Dane....že platím dane z výplaty a ešte dane z toho že si niečo kúpim s peniazmi po zdanení....to je pre mňa nepochopiteľné, ale nemám základ ekonomiky, takže netuším ako to funguje :/
najviac nezmyselné je dávať tieto dve veci dokopy: Daň z príjmu a daň za tovar tj. všetko čo si kúpiš(potraviny aj lístok na autobus)
To potom v skutočnosti človek dá štátu z výplaty viac ako 50% z toho čo zarobí....
Poplatok za psa. Podla mna hlúposť veľká aj keď je to 40 eur ročne ale niekde majú aj viac. A ten pes byva u teba,ty mu dávaš jesť, kupujes to jedlo ( za ktore tiež platíš daň), ty s nim chodis k veterinarovi, playis ked sa mu nieco stane, ty po nom riadiš tak preco by som niekomu mala platit že sa o nho staram? To ako keby mam decko a musim každý rok platiť za to že sa o nho starám a býva u mna.
Mne to pride divne, lebo som si zvykol na anglicko, kde to je zadarmo vsade - poplatok za vedenie uctu v banke.
Vsak ta banka praveze moze byt rada, ze ta ma, tie peniaze, ktore tam mam ju robia bohatsou (moze ich pouzit v podstate do investicii...). Takze nie, aby boli radi, ale este idu ozobracovat. Ozaj mi to nejde do hlavy
Raz mi vypli telefon a najebali si tam dokopy 45 eur za odpojenie, za opatovne zapnutie a za administrative spracovanie. Wtf, keby to surovo nazvu pokuta za nezaplatenie, ale oni ma vypnu a ja mam platit za tento ukon??
Alebo ked som sa bola fotit na doklady a mimo ceny tlacenych fotiek po mne chceli 2 eura za to, ze mi tu fotku hodia na USB
To ze cim viac zarobim tym viac mi zoberu, rovnako dlho som v robote ako clovek ktory zarobi 500€ a jemu zoberu ovela menej. Akoze preco dajte mi tie peniaze. Alebo zvysia mi kusok plat ale tym ze mam vyssi plat mi viac zoberu a tak mam pomaly tak isto. Ja chcem to co zarobim
Aspon 90% poplatkov je na hlavu postavenych takze tak
@h8u ale ten co zarobi 500 tiez nezarobil 500 ale dajme tomu 700 a 200 mu zobrali tak ja neviem comu nechapes to akoze chces aby zobrali tomu co ma 500 este viac ci ako ?
@torpedo08 jj takze jemu zobrali 200, a ten co zarobi 1500 tak dostane trebars 1100 takze jemu zobrali 400. preco nech mu tiez zoberu 200. preco by mu akoze mali zobrat viac len preto ze je silovnejsi a dokaze si viac zarobit. nenavidim to
@h8u to je cele len preto aby sa ludia mohli hadat preco to tak je to je jedine co ti k tomu mozem povedat zaujimat ta tak ci tak musi len to co ti pride na ucet ...horsie je ze vobec niekto zaraba tych 500 a menej v statoch kde sa z toho neda samostatne zit ako napriklad tu
@myschka a tak zas taká blbosť to nebude, je empiricky známe, že poniektorí psíčkari si po svojich miláčikoch neupratujú (aj keď je rozdiel, či doma chováš čivavu alebo írskeho vlkodava). Okrem toho tí v bytovkách sa vozia trikrát častejšie výťahom, aby mohli zviera vyvenčiť a taký poldňový neutíchajúci brechot, kým sa páničkovia nevrátia domov môže ostatných rušiť. Nehvorím, že sú tie poplatky nastavené férovo, ale istý zmysel to má.
@google123 že? čsob a ja som chcela elektronicky, lenže mi písalo, že sa nedá poslať výpis v strede týždňa, tak som musela ísť do banky a dať im peniažky
@alex458 ty vole ale 30€?? To by som hneď zrušil účet. Môjmu ocovi sa niečo podobné stalo keď musel zaplatiť nezmyselný poplatok v banke 5€. Keď si chcel kvôli tomu zrušiť účet, hneď sa tí bankéri krotili.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
vsetky co spomeniete su uz len podmnozinou
To potom v skutočnosti človek dá štátu z výplaty viac ako 50% z toho čo zarobí....
Vsak ta banka praveze moze byt rada, ze ta ma, tie peniaze, ktore tam mam ju robia bohatsou (moze ich pouzit v podstate do investicii...). Takze nie, aby boli radi, ale este idu ozobracovat. Ozaj mi to nejde do hlavy
Chceš robiť? Zaplať!
Alebo ked som sa bola fotit na doklady a mimo ceny tlacenych fotiek po mne chceli 2 eura za to, ze mi tu fotku hodia na USB
@h8u ale ten co zarobi 500 tiez nezarobil 500 ale dajme tomu 700 a 200 mu zobrali tak ja neviem comu nechapes to akoze chces aby zobrali tomu co ma 500 este viac ci ako ?
niezeby som mala problem zaplatit 40ecka za psa, ale dalsia zbytocna byrokracia.