Chcem sa spytat ci je tu niekto kto chcel skoncit so zivotom no nakoniec ho nieco prinutilo ostat .Uz je to vyse roka co takmer vobec nezijem,nesmejem sa ,nekomunikujem a zle spomienky sa mi vracaju spät . Viac tu byt nechcem.
@mima10 Vzdy sa mi zdalo uplne absurdne, ze clovek napokon usudi, ze uz niet na tomto svete nikoho, komu by na nom zalezalo/na kom zalezi jemu, nie je tu nic, co by clovek chcel este v zivote dosiahnut, skusit, prezit... da sa to vobec? Podla mna vzdy si najdes dobry dovod, preco tu ostat. Ak ho chces najst.
@mima10 Život je to najkrajšie čo môže byť. Nikdy sa ho nevzdávaj, je to to posledné čo možno máš. Je krásny, no jeho čaro je občas skryté. Polož si otázku, čo by robili tvoji rodičia, súrodenci, kamaráti. Možno máš poslanie, veľa pekných vecí si ešte nezažila. Prosím nerozmýšľaj nad samovraždou. Dážď prejde, hostia odídu.
Samovrazda je pre zbabelcov, treba sa tesit zo zivota je krasny a ke sa stale z coho tesit.... To kolko ludi tu mate stale depresie? Ja som este nemal ani jednu.....
zbabelosťou to začali nazývať ľudia, ktorí o niekoho prišli a nevedia mu odpustiť, že ich tu zanechal. je v tom aj kus hnevu na samého seba, že tomu nezabránili.
ostatným ľuďom, čo o tom nič nevedia a nestretli sa s tým v živote, slúži slovo zbabelosť na zmobilizovanie pocitu hrdosti a tým na vyradenie samovraždy spomedzi ostatných možností riešenia situácií.
aká neprípustná je hanba (nálepka zbabelca) pre človeka, kým žije medzi ľuďmi. inak povedané: desocializácia a odcudzenie sa sú živnou pôdou pre suicidálne myšlienky.
no ale samozrejme ale na to som moc hrdá a nedokázala by som to...skôr myšlienky typu že keby ma prejde v tej chvily auto tak mi je to jedno...
ale šak jeb na to keď už sa človek prebojuje až sem tak sa má vzdať? nikdy! pekne krasne bojuj ďalej a keď ti raz bude dobre v krasnom dome oblklopenmá ludmi ktorych buješ mať rada a obzrieš sa do zadu z akych sračiek si sa vykopala budeš na seba naramne hrda
dobre, máš depky dosť dlhé obdobie a treba s tým čosi robiť... lenže dievča, máš 18 rokov... o 2-3 roky ti môže byť tak úžastne.. a možno aj skôr... ale to nezistíš, keď sa zabiješ... nikdy nevieš, čo môže byť v budúcnosti a len preto, že teraz momentálne máš zlé obdobie si vezmeš život?
ja sa riadim motom ze kazdy si za svoje stastie moze sam. Je len na nom samom ci pre to stastie aby mal aj nieco urobi alebo nie.
Ps: ked budes rozhodnuta ze xces skoncit so zivotom, tak nerob take blbosti ako... pisat najblizsim a lucit sa s nimi v smskach, radsej napis list ktory si nechas pri sebe a ktory najde neskor policia a preda ho tym najblizsim . Lebo moze sa stat ze tí najblizsi ta budu potom prehovarat a ty si to rozmyslis,a potom budes vyzerat ako "krava" ktora si nestoji za svojim .. a zit s tym cely zivot ze si sa len "pokusila" skoncit so zivotom je.. podla mna ubohe.
