaze a nemá ani aby si zaplatila za občerstvenie. Keby šla zo Slovenska na olympiádu tak dobre tu ľudia nemajú také platy aby si mohli čo si také dovoliť ale ak pracuje v Kanade čo asi pracuje keď tam žije tak nech milostivá zaplatí a nech nerobí škandály pre voloviny.
Po ďalšie si pekná malá sviňa. Tak ty v @69 ma chceš očierňovať za mojím chrbtom tak to si sa ukázal nemáš ani guráž ma označiť čo sa bojíš kurva, takých ľudí neznášam keď nevieš povedať človeku do očí(že ma označíš aby som vedel čo o mne píšeš) čo si o ňom myslíš. Ty nie si kompletný že už aj minule si ma naštval som ti svoje napísal a potom mi píšeš do Odkazovača aby sme sa pomerili a o5. Ja neviem či si rozdvojená osobnosť alebo čo?? Po ďalšie napíš mi že kde ma kto zdrbal jak malé decko??? Myslíš ta Krutafunebráčka a ešte jeden cvok ktorého si ani nick nepamätám. Tak neviem či oni mňa zdrbali alebo ja ich aj ostatný sa ku mne pripojili a mi písali že nech si s toho
nič nerobím že "krutefunebráčka je vraj retardovaná". To sú ich slová nie moje. Ty nie si ani chlap ale horší jak baba.
ja sa tiez nechcem miesat, ale mal by si sa prestat ohanat vekom ludi s ktorymi diskutujes, ono to pre vacsinu ludi znamena, ze ine argumenty nemas... to ze ma niekto 21 rokov neznamena ze ma viac rozumu ako niekto kto ma 16...
"Keby šla zo Slovenska na olympiádu tak dobre tu ľudia nemajú také platy aby si mohli čo si také dovoliť ale ak pracuje v Kanade čo asi pracuje keď tam žije tak nech milostivá zaplatí a nech nerobí škandály pre voloviny."
-to si myslis ze v Kanade maju ludia tak platy ze si mozu dovolit zaplatit $113 za jednu veceru???mozem ta ubezpecit, ze teda nie
@Miluskaaa v pohode mne to nevadí ak chceš reaguj Ja sa len vekom neoháňam chlapci majú ukončenú ZŠ a všetko vedia. Pozri ja viem ako taký rozmýšľajú ako oni mal som takých plnú triedu na SŠ a dnes väčšina sedí na podpore doma a pár ich robí v zahraničí v UK, Nemecko atď. Ich plány bolí asi také: Skončím nejak maturitu na štvorky a odcestujem na západ a budem si pekne zarábať za 5 - 10rokov sa vrátim s5 a budem si žiť. Ja sa pýtam Áno??? Netreba zabudnúť že 90 roky sa už dávno skončili je rok 2010 a už na západe majú takých debilov(lacné pracovné sily) dosť, tam už tiež vyžadujú určité vzdelanie a nie len človeka ktorý kope kanály. To nie je ako voľakedy že človek vycestoval a práca ho čakala dnes už je problém sa aj tam uchytiť a robiť zo seba otroka akože jasné zarobí tam upratovačka oveľa viac ako tu ale za akú cenu???? To je podobne ako na Slovensko prichádzajú robiť Ukrajinci pre nich je 10 000SK krásny plat ale pre nás nie. Rovnako je to aj s prácou v zahraničí pokiaľ nemáš vzdelanie samozrejme. Ja len jedno hovorím chlapci keď už budú zodpovedať samy za seba a nemusia sa samy živiť stačí že už si budú musieť všetko vybaviť samy a rodičia ich už nebudú vodiť za rúčky tak potom nech píšu ale inak nech sa oni krotia môžu mať názory na všetko to je samozrejme ale mali by brať trocha ohľad k ľuďom ktorý sú starší aj keby len o jeden rok ale predsa a nie jednať ako keby s 21 či 25 ročným pásli húsky alebo sa s nimi hrali niekde na jarku.
Ja nehovorím že ľudia tam majú až také platy ale tak načo robí s komára somára proste denne tam príde stovka ľudí nikto sa nesťažuje a príde tam jedna slečna/pani rodáčka ešte zo Slovenska čo žije v Kanade a ide očierňovať Slovensko či Slovenský národ. Ja by som povedal buďme radi že žijeme kde žijeme a neriešme v živote voloviny. Podstata živote nie je majetok a peniaze ale úplne niečo iné neviem prečo si to ľudia uvedomujú len v zlých chvíľach života že čo je jeho podstata vlastne. Neviem či niekoho vôbec trápi koľko čo stojí v slovenskom dome alebo ja neviem keď nemám na občerstvenie tak si ho nekúpim ak mám tak si kúpim aký problém. Ľudia s vysokoškolským vzdelaním sa nad takýmto niečim len pousmejú a pomyslia si o danej žene svoje.
@Lordjogi nič v pohode ja som len reagoval na tvoj komentár číslo @60 tam si písal práve to mne čo ja píšem iným smiley: že nech budú radi že žijú kde žijú a nech si nemyslia že život na západe je med lízať. 90 roky už skončili už je rok 2010 a debilov(lacnú pracovnú silu) už tiež na západ a do zámoria nepotrebujú tam majú takých požehnane pokiaľ nemá človek vzdelanie tak je jedno kde žije všade bude nespokojný so svojím životom a so všetkým a každým okolo
@Pa3cek Zas musím tvrdiť, že si hlupák, ktorý si vymýšľa, kedže nikde som netvrdil, že na západe sa žije úžasne a je to ako vravíš "med lízať". Serieš si do huby, kopíruj mi kde som niečo také písal.
@Pernik Chlapče mysli si čo chceš ja ťa mám vieš kde už v prvý deň čo som videl tvoju reakciu k ostatným tak proste som zistil že si rozmaznané decko ktoré sa hraje na to na čo nemá. 70% tvojich reakcií či už v anketách alebo diskusiách je že niekoho napadneš alebo ho ideš kritizovať za jeho názor tak neviem kto je tu hlupák. Mimochodom ty si tu sopliacku hubu v živote nezavrieš pravda. Ani sa nečudujem keď ťa v škole šikanujú ty nie že si chudák ale ti si jebnuté decko ktoré sa nevie chovať si arogantný, pokrytecký sopliak rozmaznaný a ak nevládzeš tak už na mňa nereaguj láskavo. Miešaš sa furt do vecí ktoré by ťa nemali ani zaujímať skôr by si sa mal venovať škole a nie tu rozdávať rozumy starším boha tomu nepochopím 16 ročný fagan ktorý má posratú ZŠ jak dajaký cigán tu bude vyskakovať jak kohút teba asi ani mater či otec nevychovali že nehrešíš to neznamená že si slušný skôr si namyslený jak keby si mal byť načo veď ešte hovno máš za sebou a ako vidím tak budeš mať aj pred sebou. Teba stretnúť v Košiciach tak ťa tak nakopek do riti že sa poserieš decko aké si veď vidím na fotke že si krpáň vyjebaný ale budeš človeka otravovať furt! Na teba platí asi v živote len jedno: Neprijebeš mu nevysvetlíš mu čo iné. Teba len biť a sekírovať lebo keď budeš mať 20 rokov tak pane bože už ťa vidím jak ťa každý pošle kade ľahšie pre tvoje múdrosti sveta.
@sajmonnko nieco som pisal, ale si tu novy, tak to pokladam za zbytocne(zatial ale mam pre teba pesnicku ,ktora je presne o tebe a ludoch ako si ty
@pa3cek pozri sem, ja som sa z tebou nehadal teraz tu, len som napisal ze v com a preco nemas pravdu. sam som sa podielal na organizovaniii sutazii v cesku(v jednom sporte) tak viem asi lepsie, ako to na takych akciach funguje,ako vetsina ludii tu. tak isto o cene(oco hlavne v tom clanku asi islo), ze bola trocha vysoka sa vyjadril aj minister ktorii bol na otvarani. tak neviem co riesis. a vychadzal som len z toho, co mi tu jeden clovek skopiroval,ako vydis vysie.
k tomu v @69 no vies, cital som si tam tu vasu hadku, a zial, ako si aj prave teraz tuna dokazal, nedokazes slusne normalne reagovat, ale hrubo nadavas a picujes. ja neviem, ci je to tym ze musis byt v bratislave, alebo ta tak sere ze niekto si dovoluje v diskusiach nesuhlasit z tebou. lebo bolo to aj pred casom,co som slusne reagoval na tvoje dve-tri komentare v anketach, a ty hned na druhi den si picoval a hrubo mi nadaval. takze mam pochybnosti ze dokazes normalne slusne a na urovny 21 rocneho cloveka diskutovat. skor mi to pripada ako reakcia nevyzretej,flustrovanej, a psychicki nevyrovnanej osobi. co sa tyka k @pernikovi , ako si si vsimol, len teraz som suhlasil k tomu co napisal. ale netikalo sa to jeho reakcie na teba. len nazoru k teme!!! aj tak, aj napriek jeho nazorom, by som na tvojom mieste nereagoval,ako si reagoval. rozhodne na tvojom mieste by som sa snazil mat istu vysoku uroven komentarou a reakcii, aby druhi vydeli, ze som inteligentni ,vyspeli a na urovni clovek. zial ty to nerobis.miesto toho reagujes emocne a psychicki nevyrovnane.
inac este k tej @69 pisal som to tak, aby si si to aj ty precital, neviem zeby som to pisal "za tvojim chrbtom" kedze som vedel a pocital z tym ze si to precitas. len cakal som inteligentnu reakciu z tvojej strany, nie emocie a psychicki vylev.
inac, ked tak rozmyslam....tak clovek si nevybera kde sa narodii, ani kde musi byvat, obzvlast ked je teenager. takze poniektori tuna co sa hraju na "velkych slovakou", a nadavaju na druhich, ze slobodne napisu ze sa im na slovensku nepacii a podobne, su riadni............no nechcem nadavat. takze si laskavo vy "velky slovaci" uvedomte, ze nemate co nadavat a urazat ludii, co napisu ze je tu v tejto krajine na hovno. lebo nikto si nevybral krajinu, v ktorej musi byvat aj ked nechce.
