co si o nej myslim? pozostava z bibilie. cize evanielia cize novy zakon. Poklada za svateho iba Jezisa a Boha. a Mariu pokladaju za svatu napr katolici ale mi nie. lebo nie je svata.
co mi dava? skoro nic. kedysi mi davala ale z nic.
a co ocakavam? ze mi uz nikto nepolozi takuto otazku
No a co ti ktori to nemaju len pre image ti ktori su ozajstny satanisti? Podla mna ti to len pre image nemaju ale skutocne sa riadia tym co im satanizmus prikazuje...
Satanizmus vznikol ako protiklad ku kresťanstvu.. v príncípe je to len renesancia pohanstva s extra nenávisťou voči kresťanom. Lenže dneská to je jak emo, každá pipka čo počúva temnotu ako Evanescence (nič prosti tej Evanescence) alebo Cradle of Filth je hneď prudká satanistka, neusmieva sa, lebo to nieje temné, bez temného rituálu si ani podprsenku nedá, každý večer sa modlí k Sejtanovi, aby ju v noci prišiel znásilniť a počal s ňou nového vládcu tohto skazeného kresťanského svetáááá...uááá...
Deti, ste trááápne. Keď je niekto satanista, ani to na 1. pohľad nemusíte zistiť, to je proste istá ideológia, a nie rituálne samovraždy, pitie krvy a podobné debiliny. To robia zase len fanatický trapkovia, čo satanizmu "kazia meno". Kto chcete, pozrite si na YouTube videá "The True Norvegian Black Metal", je to tuším 5 dielny dokument o spevákovi BM kapely Gorgoroth, a počúvajte, čo chlapec rozpráva (i keď toho moc nepovie a pár vecí sa z toho dozviete.
A ak by som ti mal odpovedať na tvoje otázky...
1.ja verím jedine vo svoj rozum
2.myslím si o ňom, že je to jediná vec, ktorá môže podnecovať moje konanie
Milujem takéto názory, je to "pičovina na entú" a koniec...lebo ty to máš úplne naštudované a môžeš to posúdiť jednou vetou. Radšej nekecaj do vecí, do ktorých sa hovno rozumieš...
a ked to mam mierne nastudovane uz mozem povedat ze je to picovina na entu ? poviem to jednou vetou : Keby sa kazdy riadil pricipmi ktorimi sa riadia oni zili by sme v slamennich domcekoch a v noci strazili ohen
Cital som satanicku bibliu a s dost vecami sa stotoznujem. Satanizmus nie je nic typu, pome niekoho obetovat, vyrezeme mu srdce a zozereme. Ako povedal infernus, je to protiklad krestanstva a verte ze satanisti toho vedia o Bohu, biblii a cirkvy viac nez ktorykolvek krestan..
1) Samozrejme verim v existenciu Boha, aj satana, (viac verim na UFO a mimozemske civilizacie) ale inak verim len vo svoje schopnosti.
2) ze je ta jedina spravna viera, pretoze len clovek si je sam strojcom svojho stastia
3) silu do zivota
4) to co kazdy normalny clovek (dobre zabezpeceny zivot = peniaze a ine matieralne veci)
takze ja osobne maam tu cest niektorych satanistov poznat... aa su uplne super... a nie su nimi pretoze je to cool.. sama so tuu bibliu ciiitala a suhlasim s vacsinou tych anzorov.. a preco?? bo hlavu na krku nenosim len tak ale som schopna mysliet za seba.
aa neznaasam tie nazory katoliikov ktore rozsiruju.. sak su to magoriny.. nikde v tej biblii nemaas ze nejaky satan existuje... je to protipool cirkvi preto ten nazov... satanizmus vyhlasuje vieru v sameeho seba a v zdravy rozum noo a moje vierovyznanie,? som ateista so satanistickymi nazormi.. a co mi to dava?? pocit slobody.. a nezavislosti... neveriim v to, ze je tu niekto, kto ma ovlada.. a pak si dovoli hodnotit moj zivot... ja veriim v seba... a som si vedoma aj svojich prslapov,,, zodpovednost si nesiem sama.. tot vsio
V každom prípade je to veľmi zaujímavá viera, ktorá nieje namierená vyslovene proti ľuďom ako napríklad rôzne kresťanské zásady. Treba si o tom niečo prečítať
Len tu je problem ze ludia neznali problematike si myslia ze satanisti nosia dlhe cierne plaste, v ociach konktaktne sosovky ala satan, po vreckach noziky a zabijaju kade chodia..
to Typek: V slamennich domcekoch a v noci strazili ohen? Hovoríme o satanizme, nie o pravekej mágii...
to Tommyhot: Presne, len by som dodal, že nie len z filmov, ale hlavne od kresťanov sa šíria podobné fámy. V dnešnej spoločnosti čokoľvek nové, čo vznikne v opozícii k niečomu už zaužívanému s tradíciou a veľkým počtom stúpencov, je okamžite považované za zlé, pretože tak o tom tí druhí, ktorym táto novinka nevyhovuje, hovoria. A pritom hlavná myšlienka tej novej ideológie alebo náboženstva môže byť ďaleko pokrokovejšia...