Samozrejme že vyrieši, ale v podstate ani nevyrieši
Máš svoj vlastný život o ktorom rozhoduješ ty, takže ak sa ti už nechce tak padaj
Ale zase také lahké to neni, lebo život je krásny, máš toho ešte vela objavovať, moj názor je, že depresie, zlé nálady a podobné melanchólie a somariny sú umelo vytvorené.. skus, len kašlať na to, ne na všetko to je zase len taká jedna depresia, ale na to zle a choď ďalej a ver že toto je lahšie než sa zabiť, ak sa chce zbaviť svojho života niekdo tak mladý je to blbosť lebo je to z nejakého rozmaru, alebo z nedostatku lásky, pozornosti, kamarátov atď. .. ak už o tom rozhoduje niekto koho ani po tridsiatich rokov život nebaví nech sa páči, čo to už zažiť musel a keď už nechce nech ide.
su to uz asi 3 roky co som sa takmer pripravila o zivot. dohnala ma ku tomu skola, "kamarati". v tom case som bola velmi naivna, ale teraz je to uz v pohode. a co ma zastavilo?? policajti ... v hodine dvanastej. doslova... kludne napis TS a mozme pokecat, viem ze to znie otrepane a v tvojom stave tomu neveris, ale riesenie sa vzdy najde
slabé osobnosti sa chcú zabiť kvôli tomu, že ich nikto nemá rád... (výbuch smiechu, pomočenie sa) nemôžem si pomôcť, ale musím sa smiať... je to ubohé !
aha. tak ľahko sa vám súdi, pokiaľ nepoznáte jej dôvody.
som zvedavá, koľkí z vás už naozaj mali v živote poriadne problémy (v žiadnom prípade vám ich neprajem). problémami nemyslím odmietnutie od opačného pohlavia alebo zlé známky v škole. určite nie všetci z tých, čo tu píšu posmešné komenty.
@mima10 ak chceš, napíš TS, myslím, že by som ti mohla pomôcť. asi nevyriešim tvoju situáciu, ale minimálne by som ťa možno vedela pochopiť.
@mima10 máš 18 a život pred sebou. Nie si ešte ani na polceste, spomienky zostanú v hlave, tam si ich uchovaj, občas si spomeň, možno aj poplač.. ale nezahadzuj svoj život, ktorý sa môže otočiť o 180° ak sa o to aj ty trošku pričiníš.. ako povedala jedna šialená hlava... ,,Život je fajn. Len ho treba vedieť žiť."
ale to nemyslíš vážne..určite tu chceš byť.. len máš teraz obdobie, kedy si myslíš, že nie...myslím si , že každý má občas depky, keď má pocit, že je tu sám atď..a keď je to už vyše roka, tak by si to mala začať meniť..síce začiatky sú najťažšie, ale vieš je to tvoj život a ak ho chceš mať lepším, tak musíš začať od seba.. tým, že si ublížiš si nijako nepomôžeš..a to, že máš zlé spomienky, tie má asi každý, aj ja.. minulosť jednoducho nevrátiš späť, ale môžeš bojovať o lepšiu prítomnosť..len ty najlepšie vieš, čo ťa urobí šťastnou takže držím palce a žiadne také, že tu nechcem byť .. prosím ťa.. ve´d máš osemnásť rokov.. to si myslíš, že to bude takto aj v tvojich 60.. ale nie .. HLAVU HORE a kus viac sebavedomia PS:verím, že už zajtrajšok bude pre teba krajším
@mima10 a čo je dôvodom tvojho stresu/depresii? ak to objasníš, je tu šanca, že ti pomôžeme...v podstate neverím sám tomu, že je na svete človek úplne šťastný, každého niečo trápi, aj keď možno len maličkosti, no vždy je šanca na záchranu
Nebud hlupa dievča ja som na tom tiež dost blbo a mam depky od malička mam blby život od mojich 3rokov najprv rodina potom škola a tiež som to par krat chcela vzdat ale uvedomila som si že život je aj tak velmi krasny a že čo potom moja rodina zničim život aj najbližšim?Prečo si brat to najcennejšie?Ešte zažiješ vela vela pekneho neboj ved si mladučka a život maš pred sebou pride chalan potom deti a ty zistiš,že maš pre koho žit viac dospeješ a uvidiš,že všetko bude ine a nad tym sa iba zasmeješ,že si bola taka hlupučka.Takže najdi dobreho psychologa nahod usmev a začni žit naplno.My ženy sme silne a ani si to neuvedomujeme kolko toho dokažeme pretrpiet bitky, podvody a tak tak verim,že ti budeš jedna z tych silnych a nie slaboch ktory to hned vzda.Napriklad ja som začala chodit k psychologovi a je mi ovela lepšie.Ked chceš môžeš mi kedykolvek napisat ale prosim ťa nerob hluposti.