(omg, tak debilne som to napisal, ze snad to pochopia ale idem spattt, lebo rano skola
@pa3cek a este nieco, nikde som nepisal o "lizani medu",ani o " pri príchode na západ sú s nich automatický boháči alebo ja neviem čo si predstavujú. " takze take hlupe poznamky,si pre buducnost odpust. (a australia kde by som siel, ani nieje "na zapade" ). a stavym sa z tebou, ze viem o australii viac, ako ty o slovensku (teda, aj viac,ako vetsina australcanou, ale to je teraz irelevantne). takze, reaguj slusne, inac si len potvrdis negativa o slovensku z ktorimi som mal moznost sa stretnut. (napr. ako pisem v @20 ).
ps. aj tak z toho "slovenka zijuca..." nieje jasne, kolko(ako dlho) tam byva. lebo to sa da napisat aj ked tam byva napr. len par mesiacou.(z clanku a stylu akym je napisanii, usudzujem ze je dost mlada, takze dlho tam asi nebyva.)
@pa3cek To zato, ze ty si mal plnu triedu somarov na jednej skole, tak teraz su vsetci stredoskolaci automaticky taki isti??? Nechapem, ako nieco take mozes tvrdit...
A takisto, pochybujem, ze v 90-tych rokoch na niekoho niekde praca cakala, nie, vzdy to bolo, vzdy a vsade, ci uz na Slovensku, alebo v zahranici, sa musis uchytit a dokazat, ze na nieco mas...Len v zahranici to ide lahsie, lebo tam vsetko nefunguje systemom ja mam otca tam a hentam, a on mi vybavi..
Stovka ludi tam rozhodne denne neprisla, urcite nie platiacich ludi teda, si precitaj ten clanok este raz....A z komara somara slecna nerobi, podla mna to ani somar nie je, skor take slonisko problemu...
@Miluskaaa Ako môžem niečo také tvrdiť no preto že tu žijem narozdiel od teba a nechodím tu na dovolenky a nehrám sa na nejakého západniara neboj sa poznám takých ľudí ako ty dokonca jednu s rodiny ta tiež príde raz za rok na Slovensko a len nadáva a šetrí tá ma hlbšie do kapsy jak Slovák ktorý žije tu kde je pre vás mizerne žiť a pracovať a ešte prirovnáva Slovensko k Londýnu ale nepochopím načo tu chodí ak sa jej tu nepáči a nie je tu spokojná s obyvateľstvom a ani službami. Poďalšie keby si bola trochu múdra tak by si vedela že školstvo na Slovensku upadá čim ďalej tým viac a že napr. na také gymnázium sa pred 10 - 15 rokmi bralo s priemerom 1.0 - 1.2(aj to sa museli robiť prijímacie skúšky kôly veľkému počtu žiakov) a nie ako dneska že väčšina gymnázií berie žiakov aj do priemeru 2.0 - 2.5 len preto že škola dostáva na každého žiaka okolo 22 000Sk tak sa školy snažia mať čo najviac žiakov a vôbec ich nezaujíma kvalita a potom 2/3 debilov vycestujú do zahraničia podobne ako ty v 18 - 19 rokov. Keby si tu žila by si vedela. Ja nehovorím že sú všetci stredoškoláci somári ale že väčšina tak 60% - 70% je veď to do frasa poukazujú štatistiky zo stredných škôl a gymnázií pre VŠ kde na jednej z nich pôsobím aj ja čiže asi viem zistiť že Slováci sú stále viac a viac spokojný s tým menej čo vedia ale veď to je vec jednotlivca ale netreba sa potom čudovať že sme najhorší v EU a ak chce celý život drieť ako kôň tak nech sa neučí a nech vycestuje do zahraničia robiť zo seba poskoka lebo bez vzdelania tam určite nikto nerobí úradníka ani učiteľa a ani nič také akurát manuálnu prácu.
Tu si poukázala že patríš medzi tých 60 - 70% stredoškolákov. To s tým že na nich práca čakala to bolo len obrazne ale 100% sa zamestnali rýchlejšie a lepšie ako dneska nehovor že nie lebo sa sama klameš. Máš pravdu lenže sa pozri koľko zarábaš ty a koľko Angličan s podobnou prácou už som to tu porovnal s Ukrajincami na Slovensku pre nich je majland pre nás nič rovnako tam tak sa nečuduj že tam ťa ochotne zamestnajú pre nich je to lacnejšie ako zamestnať domáceho. Ja si článok nemusím a ani nechcem čítať keďže deň pred tým to šlo vo všetkých správach ako som to uviedol a ta stovka to bolo približne možno tam príde 50(ja neviem presne) ľudí len mi zase nehovor že vo Vancouvri kde je 600 000 obyvateľov a teraz kto vie koľko ľudí počas ZOH tak náš dom nenavštívi okolo 100 ľudí denne možno nie takých ľudí ako bola ta slečna ktorej nechceli sa dať napiť a ak toto je také "slonisko" problému tak už sa ani nečudujem dnešným ľuďom typická Slovenská nátura, ľudí fakt trápia voloviny. V niektorých krajinách nemajú ľudia čo jesť piť a teba a tú slečnu by trápilo asi by ste ani nezaspali že v Slovenskom dome je tak draho. Ježiš Mária už nemám slov.
Mimochodom dobre tu poznamenala @Marris a @83 aj to je riešenie ja na ich mieste ak su negatívne ohlasy tak na ďalších OH by som nezriadil slovenský dom a bol by pokoj lebo na Slovensku ľuďom a aj Slovákom v zahraničí je proste stále nedobre ak nemáme niečo je to zle a ak máme tak je to ešte horšie. Po ďalšie slovenský dom ako niekto už vyššie poznamenal neviem už kto a nechce sa mi hľadať tak presne to vystihol že je to v prvom rade pre športovcov keď sa oslavuje a poďalšie je to pre zahraničných hostí aby spoznali našu kultúru (naše národné jedlá a nápoje) a nie pre Slovákov z ktorých 70% - 80% si myslia že je to reštaurácia alebo pohostinstvo tam najesť ani piť ale ochutnať proste to pochopí málo ktorý Slovenský občan. U nás platí čo je zadarmo tak sa zneužíva už som sa stým stretol aj v zahraničí a tak vzniká hanba Slovensku. Raz som bol v Nemecku na stáži a bol som s kolegami v jednej vinnej pivnici na degustáciu a prišli tam Slováci žijúci v Nemecku som vedel lebo som ich počul a jasné že pili jak doma v krčme bez hanby. Proste bolo zadarmo tak pili rovno na deci až litre ja svine nevychované a podobne by to bolo aj v slovenskom dome keby bolo všetko zadarmo alebo za symbolické ceny či nízke ceny. Tam by chodili Slováci ktorý by to vedeli každý boží deň a slovenský dom nie je vôbec na to určený aby sa tam chodilo jak do krčmy. Mimochodom si nemyslím že ceny sú vysoké. Aj na Slovensku keď pôjdete do kvalitnej reštiky tak necháte tam tiež 1000 až 1500 Sk za večeru čiže si nemyslím že tam je nejak extra draho a za ďalšie kopu surovín majú zo Slovenska skúste si aj vy kúpiť Slovenské pivo niekde v Amerike alebo UK koľko bude stáť. V Španielsku som pil České pivo za 400 - 500 Sk.
@Nikeboy ja ti napíšem toľko pozri sa na moju prvú reakciu @33 pisal som tam niečo perníkovy? alebo na neho?(ja viem že je to jeho anketa ale ja som písal aby si to prečítali ak budú chcieť iný a reagovali ale jediný začal písať on) mne sa nezdá ja som tam písal dvom iný ľuďom a hlavne som sa vyjadril prv k téme a pozri si jeho reakciu na mňa @42 a teraz mi napíš úprimne že či by ťa nenaštvalo keby ti 12 - 13 ročný fagan lebo by bol od teba toľko mladší ako odo mňa perník ti napísal že máš balkánsku mentalitu tak ak ja mám balkánsku tak on ma mongólsku a proste ak ma niečo vytočí tak nadáva a tu ma vytáča jedine perník nikto iný s Tommyhotom si to vydiskutujeme väčšinou to uzavrieme v pohode a jedine perník furt si mňa nájde v diskusií a začne na mňa reagovať ak už tak mal napísať čo som zle napísal a nie hneď mi tu písať a ma prirovnávať k balkáncom alebo ja neviem ku komu to nie je normálne toto keby mal 18 - 19 rokov tak dobre ale ma 16 rokov mne to nevadí na mňa reaguje ale nech si odpustí ten svoj blbý štýl akým to robí ako keby mal VŠ niekde v USA alebo ja neviem
Neviem ako si mozes dovolit robit o ludoch zavery ake robis, nemas ziadne informacie a uz ides sudit...
V Anglicku som na vyske....som tu na vyske, pretoze na Slovensku somara zo seba robit nebudem pre nejake stare zakomplexovane zenske, co si myslia ze su este v komunizme a takym stylom aj ucia.
Tu v Anglicku si zo studentskych pozicok mozem dovolit byvat vo vlastnom byte, a sustredit sa len na studium, a nemusim makat niekde za 50 korun na hodinu popri skole...
Mal by si sa naucit neodsudzovat ludi len na zaklade jednej skusenosti co si mal, zato ze ty mas jednu v rodine co chodi domov na dovolenky a stale sa stazuje neznamena ze ja som taka ista.
To ze ty si ucil jednu triedu kedysi a zdali sa ti vsetci blbi, neznamena ze @pernik alebo @nikeboy musia byt tak isty, len kvoli tomu ze maju rovnako rokov...
