Moji rodicia sa rozvdzaju je to pre mna mooc tazke! najtazsie je sa rozhodnut ci budem s otocom alebo mamou uz to nezvladam je na mna vsetko mooc a kazdy caka ze sa rozhodnem spravne ale to sa ais neda Poznate ake to je?? viete ako ste sa citi
chapem ta.., nasi tiez nie su spolu, oca osm nevidela 3roky.. ale oni sa nikdy nevzali takze otec odisiel a ani osm sa nejak nemohla rozhodnut ci chcem byt s matkou alebo ocom...
hmm... máš to ťažké... musíš to vydržať a rozhodni sa od srdca ku komu chceš ísť.. a nenechaj sa nahuckať jedným rodičom proti druhému vieš ak by náhodou
fuu je to blbe ale asi by som ties nevedela s kym by som zila... nasi sa ani nerozvadzali a mojho otca ani nepoznam.. ale hlavne sa drz a mysli pozitivne a ak sa rozhodnes akokolvek bude to ok len aby si bol stastny. drz sa
mal som 15 a popravde mal som v pici fakt som to dako neriesil a psychoogicka mi ukazovala take flaky ze co tam vidis a ja ze nic a ona ale daco musis a ja ze nic a ked furt dobiedzala tak som si zacal vymyslat ze srnka, jezko picoviny
hm... ja som mala 11 ked sa to dialo a mozno za to vdacim tomu, ze som sa v tom este tak nevyznala, ale zvladala som to bez problemov... keby som mala 15, asi by som to uz brala horsie... velmi ti drzim palce, aby si to zvladol fajn a aby sa nasiel nejaky kompromis, ze by si mohol by tdostatocne s oboma rodicmi... to sa ustali uvidis...
rozvod rodicov som sice nezazil no myslim ze som asi jedine, co ich spaja lebo za celych 16 rokov zivota som u nich nevidel sebamensi naznak lasky alebo tak nejak..pomysli nato ze miliony ludi maju podobne problemy a maju sa milionkrat horsie..
je to dosť ťažké pre dieťa a je jedno v akom je veku.
aj naši sa rozviedli,je tomu ešte len rok,ale mne to práveže pomohlo,ten rozvod som brala ako riešenie mnohých problémov.Lebo rozvod nikdy nie je medzi ľuďmi ktorí si rozumejú,ale medzi ľuďmi ktorí už nedokázali spolu ďalej byť.
nikdy to úplne neprejde,ale netráp sa,časom budeš mať na to možno iný pohľad...
Držím palce,aby to moc nebolelo...
Ja som mala jasno v tom,ku komu pôjdem a ty sa vyskúšaj riadiť srdcom.
Ja som konkrétne nezažila, rodičia sú síce rozvedení ale žijú spolu. takže to je iné a keď bol otec preč takže som logicky bola s maminkou.
A rozhodovala by som sa srdcom.
napr. viem o kamošovi, čo bol najskôr s mamou, ale s tou im to nejako neklapalo, proste ho nerozumela a atak šiel k ocovi. a ak ostanú bývať v tom istom meste, tak sa dohodnite ze nejaký čas u jedneho a nejaky u druuheho.
no ono to zalezi aj od toho aky maju rodicia vztah..lebo ak su na noze a doslova sa o teba biju a ak by si zostal u jedneho stym, ze toho druheho budes pravidelne navstevovat, moze nastat rozne osocovanie a predbiehanie, kto ta ma radsej a podobne..
Neviem preco, ale mam pocit, ze kym nemas 18, tak si asi vela nenavyberas s kym chces zit. Bud s matkou, alebo o tom rozhodne sud (resp sa rodicia dohodnu). Ale opravte ma ak sa mylim.
naši sú tiež rozvedení... na začiatku som to brala ako tragédiu, ale neskor pochopíš tak ako ja, že to nemá zmysel ak spolu nie sú štastní... ak keď je to tažké na začiatku... a myslím že vieš s kým chceš byť, aj ked sa vyberá len ťažko.. každopádne obaja ostávajú tvojimi rodičmi stále...