Samovrazda je sebecky cin!! NIKDY!Predstav si, ze by ti zo zivota odisiel niekto blizky, dokazes si to vobec uvedomit?
Spamataj sa, ved nikto to nema lahke, ja mam tiez 18 a rovnako ako tebe mi tiez nie je do smiechu a veci mi nevychadzaju tak ako by som chcela, ale to nie je dovod to tu zabalit. Este mas casuuuuuuu, jaaaj.
Keby ste vedeli všetko o tom dotyčnom človeku ktorý rozmyšla nad samovraždou a smrťou.Keby ste boli na jeho mieste vy, maly take myšlienky, všetko by ste vnímali zle... ani vy sami neviete ako by ste sa zachovali. Nikto nič nerobí len každí odcudzuje človeka zato aký je, čo robí, čo ma namysli.
Ide ma porazit, aki su tu vsetci mudry... a vacsina este nema ani 20. Keby ze aspon 70 rocni starci rozpravaju, malo by to trochu mudrosti zo zivota, ale toto... ale ved ako tu niekto napisal, slahnut to na taketo forum, je asi somarina, skor sa pozriet na tom, aki maju na to nazor teenageri.
Jedna rada... clovek nieje nikdy dost mudry, aby mohol mudrovat, nesud, pokial si nezazil.
Moj nazor je, ze clovek, co sa zabil, mal na to dovod, a nikto nema pravo ho sudit, ani nim opovrhovat. Mal by si naopak vazit, ze jeho zivot je takym darom, ze neciti take peklo, ze uz nemoze zit.
Samovrazda je naopak cin hrdinsky. Ked sa niekto obetuje pre niekoho ineho, je najvacsim hrdinom, ale ked sa niekto obetuje pre svoju dusu, ktoru nechce nechat dalej trpiet je... zbabelec? Uplne opozitna strana. Trochu zacnite rozmyslat. Samovrazda je cinom odvahy. Ti zbabeli naopak ostavaju, lebo nato nemaju urobit to, casto trpia cele roky. Ti najvacsi zbabelci zacnu pouzivat rozne drogy, ktorymi skodia seba a ostatnym. Su to rozne zavislosti, ktore im nedovolia vnimat sameho seba, realitu... niesu to len drogy, ale aj alkohol. Kto si resetuje hlavu alkoholom je vacsi zbabelec, nez ten, co sa rozhodne to ukoncit, ale radsej si vybral realitu. Iba clovek, co nasiel sameho seba, a nepoterbuje ziadnu zavislost (drogy, alkohol, cigarety, pocitacove hry, prejedanie sa jedlom, sladkosti atd... ak sa aj vtedy rozhodne to ukoncit, je to vzdy zakonite s dovodu nedostatku lasky a straty nadeje, ze dane problemy niekedy vyriesi. Cize len laska a nadej moze cloveka udrzat pri zivote v triezvom stave. Pokial niekto nema dost lasky, a prestal ju hladat, ako aj sameho seba, a chlasce, vymyva si mozog mediami, mobilmi, TV a neviem cim este, alebo sa prejeda, postupne vnutorne zomiera aj tak. To je tiez sposob samovrazdy, nestarat sa o svoje zdravie nechat sa porazit zakernou chorobou neskor. Je to zbabelejsi sposob samovrazdy, a takyto clovek navyse siri svoje zbabele vzorce zivota na svoje okolie a potomstvo.
Dnes sme uz prezivsia generacia takychto zbabelcov, vsetci hrdinovia uz davno zomreli. Pretoze, skutocny hrdina sa neboji zomriet, ostava zbabelec, a zije ako moderny otrok, babka v rukach ostatnych, ktory uz davno stratil sameho seba.