Ad 6: nic v zlom, ale nedalo mi to. Evanescence udajne patri k White Metalu, co je metal s krestanskym posolstvom v textoch (to vyhlasoval ich byvali gitarista), cize to by musel byt fakt magor kto by pocuval Evanescence a tvrdil aka je to "satanisticka" hudba.
je to teoria zdebilnenia mozgu ,ked niekto chce veriť tomu že ak má chuť vraždiť, kludne môže lebo je to správne ak si to myslí a ak to tak cíti ,je to celé kokotina
satanisti su traposkowia,krori si myslia ze su husty ked xwalia satana...asi tak sa weci maju...trapne deti su to...ked dostanu po hube ta ix to prestane bawit
Hm boh stvoril troch anielov a medzi nimi aj Lucifer.Ten chcel byť tronom čiže boch a boch ho poslal do pekla.A satanisti sa delia na tri skupiny, tý čo zabíjajú tak tý nie sú satanisti jasné?to sú psychicky narušený ľudia. Jasne súhlasím s jedným názorom že deti čo sú satanistami sú len pre image a nerozumia tomu ja nejsom len pre image ale viem čo to je a mám to naštudované.
2 revolucion, freestyler01 a Peb17 je evidentne ze o tomto nemate ani ponatia.. mozno keby ste si precitali celu diskusiu... par zasadnych veci by ste si uvedomili..
pokial sa nevyznaam, tak hadam neodsudzujem, bo nevem co odsudzujem najskor si nieco nastudujte.. a pak rypte..len detail je ze nebudete mat do coho,,
freestyler01 kto povedal, ze satanisti veria, ze satan existuje?? uuplna kktina.. sry.. ale faakt..
heh ja nosím prevrátený pentagram pretože klasický nemali a je mi to viac menej jedno nosím ho len pre to že sa mi páči, čo sa týka tých "satanistických " skupín ako je Cradle Of Filth prosím pekne už mi to lezie na nervy, lebo je to veľmi dobrá skupina a je mi jedno že danny možno nieje nejaký extra dobrý specvak je už pravidlom že komerčnejšie kapeli v tomto smere sú pre tých prílišných tvrďasov sračkoidné ale to je už ine kafe
Satanizmus to čo to je?
nikto to nevie presne vysvetliť dá sa to chápať ako kacírstvo či ateizmus? odpor vočí cirkvi? bosoráctvo? okultimus?
a satanistická viera?
radšej nemať žiadnu lebo by to bolo presne v tom istom zmysle ako tá kresťanska len by sa neuznávak boh ale Diabol či Satan
pokial mozem citovat z mojho, dufam autentickeho zdroja(Satanska bible)
pozn.:
La Vey sa povazuje za otca moderneho "satanizmu"(uvodzovky preto, lebo, ako sa v citate docitate, nevzyvaju satana, ale cloveka)
citacia pochadza z uvodu ktory napisal Burton H.Wolfe
"Když jsem La Veye slyšel poprvé, uvědomil jsem si, že ho není možné spojovat s okultismem. Dokonce se ani nedal označit za metafyzika. Brutálně upřímná řeč, kterou pronesl, byla pragmatická, relativistická a především racionální. Byla zcela neortodoxní: výpad proti zavedenému náboženskému rituálu, potlačování lidského sklonu k tělesnosti, pitomému předstírání zbožnosti během existence, založené na honbě za materiálními statky a bezohledné konkurenci. Byla také plná sardonické satiry na lidské bláznovství. Ze všeho nejdůležitější ale byla
skutečnost, že vše mělo logiku. La Vey nenabízel posluchačům nějakou pokoutní, šarlatánskou magii. Byla to jasná filozofie, založená na selském rozumu a tvrdé životní realitě."
hej satanizmus neni lahka vec a neda sa posudit len tak ja sama som ateistka a neverim v to...samozrejme vzniklo to a my prti tomu nemame čo lamentovat pretože praca na každei lži je kusok aj ked mali pravdy...a nam by sa to nemuselo viplatit
Sme predsa ludia a kazdy z nas ma pravo na to verit v co sa mu zachce. Ci uz ide o vec typu ze kravy lietaju a na konci duhy je poklad, alebo o veci ako cirkev a viera v nu ci viera v rozne nabozenstva.