Mimochodom, tuna v UK si slovenske pivo kupim do dvoch libier
Ty si sama povedala že si tu bola na dovolenke aj s kolegami(priateľmi) ktorým sa páčila krajina ale nepáčilo sa im správanie ľudí. Dobre ja uznávam že tu je to mizerne lenže čo čakáš od ľudí ktorý sú mizerne platený?? Za mizernú plácu je aj mizerná práca to si musíš zvykať a treba navštíviť aj iné krajiny nie iba Slovensko a západ ktorý je samozrejme vyspelejší. Človek ktorý je pohodlný a nato zvyknutý tak ak príde niekde do zaostalej krajiny(a my sme zaostalá krajina) tak okamžite porovnáva a odsudzuje krajinu a národ. To aj mne sa môže stať že prídem do Londýna a ma tam okradnú alebo zbijú a už okamžite si mám urobiť záver ako tvoji kolegovia???? Proste treba pochopiť že všade žijú aj dobrý ľudia aj zlý a zase netreba čakať v postkomunistických krajinách že dostaneš za málo peňazí veľa muziky ako na západe. Mali ste navštevovať len nóbl podniky a obchody(aj keď tých tu moc nie je). Ja som vôbec nepísal že som učil. Ja som napísal že som mal v triede keď som chodil na strednú a zase nebol som magor keď som videl že nie len naša škola má problémy s nedostatkom žiakov na úrovni ale to nie je chyba žiakov a ani ľudí na Slovensku to je chyba škôl a Ministerstva školstva a v poslednej rade hanba SR čo tu máme za mudrlantov že k maturitám pripúšťajú 70% štvorkárov ktorý 4 roky chodili do školy ako na výlet a majú maturitu proste vždy je problém v základe a nie v streche keď dom padá. Potom porobia na E-čka VŠ a slovenská ekonomika jasné že je v prdeli lebo ty najlepší odídu do zahraničia
Dobre tam si kúpiš za 2 libri no chcel by som ťa vidieť ako ho piješ každý deň a po ďalšie nepíš mi ceny z obchodu ale z baru niekde na diskotéke lebo my musíme porovnať slovenský dom trocha inak ako s cenami v obchode lebo slovenský dom v Kanade to nie je potravinový obchod.
@Pa3cek Tebe vadí, že niekedy nadávam na názor iných? Ty? Ty, ktorý tu postuješ 200 riadkové perly s nadávkami na ľudí, ktorí majú iný názor ako ty. Ty ktorý tu ustavične vtláčaš svoju prijebanú "pravdu" ostatným? Serieš si poriadne do huby.
Čo sa tu furt obtáčaš s tou tvojou smiešnou vysokou školou? Si myslíš, že si zmaturoval tak si niečo viac ako ja, alebo ľudia na strednej? Ty musíš byť poriadný obmedzenec, takí ľudia ako ty, s takým zmýšľaním si ani nezaslúžia vysokoškolské vzdelanie. Potom to tu na Slovensku vyzerá tak ako vyzerá keď hocijaký kokot dostane diplom.
Ja sa s tebou budem rozprávať tonom akým chcem, husy som s tebou nepásol, za to, že si na vysokej sa neposeriem, dokázal si zatiaľ rovnaké hovno ako ja. Nie si nič viac...
@Pernik Dokážeš na mňa reagovať aj do jedného komentára??? či to ešte nedokážeš. Ja píšem bludy a ty čo?? Napísal som žeby som ti dal na piču???? Nakopnúť niekomu je dať niekomu na piču??? Chlapče ja keby som teba chytil tak sa rána nedožiješ na áre, ale ja deti nebijem.
Ale už som ti 100krát napísal: Nečítaj moje komentáre a nevšímaj si ich. To ti mám poslať osobitne veď ja na teba naschvál nereagujem 1/4 z roka aj keď si prečítam tvoju reakciu na niekoho či komentár si to račej nevšímam a mávnem rukou ale ty keby si si odpustil niekoho kritizovať asi by ťa do rána porazilo.
"Ty ktorý tu ustavične vtláčaš svoju prijebanú "pravdu" ostatným?" Už som čakal kedy prídeš zo školičky a budeš sa tu oháňať. Neviem či si to napísal mne alebo sebe veď si pozri ja som písal komentár k danému príspevku čo si tu ty dal, iba som sa vyjadril ale tebe som nič nevnucoval a tvoja reakcia na mňa a ľudí ktorý s tebou nesúhlasia bola takáto:
"Stále krútim hlavou nad zmýšlaním niektorých jedincov @Celebrita@Pa3cek a @Sajmonnko ...čisto balkánska mentalita."
Už ak si reagoval tak stačilo napísať čo si napísal ale tu balkánsku mentalitu si rozumný človek odpustí hlavne ak píše ľuďom ktorých vôbec nepozná ja by som v živote na teba nezahrešil a ani ti nič nepísal keby si sa choval ako sa máš. Ak by to bola normálna reakcia od teba na mňa tak si to normálne prečítam a buď s tým budem súhlasiť alebo nie ale nebudem na teba útočiť ale ak začne ty do mňa jebať tak neviem či ty by si si dal tiež skákať od mladšieho a hlavne o 5 rokov po hlave asi nie ako vidím keď ani k starším nevieš reagovať primerane. Ja si s VŠ nič nekompenzujem len ty si ukázal že si vôbec nevážiš starších a hlavne viac vzdelaných ľudí ako si sám kašli na to maj sa fajn a študuj a nech sa ti darí ja už nemám chuť tu viac písať ku tejto diskusií.
@Pa3cek To s tým árom som pochopil ako veľmi nepodarený vtip
Ver, že ja na tvoje komentáre rovnako nereagujem, pokúšam sa ich prehliadať, pretože to maximálne nesúhlasí s mojim názorom.
Stále nechápem čo je zlé na mojom komente @42 , nikto iný @Celebrita ani @Sajmonnko s tým problém nemali len ty, nieje to zaujímavé? Máš asi nejaké amoky keď ta niekde spomeniem, ale za to ja nemôžem.
Tvoja reakcia na to @48 bola maximálne prepísknutá, vybuchol si, nevieš sa ovládať a priznaj si to.
Prepáč, ale ty pre mňa nie si starší, s 21 ročnými ľuďmi sa normálne stretávam, ja 21 ročného človeka nepovažujem za niekoho ku komu by som sa mal správať s väčšou úctou ako ku 17 ročnému, pretože v 21 rokoch nemôžeš dokázať a ani si nedokázal nič viac ako ja, alebo moji rovesníci.
Pokiaľ ty seba považuješ za niekoho tak nadriadeného a úžasného, že by sa k tebe v tvojich 21 rokoch mali ľudia správať s nejakou extra úctou tak si na tom naozaj psychicky zle, ale to nieje môj problém.
Čo si ty o sebe vôbec myslíš? Prečo by som ja tebe mal prejaviť nejakú úctu? Čo si ty dokázal? Pokiaľ tou veľkou výhrou považuješ to, že si sa dostal na nejakú VŠ tak dakujem pekne.
Ty si viac vzdelaný ako ja? Máš zatiaľ maximálne maturitu, v čom si viac vzdelaný? Ja sa nemôžem prestať smiať, keď si niekto naivne myslí, že je pupok sveta a čo všetko dokázal a pritom ešte ani výšku nedokončil. Precenuješ sa strašne.
@Pa3cek okej. mas pravdu,obcas to pernik prehana v niektorich komentaroch. a zial vydim ze diskusia zasla az do osobnich invektiv, tak nebudem tu uz komentovat. ale dobre si to teraz napisal
a este jedno napisem pre oboch.......
@pernik a @pa3cek prestante si prosim vas nadavat. prosim, nech ma diskusia a cely web nejaku uroven. dakujem
@Miluskaaa ale ja som od pernika starsiii, on ma 16
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
104 komentov
milujem ked ludia povedia...hned po 18 odchadzam z tohoto prijebaneho slovenska, vsetci su tu idioti a vsade inde je lepsie. si myslite ze ked sa vyparite niekam do anglicka alebo este lepsie, do usa tak zrazu bude vsetko dokonale a ruzove?
podla mna si rozumny clovek ovplyvnuje vlastny zivot sam. sam si vybera, s kym sa bude bavit a s kym nie, na aku skolu pojde, atd. ak si nedokazes vybrat na slovensku, nedokazes to ani vonku.
ak vam k stastiu chybaju len tie prachy naviac, ktore dostanete vonku, budis.
ale zas berem ze cenu mohli prehodnotit aby tam mohol ist slusni clovek a nie len vybrana spolocnost .....
Ahojte,
neda mi, aby som sa s Vami nepodelila o moju skusenost, ako funguje
Slovensky reprezentacny dom pocas olympiady vo Vancouveri. Hrdi tym, ze je
prvykrat v historii otvoreny sirokej verejnosti a uspesne propaguje nasu
krajinu www.repredom.sk . V skutocnosti mas slovensky dom robi nasej
krajine taku hanbu, ze by lepsie urobil, keby bol zavrety. Keby sme tam
nemali predplatene listky na jedno vystupenie, uz tam ani nikdy neprideme.
Prvykrat sme sa v Slov.dome boli pozriet v nedelu, ked sme boli na
kulturnom predstaveni Ciganski diabli. Bolo to velmi pekne vystupenie.
Celi nadseni sme si po predstaveni chceli kupit v ramci repre domu v bare
vodu a kavu, nedalo sa vsak. Typicky slovensky pristup, na ktory som si uz
za tie roky odvykla. Organizatori nam povedali, ze bezne pitie a jedlo sa
tam kupit neda, ale ak si zaplatime 60 dolarovy obedovy listok ma osobu,
potom sa mozeme najest aj napit z bufetoveho stola. My sme im ale
vysvetlili, ze si chceme kupit len nieco na pitie. Nedalo sa, tak sme si
sli kavu kupit na vedla ulicu za 2.5 dolara . Len pre informaciu, vo
Vancouveri sa za 60 dolarov najedia dvaja ludia ludia a nie jeden v
kvalitnej restauracii.
Do po tomto zaziku som prisla do repre domu aj s kamaratkou vypomoct ako dobrovolnicka hosteska (este pred casom sme slubili, ze prideme pomoct) na
vecernu smenu od 18 hod do 23 hod. V tom case nam dali organizatori
instrukcie, ze nasou ulohou bude kontrolovat, ci navstevnici slovneskeho
domu maju zakupeny vecerny listok za 115 dolarov vratane dane za osobu,
ktory zahrna veceru (jedlo a pitie) a navstevnici mozu ostat do polnoci.
Pre informaciu, za tuto sumu si mozete vo Vancouveri zarezervovat noc +
dostanete v cene ranajky v dobrom hoteli alebo a minimalne 2 ludia sa mozu
najest v extra luxusnej restauracii.
