Ahojte, mám problém zo sebavedomím.Neviem sa rozprávať s cudzím človekom. Neviem len tak za niekym dojst a porozpravat sa s ním.Som až strašne moc hanblivá.A keď niekto odo mňa niečo chce a ja nesúhlasím,nedokážem povedat nie (väčšinou), lebo sa bojím že
to s tym "nie" aj u mna obcas... a s uplne cudzim clovekom vlastne tiez. musis zacat byt proste trosku svina. nie velmi, len v spravnej miere. ked ludia citia autoritu, mnohi z nich zacnu byt servilni
Podobný problém som mal dávnejšie aj ja... Je to veľmi jednoduché Hlavne si treba uvedomiť kto si a čo dokážeš. Treba si povedať vždy ja na to mám, ja to dokážem. Najlepšie je prekonať svoj strach. Ono to postupne pôjde. Stačí možno len začať "Ahoj, ja som Majo, teší ma", "Ako sa máš...? " a podobne, ono sa to pomaly rozbehne
Neviem moc poradiť,ale pamätám si,že v dectve som bola tiež dosť tichá...Proste sa raz prekonaj a už to pôjde samo Alebo sa dobre obliekaj,športuj,proste niečo,čo ti zdvihne sebavedomie Pôjde to,uvidíš
dieťa moje to poznám ten prvý problém mám stále aj ja a ten druhý sa pomaly, ale isto zlepšuje- spúšťačom toho zlepšenia bol jeden človek, ktorému som sa bála povedať nie a on ma veľmi zranil... potom som sa zblížila s iným a nechcela som opakovať svoje chyby, tak som sa snažila vyjadrovať svoj názor a riešiť s ním dosť veľa vecí, s ktorými som mala problém... moje sebavedomie podstatne podrástlo....
moja rada pre teba je- nájdi niekoho, kto ti pomôže prekonávať to- nejakých kamarátov, možno chlapca, ak máš..... lebo len tak sama od seba odvážiť sa je príliš ťažké
Ja vždy keď som v takomto strese alebo pod nátlakom, poviem somarinu, napríklad keď sa ma pýtali, prečo nejdem s nimi na chatu, namiesto toho, aby som povedala, že mám na to svoje dôvody, som povedala svoje veci... ale tým som ti asi nepomohla
@domca841 tak tomu sa hovorí citové vydieranie. to so mnou robí aj sestra ze ked nieco neurobim co chce tak sa so mnou nebavi a vyhraza sa takze to radsej nakoniec urobim
pokial ide o hanblivost aj mna dost trapy ale pomaha ak si hovorim ze ved su to len ludia pokoj
chcel som napísať niečo múdre ale nakoniec som si uvedomil, že mám rovnaký problém ... a to aj na internete ... až na veci, ktorým sa venujem ... ty vole, úplne že som ostal vydesení ...
no ja takyto problem nemam, proste si poviem ze je to bezny clovek ako ja tak preco by som sa s nim nemohla porozpravat, urcite ma nejake rovnake zaujmy alebo problemy ako ja a vzdy sa najde nejaka tema proste to s tym povedanim nie mam obcas problem aj ja, ale ked ma niekto o nieco poziada je to lahke a mam cas a moznost spravit to nie je dovod takto niekomu pomoct a tym spravit dobry skutok ale zas neprehanat to a nebyt niekoho sluhom, tam sa da najst nejaka hranica
v kazdom pripade ludia su introverti alebo extroverti a mas nejaku svoju povahu a niektorim to proste ide od prirody a niekomu nie tak si z toho nic nerob ked sa chces prekonat chodievaj medzi ludi s kamoskou napriklad a len tak su s niekym pokecajte v meste, zacnite napriklad s dochodcami na zastavke, oni radi kecaju a postupne sa budes bavit s kazdy
ja som ešte pred rokom bola tiež taká .. ale už to neriešim proste som si povedala že žijeme len raz tak prečo by som sa mala bát niekoho oslovit? ked sa strapnim tak sa strapnim ale žijem dalej .. nič na tom nie je ..
Tak ja mám čo najmenej hovoriť,lebo niekedy mám taký problém aj ja,ale na opačnej strane sa rada zoznamujem. Hlavne sa nemáš čoho báť! "Rozhovor s tým človekom ťa nezabije.A čo ťa nezabije,to ťa posilní."
Snaz sa viac si verit a menej sa zaoberat tym,co si o tebe pomyslia ostatni..ked mas nazor, o ktorom si myslis,ze je spravny,tak preco by si sa za nho mala hanbit?Kazdy clovek ma pravo na svoj nazor,aj ked sa inym nemusi pacit...kazdy clovek ma aj pravo mylit sa....skus proste niekedy nieco povedat alebo urobit len zo sovjho presvedcenia,bez tho,aby si zvazovala,co si kto asi pomysli alebo povie,skus to tolko neriesit,lebo ta to moze hrozne obmedzit,porste to raz skus a postupne si to zautomatizujes,hm?
Neviem ako poradiť.. Proste si to musíš nejak sama uvedomiť, alebo spraviť raz prvý krok.. Aj keď to napríklad môže zle dopadnúť. A čím viac budeš robiť tie prvé kroky to pôjde ľahšie a ľahšie.. Akože napríklad v zoznamovaní..
Ja som bola tiež tichá,ale už nie som až tak. Mne napríklad pomohlo keď sa so mnou o tom teta porozprávala..Chápeš s niekým blízkym sa o tom skús porozprávať a on ti dá múdre reči
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Možno blbá rada,ale choď na diskoteku,trocha sa opi,a stratíš zábrany
moja rada pre teba je- nájdi niekoho, kto ti pomôže prekonávať to- nejakých kamarátov, možno chlapca, ak máš..... lebo len tak sama od seba odvážiť sa je príliš ťažké
pokial ide o hanblivost aj mna dost trapy ale pomaha ak si hovorim ze ved su to len ludia pokoj
v kazdom pripade ludia su introverti alebo extroverti a mas nejaku svoju povahu a niektorim to proste ide od prirody a niekomu nie tak si z toho nic nerob ked sa chces prekonat chodievaj medzi ludi s kamoskou napriklad a len tak su s niekym pokecajte v meste, zacnite napriklad s dochodcami na zastavke, oni radi kecaju a postupne sa budes bavit s kazdy
Ja som bola tiež tichá,ale už nie som až tak. Mne napríklad pomohlo keď sa so mnou o tom teta porozprávala..Chápeš s niekým blízkym sa o tom skús porozprávať a on ti dá múdre reči