Poznam viacero satanistov osobne. Vsetci maju spolocnych zopar veci - vedia o com to je, maju prestudovanu nie len satansku bibliu, coz uz je dnes klasika, ale vyznaju sa aj v historickych faktov od ktorych sa satanizmus odvija, v pohanstve, ale ja v krestanstve, lebo ci chcu alebo nie, aj to k tomu patri. A podstatou nie je len verit v satana, nosit cierne veci a dlhe vlasy a pocuvat pagan metal. Je to hlavne o tom verit v seba a svoje moznosti a v to ze ked nieco chceme, nejaka vyssia sila nam v otmnezabrani. Zivot mame vo vlastnych rukach. Okrme toho satanizmus nekladie tolko obmedzeni ako bezna krestanska viera. Zivot si treba uzit ako sa len da a nie si asketicky odopierat vsetko co mozeme.
Co sa mna osobne yka, mam sice satansku bibliu rozcitanu, ale komplexne sa k nej ako takej vyjadrovat nebudem kym juu celu nedocitam.
Moja viera je len mojou. Nie som vyznavacom ziadneho konkretneho nabozenstva a neverim cirkvi. Ked uz by ma malo nieco oslovovat, tak wicarianstvo. A to tiez nie pkvoli bohu a bohyni. Skor ma fascinuje pohanstvo z ktoreho to, rovnako ako aj satanizmus vzislo a potom spiatost s prirodou. Siroke znalosti o prirodnej medicine a tak podobne...
to Freestyler01: oni sa sami satanistami nenazvali, k tomu ich doviedli kresťania...za Satana označili všetko, čo je podľa nich zlé, lenže väčšina toho je pre človeka úplne normálnou vecou, preto si vlastne slovo "Satan" vybrali do názvu...
to Mei: satanizmus by som priamo nespájal s vierou v prírodu, ide skôr o opozíciu kresťanských pravidiel a prikázaní, o nepotlačovanie potrieb, túžob, pudov, o uvedomenie si toho, že žijeme teraz a nie v "raji" po pozemskej smrti. K prírode konverguje skôr wicca alebo pohanstvo
krestanstvo je viera tak ako satanizmus obe existuju to verim a viem ze existuje boh aj satan. Existenciu satana potvrdzjuje aj cirkev.
A satanizzmus potvrdzuje existenciu boha. Ked sa zamyslime nad tym co nam ponuka satanizmus vydime tam dokonale poziadavky pre cloveka. predsa co viac si mozme priat ako robit si co chceme a vsetko co robimemozmme robit je to jasa vec a tak. je to lacny sposob ako dostat ludi. ja si myslim ze si kazdy ma zit zivit podla seba a do druhych sa nestarat.
Ked väčšine ľudí poviete slovo satanizmus tak si predstaví rituálne vraždy, gruppen sex, ľudí oblečených v čiernom počúvajúcich metal,... Ale to nie je pravda... Zo satanizmu sa toto urobil konzumný americký filmový priemysel... Satanisti veria v Satana tak isto ako kresťania v Boha... Uznávajú ho... Samozrejme existuje viac smerov a odvetví satanizmu ale aj taký, ktorý sú satanisti a ani pomaly nevedia o čom to je... Satanizmus bol založený ako opozícia ku kresťanstvu... A ja som ateistka... Sú aj ortodoxný satanisti ale v každom náboženstve sa nájde človek, ktorý to zo svojou vierou preháňa...
Hm, co myslite, co je asi tak najvacsim uspechom zlodeja, ktory sa vlame do domu, v ktorom niekto je? Asi sa bude co najviac usilovat o to, aby o nom nikto nevedel, nie? Nie je to podobne aj so Satanom? Ked ludia prestanu verit, ze existuje, tak to bude prenho najvacsi uspech, preto aj princip toho praveho satanizmu je v tom, ze v Satana ako v osobu neveri, skratka si zije ako sa mu zachce. Okrem toho vsak existuje aj tvrdsi satanizmus, ktoreho stupenci v Satana veria a ho oslavuju ako svoje bozstvo, tazko povedat, ktori z nich su vacsi satanisti, lebo uspech ma prakticky u obidvoch, takze asi tak.
