Ach
Ak človek nebude mat žiadne sebavedomie , nebude môcť urobiť vo svojom živote čo i len normalne činnosti , lebo sa bude cítiť ako chudák ktorý nedokáže nič a za všetko (čoho sa nedotkne/dotkne )bude obviňovať
Čo máš proti zdravému sebavedomiu ?
...
Ďalej pokora , je to vlastnosť ktorá je v dnešnej dobe malo cenená a zamieňana za slabosť , naopak ... vlastne len silný človek ju dokáže prejaviť.
...
Myslím že ľudia môžu prejavovať oboje ak na sebe pracujú .
Mať pokoru je dôležitejšie. Pretože len s pokorou môžeme urobiť svet lepším. Samozrejme oboje je dôležité. Ale mám pocit, že pokora často ľuďom chýba viac než sebavedomie.
Pokora je mýtus presne tak isto, ako aj charakter.
,,Pokora je jednou zo siedmych cností, je to slobodné, nie vynútené uvedomovanie si vlastnej nedokonalosti pred vyššou existenciou, môže byť nesprávne chápaná ako závislosť na niekom. Opakom pokory je pýcha, ktorá patrí medzi sedem hlavných hriechov.,,
Zemrem z tej definície Ja neviem ako ostatní, ale pokoru nepovažujem za niečo správne, pretože je to často na úkor toho vyššie spomenutého a naozaj len rovnovážny stav býva prijateľný, čo nie je na svete možné. Kto je vyššia existencia? Nehnevajte sa ale smiešno mi je z toho. Človek je jedinečný a dokonalý tvor, tak isto všetko čo v prírode existuje. Možno máme odlišnosti ale ak by nejestvovali, tak by to to bolo fádne. Prečo by mal človek voliť medzi sebavedomím a pokorou? Nebláznite Pokorou urobíme svet lepším? Možno budeme v očiach tých druhých vyzerať lepšie a to je už vypočítavosť a nie pokora. Neviem, nejako sa mi tieto dve slovíčka nepáčia a síce som zahlasoval tak najskôr nedisponujem ani jedným a ani druhým.
Mne to vôbec neprídu ako dve opačné strany vlastností.
Oboje! A nie len že sa nevylučujú, ale sa dobre dopĺňajú a niekedy môžu jedna od druhej veľmi závisieť.
Bez sebavedomia si nič. Ak v seba neveríš sám, nebude ani nikto iný.
Problém bude možno v tom že ľudia si mýlia sebavedomie a namyslenosť alebo povýšeneckosť.
Môžeš byť v niečom (x) majster sveta a to že tomu sám veríš - sebavedomie - nie je v ničom zlé, ak je komplimentované pokorou že si si nevybral svoj genetický pôvod, okolie, veci čo ťa v majstra sveta v x vyformovali a si za to proste vďačný. Pokora bez sebavedomia by v tomto bode bola iba sebaklam a neviem na čo by bola dobrá.
@majmarad tak s pokorou by nemala prichdázať vypočítavosť, lebo potom to už pokora nie je. A nemyslím si, že je to mýtus. Smutné je len to, že dnes už nikto nemôže druhému pomôcť bez toho, aby v tom ten druhý hľadal nejaký iný zámer.
@endre-silentname nič na tomto svet nie je nezištné okrem pravej lásky a aj tá je tiež tak trošku zištná. Ale máš pravdu, ľudia sú natoľko otupení, že akúkoľvek pomoc považujú za niečo, čoho sa majú báť. Minule robili taký experiment, nahovorili takú staršiu pani ako figurantku a dali jej veľa ťažkých tašiek. Myslíš, že jej niekto s nimi pomohol, a ak pomohol, tak si myslela, že ju chce okradnúť, alebo zneužiť, alebo zato bude niečo chcieť. Ľudia už na niečo takéto v tomto svete mamonu zabudli, nepoznajú to, nezištnosť sa vytratil a a preto ak sa v akejkoľvek forme objaví, tak sú ľudia podozrievaví. nedávno som takéto niečo zažil sám a veľmi mi to ublížilo. Opakujem, všetko na svete je zištné, ale niekomu stačí úsmev, podanie ruky, poďakovanie, alebo len to, ak vidí v očiach toho druhého radosť. je to síce zištnosť, ale svojim spôsobom.
Podľa mňa tam nie je veľký rozdiel a obe dosť úzko súvisia. Sebavedomie nechápem ako suverénnosť či hrdosť ale vedomie samého seba. Napríklad som si vedomý toho, že si teraz neverím alebo nie som dosť sebavedomý - aj to je sebavedomie. A s tým súvisí aj prijatie a pokora. Pokora nemôže prísť bez sebavedomia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ako je zlý prebytok jedného či druhého, je i nedostatok.
Plus tie veci sa ani nemusia vylučovať navzájom
Ak človek nebude mat žiadne sebavedomie , nebude môcť urobiť vo svojom živote čo i len normalne činnosti , lebo sa bude cítiť ako chudák ktorý nedokáže nič a za všetko (čoho sa nedotkne/dotkne )bude obviňovať
Čo máš proti zdravému sebavedomiu ?
...
Ďalej pokora , je to vlastnosť ktorá je v dnešnej dobe malo cenená a zamieňana za slabosť , naopak ... vlastne len silný človek ju dokáže prejaviť.
...
Myslím že ľudia môžu prejavovať oboje ak na sebe pracujú .
Tiež som nevedela,že sa to tak volá a že to niekto "skúmal" ale stretávam sa s tým bežne
,,Pokora je jednou zo siedmych cností, je to slobodné, nie vynútené uvedomovanie si vlastnej nedokonalosti pred vyššou existenciou, môže byť nesprávne chápaná ako závislosť na niekom. Opakom pokory je pýcha, ktorá patrí medzi sedem hlavných hriechov.,,
Zemrem z tej definície Ja neviem ako ostatní, ale pokoru nepovažujem za niečo správne, pretože je to často na úkor toho vyššie spomenutého a naozaj len rovnovážny stav býva prijateľný, čo nie je na svete možné. Kto je vyššia existencia? Nehnevajte sa ale smiešno mi je z toho. Človek je jedinečný a dokonalý tvor, tak isto všetko čo v prírode existuje. Možno máme odlišnosti ale ak by nejestvovali, tak by to to bolo fádne. Prečo by mal človek voliť medzi sebavedomím a pokorou? Nebláznite Pokorou urobíme svet lepším? Možno budeme v očiach tých druhých vyzerať lepšie a to je už vypočítavosť a nie pokora. Neviem, nejako sa mi tieto dve slovíčka nepáčia a síce som zahlasoval tak najskôr nedisponujem ani jedným a ani druhým.
Oboje! A nie len že sa nevylučujú, ale sa dobre dopĺňajú a niekedy môžu jedna od druhej veľmi závisieť.
Bez sebavedomia si nič. Ak v seba neveríš sám, nebude ani nikto iný.
Problém bude možno v tom že ľudia si mýlia sebavedomie a namyslenosť alebo povýšeneckosť.
Môžeš byť v niečom (x) majster sveta a to že tomu sám veríš - sebavedomie - nie je v ničom zlé, ak je komplimentované pokorou že si si nevybral svoj genetický pôvod, okolie, veci čo ťa v majstra sveta v x vyformovali a si za to proste vďačný. Pokora bez sebavedomia by v tomto bode bola iba sebaklam a neviem na čo by bola dobrá.