Rýchla pomoc tých, ktorým hovorí niečo Sprachdiplom! :) Vďaka :)
No, takže o 2 týždne mám robiť Pilotprufung (skúšobný Sprachdiplom). Prečítala som knihu, o ktorej horobím. Mám s učiteľou prekonzultovať, čo všetko tam vlastne má byť. No chcela som s niečím začať už tento víkend a tak som sa chcela sp´´ytať, či niekto z
@1 neviem či to vymyslelo školstvo, ale je to skúška skôr pre učiteľov ako pre mňa. ja si vyskúšak priebeh skúšky a oni ako skúšať. aby približne na rovnakej hranici bolo ich hodnotenie
@3 heej len po nemecky taky maly detail ma to byt cca na 4 minuty. lenneviem ci staci zhruba len obsah.. jaaj to ja tak nemam rada obsah nikdy neviem co mam pisat skor ci charakteristiku postav alebo obsah celkovo len alebo co
kto iný by to mohol vymyslieť? len ministerstvo školstva... samé prkotiny, a viem, že uberajú z jednotlivých predmetov (na gymnáziách, myslím), odľahčujú, lebo nárast informácií je veľký, hehe, voľakedy stačilo vedieť čítať / písať a bolo, teraz? človek poriadne nevie písať slovenčinou, no hlavne, že nepotrebnosti ovláda
ahááá... no veru, na jazyky sa kladie veľký dôraz, všeličo vymyslia, aby človek nemal problém v zahraničí dorozumievať sa aspoň, ak nechce náhodou aj pracovať... trochu ma ten systém hnevá, určite tiež iných, ktorí sa jazyky učiť jednoducho nechcú zo všelijakých dôvodov, hmmm
@lucy92 nemusis sa obavat pilotprufung, pre boha , ved si to tam ides len vyskusat, nemusis sa nicoho obavat , teraz ti o nic nejde ale co mam sakra povedat ja ? o tri tyzdne DSD tesim sa
@gebrica gabiii aj to je dobry zaciatok aj ked ti to absolutne nezavidim. ja mam tiez o 2 tyzdne .. no 2a pol tuto skusku ale tak mne nejde o nic len mozno o hanbu pred ucitelkou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a ajtak je nám na h***o, keď má platnosť len dva roky
A to môžete robiť o knihe? My sme museli mať niečo s Nemeckom a niečo, čo obsahovalo nejaký problúm
@zipporah DSD nie je prkotina vymyslená ministerstvom školstva... teda aspoň nie slovenského. Ono je to skôr jazykový certifikát
@10 nemusim sa obavat ale musim sa pripravit