A ze satanizmus dava slobodu, hm, mozno hej, ale ked to mam znovu prirovnat, tak asi taku, ako keby skratka neexistovali ziadne dopravne predpisy, proste kazdy by si riadil auto, ako by sa mu chcelo, ved naco brat ohlad na dopravne znacky, len obmedzuju moju slobodu, ja si mozem jazdit, ako sa mi paci, no nie?
Dungeo: dalsi katolicky fanatik? Btw mam pocit ze to je na Sri Lanke a tam ziadne znacky nie su a kazdy jazdi ako chce, paradoxne tam maju menej nehod nez my so znackami... Pokusne spravili neico podobne aj v nejakom holandksom mestecku a nehodovost klesla o cca 40%... Velmi zly priklad si dal
satanizmus je este vacsia blbost ako krestanstvo, to je tak ked k je nieco postavene na nezmysloch a vznikne ako protiklad k tomu nieco postavene este na vacsich nezmysloch...lol
Euronymous - dost ubohe, ten tvoj profil...akoze mat hned na zaciatku napisane "HAIL SATAN" je ubohe, neviem na co sa hras, mas 14 do pici...a potom hned dalej mas napisane aky si dobry a mily, nejak mi to nejde k sebe, mam pocit, ze to hail satan je len nejaka poza aby si spravil frajera zo seba a pritom je to trapne...spamataj sa...
Chavez: heh, ze fanatik no na to sa fakt necitim, hehe, preco by som mal byt fanatikom len kvoli tomu, ze skusam logicky rozmyslat, no ok, mozno ten priklad s dopravou nebol uplne perfektny, ale snazil som sa Ved nejake pravdila predsa musia byt, nie? nemozes ma hned chytat za slovo, to bolo len prirovnanie Inak mas perfektny song v profile, v poslednom case ficim na Nightwish, heh, hned mi to bolo zname, ked som si to otvoril
Pickles: a ty vobec vies o com je satanizmus??? Alebo si len kdesi v novom case cital o nich? Priznam sa ze mam rozcitanu satansku bibliu a co to o LaVeyovi a celkovo ta filozofia ma cosi do seba. V skratke je to o tom, ze si zivot mas uzivat tu na zemi a nie vsetko si odriekat aby si mal vecny zivot atd + urcite mi niekto na to napise ze robili sexualne orgie a podobne sprostosti. Ano robili ale robili to len ti, ktori to chceli, ked to niekomu bolo proti srsti a chcel mat jedneho partnera tak mal mat jedneho partnera a naopak. Cize celkovo to nie je vobec zla filozofia ALE este som sa nedostal ani len do polovice, takze sa mozem mylit.
Dungeo: No mozno som sa sekol, ja len ze argument ze satan chce presvedcit ze neexistuje bol oblubeny argument jedneho mojho "oblubeneho" usera... Ak sa nemylim, tak katolicka cirkev pri exorcizme a podobnych ritualoch predstera, ze tam zlo/satan/demon nie je, takze by vlastne mali byt radi, ze satan ma ten isty ciel nie?
Nejake pravidla ano, ale aj satanizmus ma svoje pravidla (myslim)lebo predsa len bol vytvoreny ako protipol cirkvi a ako "organizacia" pravidla mat musi a podla mna ma aj urcitu hierarchiu. Koniec koncov vsetko co vytvori clovek ma urcitu organizaciu, hierarchiu, strukturu s vynimkou anarchizmu.
Chavez - no neviem, odkial vies, ze pri exorcizme sa predstiera nepritomnost diabla, lebo exorcizmus je prave o jeho vyhanani, nahodou ma ta tema dost zaujima a dost som o nej cital aj pocul, takze viem, ze to tak vobec nie je, ale mozno si pocul, len som chcel povedat, ze to nie je tak
Hm, kukam, ze strasne vela ludi tu ma rozcitanu satansku bibliu, hm, a skusal uz niekto citat tu krestansku? Preco su vsetci taki negativne naladeni voci niecomu, co vlastne ani nepoznaju, len o tom poculi a nevedia prakticky nic z vlastnej skusenosti?
Hm, ten zakladatel zrejme tiez nevie, vo co go, inak by sa asi tak nechvalil, ze je satanista, inak kamo, ak to citas, tak sorry, ale chces milu a dobru satanistku? Si spadol z jahody? vies vobec, kto je Satan a aky je? Skus sa trosku zamysliet nad sebou, comu to vlastne veris, lebo to fakt nie je sranda, to myslim vazne.
dungeo: ja som citala krestansku a krestan niesom a odkial ste zohnali tu satanisticku? chcela by som ju precitat,len sa treba k tomu nejak dostat.... o roznych smeroch mam dost prestudovane, ale najviac sa priklanam k anarchizmu... a podla mojho nazoru, nikto neni na 100% taky alebo taky...
