Aký máte názor že oni myslím že jediný musia žit v celibáte? Podla mna by im to mali zrušit a by nevznikali škandály o pedofílii a že chodia do gay barov a iné podobmné veci. Ved už aj náš michalovský dekan už tak rozpráva no ako baba...
ja by som to urobil taKto, chces byt, rimokatolicky bastardit a oblbovat ludi, ok predtym sa ale daj vykastrovat, to si myslim , ze je rozumne riesenie , ved na cikanie im to bude stacit
moj stryko je farar, hovoril mi ze je to dobre preto, ze keby mal zenu a rodinu tak by nemal cas na ludi v jeho dedine, alebo proste by sa nemohol naplno venovat aj ludom aj rodine (kazdy den za nim dojde 20 ludi s tym co potrebuju, co sa stalo, na faru k nemu na kavicku a tak, okrem toho omse a nabozenstvo v skole a picoviny). Ale povedal mi ze mozno mu to po case bude vadit, a ze mozno by sa niekedy potom dokazal vzdat fararstva a zalozit si rodinu. Ja sa pytam, ktora ho "niekedy potom" bude este chciet, ked teraz ma takmer 40 A k teme, fakt netusim preco v nom musia len rimskokatolicki zit. Cele je to na hlavu
Tomu spojeniu z homosexualitou a pedofíliou čo si vypustil tiež moc nerozumiem a rozhodne niesu jediný kto žije v celibáte. Každopádne tiež si myslím že je to prežitok, mnohý ľudia ktorý by inak boli dobrými kňazmi takto musia robiť iné veci a už som od pár počul že im to je ľúto.
@die@kaylee to vôbec nie je na hlavu! No tak možno sa nájdu dvaja, traja čo urobili chybu, ale preto nemôžete odcudzovať celú Cirkev a všetkých kňazov! Všade sa nájdu aj čierne ovce, ale takých kňazov je naozaj málo! Média zase zveličujú a ľudia tomu veria...
hej a knazi , oni maju zakazane aj masturbovat ? som cital tusim v biblii toto,, ze boh povedal jednemu onemu, ze ked striekne semeno mimo zenskej vaginy tak ho zabije,,,, do prdele, co robi knaz , ked to na neho pride
no je to divné...ale rímokatolíci sú proste konzervatívni...ale môj názor: keď sa rozhodne byť kňazom, tak nech sa zmieri s celibátom a basta! on si to vybral, nech si trpí! keď sa rozhodol, že jeho jedinou láskou bude akýsi Boh, tak nech to neporušuje...mohol byť i grékokatolíckym kňazom, keby chcel...veď je to to isté...
@stormmast3r to je pravda! Prečo by masmédia nemohli ľudí informovať o tom čo kňazi robia dobré?! Je toho o mnoho viac! Ale nie, oni musia špiniť meno Cirkvi...
ze je to hovadina na oblbovanie ludi, poznam vela pripadov ze tito tipci maju deti,zeny(jasne ze nelegalne).... tak neviem na ciu picu to je,ked vytrtkaju kazdu kurvu co stretnu
Celibat z nich nespravi buzerantov ani pedofilov... zrusenie celibatu neriesi skandaly... ked chceli byt fararmi mali ratat s celibatom... ked vedia ze to nedokazu, tak nech nejdu za fararov... jednoduche riesenie
cela cirkev je hlupost, nie je to vobec o viere.. je to svetsky prejav moci a vyuzivanie toho, ze ludia su slabi.. osobne sa mi to hnusi.. a skandaly s pedofiliou a podobne, takych by som rovno strielal ! maju to byt najcistejsi ludia, ktori ziju podla striktnych pravidiel sebazapierania a askezy a popritom konaju taketo ohavnosti.. dovidenia.. a cele toto puritanstvo sa mi zda uplne postavene na hlavu, zapieranie ludskosti a zvieracich pudov, ktore su nam vlastne.. nech si kazdy veri, v co chce, ako chce a kedy chce..ale cirkev s tym nemozno suhlasit.