moji sa rozviedli pred dvoma rokmy kym som bol v anglicku na brigade.to sa neda opisat ten poc it prides domov a cakas ze budes s rodinou tvojou rodinou ktora ti chybala cely cas nepritomnnosti tvojej a ked sa vratis vidis iba doma otca ktory ti povie ze sa s maminou rozviedli a ze mama uz s namy nebyva a brata mladsieho odviezla so sebou a ze uz dva tyzdne byva v martine .dostal som sa z toho no zmenilo ma to k horsiemu nic im nevycitam a zacal som si na to zvykat mne po case prestali chybat samota bola zvlastna ale nie az taka strasna ako som si myslel pomoze ti to dospiet ked sa rozhodnes
EN TEN TICKY DVA SPENDLICKY VYLETEL CERT Z ELEKTRICKY......
ale nie nie...
ja viem co prezyvas aj ja som to zazila........presne toto isté...ale som si povedala:
" tak ok rodickovci moji zlatí... yv ste si posrali svoj zivot, a nechcem aby ste mi posrali ten moj!" a odvtedy som na ten rozvod nemyslela, povedala som si ze ja budem zit dalej, smiala som sa dalej a zatla som zuby a povzniesla som sa nad to...takze sa vobec nemusis bat...
a ku komu ist... takze zvas si tri otazky:
1. Ak sa odstahujem od jedneho k druhemu, budem musiet navsevovat novu skolu?
2. S kym mam lepsi vztah ( nie koho mam radsej!!!! to sa nepytaj!!)
3. Koho tym menej zranim? ( no tobolo dost zakerne, ale aj ja som sa musela sama seba takto opytat
no vybrala som si mamu, otec to pochopil, chodila som stale do tej istej skoly a
ludia by ste neverili ako mi je teraz dobre.... rodicia sa o vas idu potrhat jeden kupi to... druhy tamto a je to ovel lepsie pretoze uz nemusim pouvat tie posrane hadky!
chápem... aj moji rodičia sa velakrát chcú rozvádzať... ale nejako ich vždy ukludním chvalabohu... ale tak nezávidím... ja by som neostala ani s otcom... ani s matkou... to sa nedá takto rozhodnúť...
Naši sa rozviedli keď som mala asi 8...bolo to pre mňa dosť kruté, moc som to nechápala...proste otec bol neverný a tak...ale keď odišiel už sa nehádali...v niektorých prípadoch je rozvod lepšie riešenie
moji rodičia sa rozviedli keď som mala 6.. a nikto sa ma vtedy nepýtal, ku komu chcem ísť, proste dali ma ku matke.. s otcom mám omnoho lepší vzťah, ale aj mamina je super ..občas.. vyber si to tak, že ako sa ktorý ku tebe správa.. a teš sa že si vôbec môžeš vybrať.. a niesi jediný na svete, sú ľudia ktorý to majú horšie..
poznám , foter odišiel minulý rok deň po vianociach , mesiac sme o ňom nevedeli a potom sa ozval že sa nechce vrátiť.. myslím že mu preskočilo.. nepovedal ani dôvod , len sa vyhováral... keby to aspoň nespravil takto... inak je to lepšie lebo musí platiť alimenty takže nám dáva viac peňazí ako predtým , predtým nam nič nedával a to s nami žil. ďalej sa o nás aspoň trochu začal starať , chodiť s nami von , kam som chcel , dokonca nám aj niečo kúpil , predtým bol lakomý jak hovado.
mojim rodicom to hrozi uz tri mesiace...setko to zavisi na mame..co ona spravi..taze som zvedava jak to dopadne..mna to dost serie setko ale kazdy den vzdy pretvarka pred vsetkymi, usmev na tvari..a tak nikto nevie co sa deje..aspon sa nepytaju
Vyber si podla toho s kym ti bude lepsie proste napr. keby jeden odisiel do ineho mesta tak a ty by si bol s nim tak by to bolo dost neprijemne. A podla toho s kym budes mat lepsie zabezpecenie a tak...Ja som mal nieco take ale potom mama zomrela...