Tesai - ved ok, ja netvrdim, ze kazdy, kto ju precita, musi byt krestan, to nie, ja som len tak, ze vela ludi nadava na to, co ani nepozna, co ani neskusa spoznat a to su predsudky, chapes, hm, ale aj tak neverim, ze si ju precitala celu, to niekto nestihneani za cely zivot, ak chce vsetko pochopit
dungeo- no kedze biblia ma viacej verzii, tak nikdy nevies, ci som precitala tu detsku obrazkovu alebo inu tym podstatnym veciam chapem, ale neverim tam nicomu.... na krestanstvo nemam dobry nazor, takze biblia ma len utvrdila v tom co som si myslela.... aj sa tanisticka biblia ma zaujima z tej stranky, ze co v nej docitam... nia ako prejav mojej viery...
Dungeo: bolo to na discovery, nejake tie pribey o duchoch a podobne. Bola tam rodina a ked si zavolali knaza, tak podla neho mali v dome branu do pekla alebo co. A ked tam sluzili bohosluzbu alebo co to chcelo byt tak tam hovorili, ze krestanska cirkev ako jedine predstiera, ze tam ziadne zlo/satan nie je. Tak odtial to mam.
No krestansku som necital ale chodil som bohuzial na krestansku ZS takze mi to bohate stacilo. Nikdy viac.
Chavez - zaujimave, ako lahko uveris discovery, kde mozu dat naozaj vselico, ale Biblii, ktora ma uz tisice rokov a je svetovo uznavana neveris, ani nemas zaujem si ju precitat Ale ved nic proti, hm, no dnesna krestanska ZS je asi to posledne, co to skutocne a prave krestanstvo reprezentuje, to ti verim ze ti stacilo, hh, ja som chodil na cirkevnu ZS aj gympel a poviem ti, ze keby som nemal vieru z inych zdrojov a keby som sa sam nepresvedcil, ze to, comu vrim, je pravda, tak asi som na tom podobne, ale zas nechat sa znechutit skusenostou zo ZS a nesnazit sa prist pravde na koren tiez nie je podla mna najlepsie, co?
Dungeo: no kedze to hovoril nejaky clovek co sa zaujima o exorocimuz, nadprirodzene javy atd tak verim a tiez to tam prezentoval aj farar ci co to bolo zac. Nehovoriac o tom, ze biblia prave preto, ze je stara jej neverim + tie bachorky co su v nej, su fakt sprostosti (premenil vodu no vino a podobne blaboly)...
ja verim, ze v kazdom z nas je nieco dobre (som moc naivna, co?). pre mna za mna, nech si veri kazdy v co chce, pod podmienkou ze nebude svojou vierou obmedzovat nikoho ineho.(sloboda jedneho konci tam, kde zacina sloboda druheho).ak niekto veri napriklad v boha a tato pomaha mu to prezit, nech si veri.a nebudem mu vyvracat, ze je to kravina, nech v to neveri.len nech on mna nenuti, aby som v to aj ja verila.tot vse
Chavez - hm a co hovoris napr. na stare egyptske alebo ja neviem anticke spisy, ktore mozu byt este starsie ako biblia? Aj tie su podla teba nedoveryhodne len kvoli tomu, ze su stare? Este som nestretol cloveka, ktory by mal problem uverit tomu, co je napisane napr. na stenach pyramid alebo ja neviem na starych prezskych chramoch, ale ked je rec o biblii, tak kazdy povie, ze to je stare a nedoveryhodne, hoci jej doveryhodnost je potvrdena odbornikmi, myslis, ze sa tym nikto nezaoberal? Skor si myslim, ze ludia jej nechcu verit, lebo od nich nieco pozaduje a to sa im uz nepaci.
