ono sa hovori ze pokial je clovek v nejakej zivotunebezpecnej situacii, dokaze veci ktore by inak nezvladol (co sa mi parkrat aj potvrdilo) ale co sa tyka sebeobrany u mna tak neviem
tak v praxi som to vyuzit zatial nemusel, ale myslim ze pokial by to nebolo 40:1 tak by som si vedel poradit... rok aikida, zopar seminarov ju-jutsu, zaklady bujinkanu, zopar veci z thai boxu a mma.. aj ked som tenkej malej postavy, co na jednu stranu je nevyhoda vzhladom na silu, na druhu stranu vsak velka vyhoda oproti korbam (rychlost, mrstnost a pod)
@hoperpohroma no dostal so s botou aj do nohy aj do hlavy atd.... a nic zlomene a ani som nepadol ako ano ten ocelovy spic je nebezpecny ale zas netreba ho predcenovat
nie, ani si take nieco neurobim, pokial ma tam niekto nezavola. vzdy ked sa pridam, do nejakej skupiny len za ucelom pohybu, citim sa ako narusitel ich osobneho priestoru, lebo je tam uz zabehnuty kolektiv, tak proste trpim par mesiacov, pripadne dost rokov a stale len pozorujem, ako prichadzaju a odchadzaju caje ako ja a bavi to len tie, ktore tam dotiahne kamoska.
za mladi som sa byjaval so starsimi /ked do mna furt skakali/, ale pochybujem, ze dnes by som nieco z toho vyuzil.. uz dlho som nikomu nedal ani len po hube..
ale idem si kupit nejake tie kudlicky, takze s tou sebaobranou to nemusi byt az take beznadejne
už asi 3 roky si plánujem spraviť kurz sebaobrany ale stále som sa k tomu nedostala (ach)
a nosím pri sebe len nožík ale pochybujem že by som ho niekedy dokázala použiť... vyťahujem ho v podstate len vtedy keď sa s ním idem niekomu vyhrážať alebo keď majú kamarátky rande a poprosia ma nech idem s nimi a v prípade potreby ich obránim
ešte pred par rokmi som chodil poctivo na treningy istého bojoveho umenia, ale bolo to super, vačšinou sme cvičili sebaobranu dvaja na jedneho a pod....teraz sa už len snažim cvičiť, behať, a žiť v miery...
ale na druhej strane začinam chodiť na strelnicu...
Myslim, ze chodenie na box a podobne za ucelom.sebaobrany je u dievcat zbytocne, kedze uchylaka nepremozete . Takze jedine nosit nejaky sprej alebo inu obdobnu vecicku
raz sa dám na krav maga... jednoznačne... môj maďarský kamarát žijúci vo švédsku a študujúci v škótsku mi povedal žeby som bola na to fantastická...
ale inak by som ziapala....dokážem neuveritelne ziapať...a kúsala...a zakusla do kokota akoby sa len dalo... v tom horšom prípade... v tom lepšom by som povedala že mám syfilis...
a celkovo myslím si že kondičku mám dobrú, o dosť lepšiu ako som mávala, hádam by som to nejak ubila....
vzhladom na to, ze uz po mne strielali, tak od tej doby nosim so sebou moju 9mm priatelku, samozrejme v legalnej držbe a s patricnym vycvikom... a okrem toho som kedysi strielal sutazne, takze nie je az taky problem niekoho na 20m strelit do hlavy
@etelnair no, to strielali po mne z iduceho auta... periferne som zbadal, ze je otvorene okno a ktosi na mna mieri, v tom momente som sa hodil o zem... po prvej rane, ktora ma netrafila padli este dve a auto ufičalo preč... a vobec by som nevedel identifikovať pachatelov ani SPZ... vobec nic a bolo to v noci, bez svedkov... tak naco by som volal fizlov, ked som im nevedel povedat nic... okrem toho.. som sedel doma v soku nehybne este asi 3 hodiny...
@etelnair podla mna si ma isto zmylili.. to je jedna vec a druha vec... isto toho cloveka, na ktoreho to bolo smerovane tak ho isto chceli vystrasit... lebo z takej vzdialenosti by priemrne zrucny strelec zmasakroval kohokolvek...
@lawey krav maga je ppči videla si "telo jako zbraň"? tam jeden trenoval krav maga a na skuške dali proti nemu asi 15 chlapov a na neho utočili nožmi (len take tie plastove treningove), pištoľami na neho mierili, škrtiť sa ho pokušali zo zadu ho napádali a tak
A inak ja a obrana hej? no doteraz som nemal s nikým žiadne problémy z dôvodu že najslabšie nevyzerám tak sa hocikto len tak do mňa nepúšťa aj keď boli už aj taký ale ono stačí ukázať že sa ich nebojíte a dajú pokoj a sú v pohode potom... A v škole sa malo kto pobije lebo nechce nikto problemy..
-inak som dobrý v šprinte čiže vonku by mi stačilo utočnika len od seba odohnať a myslím si že v adrenalíne by ma dobehol len malo kto
A kamoš zo sebou nosí von furt nôž (motýlika) a s ním vie dobré aj triky čiže stačí na zastrašenie no
@interrupcio v sebaobranných situáciách sa vždy mieri na torzo, Winetou.
Občas so sebou nosím teleskopický obušok alebo malý vyskakovací nôž. Najsamlepšia obrana je vyhýbať sa rizikovým miestam- tmavé uličky v blízkosti krčiem a barov, cigánske getá, väčšina slovenských železničných a autobusových staníc..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
a nenosím pri sebe nič, aj tak by som si to vždy voľakde zabudla, ako sa poznám
A nenosím pri sebe nič, ale chcela by som si kúpiť peprák či ako sa to volá.
este som mala paprikovy sprej, aj ten bol dost ucinny
inak sama o sebe fyzicky nejako.. nie
» www.mojevideo.sk/video/1391d/fan...
ale idem si kupit nejake tie kudlicky, takze s tou sebaobranou to nemusi byt az take beznadejne
a nosím pri sebe len nožík ale pochybujem že by som ho niekedy dokázala použiť... vyťahujem ho v podstate len vtedy keď sa s ním idem niekomu vyhrážať alebo keď majú kamarátky rande a poprosia ma nech idem s nimi a v prípade potreby ich obránim
@dievcatko13 Ty vieš čo je dobré.
ale na druhej strane začinam chodiť na strelnicu...
ale inak by som ziapala....dokážem neuveritelne ziapať...a kúsala...a zakusla do kokota akoby sa len dalo... v tom horšom prípade... v tom lepšom by som povedala že mám syfilis...
a celkovo myslím si že kondičku mám dobrú, o dosť lepšiu ako som mávala, hádam by som to nejak ubila....
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Dokážem sa ubrániť aj rukami. Pár prípadov bolo už.
-inak som dobrý v šprinte čiže vonku by mi stačilo utočnika len od seba odohnať a myslím si že v adrenalíne by ma dobehol len malo kto
A kamoš zo sebou nosí von furt nôž (motýlika) a s ním vie dobré aj triky čiže stačí na zastrašenie no
Občas so sebou nosím teleskopický obušok alebo malý vyskakovací nôž. Najsamlepšia obrana je vyhýbať sa rizikovým miestam- tmavé uličky v blízkosti krčiem a barov, cigánske getá, väčšina slovenských železničných a autobusových staníc..
@lawey asi ta napadnem nech ma kus pohryzkas