Tak sme sa organizatorov opytali, ze ci si budu moct ludia prist len
posediet pri pivku, vinku a zaplatit len za to resp. prezriet si zadarmo
pavilon. A oni ,ze nie, musia si kupit listkok za 115 dolarov. Tak sme sa
opytali, ci si myslia, ze ludia zaplatia take peniaze, ale evidentne im to
bolo jedno. Tak sme to isli vyskusat v praxi. Vsetci navstevnici vratane
Slovakov, Kanadanov a turistov z inych krajin sa po vypocuti ceny listkov
zvrtli na pate a znechutene odisli. Niektori boli sklamani, niektori
nahnevani, jeden chalan krical cez ulicu, ze na Slovensko v zivote
nedojde. Za cely vecer pocas piatich hodin, co sme tam stali si listok
nekupil ANI JEDEN JEDINY clovek, dobre pocujete, ani jeden. "Zabavalo"
sa tam len kopec slovenskych VIP osob, organizacneho stabu, manazerov v
ramci repre domu. Najpotupnejsie bolo sledovat tvare tych turistov, co si
o nasej krajine myslia. My sme sa tam s kamaratkou hanbili ako pes a len
sme sa im ospravedlnili. S organizatormi dohodli, ze uz viac neprideme
pomoct, lebo sa nevieme stotoznit s ich politikou a nechceme byt sucastou
tejto blamaze.
To, ze o ulicu dalej bol otvoreny Irsky olympijsky dom a bolo tam dobrych
2000 ludi, ktori sa tam zabavali, pili pivo, lebo sa tam predavalo za 8
dolarov, to nikoho netankovalo. A mne este dojde manazerka a povie mi, ze
aki su tu vo Vancouveri ludia sprosti, ze idu pit do irskeho domu za 8
dolarov, ked u nas mozu pit a jest do nemoty cely vecer za 115 dolarov
Ja som nevedela, ci sa mam smiat alebo plakat.
K tomu vsetkemu treba spomenut prisernu jazykovu vybavenost jedneho
slovenskeho manazera, ktory to tam mal akoze vsetko pod palcom a ktory
pozadoval, aby vsetky rozhodnutia isli cez neho. Jeho arogantnost,
neschopnost boli ocarujuce..Ked som sa ho opytala, ze za kolko predavame
vlajky, odpovedal "ze to nech necham na neho" Ked sa objavili
reporteri zo znamej lokalnej stanice, ktory chceli natocil o slovenskom
dome sot, bolo im povedane, ze event manazerka je sice pritomna, ale je
zaneprazdnena a musia pockat ale aspon sa dockali Potom nafilmovali
v pavilone "vynikajucu" atmosferu s prazdnymi bufetovymi stolmi,
zivajucimi papalasmi, ziadnymi turistami a zivou ludovou hudbou, co hrala
pre nikoho. Ked dvaja navstevnici boli zvedavi ako chuti nas tradicny
alkohol slivovica, manazer flexibilne nam oznamil, ze slivovicu maju, ale
iba pre prezidensky salonik
Jedine, comu som rada je to, ze turisti neboli taki sprosti, ze by platili
za vecerny listok take prachy. Hanba slovenskym organizatorom slovenskeho
repre domu. Keby sme sa my, ktori tu zijeme, tak spravali k ludom tu v
Kanade , o tyzden nemam robotu. Ak budu nasu krajinu reprezentovat takito
ludia, navzdy budeme v zahranici vsetkym na posmech. Aj kopec mojich
kanadskych kamaratov sa chcelo ist pozriet na nas repre dom, ale uz
nepridu.
Rozmyslali sme, ci dat nase zazitky do slovenskych novin, nevieme, ci to
ma vobec nejaky vyznam a ci by to nieco vobec zmenilo.
a ja slovensko lubim aj ked niektori nanho zle hovoria, ini dobre.
Ako keby je v zahraničí všetko dokonalé, akokeby sú tam všetci ľudia very good, ako keby sú v takom Anglicku neni tiež štvrte ako luník 9...
Áno, rozutekajme sa všetci do zahraničia, tam je to všetko ako v rozprávke
» www.vancouversun.com/sports/Slovak+H...
Vo vacsine statov co som bol su ludia nejekym sposobom prijebany ale u nas je to jedno z najhorsich, lebo sa snazia strasne odrat a navzajom si zavidia aj vlasy na hlave.
@Celebrita kde v zahranici si bol viac ako par mesiacov ked si taky mudrlant?
z pocutia znamych sa vzdy dozvedam o opaku toho co pises..
kazdy, podotykam kazdy koho poznam, co sa dostal do USA ci Kanady sa nestrachuje o to ci prezije do dalsej vyplaty a nerobia im ludia ziadne problemy.. mozno mali velke stastie, a mozno je pravda taka ze Slovensko je poriadna rit sveta...
Už vôbec nehovoriac o ich zdravotnom štýle, úrovni školstva, či černošskych ghettach (štvrtiach), kde sú vraždy na dennom poriadku a beloch ako ty by tam asi ťažko prežil
Vážne, po škole môžete všetci vypadnúť zo Slovenska, takí ako písali hore, čo vedia len nadávať, robia Slovensku len hanbu
USA..tam by som v zivote nevkrocil
len hovorim ako sa vodi znamym.. aj bracho tam bol 2 roky brigadovat s priatelkou..bolo tam uplne super.. ale boli v rekreacnom stredisku vo Wyomingu, cize tam to ziaden Detroit nebude
ak by som mal niekam odist tak urcite do Kanady alebo Svedska.. klima..hobbies a vsetko mi nahrava do kariet..
ved ja viem ako sa to s USA ma... ved preco je ta financna kriza? fraska okolo 9/11 alebo odveci bombardovania inych statov.. je to jedna mega pakaren..
Mimochodom reagujeme tu na nejakú prijebanú piču ktorá iba pochádza zo Slovenska a žije v Kanade s podobným zmýšľaním ako vidím majú niektorí ľudia aj tu že nadávajú a kydajú na Slovensko. To bola žena ako @Tommyhot nespokojná zo Slovenskom(s politikov, so situáciuo proste so všetkým a ešte orientovaný pro západne(Americky) od začiatku preto odišla žiť do Kanady a tiež žije biedne a nemá ani 113 či koľko kanadských dolárov aby si zaplatila jeden večer pitia a žraťia koľko ráči tak teraz kydá na Slovensko. Hlavná vec že pri otvorení nášho domu tam boli významný ľudia z celého sveta a do TV vychválili pohostinstvo Slovákov a celkovo Slovensko, lenže všetci sa upierajú vždy len na negatívne ohlasy a ešte nejakej zakomplexovanej ženy no potom na akú piču šla do slovenského domu ak je s nami nespokojná. Mala sa ísť nažrať a popiť do kanadského domu ak je to tam zadarmo a nie nadávať to je najlepšie.
Po ďalšie si myslím že ľudia ktorý na to nemajú nech nechodia na žiadne OH, neviem čo si myslia že ich počas "dovolenky" má živiť slovenský dom či ako?? A dosť ma naštvalo že nejaká Slovenska žijúca v Kanade príde s tým že sa nemohla zadarmo najesť alebo napiť, ako keby bola zo Slovenska, ale domáca je tak nech sa nažere doma alebo nech si kúpi to normálny inteligentný človek nebude robiť z toho také haló ako ona. Ja si myslím keby vedeli aká je jebnutá tak od ľútosti by jej dali aj ZŤP(zdravotne ťažko postihnutá) vstupenku(za polovičnú cenu).
@Matias a @13 Dobre si to napísal len jedno treba dodať. Spýtam sa ťa: Ty si myslíš že na podujatia do zahraničia tak na to má normálny, slušný občan Slovenskej republiky??? Ja si to nemyslím iba žeby si si na to našetril ale pochybujem že ten slušný občan ako si to uviedol ty. S platom od 350 do 550euro alebo aj v Bratislave až do 500 - 1000euro tak takýto človek môže ísť tak na olympiádu ale keby sa konala v Nemecku alebo niekde na blízku a nie do Kanady. Po prvé ti treba na letenku, všade vstupné, cestovné po Kanade, bývanie, stravovanie proste všetko ako na dovolenke tak nato majú akurát podnikatelia aj to tí už poriadny podnikatelia čo majú väčšie podniky a šudia z vyššej vrstvy ale nie obyčajný a slušný občan SR. Ja si osobne myslím že už ak aj má obyčajný človek nejaké tie peniaze a fakt chce ísť na ZOH do Kanady tak tam pôjde a pôjde navštíviť aj slovenský dom a ak zistí že nemá peniaze na poukážku na jeden večer nejakých 113 kanadských dolárov tak proste si pozrie program a pôjde sa najesť niekde do rýchleho občerstvenia alebo si zaplatí večeru v reštike. Je to podľa mňa tiež drahé(113 kanadských dolárov) ale treba nato pozerať tak že môže piť koľko chce a aj jesť čiže je to dobré vymyslené, nie je to že dostane iba jeden nápoj a jednu večeru. Dobre vieme že keby to bolo lacné tak Slováci by to zneužívali a fakt by tam chodili doslova ako do krčmy o tom netreba ani diskutovať.
Slováci sa nechovajú ako ľudia zo západu (kradnú a zneužívajú čo sa dá) čiže zase je to o nás a nie o politike a ani nie o slovenskom dome v Kanade.
@pernik chceš len ľuďom otvoriť očí? Čo si dosiahol touto diskusiou? Prišlo tu asi 20 "hej slovakov" a začalo si tu otierat huby o Slovensko (jeden si tu dokonca objednáva oblečenie zo zahranicia, lebo zo slovenskych obchodov je to pod jeho uroven, veď to je na smiech...).
Sa spamätajte ľudia, nič ste nedokázali, ale sťažovať sa viete. Ja sa osobne viac hanbím za ľudí ako vy, takže po vašej emigrácii bude spokojnosť na obidvoch stranách
" A dosť ma naštvalo že nejaká Slovenska žijúca v Kanade príde s tým že sa nemohla zadarmo najesť alebo napiť"
Nauc sa citat, ona sa tam chcela len napit, samozrejme nie zadarmo.
Ano, som pro zapadne orientovany pretoze viem o com je ten zivot. Staci si vycestovat len kusok smerom na zapad a ta mentalita je tam uplne odlisna nez nasa.