No a co sa tyka tych "bachoriek", to uz zavisi od toho, ci clovek veri, ze Boh je, alebo nie. Ak je, preco by nedokazal premenit vodu na vino? Ved to nie je az taky problem, aj keby sme to brali z cisto prirodzeneho pohladu, zmenu chemickych prvkov uz teraz dokazu v kazdom laboratoriu Vacsie kusky boli, ked Jezis uzdravil chorych, alebo kriesil mrtvych a ak verim, ze je Boh, tak nemam problem verit, ze to dokazal, si este nikdy nepocul o zazracnych uzdraveniach aj v dnesnej dobe? Ale v podstate nejde len o zazraky, aj bez nich je Bozia existencia preukazatelna, ale bavili sme sa o "bachorkach"
Quok - pokial ta niekto nuti verit v Boha, tak nerobi to, co Boh chce, Boh nikoho nenuti, Boh len pozyva - chces, OK - nechces, tvoja vec, sam si skodis, ale nenuti nikoho, takisto ani Cirkev nikoho nenuti, to je len zamerne deformovany pohlad ludi zvonka, ak niekto ma chodit do kostola alebo ja neviem na birmovku nasilu, tak to stoji za velke H, ak to sam nechce, je to o nicom, clovek musi vediet, comu veri a preco tomu veri, inak to nestoji za vela.
Dungao: co sa tyka tych pyramid verim historickym zaznamom a podobne nie tomu, ze boh Ra zoslal svojhosyna faraona XY a pri bitke pri meste M zoslal ohnivy luc a spalil nepriatelovo vojsko Doveryhodnost biblie bola potvrdena a to preto, ze niektore udalosti v nej su zachytene aj inymi zdrojmi ja som hovoril konkretne o tych bachorkach.
Btw zmenit H2O na CH3-CH2-OH (ano viem nie je to vino, je to etanol ale zlozka vina) nevie ziadny labak len tak ze kuknem sa na pohar s vodou a bude z nej vino. Na to treba PRIDAT urcite latky a spustit chemicku reakciu.
Uzdravit chorych to robia aj lekari a nie su bohovia...
+ Spravne si povedal AK verim, lenze ja neverim, nemam na to najmensi dovod.
Chavez - no ved jasne, ak neveris, je to tvoja vec, ja som len pisal svoje nazory, viera sa neda nikomu nanutit, to clovek musi chciet a musi vediet, preco tomu veri, ja verim v Boha, pretoze som sa s nim stretol, ako s osobou, chapes, mozes napr. tisickrat pocut o nejakom cloveku, nikdy sa to nevyrovna osobnemu stretnutiu s nim - a tak isto je to aj s Bohom, kym Ho nestretnes, mozes o Nom pocuvat a citat hocikolko, nepresvedci ta to. Ale On sa zas nasilu nikomu nevtiera, len ak clovek chce a hlada, inak by to nebol dobry Boh, ale despota, ktory sa nanucuje a nerespektuje ludsku slobodu.
ahoj som tu nova ani neviem preco som vlastne vyhladala tuto stranku ale asi preto ze ma zaujima co vlastne tyto ludia teda presnejsie preco ludia a takymto vyznanim ublizuju druhym .Aj ked sama mam obcas pocit ze by som dokazal take nieco spravit
Verim v Boha ... ale tak isto na karmu ... a som skôr pri ideáloch budhizmu ... dáva mi to všetko pokoj a radosť a pozitivitu .. a neočakávam od toho nič ... iba aby ma to obmedzovalo v niektorích zlých rozhodnutiach ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
co si o nej myslim? pozostava z bibilie. cize evanielia cize novy zakon. Poklada za svateho iba Jezisa a Boha. a Mariu pokladaju za svatu napr katolici ale mi nie. lebo nie je svata.
co mi dava? skoro nic. kedysi mi davala ale z nic.
a co ocakavam? ze mi uz nikto nepolozi takuto otazku
Kazdy ma svoju vieru. Ja osobne nie som veriaci. Ale stvu ma tie male deti, ktore svojim spravanim degraduju cirkev satana v ociach ludi.
Deti, ste trááápne. Keď je niekto satanista, ani to na 1. pohľad nemusíte zistiť, to je proste istá ideológia, a nie rituálne samovraždy, pitie krvy a podobné debiliny. To robia zase len fanatický trapkovia, čo satanizmu "kazia meno". Kto chcete, pozrite si na YouTube videá "The True Norvegian Black Metal", je to tuším 5 dielny dokument o spevákovi BM kapely Gorgoroth, a počúvajte, čo chlapec rozpráva (i keď toho moc nepovie a pár vecí sa z toho dozviete.
A ak by som ti mal odpovedať na tvoje otázky...
1.ja verím jedine vo svoj rozum
2.myslím si o ňom, že je to jediná vec, ktorá môže podnecovať moje konanie
3.slobodu
4.nič...
1) Samozrejme verim v existenciu Boha, aj satana, (viac verim na UFO a mimozemske civilizacie) ale inak verim len vo svoje schopnosti.
