Po koľkých dňoch/ týždňoch/ mesiacoch chodenia vonku si sa vyspal/a so svojím súčasným partnerom? Myslíš si, že može mať počkanie so sexom vplyv na vzťah? Zaujímajú ma hocijaké subjektívne názory a postrehy
ano, moze to mat vplyv... akceptujem napr. nazor, ze sex az po svadbe, ale je to podla mna blbost... ci si to kto prizna alebo nie, sex je vo vztahu velmi dolezity a poznam pripady, kedy prave toto cakanie bolo dovodom rozchodu resp. rozvodu...
neviem presne, ktory den, no medzi prvymi par dnami to bolo, ale boli sme predtym v takom akoze ldr velmi dlho.. ti co to poznaju vedia ako to vie byt po tej stranke narocne :>
zalezi inak velmi od okolnosti aj od toho nakolko hlboky je vztah dvoch ludi predtym ako zajdu hlbsie
Ja si myslim, ze chvilu pockat so sexom je pre vztah samotny dobre (ak to ma byt dlhsi a seriozny vztah).
Urcite nie som ziadny puritan a nevravim, ze vyspat sa spolu po kratkej dobe je zle, alebo ze to totalne brani dobremu vztahu Moja pointa je, ze ak si chce clovek vybudovat zdravy vztah s niekym, koho prave spoznal, je lepsie mat najskor vybudovane dobre vzajomne spojenie a kamaratstvo - ked sa clovek s tym druhym rychlo vyspi, ten vztah sa buduje trochu inak a ta intimna rovina odsuva na vedlajsiu kolaj osobnu rovinu (aspon z mojich skusenosti). Proste videl/zazil som viac prikladov, kde to v konecnom dosledku fungovalo lepsie, ked sa so sexom chvilu pockalo, lebo bolo viac priestoru si vybudovat medziludske spojenie.
V kazdom pripade, kontext je vzdy najdolezitejsi a natahovat to na mesiace je vo vacsine pripadov medzi dospelymi ludmi asi tiez blbost. ^^
Ja po strasne dlhom case a ma to podla mna vplyv na vztah, samozrejme, ale zrejme to znacne suvisi s tym, ako dany par vnima sex, co to pre nich znamena a tak. Cize jednak to ma vplyv, ale zaroven postoj k sexu ma pochopitelne vplyv na to, kedy k tomu sexu dojde
Pri urcitom postoji k sexu sa napr. neobavam tomu, co moj dobry birdzovy kamarat @salora spomenul, ze by som sa napr. kvoli nejakym nezhodam isiel rozviest s manzelkou.
Po štyroch mesiacoch od prvého bozku (takmer po šiestich od prvého rande). Ale mala som šestnásť a 3/4 a bol to môj druhýkrát. Vtedy som čakala, on to chápal a bolo to správne rozhodnutie očividne.
Predtým som čakala a aj tak to dopadlo krátko potom nanič (ten vzťah), takže pri súčasnom vzťahu som si už nemyslela, že ak chcem, aby to bol vážny vzťah, treba čakať. Všetko intímne malo dosť rýchly spád a tu sme, 4 a pol roka neskôr a stále sa najviac ľúbime a máme vážny, plnohodnotný vzťah, ktorý ani zďaleka nie je založený len na sexe
Skoro polroka sme cakali ale tiez toto bol kus iny pripad kedze sme sa pred vztahom poznali asi 4 roky...a nebola som si uplne ista.
Ci cakat?
Ako podla mna to nejak nema vplyv ma vztah. My sme cakali cisto kvoli mne ...
určitú dobu sa treba spoznávať, potom bozky a až potom, najlepšie v dlhodobom vzťahu, kedy by nevadilo aj tehotenstvo a vedeli by sa partneri k tomu rozumne postaviť, vziať sa a pod. a záleží aj od veku
Podľa mňa už ľudia nie sme zvieratá aby nám vedel sex zatemnit mozog, aby sme prestali potom vnímať nejaké povahové vlastnosti alebo si budovať kamarátstvo (aspoň u mňa to tak je). Preto som nikdy nejako neriešila nejaké čakanie, keď sme proste obaja chceli, naozaj zbytočne riešiť niečo čo nebolo treba, trápiť sa. V niektorom vzťahu to prišlo po pár dňoch, v niektorom po pár týždňoch, v jednom skoro ročnom vôbec Ale samozrejme, vždy to je na dvoch ľuďoch.