"Dobre vieme že keby to bolo lacné tak Slováci by to zneužívali a fakt by tam chodili doslova ako do krčmy o tom netreba ani diskutovať. "
A preco nemohli dat pevne ceny a zaplatil by si presne tolko, kolko by si zjedol a vypil? Myslim si, ze malo byt kazdemu jasne ze za $113 tam nikto ani nepachne.. A radsej nech je z toho krcma akoby tam malo byt prazdno..
Žil som aj rok v Anglicku a nebolo to tam o 100 % lepšie, skôr rovnaké
Ale neviem samozrejme čo ty očakávas, zatože máš maturitu, tak ti tam maju rozprestriet červený koberec, lebo ty si "pán niekto"?
ty budes asi trosku obmedzeny..tak ti to skusim inak..
z platoveho hladiska ano, tam si do huby neseriem.. a s tymi skusenostami znamych je to pravda..
co sa tyka mojho osobneho pohladu na USA tam sa nic nemeni a za tym si stojim
tak sa vyjadruj na urovni ak nejaku mas.
na zapade ako kde, brat hovoril, ze v niektorych castiach nemecka to vyzera dost zle a je tam citit velky rozdiel medzi ostatnymi castami
Dovtedy som aj ja bol pro slovensky orientovany, pretoze som nepoznal nic ine. Pripadalo mi uplne normalne, ze si na slovensku zavidime aj dieru v plote, ze ludia su tu lenivi, frustrovani zo svojej prace a davaju to aj vsetkym na okolo dost pocitit. Take nieco ako moj zakaznik moj pan tu takmer neexistuje (vo velkych obchodnych centrach sa snazia) a to sme uz 20 rokov po sociku.
Toto nikdy nepochopím...
...pokiaľ budú na Slovensku takí ľudia ako ty, a, že je ich ešte veľa tak Slovensko bude v rovnakých sračkách ako je navždy.
Stále krútim hlavou nad zmýšlaním niektorých jedincov @Celebrita @Pa3cek a @Sajmonnko ...čisto balkánska mentalita.
asi je to prvykrat, co suhlasim s tvojim prispevkom... @42
Hadam nečakás že predavač bude k tebe milý a prosiť ta, keď ty tam prides ako "pán niekto". Ako sa správas ty ku iným, tak sa budú správat aj oni ku tebe a to je tak po celom svete, či chceš či nie.
Si myslíš že v takom Anglicku by okolo teba predavačky skákali ako okolo kráľa? Si na omyle, zvlášť preto, keďže cudzinci sú tam pre nich niečo ako sluhovia a do počtu
Ale budis žite si v tej vašej naivnej predstave aj dalej
@Tommyho áno na verejnosti už povedala že sa chcela napiť milostivá aby bola viac ľutovaná že ani pohár vody jej nechceli naši dať ale keby sa náhodou dozvedela že je pohostenie zadarmo tak už viem ako by to šlo, už by bola aj hladná a už by sa nevedela najesť a na piť si myslím 100%
No s tou mentalitou je pravda a určite s toho dôvodu sa ľudia aj správajú u nás ako sa správajú ako si uviedol. Služby a obchody na žiadnej úrovni ale to je preto aký sú naši ľudia. Presne vedia že čo by sa dialo keby bolo všetko zadarmo v slovenskom dome preto tie ceny a zase keby dali pevné ceny že by si platil len za to čo si zjedol, atď tak by zase všetci nadávali že slovenský dom je reštaurácia a nie a že sa na tom zarába čže je to skoro jedno. Mimochodom slovenský dom je verejný akurát stravu si musíš zaplatiť osobitne.
Treba sa pozrieť aj na to že iné je na západ vycestovať a iné žiť ale so službami a všetkým okolo toho tak máš úplnú pravdu. My nie sme na ich mentálnej úrovni takže porovnávať to nemôžeš. Ja ti poviem len príklad: Pred rokov a pol som bol v Španielsku na jednom špičkovom hoteli kde je spolumajiteľom aj mojej sesternici muž inak by som tam v živote nebol asi lebo tam chodia len bohatý ľudia sveta na dovolenky a tam je hotel bez akéhokoľvek zabezpečenia či ochrany proste celý rok všade otvorený a nikto nič tam proste ľudia nekradnú nič nemusíš pred nikým zamykať či skrývať. Auto sme mali pred hotelom týždeň bez dozoru zo spustenými oknami a odomknuté bolo a nikto nič ani sa ho nerušil lebo každý inteligentný človek vie že čo nie je moje tak sa toho nechytám no u nás také neexistuje. Policajta som tam za mesiac ani nestretol. Ja si dokonca myslím že naša spoločnosť by sa mala vrátiť do obdobia kedy sa zlodejom stínali ruky a také veci keď sa robili lebo Slovenský národ je nepoučiteľný a nenapraviteľný. Ďalej štáty ako Nemecko a Rakúsko tak sú jasné že na vysokej úrovni som tam neraz bol a viem z vlastnej skúsenosti. Náš národ sa môže porovnávať so štátmi postkomunistickými a nie zo západom keďže 40 rokov sme sa nerozvíjali so svetom ale žili vo vlastnom svete a za osobne si myslím že západnú Európu a zámorie mi už nikdy nedobehneme ani po finančnej stránke ani žiadnej. 40 rokov sa nedá dobehnúť vždy tam bude rozdiel ako v mentalite a tak. ale ver tomu že ani na západe to nie je ľahké, pokiaľ nebudeš mať šťastie na dobrú prácu.
A k tej praci. Napriklad v anglicku na letisku si vies dobre zarobit aj takym umyvanim hrncov. Na slovensku by si musel tie hrnce umyvat 18 hodin denne aby si mal aspon na najom + jedlo. Nehovorim, ze vo svete je to med lyzat, to urcite nie. Ale vies si tam relativne jednoducho zarobit na zivot + aby ti aj nejake tie drobaky ostali.. Tu musis mat bud dobre platenu pracu, alebo musis makat ako otrok aby si nezil od vyplaty do vyplaty..
Kde si ty bol a čo si zažil? Čo tu čítam na birdzi tvoje príspevky a názory tak si myslím, že nikde a nič. Kde si teda bol a čo si zažil? Počúvam, naozaj by ma to zaujímalo... Máš 21, ty si dokázal rovnaké hovno.
Vôbec ma nepoznáš, nevieš o mne ani hovno tak drž tú smiešnu papuľu.
Viem, že máš na mňa slabosť, čiže na tieto tvoje výbuchy som si už začal zvykať...
...inak slovník a vyjadrovanie máš na úrovni skôr niekoho v tom mojom veku.
Čiže podľa teba je na Slovensku všetko v pohode, na problémy netreba poukazovať, si spokojný tak ako si, problémy netreba riešiť? Šak čo v zahraničí ich majú tiež.
V Anglicku som bol, bol som tiež v Belgicku a prístup ľudí sa tam nedá ani porovnať, teraz nemám namysli len služby, ale aj prístup obyčajných ľudí na ulici.
So známym sme hľadali reštauráciu tak sme sa opýtali policajtov, tí nám to ochotne a s úsmevom vysvetlili, no kedže je Londýn veľké mesto nevedeli sme to aj tak nájisť, opýtali sme sa teda troch mladíkov, tí nás tak dokonca odprevadili a nemali s tým žiaden problém.
Tu na Slovensku by si od podobných skôr dostal na piču a krútili by hlavou čo od nich chceš.
čítal som tvoju reakciu na Sajmonnko a ver či chceš alebo nie mne sa stalo aj na slovensku v Bratislave raz som nevedel nájsť jednu ulicu na rýchlo v Bratislave nemal som internet po ruke a opýtal som sa policajtov a mi pomohli vôbec ich to neobťažovalo a po ďalšie v PETRŽALKE dobre čítaš vieš tie chýry o Petržalke síce bolo to len na začiatku Petržalky tam nie sú až taký ľudia ako na konci tam je strach a som nevedel najsť jedno pohostinstvo s kamošom a počuli ma dvaja Chlapci taký v tričkách aj tetovanie mali ako som už mal nerva že som nemohol nájsť jeden podnik a mi navrhli že ma tam odvedú že je to cestou kade idú a fakt ma doviedli k pohostinstvu bez problémov. Všetko to záleží od ľudí aký sú. Nechcem už na teba kydať ale jasné ak ty prídeš za policajtom na Slovensku a takým štýlom na neho vyskočíš že nevieš ho osloviť a jednať s ním s úctou ako k cudziemu človeku ale od začiatku ho berieš ako fízla a tak sa k nemu správaš tak ako môžeš čakať že ti niekto pomôže. Ak vieš s ľudmi vychádzať a sa k ním správať tak ver mi že 80% ti pomôže ak niečo nevieš alebo ti treba poradiť ohľadom niečoho ten zbytok to je jasné furt sa nájdu taký čo ti nechcú pomôcť ale nehovor mi že nikto by ti neporadil. To mám z vlastných skúseností keď som prišiel prvýkrát do Bratislavy a šiel som na internát s električkou a nevedel som ako sa dostať na zastávku a ani kde vystupovať poriadne a v ten večer mi poradili 3 ľudia a s ochotou. Proste to ma len štve že máš 16 rokov zatiaľ za teba všetko vybavujú rodičia nič nemáš na starosti len chodiť do školy a sa dobre učiť a ty všetko vieš aké sú u náš služby a tak jedine to vidíš alebo počuješ od rodičov ale sam ešte nič nezažívaš také. 100 krát budem hovoriť že nemôžete porovnávať západ a zámorie ktoré 40 rokov od 2. sv. vojny sa rozvíjalo s nami ktorý sme žili 40 rokov v inom svete za betónovým múrom a ostnatým plotom. My sa môžme porovnávať tak s Čechmi, Poliakmi, Maďarmi a krajinami Sovietskeho zväzu na akej sme úrovni ale nie s Nemcami či Rakúšanmi. Keby si vedel niečo o Nemecku by si vedel že aj dnes už po 20 rokoch je stále cítiť rozdiel medzi východom a západom Nemecka proste tých 40 rokov veľa spravilo ešte dneska je to tam cítiť aj keď sú už 20 rokov ako jeden štát a vy by ste všetci chceli aby sme my boli na úrovni Nemcov či Američanov alebo UK a ešte s našou mentalitou: Čo neukradneš nemáš a zadarmo ani sliepka nehrabe. Pokiaľ takto budú ľudia uvažovať a toho sa držať tak tu sa to ani nikdy nezmení služby budú stále na hovno no veď za plat aký berie čašník alebo nejaká žena za okienkom na pošte či v banke alebo v nejakých predajniach sa ani moc nečudujem keďže mi nevieme oceniť prácu takých ľudí. U nás človek ktorý nie je právnik, lekár či nemá vysokú školu sa berie ako nikto ako otrok nie človek. Pokiaľ si nebudeme vážiť manuálnu prácu ľudí ktorý ju dokonca robia s chuťou a radosťou a nečakajú na majland ako dnešný mladí že iba študujú na E(známka na vysokej škole) aj tak s nich hovno lebo Ing. či Mgr. s titulom ale vymletou hlavou je na hovno. Pokiaľ neohodnotíme finančne prácu ľudí (murára, tesára, pekára .....) tak ten človek nemá dôvod robiť tú prácu poriadne proste ju len fláka a potom to tak vyzerá že prídem do reštaurácie a jeden čašník spí na stole, ďalší žerie a tretí stojí u pokladni a pozerá do blba a ja sedím 25 minút bez obsluhy aj ja som to zažil a čo teraz sa im nečudujem keď robia za minimálnu mzdu alebo za 13 000Sk mesačne a tak je to všade pokiaľ páni podnikatelia budú šetriť na zamestnancoch a vyžadovať od nich vysoké výkone tak furt sa bude iba kradnúť a flákať lebo človek ktorý nemá motiváciu tak nemá dôvod robiť prácu poriadne. Bol som raz v jednej pekárni ktorú má môjho kamaráta otec a stretol som sa: Prišiel zamestnanec za Technologičkou (ktorá ma plat 40 - 50 000 SK mesačne na východe Slovenska) a hovorí jej že prosím vás keď porobím prácu rýchlejšie a viac budem robiť ako robím a že už aj robí či mu zvýšia plat (zarábal nejakých 350 - 400 euro dostával, aj s cestovným aj stravným) a pani technologička miesto toho aby povedala zamestnávateľovi že jasné tak mu povedala aby račej toľko nerobil a nech robí pomalšie tak keď som toto počul tak mal som dosť. Proste od vtedy sa ani nepozastavujem u niektorých ľudí že proste nemajú ochotu pracovať alebo pomôcť či už svojmu zákazníkovi alebo len obyčajnému človeku na ulici.