2) ze je ta jedina spravna viera, pretoze len clovek si je sam strojcom svojho stastia
3) silu do zivota
4) to co kazdy normalny clovek (dobre zabezpeceny zivot = peniaze a ine matieralne veci)
ja vlastne verim v neexistenciu boha,satana a pod.
aa neznaasam tie nazory katoliikov ktore rozsiruju.. sak su to magoriny.. nikde v tej biblii nemaas ze nejaky satan existuje... je to protipool cirkvi preto ten nazov... satanizmus vyhlasuje vieru v sameeho seba a v zdravy rozum noo a moje vierovyznanie,? som ateista so satanistickymi nazormi.. a co mi to dava?? pocit slobody.. a nezavislosti... neveriim v to, ze je tu niekto, kto ma ovlada.. a pak si dovoli hodnotit moj zivot... ja veriim v seba... a som si vedoma aj svojich prslapov,,, zodpovednost si nesiem sama.. tot vsio
AVE SATANAS
2 Dog: satanistu na ulici nespoznáš
Chcelo by to pozerat menej filmov o "satanistoch"
to Tommyhot: Presne, len by som dodal, že nie len z filmov, ale hlavne od kresťanov sa šíria podobné fámy. V dnešnej spoločnosti čokoľvek nové, čo vznikne v opozícii k niečomu už zaužívanému s tradíciou a veľkým počtom stúpencov, je okamžite považované za zlé, pretože tak o tom tí druhí, ktorym táto novinka nevyhovuje, hovoria. A pritom hlavná myšlienka tej novej ideológie alebo náboženstva môže byť ďaleko pokrokovejšia...
pokial sa nevyznaam, tak hadam neodsudzujem, bo nevem co odsudzujem najskor si nieco nastudujte.. a pak rypte..len detail je ze nebudete mat do coho,,
freestyler01 kto povedal, ze satanisti veria, ze satan existuje?? uuplna kktina.. sry.. ale faakt..
Satanizmus to čo to je?
nikto to nevie presne vysvetliť dá sa to chápať ako kacírstvo či ateizmus? odpor vočí cirkvi? bosoráctvo? okultimus?
a satanistická viera?
radšej nemať žiadnu lebo by to bolo presne v tom istom zmysle ako tá kresťanska len by sa neuznávak boh ale Diabol či Satan
najlepšie je veriť v nič alebo v seba
pozn.:
La Vey sa povazuje za otca moderneho "satanizmu"(uvodzovky preto, lebo, ako sa v citate docitate, nevzyvaju satana, ale cloveka)
citacia pochadza z uvodu ktory napisal Burton H.Wolfe
"Když jsem La Veye slyšel poprvé, uvědomil jsem si, že ho není možné spojovat s okultismem. Dokonce se ani nedal označit za metafyzika. Brutálně upřímná řeč, kterou pronesl, byla pragmatická, relativistická a především racionální. Byla zcela neortodoxní: výpad proti zavedenému náboženskému rituálu, potlačování lidského sklonu k tělesnosti, pitomému předstírání zbožnosti během existence, založené na honbě za materiálními statky a bezohledné konkurenci. Byla také plná sardonické satiry na lidské bláznovství. Ze všeho nejdůležitější ale byla
skutečnost, že vše mělo logiku. La Vey nenabízel posluchačům nějakou pokoutní, šarlatánskou magii. Byla to jasná filozofie, založená na selském rozumu a tvrdé životní realitě."
tento citat myslim netreba komentovat...
preco su potom satanisti a w co weria?
Poznam viacero satanistov osobne. Vsetci maju spolocnych zopar veci - vedia o com to je, maju prestudovanu nie len satansku bibliu, coz uz je dnes klasika, ale vyznaju sa aj v historickych faktov od ktorych sa satanizmus odvija, v pohanstve, ale ja v krestanstve, lebo ci chcu alebo nie, aj to k tomu patri. A podstatou nie je len verit v satana, nosit cierne veci a dlhe vlasy a pocuvat pagan metal. Je to hlavne o tom verit v seba a svoje moznosti a v to ze ked nieco chceme, nejaka vyssia sila nam v otmnezabrani. Zivot mame vo vlastnych rukach. Okrme toho satanizmus nekladie tolko obmedzeni ako bezna krestanska viera. Zivot si treba uzit ako sa len da a nie si asketicky odopierat vsetko co mozeme.
Co sa mna osobne yka, mam sice satansku bibliu rozcitanu, ale komplexne sa k nej ako takej vyjadrovat nebudem kym juu celu nedocitam.
