@ivette presne pre to láska k umeleckému dielu k jeho predlohe ako takej mi je až pridobre známa preto som sa do neho vedela vcítiť a bol mi tým všetkým nesmierne sympatiko
@leelee Ja sa ani tak neradím k tej jeho úchylke (hoci úchylná som ), ale skôr jeho posadnutosti, túžbe a láskou ku Lolite. A ten koniec... vetu ,,Nedotýkaj sa ma, inák umriem." som takmer od slova do slova použila a bolo to ešte pred tým, než som tú knihu čítala
Mno meno sem nenapisem, lebo tu knihu tu mozno nikto ani necital , je to take fantasy pred 15 rocnych (a aj som ho cital ked som mal 15 ) , ale bola tam jedna postava, ktora mi utkvela v pamati dodnes.
Perfektne spracovana.... zmietal sa medzi dvomi svetmi raz bol dobry , raz bol zly , stale sa to striedalo v jednu chvilu by obetoval pre priatela zivot a v dalsiu nenavidel svet. Mocny, stary 10 000 rokov, posledny svojho druhu , schopnosti a vedomosti ake nemal nikto iny. Preklinany a uctievany zaroven.
Take postavy nieco na tento styl robia pre mna filmy a knihy zaujimavymi. A mimo fantasy roviny je to vlastne ekvivalent cloveka , ktory mal dobre umysli a doplatil na ne.
žiadnu literárnu postavu nemilujem tak ako ju. a keď mi raz bolo povedané (bez toho, aby dotyčná vedela, že Holly milujem), že jej ju nehorázne pripomínam, tak som sa takmer rozrevala od šťastia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
@semhamforas dobře ty
Ja teraz čítam Brisingr, takže Eragon...
neviem.
obľúbených mám veľa.
tak napríklad Basil Hallaward ( Dorian Gray) alebo .... hmmm
a môj životný osud sa zatiaľ celkom presne stotožňuje so Snapovým, takže sa stotožňujem so Snapom Sverusom.
A ešte milujem Toma Bombadila z Pána Prsteňov 1. Naveky budem Jacksona preklínať že túto kapitolu do filmu nedal.
Drbla som to odveci. Čuduješ sa, ako keby sa to tu nikdy nestávalo
A svoje ... i keď, ehm... si nechaj
Alebo Onegin ako ,,zbytocny clovek", hoci sa priznam, ze som to necitala.
Humbert Humbert (Lolita - Vladimir Nabokov)
Holden Caulfield (Kto chytá v žite - Salinger)
Peter Pan (Peter Pan - J. M. Barrie)
Som typicky mužská postava
a Adrian Mole.
Je divné, že sú to chalani?
Vďaka, že si mi to pripomenula, skoro som zabudla aká skvelá je tá kniha
Perfektne spracovana.... zmietal sa medzi dvomi svetmi raz bol dobry , raz bol zly , stale sa to striedalo v jednu chvilu by obetoval pre priatela zivot a v dalsiu nenavidel svet. Mocny, stary 10 000 rokov, posledny svojho druhu , schopnosti a vedomosti ake nemal nikto iny. Preklinany a uctievany zaroven.
Take postavy nieco na tento styl robia pre mna filmy a knihy zaujimavymi. A mimo fantasy roviny je to vlastne ekvivalent cloveka , ktory mal dobre umysli a doplatil na ne.
ale ak by som nestarla podobne ako Dorian,
vedela hrať na drumbľu ako Zuna
bola tak inteligentná ako... (viacero postáv, HP maniakov upozorňujem, že Herma tam nepatrí)
a... X ďalších bodov, nebránila by som sa
žiadnu literárnu postavu nemilujem tak ako ju. a keď mi raz bolo povedané (bez toho, aby dotyčná vedela, že Holly milujem), že jej ju nehorázne pripomínam, tak som sa takmer rozrevala od šťastia
Zbožňujem ju asi najviac zo všetkých postáv a jej charakter, myšlienky, osud, mi popri čítaní pomohli prelúskať jedno z tých zlých období