v !televiznych novinach na markize! tresli takú haluz.. že 99% kňazov v Ríme sú homosexuáli.. to im ako dali dotazník ( ) ?? nechápem.. mám pocit že médiá neskutočne zavádzajú
@sislik samozrejme že trepú 2 na 3... chcú Cirkvi uškodiť a tak si vymýšľajú úplné absurdity a nechápem ako môžu púšťať do sveta také blbosti! A potom naivní ľudia čo o Cirkvi a viere nič nevedia tomu uveria a sú tiež proti Cirkvi
neviem či to tu nespomenul niekto, ale, viete aký je rozdiel medzi farárom a akné ? ... že akné sa neurobí na ksichte osem ročného chlapca .. asi toto je môj názor na nich
@walrus myslela som tym, ze chory je celibat a vobec cela cirkev a nabozenstvo , nechapem ako tomu moze niekto verit, a este k tomu tak zaryto, ze sa stane fararom. neodsudzujem vsetkych knazov, lebo naprikad ten moj stryko je super.. keby stale nehovoril o bohu a jezisovi . cely ten prispevok bol o celibate a nie o zneuzivani ani inych picovinach o kt. stale hovoria media
@walrus ..jasné, vieš, nevidím problém a vôbec nikomu neberiem ani nikoho neodsudzujem, že je veriaci. Je to fajn, ja len odsudzujem cirkev ako takú. Je to trošku od tejto presnej témy so škandálmy, ale cirkev bola v podstate po celý čas len manipulačným prostriedkom, teda resp. "boh" ako taký bol sprostredkovaný cirkvou, ktorá ho používala a teda stále používa niekedy na doslovne až magorenie ľudí. Videl si cirkevné majetky? Prečo potom kážu ľuďom žiť v chudobe ? .. je to dosť diskutabilná téma a konkrétne k tým škandálom, už ich bolo v podstate celkom dosť a za kňaza už môže ísť ktokoľvek. Nepopieram ale, že tento názor sa neodzrkadľuje na celkovom mojom názore na cirkev ako takú
Celibát vznikol,aby sa majetky nerozdeľovali medzi ich deti,atď,atď,ale aby všetky peniaze zdedila cirkev. Nie je to o tom,že by nemali mať sex,to sa pridalo až potom.Ale vôbec,všetky tie hriechy týkajúce sa sexu sú naprd...Prečo by som sa mala spovedať alebo hanbiť za prirodzené túžby? Za veci,ktoré sú človeku prirodzené(masturbácia a pod.) ale cirkev z nich spravila strašiaka? Nič proti kresťanstvu,ale cirkev fakt nemám rada...
vsak oni si ani honit nemozu nie??? ale teraz vazne... sexualny pud je neuspokojeny a tak sa vrhnu na 1. čo vidia... teda na miništrantov alebo inych kolegov..
@truetilldeath Cirkev nemá nejaké veľké majetky, ale v minulosti mala a boli to chyby Cirkvi. Cirkev je dobrá, to len ľudia si ju prikresľujú tak ako chcú.
@walrus pozri, vravím je to môj osobný názor, ale nezmením ho. Stačí mi obehnúť akúkoľvek mestskú faru, veď si zober že fara v ružomberku je ako dosť luxusne postavený barák s nerezovým oplotením a zábradliami, mramor, zdobenie ... a to je fakt sprostá mestská fara ... zober si historický Vatikán, to je predsa cirkev alebo nie ? cirkev je po mafii a vláde najmocnejšou inštitúciou, ktorá je svojvoľne a v súlade so zákonom v podstate stále ovládať ľuďmi a jednoznačne vlastní veľké majetky a pokiaľ to neni v nehnuteľnostiach je to hodnostárskych fondoch, účtoch
@truetilldeath no a myslíš že by bolo lepšie keby fara chátrala a šla každú chvíľu spadnúť? Cirkev má nejaké peniaze a majetky, ale preto že milióny dobrých ľudí dobrovoľne prispievajú na Cirkev. A keď chceš tak si maj taký názor, ja som sa len opýtala prečo.
@walrus veď ja som ti len odpovedal a odôvodnil som ti ho ... vieš, mne sa tá cirkev nepáči už jednak za to čo robila v minulosti a stále to pretrváva a nepáči sa mi to protirečenie: "Žite v chudobe" ... "..ale na druhej strane prispievajte cirkvi" vatikán je celý z mramoru, zlata a diamantov, cirkev je ako organizovaný zločin
@truetilldeath ok, ale minulosť je minulosť a Cirkev nevraví "Žite v chudobe". Len že pozemské majetky sú nám zbytočné, lebo na druný svet s nami nepôjdu...A Vatikán predsa nemôže byť obyčajný, sídli tam Pápež a pozostatky svätých. My veriaci si ctíme Boha a svätých a preto na obnovy chrámov prispievame, nie? Ale ja ťa nejdem presviedčať, rob si čo chceš...
Celibát by im mali jednoducho zrušiť...A teda niektorí tu povedali pekné hovadiny a všetci ako vedia o tej cirkvi toho veľa...pritom v živote neboli v kostole len čo hovoria médiá ktoré velakrát zveličujú...ale vedia všetko o cirkvi že je len zlá ale že pomáha ľudom...ach jaj nadávate na škatuľkovanie a sami to robíte poriadne ich ani nepoznáte....