@21 mylis sa pretoze ak sa rodicia nevidia dohodnut sud prideli prvanika+vychovneho poradcu a dieta musi rozhodnut skym bude! a ako powiem sud to musi respektovat
naši sa tiež rozviedli pred rokom a pol a ja som si vtedy povedala že konečne dostali rozum, tie každodenné hádky som fakt neznášala, a teraz mám úplne super život, odvtedy čo sa rozviedli sa mám stále lepšie a lepšie, no a u mňa bolo hneď jasné že idem s mamou lebo s otcom som už ani vtedy nehovorila, a teraz som ho už dosť dlho nevidela a ani nechcem, ale zase u nás to je tak že on nám ani nechce platiť. A ja som ani u psychologičky nebola, škoda, možno by odhalila skryté psychické vady
moji rodicia sa rozviedli pred par tyzdnami a je mi to uplne fuk pretoze situacia u nas sa obsolutne tym nezmenila,vsetko je tak ako bolo doteraz,byvam doma len s mamou a sestrou,otec je s frajerkou a vsetci sme spokojni
no moji rodičia sa rozviedli keď som mal 8 rokov ale nemal som sa prečo rozhodovať lebo výsledok bol jasný... mal som rád len jedného rodiča, resp. ten druhý sa k nám nesprával tak ako by mal...takže tak
no u teba je zjavne situácia asi taká, že máš rád oboch rodičov rovnako... tak to porieš tak, že ostaneš u matky (teda ak myslíš, že by sa o teba dokázala naozaj postarať tak ako treba) a k otcovi môžeš chodiť cez víkendy alebo tak...
alebo ďalšia alternatíva... urob to tak ako Ricky Martin, že keď chcel byť s mamou tak bol s ňou a keď chcel byť s otcom, tak bol s ním
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Hlavne pevné nervy!
A nenechaj sa obalamutiť tými šialenými psychologičkami!!!
aj naši sa rozviedli,je tomu ešte len rok,ale mne to práveže pomohlo,ten rozvod som brala ako riešenie mnohých problémov.Lebo rozvod nikdy nie je medzi ľuďmi ktorí si rozumejú,ale medzi ľuďmi ktorí už nedokázali spolu ďalej byť.
nikdy to úplne neprejde,ale netráp sa,časom budeš mať na to možno iný pohľad...
Držím palce,aby to moc nebolelo...
Ja som mala jasno v tom,ku komu pôjdem a ty sa vyskúšaj riadiť srdcom.
A rozhodovala by som sa srdcom.
napr. viem o kamošovi, čo bol najskôr s mamou, ale s tou im to nejako neklapalo, proste ho nerozumela a atak šiel k ocovi. a ak ostanú bývať v tom istom meste, tak sa dohodnite ze nejaký čas u jedneho a nejaky u druuheho.
takze..drzim palce..
EN TEN TICKY DVA SPENDLICKY VYLETEL CERT Z ELEKTRICKY......
ale nie nie...
ja viem co prezyvas aj ja som to zazila........presne toto isté...ale som si povedala:
" tak ok rodickovci moji zlatí... yv ste si posrali svoj zivot, a nechcem aby ste mi posrali ten moj!" a odvtedy som na ten rozvod nemyslela, povedala som si ze ja budem zit dalej, smiala som sa dalej a zatla som zuby a povzniesla som sa nad to...takze sa vobec nemusis bat...
a ku komu ist... takze zvas si tri otazky:
1. Ak sa odstahujem od jedneho k druhemu, budem musiet navsevovat novu skolu?
2. S kym mam lepsi vztah ( nie koho mam radsej!!!! to sa nepytaj!!)
3. Koho tym menej zranim? ( no tobolo dost zakerne, ale aj ja som sa musela sama seba takto opytat
no vybrala som si mamu, otec to pochopil, chodila som stale do tej istej skoly a
ludia by ste neverili ako mi je teraz dobre.... rodicia sa o vas idu potrhat jeden kupi to... druhy tamto a je to ovel lepsie pretoze uz nemusim pouvat tie posrane hadky!
takze som rada ze som z retardovanje rodiny!
ale držím palce, zvládneš to
end
no u teba je zjavne situácia asi taká, že máš rád oboch rodičov rovnako... tak to porieš tak, že ostaneš u matky (teda ak myslíš, že by sa o teba dokázala naozaj postarať tak ako treba) a k otcovi môžeš chodiť cez víkendy alebo tak...
alebo ďalšia alternatíva... urob to tak ako Ricky Martin, že keď chcel byť s mamou tak bol s ňou a keď chcel byť s otcom, tak bol s ním