Takze prosim, neodsudzujte samovrahov, su to casto ovela odvaznejsi ludia, nez ste vy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Samovraždou nikdy nič nevyriešiš. ! To si zapamätaj. Vschop sa a zájdi za psychologom a povedz mu o svojom probleme určite ti pomôže
ale drzala ma viera ze vsetko raz bude dobre.. a oplatilo sa cakat
Ber to tak,vždy sa nájde dôvod pre ktorý treba žiť
@majusssska ja som ešte nebol mrtvy
@majo16 a prečo by som sa ja mal zabíjať ?
ostatným ľuďom, čo o tom nič nevedia a nestretli sa s tým v živote, slúži slovo zbabelosť na zmobilizovanie pocitu hrdosti a tým na vyradenie samovraždy spomedzi ostatných možností riešenia situácií.
aká neprípustná je hanba (nálepka zbabelca) pre človeka, kým žije medzi ľuďmi. inak povedané: desocializácia a odcudzenie sa sú živnou pôdou pre suicidálne myšlienky.
ale šak jeb na to keď už sa človek prebojuje až sem tak sa má vzdať? nikdy! pekne krasne bojuj ďalej a keď ti raz bude dobre v krasnom dome oblklopenmá ludmi ktorych buješ mať rada a obzrieš sa do zadu z akych sračiek si sa vykopala budeš na seba naramne hrda
dobre, máš depky dosť dlhé obdobie a treba s tým čosi robiť... lenže dievča, máš 18 rokov... o 2-3 roky ti môže byť tak úžastne.. a možno aj skôr... ale to nezistíš, keď sa zabiješ... nikdy nevieš, čo môže byť v budúcnosti a len preto, že teraz momentálne máš zlé obdobie si vezmeš život?
Dobre nie? este aj slusny play by som z toho mal
ja sa riadim motom ze kazdy si za svoje stastie moze sam. Je len na nom samom ci pre to stastie aby mal aj nieco urobi alebo nie.
Ps: ked budes rozhodnuta ze xces skoncit so zivotom, tak nerob take blbosti ako... pisat najblizsim a lucit sa s nimi v smskach, radsej napis list ktory si nechas pri sebe a ktory najde neskor policia a preda ho tym najblizsim . Lebo moze sa stat ze tí najblizsi ta budu potom prehovarat a ty si to rozmyslis,a potom budes vyzerat ako "krava" ktora si nestoji za svojim .. a zit s tym cely zivot ze si sa len "pokusila" skoncit so zivotom je.. podla mna ubohe.
Ked to ma vyjst tak nech to na 100pro vyjde.
gl n hf
Radšej sa zabiť, ako byť lúzer, ktorý sa o samovraždu pokúšal a "nemal na to"? Ste fakt šiši?
To má pre vás cena života akú hodnotu, nulovú?
Máš svoj vlastný život o ktorom rozhoduješ ty, takže ak sa ti už nechce tak padaj
Ale zase také lahké to neni, lebo život je krásny, máš toho ešte vela objavovať, moj názor je, že depresie, zlé nálady a podobné melanchólie a somariny sú umelo vytvorené.. skus, len kašlať na to, ne na všetko to je zase len taká jedna depresia, ale na to zle a choď ďalej a ver že toto je lahšie než sa zabiť, ak sa chce zbaviť svojho života niekdo tak mladý je to blbosť lebo je to z nejakého rozmaru, alebo z nedostatku lásky, pozornosti, kamarátov atď. .. ak už o tom rozhoduje niekto koho ani po tridsiatich rokov život nebaví nech sa páči, čo to už zažiť musel a keď už nechce nech ide.
váž si života a nerozmýšľaj nad hovadinami
su to uz asi 3 roky co som sa takmer pripravila o zivot. dohnala ma ku tomu skola, "kamarati". v tom case som bola velmi naivna, ale teraz je to uz v pohode. a co ma zastavilo?? policajti ... v hodine dvanastej. doslova... kludne napis TS a mozme pokecat, viem ze to znie otrepane a v tvojom stave tomu neveris, ale riesenie sa vzdy najde
Myslím, že by som to aj dokázala... Ale! Predsa kvôli hlúpostiam, ktoré mi síce ubližujú, by som to nespravila. Kvôli ľuďom, ktorí mi ublížili...