@jerinka ja som dievča! Jasné! Správy! To si akože taká naivná že tomu veríš?! No tak možno sa nájdu dvaja, traja čo urobili chybu, ale preto nemôžeš odcudzovať celú Cirkev a všetkých kňazov! Všade sa nájdu aj čierne ovce, ale takých kňazov je naozaj málo! Média zase zveličujú a ľudia tomu veria...
@50 no prepaac a to mam snad verit tym takym istym ludom ako vsetci ostatny,co mi budu vraviet a kazat niekde v kostole ako mam ja zit?co je on?ze mi moze nieco take diktovat,absolutne nic...a no by si sa cudovala poznam konkretne pripady kt.su proste pravda pretoze to jednoducho ututlat nejde....
a co pises tuto vyssie ze mozno sa najdu 2,3 to snad zase ty nemyslis vazne takych sa najdu stovky by bolo malo tisice,urcite nikdy v zivote nebudem mat pozitivny nazor na cirkev lebo to co robila a robi sa nikdy nijako nebude dat ospravednit....a nejake 13 rocne dievca ma tu nebude poucovat komu a comu ja mam verit a nemam.......
@walrus ty nevieš čítať?? Som písala, že vidím aj kňazov v mojom meste, ako obchytkávajú malé deti. Nehovorím, sú aj dobrí.. Ale žiaľbohu, väčšina je iná... A to nie ja som ovplyvnená, ty si ovplyvnená cirkvou..
@weeninka@jerinka viete čo?! Robte si čo chcete, ja nikoho nepoučujem a keď ste to nevideli na vlastné oči tak nehovorte!
weeninka no a čo že mám 13?! Ohľadom viery a Cirkvi viem viac ako niekto kto má 30 a nepoučujte ma o Cirkvi tí, čo o nej houby viete! A už neodpisujte, nemám chuť vám odpisovať na také blbé reči!
A @jerinka ja viem čítať, ty sa pozri čo si napísala! Ak ak nevieš aký je rozdiel medzi priateľským objatím alebo potľapkaním po pleci a znásilnením tak mi je ťa ľúto! A neodpisuj
sexuálny pud a pud sebazáchovy sa považujú za dve najsilnejšie, čo do ľudskej psychiky. Už len k tomu prvému. Človek sa rodí do vzťahov, tzn., musí žiť s niekým, plodiť, zdielať niečo, - Freud to krásne popisuje. Evanjelickí kňazi hej, ale toto ee. Sama nechápem, ako to dnes berú na ľahkú váhu niektorí mladíci, že veď ja budem farár. Mali by viacej rozmýšlať, ale aj tak si myslím, že to nepokryje všetky kauzy, ktoré si napáchali, je za tým omnoho viac.
a k financiám: nepáči sa mi osobné vyberanie peňazí, funguje to tak, a dokonca po dedinách farár prosí ľudí, sa zbiera cez ľudí, peniaze na opravu strechy. To je už o čom?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Jaksi mi z toho vyplýva,že:
a) z muža v celibáte sa stáva pedofil/homosexuál
b) po zrušení celibátu by pedofilné škandály prestali byť škandálmi.
sori chcel som sa vyjadrit normalne.. ale ma to cenu?
Pokiaľ chceš napísať frázy bigotného člena RKC, tak to zrejme nemá príliš veľkú cenu.
@sislik samozrejme že trepú 2 na 3... chcú Cirkvi uškodiť a tak si vymýšľajú úplné absurdity a nechápem ako môžu púšťať do sveta také blbosti! A potom naivní ľudia čo o Cirkvi a viere nič nevedia tomu uveria a sú tiež proti Cirkvi
@truetilldeath tiež súhlasím
a co pises tuto vyssie ze mozno sa najdu 2,3 to snad zase ty nemyslis vazne takych sa najdu stovky by bolo malo tisice,urcite nikdy v zivote nebudem mat pozitivny nazor na cirkev lebo to co robila a robi sa nikdy nijako nebude dat ospravednit....a nejake 13 rocne dievca ma tu nebude poucovat komu a comu ja mam verit a nemam.......
weeninka no a čo že mám 13?! Ohľadom viery a Cirkvi viem viac ako niekto kto má 30 a nepoučujte ma o Cirkvi tí, čo o nej houby viete! A už neodpisujte, nemám chuť vám odpisovať na také blbé reči!
a k financiám: nepáči sa mi osobné vyberanie peňazí, funguje to tak, a dokonca po dedinách farár prosí ľudí, sa zbiera cez ľudí, peniaze na opravu strechy. To je už o čom?
To hovorí za všetko..