Moja viera je len mojou. Nie som vyznavacom ziadneho konkretneho nabozenstva a neverim cirkvi. Ked uz by ma malo nieco oslovovat, tak wicarianstvo. A to tiez nie pkvoli bohu a bohyni. Skor ma fascinuje pohanstvo z ktoreho to, rovnako ako aj satanizmus vzislo a potom spiatost s prirodou. Siroke znalosti o prirodnej medicine a tak podobne...
to Mei: satanizmus by som priamo nespájal s vierou v prírodu, ide skôr o opozíciu kresťanských pravidiel a prikázaní, o nepotlačovanie potrieb, túžob, pudov, o uvedomenie si toho, že žijeme teraz a nie v "raji" po pozemskej smrti. K prírode konverguje skôr wicca alebo pohanstvo
A satanizzmus potvrdzuje existenciu boha. Ked sa zamyslime nad tym co nam ponuka satanizmus vydime tam dokonale poziadavky pre cloveka. predsa co viac si mozme priat ako robit si co chceme a vsetko co robimemozmme robit je to jasa vec a tak. je to lacny sposob ako dostat ludi. ja si myslim ze si kazdy ma zit zivit podla seba a do druhych sa nestarat.
A ze satanizmus dava slobodu, hm, mozno hej, ale ked to mam znovu prirovnat, tak asi taku, ako keby skratka neexistovali ziadne dopravne predpisy, proste kazdy by si riadil auto, ako by sa mu chcelo, ved naco brat ohlad na dopravne znacky, len obmedzuju moju slobodu, ja si mozem jazdit, ako sa mi paci, no nie?
Dungeo: No mozno som sa sekol, ja len ze argument ze satan chce presvedcit ze neexistuje bol oblubeny argument jedneho mojho "oblubeneho" usera... Ak sa nemylim, tak katolicka cirkev pri exorcizme a podobnych ritualoch predstera, ze tam zlo/satan/demon nie je, takze by vlastne mali byt radi, ze satan ma ten isty ciel nie?
Nejake pravidla ano, ale aj satanizmus ma svoje pravidla (myslim)lebo predsa len bol vytvoreny ako protipol cirkvi a ako "organizacia" pravidla mat musi a podla mna ma aj urcitu hierarchiu. Koniec koncov vsetko co vytvori clovek ma urcitu organizaciu, hierarchiu, strukturu s vynimkou anarchizmu.
Hm, kukam, ze strasne vela ludi tu ma rozcitanu satansku bibliu, hm, a skusal uz niekto citat tu krestansku? Preco su vsetci taki negativne naladeni voci niecomu, co vlastne ani nepoznaju, len o tom poculi a nevedia prakticky nic z vlastnej skusenosti?
Hm, ten zakladatel zrejme tiez nevie, vo co go, inak by sa asi tak nechvalil, ze je satanista, inak kamo, ak to citas, tak sorry, ale chces milu a dobru satanistku? Si spadol z jahody? vies vobec, kto je Satan a aky je? Skus sa trosku zamysliet nad sebou, comu to vlastne veris, lebo to fakt nie je sranda, to myslim vazne.
No krestansku som necital ale chodil som bohuzial na krestansku ZS takze mi to bohate stacilo. Nikdy viac.
A La Vey bol magor. Ad2.
davam mi pocit istoty
myslim si ze ziadna cirkev nie je normalna
ocakavam ze po smrti pojdem do neba
No a co sa tyka tych "bachoriek", to uz zavisi od toho, ci clovek veri, ze Boh je, alebo nie. Ak je, preco by nedokazal premenit vodu na vino? Ved to nie je az taky problem, aj keby sme to brali z cisto prirodzeneho pohladu, zmenu chemickych prvkov uz teraz dokazu v kazdom laboratoriu Vacsie kusky boli, ked Jezis uzdravil chorych, alebo kriesil mrtvych a ak verim, ze je Boh, tak nemam problem verit, ze to dokazal, si este nikdy nepocul o zazracnych uzdraveniach aj v dnesnej dobe? Ale v podstate nejde len o zazraky, aj bez nich je Bozia existencia preukazatelna, ale bavili sme sa o "bachorkach"
Btw zmenit H2O na CH3-CH2-OH (ano viem nie je to vino, je to etanol ale zlozka vina) nevie ziadny labak len tak ze kuknem sa na pohar s vodou a bude z nej vino. Na to treba PRIDAT urcite latky a spustit chemicku reakciu.
Uzdravit chorych to robia aj lekari a nie su bohovia...
+ Spravne si povedal AK verim, lenze ja neverim, nemam na to najmensi dovod.