Pretože ja verím, že aj ja raz budem šťastná. Musím to buď pretrpieť, alebo sa postavím na vlastné a začnem s tým bojovať...
som zvedavá, koľkí z vás už naozaj mali v živote poriadne problémy (v žiadnom prípade vám ich neprajem). problémami nemyslím odmietnutie od opačného pohlavia alebo zlé známky v škole. určite nie všetci z tých, čo tu píšu posmešné komenty.
@mima10 ak chceš, napíš TS, myslím, že by som ti mohla pomôcť. asi nevyriešim tvoju situáciu, ale minimálne by som ťa možno vedela pochopiť.
napríklad niekoho k tomu privedú ľudia, že s ním zle zaochádzajú a ubližujú ... či už slovne alebo fyzicky alebo aj aj
ja som sa až teraz postavila na nohy a konečne sa viem brániť ...
lebo som bola dosť precitlivelá
Spamataj sa, ved nikto to nema lahke, ja mam tiez 18 a rovnako ako tebe mi tiez nie je do smiechu a veci mi nevychadzaju tak ako by som chcela, ale to nie je dovod to tu zabalit. Este mas casuuuuuuu, jaaaj.
Jedna rada... clovek nieje nikdy dost mudry, aby mohol mudrovat, nesud, pokial si nezazil.
Moj nazor je, ze clovek, co sa zabil, mal na to dovod, a nikto nema pravo ho sudit, ani nim opovrhovat. Mal by si naopak vazit, ze jeho zivot je takym darom, ze neciti take peklo, ze uz nemoze zit.
Samovrazda je naopak cin hrdinsky. Ked sa niekto obetuje pre niekoho ineho, je najvacsim hrdinom, ale ked sa niekto obetuje pre svoju dusu, ktoru nechce nechat dalej trpiet je... zbabelec? Uplne opozitna strana. Trochu zacnite rozmyslat. Samovrazda je cinom odvahy. Ti zbabeli naopak ostavaju, lebo nato nemaju urobit to, casto trpia cele roky. Ti najvacsi zbabelci zacnu pouzivat rozne drogy, ktorymi skodia seba a ostatnym. Su to rozne zavislosti, ktore im nedovolia vnimat sameho seba, realitu... niesu to len drogy, ale aj alkohol. Kto si resetuje hlavu alkoholom je vacsi zbabelec, nez ten, co sa rozhodne to ukoncit, ale radsej si vybral realitu. Iba clovek, co nasiel sameho seba, a nepoterbuje ziadnu zavislost (drogy, alkohol, cigarety, pocitacove hry, prejedanie sa jedlom, sladkosti atd... ak sa aj vtedy rozhodne to ukoncit, je to vzdy zakonite s dovodu nedostatku lasky a straty nadeje, ze dane problemy niekedy vyriesi. Cize len laska a nadej moze cloveka udrzat pri zivote v triezvom stave. Pokial niekto nema dost lasky, a prestal ju hladat, ako aj sameho seba, a chlasce, vymyva si mozog mediami, mobilmi, TV a neviem cim este, alebo sa prejeda, postupne vnutorne zomiera aj tak. To je tiez sposob samovrazdy, nestarat sa o svoje zdravie nechat sa porazit zakernou chorobou neskor. Je to zbabelejsi sposob samovrazdy, a takyto clovek navyse siri svoje zbabele vzorce zivota na svoje okolie a potomstvo.
Dnes sme uz prezivsia generacia takychto zbabelcov, vsetci hrdinovia uz davno zomreli. Pretoze, skutocny hrdina sa neboji zomriet, ostava zbabelec, a zije ako moderny otrok, babka v rukach ostatnych, ktory uz davno stratil sameho seba.
Takze prosim, neodsudzujte samovrahov, su to casto ovela odvaznejsi ludia, nez ste vy.