K téme:
Na Slovensku je to dosť na piču tak ako všade na svete (niekde viac ,inde menej). No problémy sa nevyriešia tak že si prečítate jeden mail a potom napíšete riadne rozzúrený koment.
A okrem toho vy múdri nadomnou,do Slovenského reprezentačného domu sa nechodí,prepáčte za výraz "NAŽRAŤ ani OŽRAŤ" ten 60 dolárový lístok tam slúži nato,aby keď tam prídu nejakí nap.Švédii,aby s MIEROU ochutnali napr.naše klasické jedlo bryndzové halušky alebo naše pivo....proste aby spoznali našu kultúru....
tak prepáčte,ak by sa za to NEPLATILO...tak by sa tam nahrnuli všakovakí imbecily...alebo bezdomovci a pod. a jedli a pili by tam do nepríčetnosti...až to by bola hanba....!!!!
nerad sa miesam do konfliktov.. ale toto snad nemyslis vazne...
"keďže ty si ešte oproti mne sopliak(bez vzdelania zatiaľ máš ZŠ skončenú keď budeš mať aspoň maturitu potom sa môžme porozprávať lebo ja už zachviľu končím VŠ a idem ešte na inú tak asi niečo už viem)"
Týmto možno 200 riadkovým postrehom si potvrdil, že na mňa asi slabosť máš. Keď takto na ľudí reaguješ aj v reálnom živote tak pochybujem, že si dochodil vôbec tú strednú.
Nemám náladu tu už dalej na teba reagovať, pretože toto je na smiech. Tí čo si tieto perly prečítajú si o tebe spravia zaujímavý názor.
"Stále krútim hlavou nad zmýšlaním niektorých jedincov @Celebrita @Pa3cek a @Sajmonnko ...čisto balkánska mentalita."
tvoja reakcia:
"@Pernik a ja stále krútim hlavou že taký 16 ročný sopliak, skôr šteňa ide reagovať na ľudí ktorý už aj niekde boli a čosi zažili a nesedia doma a neťahajú maminku za sukňu. Chlapče na teba je škoda už som 100 krát písal že na teba sa neoplatí reagovať a že ak vyrastieš budeš medzi kokotami vynikať jak hviezda. Si si vôbec aj prečítal čo som napísal alebo si len zbadal môj nick a už si s chuti išiel reagovať????"
...musíš byť naozaj veľmi zakomplexovaný človek Nabudúce aspoň neklam, že kto na koho prehnane reaguje
Nežijem v žiadnej domnienke, že za hranicami Slovenska je všetko úžasné, tak prosím nevtláčaj mi do úst niečo čo som nikde nenapísal.
Nemôžeš ale tvrdiť, že na západe nieje zmýšlanie ľudí úplne odlišné, nemôžeš tvrdiť, že nie sme v pohľade na svet pozadu. Samozrejme, že problémy sú všade, ale na takú malú krajinu ako je Slovensko je tých škandálov, krádeží a svinstiev oveľa viac nemyslíš?
Ja rovnako ako ty sa snažím v zahraničí prezentovať Slovensko čo najlepšie, ale zdaleka to nerobím preto lebo som hrdý, robím to pretože nechcem aby si ľudia mysleli, že sme len krajina bývalého bloku plná nenažraných prasiat (čo ukázali manažéri v reprezentačnom dome).
Nie som hrdý slovák a je mi to ľúto. Nie som hrdý pretože zatiaľ nemám byť na čo. Máme nádhernú prírodu, s tým súhlasím, taktiež máme množstvo nádherných pamiatok, ale sú v dezolátnom stave, kedže sa o to nikto nestará a preto sa s tými zahraničnými zrovnávať nemôžu.
Pre mňa je Slovensko krajina s obrovským potenciálom, ale naneštastie s totálne neschopnými ľudmi na vysokých postoch a neschopnou vládou, ktorá kradne verejné financie a dokonca sa s tým aj chváli.
Ako príklad ti dám Košický Magoriát, ktorý zamieta každú stavebnú ponuku, ale nie preto, že je zlá, ale preto, že im investor odmietne strčiť do vrecka tučnú províziu. Tunelujú sa tu ešte aj malé projekty na EHMK 2013, všade vládne korupcia a nenažranosť.
Netvrdím, že inde to tak nieje, ale Slovensko je podľa mňa kapitola sama o sebe...
Ale veď si prečítaj, čo píše pod tým, že on ozaj nie je niekto, kto by ho chcel znevažovať kvôli veku
jaaj tak to potom meni situaciu =D
@pa3cek k tvojej @33 vydno ze absolutne nemas ani paaru,ako to na podobnich akciach funguje. inac by si nenapisal blbost typu"boly tam pozvani hostia, a do tv vychvalovali slovensku pohostinost. " to je uplne odveci porovnavat nejaku opening akciu, kde maju vip hostia vsetko zadarmo. z beznim prevadzkovym dnom, kde sa plati vstupne,a vsetko. tak isto nemas paru,ako to funguje medialne, ze sa zaplatia pozitivne clanky v tlaci( na stv sa tym chvalili), shoty v tv a rozne promo akcie ktore su ties zadara. dalej....este som nevydel, zeby ludia zo slovenska isli byvat dakde na ukrajinu,alebo do ruska.(to k tomu ze sla podla teba "na zapad")a co mala ist na vychod na ukrajinu?! dalej,z toho jej clanku, nieje vobec zrejme, ze ci tam byva, alebo len na dovolenke tam bola, alebo kopec inich veci, ale hlavne ze ty hned pises o autorke toho clanku, ako by to bola tvoja suseda. jednoducho povrchnost, neobjektivnost,zaujatost a zjavne aj zavist, to vsetko z tvojej strany.
ps. ked chces reagovat, reaguj slusne. lebo inac len potvrdis nazory na slovakou a slovensko, ktore ti tak velmy prekazaju.
inac, aby bolo vsetkym jasne co za tiiich 60$ dostanete :
Typ lístka A oprávňuje držiteľa pre vstup do public zóny SRD fungujúcej formou klubovej zóny, v ktorej sa stretávajú pozvané osobnosti športového, politického a kultúrneho prostredia, v čase medzi 12.00 – 15.00 hod. vo vybranom konkrétnom termíne. Súčasťou ceny lístka je okrem oprávnenia vstupu do SRD vo vyhradenom termíne a čase živá ľudová hudobná produkcia a cateringové občerstvenie formou teplého a studeného rautu, vrátane nápojov.
a za tich 113$ :
Typ lístka D oprávňuje držiteľa pre vstup do public zóny SRD fungujúcej formou klubovej zóny, v ktorej sa stretávajú pozvané osobnosti športového, politického a kultúrneho prostredia, v čase medzi 18.00 – 24.00 hod. vo vybranom konkrétnom termíne. Súčasťou ceny lístka je okrem oprávnenia vstupu do SRD vo vyhradenom termíne a čase živá ľudová hudobná produkcia a
cateringové občerstvenie formou teplého a studeného rautu, vrátane nápojov.
plus mate moznost tzv. zlatej karty, za vyse 1000$ a tam mate :
Zakúpením zlatej karty na meno budú môcť hostia vstúpiť do domu kedykoľvek v termíne 12.2 – 28. 2. 2010 v čase medzi 12.00 – 24.00 hod. Karta je neprenosná.
takze za tich 60$ nic moc, ked iba od 12 do 15 tam mozte byt.
okrem toho, to niesu tzv. svedske stoly, kde si mozte brat jedlo neobmedzene.
a inac suhlasim z @tommyhot a @pernik
inac, ja sa uz smejem z diskusii na tomto webe najprv poniektorii picovali ze co pisem, a teraz si sami medzi sebou nadavaju a picuju si navzajom bravoo, cim dalej tym viac verim ze v roku 2012 bude ten koniec, ale len pre slovensko ja si zatial zapalim cigaretu, a bude z poharom whiski pozerat, ako sa navzajom vypicujete (sorry za tie vulgarizmi, ale slova ktore by presnejsie vystihovali situaciu,som v tuto nocnu/ranu hodinu nenasiel )
tato veta patrila mne?
Nemam slov. "Od znamych som pocul", "brat hovoril" su vase argumenty? To potvrdzuje celu uroven tejto debaty aj s desiatkami pravopisnych chyb.
@pernik : vysvetli nam, zco je to "balkanska mentalita". Alebo staci, ked nam prezradis, kde si to pocul. Mas prilis odvazne reci na 16 rocneho chlapca, ktory vo svojom zivote este nezarobil ani cent. Napis sem komentar vtedy, ked ta uz nebudu zivit rodicia.
Spominate tu korupciu a politicke skandaly. Politici pri privatizacii zradili nas narod tym, ze rozpredali statny majetok a nasledne ho vytunelovali. Vy ste nas narod zradili svojimi vyjadreniami. O co ste lepsi?
Prvá možnosť a len kydate a kydate a to v každej jednej diskusii... Keď je založená nejaka diskusia o pozitivach Slovenska, ani tam nepachnete.
@kolini , @pernik , @tommyhot , @nikeboy môžete si prečítať
A výlety či mám tam známych ako spomínali tí nado mnou sa nerátajú, lebo na reči typy jedna babka povedala som neni zvedavý.
Si obyčajný malý zasran, ktorý si myslí že neni nad neho. Ver tomu, že s tvojou povahou a inteligenciou by si v takom Anglicku vydržal sám možno tak mesiac a potom by si sa vrátil s plačom k mamičke na to *vyjebane Slovensko*.
Ty máš 20, živíš sa 100 percentne sám? Chodíš už do práce? Máš vlastný byt? Predsa len si mal tích 16 nedávno...
Čiže kradnút štátny majetok je rovnaké ako poukazovať na problémy Slovenska hej? V ktorom vesmíre žiješ?
prepac ale to je na vysmech
nase nazory ma aj tak kazdy u riti, a svoje si robia ti hore...
@celebrita
ty si snad bol v USA a v Kanade a zarabal tam, ked ti pridu skusenosti od znamych ako malo vhodny argument?
@pernik : preco rovno nepovies, ze mam pravdu, ale rovno prechadzas do utoku? Tym si priznal, ze si ozaj este ani korunu nezarobil a poznas jedine tak "Mama daj".
Prečo by som mal povedať, že máš pravdu? Ty na mňa útočiť môžeš, ale ja na teba nie? Kto si myslíš, že si?
..."Ty máš 20, živíš sa 100 percentne sám? Chodíš už do práce? Máš vlastný byt? Predsa len si mal tích 16 nedávno...
Čiže kradnút štátny majetok je rovnaké ako poukazovať na problémy Slovenska hej? V ktorom vesmíre žiješ?"...
čakám odpovede na otázky.
uz len preto, ze pouzivat niekoho vek ako argument v diskusii je ubohe a len ukazuje na to, ze normalne argumenty nemate...
a ano, na Slovensku je to na hovno, potencial ma krajina uzasny, len tie sluzby a pristup ludi je hrozny...
a predtym ako zacnete picovat, ze kde som ja bola a od koho som co pocula, uz 4 roky zijem v Anglicku...Slovensko milujem, zit by som tam ale uz nedokazala...teda pokial sa niektore zasadne veci nezmenia, tak nie...stacilo mi, ked som 4 Anglicanov zobrala so sebou na dovolenku na Slovensko na 2 tyzdne, krajinou boli uchvateni, ale ludmi teda nie....to je tak, ked jebnuti slovenski vyrastkovia idu bit turistov, "lebo nie su zo Slovenska".
Ešte sa vyjadrím k pánovi sopliakovi @Nikeboy . Jasné ja nemám páru ale hlavná vec že ty máš o všetkom páru a máš 17 rokov a všade si bol, všetko videl a hovno vieš. K tej prijebanej ženy s kanady: Ja si ten článok nemusím čítať lebo deň pred tým to dávali vo všetkých správach keby si sledoval správy tak by si to vedel a tam presne povedali že je to Slovenska žijúca v Kanade tak asi tak to to viem a nie že je to moja suseda. To je jedno proste som napísal Slovák ktorý pôjde na olympiádu nie je chudák lebo ak má nato tak neviem na čo tu toto rozoberajú inteligentný človek ak nemá na to aby si zaplatil za pohostenie v slovenskom dome tak ide sa najesť do reštiky alebo niekde a nebude s toho o5 robiť do sveta halo lebo sa jej nedali napiť to je trápne si myslím. To malé decká také robia a nie dospelý ľudia vidno že je to krava ktoeá v 16 rozmýšľala ako ty a @Pern ík a preto odišla žiť na západ a dopadla tak že tam robí zo seba piču za smiešne peniaze a nemá ani aby si zaplatila za občerstvenie. Keby šla zo Slovenska na olympiádu tak dobre tu ľudia nemajú také platy aby si mohli čo si také dovoliť ale ak pracuje v Kanade čo asi pracuje keď tam žije tak nech milostivá zaplatí a nech nerobí škandály pre voloviny.
Po ďalšie si pekná malá sviňa. Tak ty v @69 ma chceš očierňovať za mojím chrbtom tak to si sa ukázal nemáš ani guráž ma označiť čo sa bojíš kurva, takých ľudí neznášam keď nevieš povedať človeku do očí(že ma označíš aby som vedel čo o mne píšeš) čo si o ňom myslíš. Ty nie si kompletný že už aj minule si ma naštval som ti svoje napísal a potom mi píšeš do Odkazovača aby sme sa pomerili a o5. Ja neviem či si rozdvojená osobnosť alebo čo?? Po ďalšie napíš mi že kde ma kto zdrbal jak malé decko??? Myslíš ta Krutafunebráčka a ešte jeden cvok ktorého si ani nick nepamätám. Tak neviem či oni mňa zdrbali alebo ja ich aj ostatný sa ku mne pripojili a mi písali že nech si s toho
nič nerobím že "krutefunebráčka je vraj retardovaná". To sú ich slová nie moje. Ty nie si ani chlap ale horší jak baba.
ja sa tiez nechcem miesat, ale mal by si sa prestat ohanat vekom ludi s ktorymi diskutujes, ono to pre vacsinu ludi znamena, ze ine argumenty nemas... to ze ma niekto 21 rokov neznamena ze ma viac rozumu ako niekto kto ma 16...
a este k tvojmu:
"Keby šla zo Slovenska na olympiádu tak dobre tu ľudia nemajú také platy aby si mohli čo si také dovoliť ale ak pracuje v Kanade čo asi pracuje keď tam žije tak nech milostivá zaplatí a nech nerobí škandály pre voloviny."
-to si myslis ze v Kanade maju ludia tak platy ze si mozu dovolit zaplatit $113 za jednu veceru???mozem ta ubezpecit, ze teda nie
Ja nehovorím že ľudia tam majú až také platy ale tak načo robí s komára somára proste denne tam príde stovka ľudí nikto sa nesťažuje a príde tam jedna slečna/pani rodáčka ešte zo Slovenska čo žije v Kanade a ide očierňovať Slovensko či Slovenský národ. Ja by som povedal buďme radi že žijeme kde žijeme a neriešme v živote voloviny. Podstata živote nie je majetok a peniaze ale úplne niečo iné neviem prečo si to ľudia uvedomujú len v zlých chvíľach života že čo je jeho podstata vlastne. Neviem či niekoho vôbec trápi koľko čo stojí v slovenskom dome alebo ja neviem keď nemám na občerstvenie tak si ho nekúpim ak mám tak si kúpim aký problém. Ľudia s vysokoškolským vzdelaním sa nad takýmto niečim len pousmejú a pomyslia si o danej žene svoje.
Prečítaj si @64
V tvojich príspevkoch je toľko sprostostí, že by sa na to dalo reagovať celý večer, ja už len nemám silu...
@pa3cek pozri sem, ja som sa z tebou nehadal teraz tu, len som napisal ze v com a preco nemas pravdu. sam som sa podielal na organizovaniii sutazii v cesku(v jednom sporte) tak viem asi lepsie, ako to na takych akciach funguje,ako vetsina ludii tu. tak isto o cene(oco hlavne v tom clanku asi islo), ze bola trocha vysoka sa vyjadril aj minister ktorii bol na otvarani. tak neviem co riesis. a vychadzal som len z toho, co mi tu jeden clovek skopiroval,ako vydis vysie.
k tomu v @69 no vies, cital som si tam tu vasu hadku, a zial, ako si aj prave teraz tuna dokazal, nedokazes slusne normalne reagovat, ale hrubo nadavas a picujes. ja neviem, ci je to tym ze musis byt v bratislave, alebo ta tak sere ze niekto si dovoluje v diskusiach nesuhlasit z tebou. lebo bolo to aj pred casom,co som slusne reagoval na tvoje dve-tri komentare v anketach, a ty hned na druhi den si picoval a hrubo mi nadaval. takze mam pochybnosti ze dokazes normalne slusne a na urovny 21 rocneho cloveka diskutovat. skor mi to pripada ako reakcia nevyzretej,flustrovanej, a psychicki nevyrovnanej osobi. co sa tyka k @pernikovi , ako si si vsimol, len teraz som suhlasil k tomu co napisal. ale netikalo sa to jeho reakcie na teba. len nazoru k teme!!! aj tak, aj napriek jeho nazorom, by som na tvojom mieste nereagoval,ako si reagoval. rozhodne na tvojom mieste by som sa snazil mat istu vysoku uroven komentarou a reakcii, aby druhi vydeli, ze som inteligentni ,vyspeli a na urovni clovek. zial ty to nerobis.miesto toho reagujes emocne a psychicki nevyrovnane.
inac este k tej @69 pisal som to tak, aby si si to aj ty precital, neviem zeby som to pisal "za tvojim chrbtom" kedze som vedel a pocital z tym ze si to precitas. len cakal som inteligentnu reakciu z tvojej strany, nie emocie a psychicki vylev.
(omg, tak debilne som to napisal, ze snad to pochopia ale idem spattt, lebo rano skola
ps. aj tak z toho "slovenka zijuca..." nieje jasne, kolko(ako dlho) tam byva. lebo to sa da napisat aj ked tam byva napr. len par mesiacou.(z clanku a stylu akym je napisanii, usudzujem ze je dost mlada, takze dlho tam asi nebyva.)
A takisto, pochybujem, ze v 90-tych rokoch na niekoho niekde praca cakala, nie, vzdy to bolo, vzdy a vsade, ci uz na Slovensku, alebo v zahranici, sa musis uchytit a dokazat, ze na nieco mas...Len v zahranici to ide lahsie, lebo tam vsetko nefunguje systemom ja mam otca tam a hentam, a on mi vybavi..
Stovka ludi tam rozhodne denne neprisla, urcite nie platiacich ludi teda, si precitaj ten clanok este raz....A z komara somara slecna nerobi, podla mna to ani somar nie je, skor take slonisko problemu...
Tu si poukázala že patríš medzi tých 60 - 70% stredoškolákov. To s tým že na nich práca čakala to bolo len obrazne ale 100% sa zamestnali rýchlejšie a lepšie ako dneska nehovor že nie lebo sa sama klameš. Máš pravdu lenže sa pozri koľko zarábaš ty a koľko Angličan s podobnou prácou už som to tu porovnal s Ukrajincami na Slovensku pre nich je majland pre nás nič rovnako tam tak sa nečuduj že tam ťa ochotne zamestnajú pre nich je to lacnejšie ako zamestnať domáceho. Ja si článok nemusím a ani nechcem čítať keďže deň pred tým to šlo vo všetkých správach ako som to uviedol a ta stovka to bolo približne možno tam príde 50(ja neviem presne) ľudí len mi zase nehovor že vo Vancouvri kde je 600 000 obyvateľov a teraz kto vie koľko ľudí počas ZOH tak náš dom nenavštívi okolo 100 ľudí denne možno nie takých ľudí ako bola ta slečna ktorej nechceli sa dať napiť a ak toto je také "slonisko" problému tak už sa ani nečudujem dnešným ľuďom typická Slovenská nátura, ľudí fakt trápia voloviny. V niektorých krajinách nemajú ľudia čo jesť piť a teba a tú slečnu by trápilo asi by ste ani nezaspali že v Slovenskom dome je tak draho. Ježiš Mária už nemám slov.
Mimochodom dobre tu poznamenala @Marris a @83 aj to je riešenie ja na ich mieste ak su negatívne ohlasy tak na ďalších OH by som nezriadil slovenský dom a bol by pokoj lebo na Slovensku ľuďom a aj Slovákom v zahraničí je proste stále nedobre ak nemáme niečo je to zle a ak máme tak je to ešte horšie. Po ďalšie slovenský dom ako niekto už vyššie poznamenal neviem už kto a nechce sa mi hľadať tak presne to vystihol že je to v prvom rade pre športovcov keď sa oslavuje a poďalšie je to pre zahraničných hostí aby spoznali našu kultúru (naše národné jedlá a nápoje) a nie pre Slovákov z ktorých 70% - 80% si myslia že je to reštaurácia alebo pohostinstvo tam najesť ani piť ale ochutnať proste to pochopí málo ktorý Slovenský občan. U nás platí čo je zadarmo tak sa zneužíva už som sa stým stretol aj v zahraničí a tak vzniká hanba Slovensku. Raz som bol v Nemecku na stáži a bol som s kolegami v jednej vinnej pivnici na degustáciu a prišli tam Slováci žijúci v Nemecku som vedel lebo som ich počul a jasné že pili jak doma v krčme bez hanby. Proste bolo zadarmo tak pili rovno na deci až litre ja svine nevychované a podobne by to bolo aj v slovenskom dome keby bolo všetko zadarmo alebo za symbolické ceny či nízke ceny. Tam by chodili Slováci ktorý by to vedeli každý boží deň a slovenský dom nie je vôbec na to určený aby sa tam chodilo jak do krčmy. Mimochodom si nemyslím že ceny sú vysoké. Aj na Slovensku keď pôjdete do kvalitnej reštiky tak necháte tam tiež 1000 až 1500 Sk za večeru čiže si nemyslím že tam je nejak extra draho a za ďalšie kopu surovín majú zo Slovenska skúste si aj vy kúpiť Slovenské pivo niekde v Amerike alebo UK koľko bude stáť. V Španielsku som pil České pivo za 400 - 500 Sk.
Neviem ako si mozes dovolit robit o ludoch zavery ake robis, nemas ziadne informacie a uz ides sudit...
V Anglicku som na vyske....som tu na vyske, pretoze na Slovensku somara zo seba robit nebudem pre nejake stare zakomplexovane zenske, co si myslia ze su este v komunizme a takym stylom aj ucia.
Tu v Anglicku si zo studentskych pozicok mozem dovolit byvat vo vlastnom byte, a sustredit sa len na studium, a nemusim makat niekde za 50 korun na hodinu popri skole...
Mal by si sa naucit neodsudzovat ludi len na zaklade jednej skusenosti co si mal, zato ze ty mas jednu v rodine co chodi domov na dovolenky a stale sa stazuje neznamena ze ja som taka ista.
To ze ty si ucil jednu triedu kedysi a zdali sa ti vsetci blbi, neznamena ze @pernik alebo @nikeboy musia byt tak isty, len kvoli tomu ze maju rovnako rokov...
Mimochodom, tuna v UK si slovenske pivo kupim do dvoch libier
Dobre tam si kúpiš za 2 libri no chcel by som ťa vidieť ako ho piješ každý deň a po ďalšie nepíš mi ceny z obchodu ale z baru niekde na diskotéke lebo my musíme porovnať slovenský dom trocha inak ako s cenami v obchode lebo slovenský dom v Kanade to nie je potravinový obchod.
Ty mňa keby si stretol na ulici tak by si mi dal na piču? Ty? BOže prosím nech ťa stretnem, si to vychutnám
Inak skadial si vydedukoval, že som šikanovaný? Väčšiu kokotinu som ešte nepočul
Čo sa tu furt obtáčaš s tou tvojou smiešnou vysokou školou? Si myslíš, že si zmaturoval tak si niečo viac ako ja, alebo ľudia na strednej? Ty musíš byť poriadný obmedzenec, takí ľudia ako ty, s takým zmýšľaním si ani nezaslúžia vysokoškolské vzdelanie. Potom to tu na Slovensku vyzerá tak ako vyzerá keď hocijaký kokot dostane diplom.
Ja sa s tebou budem rozprávať tonom akým chcem, husy som s tebou nepásol, za to, že si na vysokej sa neposeriem, dokázal si zatiaľ rovnaké hovno ako ja. Nie si nič viac...
Ale už som ti 100krát napísal: Nečítaj moje komentáre a nevšímaj si ich. To ti mám poslať osobitne veď ja na teba naschvál nereagujem 1/4 z roka aj keď si prečítam tvoju reakciu na niekoho či komentár si to račej nevšímam a mávnem rukou ale ty keby si si odpustil niekoho kritizovať asi by ťa do rána porazilo.
"Ty ktorý tu ustavične vtláčaš svoju prijebanú "pravdu" ostatným?" Už som čakal kedy prídeš zo školičky a budeš sa tu oháňať. Neviem či si to napísal mne alebo sebe veď si pozri ja som písal komentár k danému príspevku čo si tu ty dal, iba som sa vyjadril ale tebe som nič nevnucoval a tvoja reakcia na mňa a ľudí ktorý s tebou nesúhlasia bola takáto:
"Stále krútim hlavou nad zmýšlaním niektorých jedincov @Celebrita @Pa3cek a @Sajmonnko ...čisto balkánska mentalita."
Už ak si reagoval tak stačilo napísať čo si napísal ale tu balkánsku mentalitu si rozumný človek odpustí hlavne ak píše ľuďom ktorých vôbec nepozná ja by som v živote na teba nezahrešil a ani ti nič nepísal keby si sa choval ako sa máš. Ak by to bola normálna reakcia od teba na mňa tak si to normálne prečítam a buď s tým budem súhlasiť alebo nie ale nebudem na teba útočiť ale ak začne ty do mňa jebať tak neviem či ty by si si dal tiež skákať od mladšieho a hlavne o 5 rokov po hlave asi nie ako vidím keď ani k starším nevieš reagovať primerane. Ja si s VŠ nič nekompenzujem len ty si ukázal že si vôbec nevážiš starších a hlavne viac vzdelaných ľudí ako si sám kašli na to maj sa fajn a študuj a nech sa ti darí ja už nemám chuť tu viac písať ku tejto diskusií.
Ver, že ja na tvoje komentáre rovnako nereagujem, pokúšam sa ich prehliadať, pretože to maximálne nesúhlasí s mojim názorom.
Stále nechápem čo je zlé na mojom komente @42 , nikto iný @Celebrita ani @Sajmonnko s tým problém nemali len ty, nieje to zaujímavé? Máš asi nejaké amoky keď ta niekde spomeniem, ale za to ja nemôžem.
Tvoja reakcia na to @48 bola maximálne prepísknutá, vybuchol si, nevieš sa ovládať a priznaj si to.
Prepáč, ale ty pre mňa nie si starší, s 21 ročnými ľuďmi sa normálne stretávam, ja 21 ročného človeka nepovažujem za niekoho ku komu by som sa mal správať s väčšou úctou ako ku 17 ročnému, pretože v 21 rokoch nemôžeš dokázať a ani si nedokázal nič viac ako ja, alebo moji rovesníci.
Pokiaľ ty seba považuješ za niekoho tak nadriadeného a úžasného, že by sa k tebe v tvojich 21 rokoch mali ľudia správať s nejakou extra úctou tak si na tom naozaj psychicky zle, ale to nieje môj problém.
Čo si ty o sebe vôbec myslíš? Prečo by som ja tebe mal prejaviť nejakú úctu? Čo si ty dokázal? Pokiaľ tou veľkou výhrou považuješ to, že si sa dostal na nejakú VŠ tak dakujem pekne.
Ty si viac vzdelaný ako ja? Máš zatiaľ maximálne maturitu, v čom si viac vzdelaný? Ja sa nemôžem prestať smiať, keď si niekto naivne myslí, že je pupok sveta a čo všetko dokázal a pritom ešte ani výšku nedokončil. Precenuješ sa strašne.
a este jedno napisem pre oboch.......
@pernik a @pa3cek prestante si prosim vas nadavat. prosim, nech ma diskusia a cely web nejaku uroven. dakujem
@Miluskaaa ale ja som od pernika starsiii, on ma 16