zalezi kto ma aky sex drive, ak ma jeden sex drive ako schumacher ked ide dolu svahom a druhy jak priemerny hrac squashu tak to zle dopadne , muz by mal zobrat tuto rolu do ruk a vediet ako na to zenu pripravit aby sa dobre citila ak je ťutko a zenu taky pritahuju lebo aj ona je tutka tak v pohode btw tiez uznavam ludi co su silno veriaci a nech tak ziju -nech idu proti ludskej potrebe , ja na to nemam
aj ked na nase prve stretnutie sme isli na 4 dni do prahy, kde sme boli v jednej izbe a lezali sme vedla seba a nic nebolo (aj ked sme spali 4 v jednej izbe, ale kebyze chceme, tak ta prilezitost je) a tam sme sa vlastne aj dali do kopy, lebo to Bola taka ta "Laska na prvy pohlad", lebo sme uz dost citili ze nas to k sebe taha aj cez ten Internet, predtym ako sme sa stretli.. potom z Prahy som isla domov, 200km od neho.. a asi po tyzdni ? som isla k nemu na noc a prislo to takze celkom dost skoro, ale ziadny negativny vplyv to nemalo na nas vztah. kedze viem, ze priatel nemal ziadne "jednorazovky" ani ziadne milenky, ked bol nezadany a asi rok a pol predomnou nemal vztah
Inak je sex vo vzťahu taký dôležitý? Čo ak by sa stretol nejaký asexuál a človek, ktorý žije aktívnym sexuálnym životom?
Alebo by jeden z partnerov sex mať nikdy nemohol pre xy príčin...
Inak by ste si rozumeli, boli najlepší priatelia a nevedeli by ste si predstaviť život jeden bez druhého. Dokázal by to človek, ktorý sex k životu potrebuje ustáť a bol by v takom vzťahu?
Zaujíma ma to veľmi, pretože veľa ľudí povie, že to nie je dôležité, ale na druhej strane sa kvôli tomu väčšina párov rozchádza. tak ako keď sú rozdielne názory na deti.
@majmarad asi ked je to pre jedneho k zivotu tak potrebne, tak by sa trapil a nikto nechce vaznit niekoho koho fakt lubi vo vztahu kde trpi a nikto nechce dobrovolne trpiet. to je ako byvat v byte s mackou co nema zaujem ist von a vaznit v byte servala, dopredu sa snazis zistit ake podmienky potrebuje a vies urcit, ci budes vediet vyhoviet
@loveillumination zaujíma ma to celkom. Takže ty tvrdíš, že ak je takýto silný rozpor medzi dvomi ľuďmi, tak nemôžu spoločne fungovať aj keby chceli? Alebo?
@majmarad individualne, napr. ja by som svojho za to urcite neopustila ani by som nad tym nejak extra nezufala, ale aj som poznala jeden par co sa radsej kvoli tej nekompatibilite rozisli. urcite to tak vnima vela ludi, niekto len zo sebeckych dovodov, inemu to zas vraj (neviem 100% tvrdit lebo to nie je moj pripad) velmi posiera psychiku. ale dava to zmysel, ked jeden je ok s tym, ze k nicomu nedochadza a druheho to zoziera, tak ma automaticky horsiu naladu, reaguje podrazdene a nevie sa stale ovladat, potom vznikaju konflikty a hadky a uz to nemoze byt dobre ani zdrave.
@loveillumination najskôr to tak bude. A čo myslíš, fungoval by taký vzťah, alebo by si mali ľudia, ktorí sú iní hľadať k sebe podobných radšej? Preto som sa pýtal či je akurát sex taký potrebný k životu?
Myslim si ze je to uplne jedno, chlap si nespaja sex automaticky so zaciatkom vztahu,malokedy to ovplyvni ci so zenskou bude chciet mat vztah alebo nie.
a hodnotim to strasne kladne, ked to bola len taka nezavazna dobrodruzna a neverejna aferka, tak mi to uplne davalo zivot a vznasala som sa na oblaciku proste
No moje vztahy by potvrdzovali teoriu ze na tom zalezi - v tom kde sme sa najprv dlhodlhodlho spoznavali - najprv cez net a potom realne a na sexe nam skutocne nezalezalo - tam sme mali omnoho hlbsie vztahove puto. Ale mohlo to byt aj tym, ze ten druhy byvaly bol este nevyspely, no ale zase som s nim zazila najlepsie sex. Zazitky ever takze nelutujem ani jedno ako slo, neda sa predvidat co z toho kedy bude, zavisi od ludi a ako pristupuju k sexualite vseobecne. Ja robim ako citim
Ja som toho názoru, že na tom nezáleží Poznám ľudí, ktorí sa s partnerom vyspali tak, že ho ani pomaly nepoznali a prekvapivo sa po tom začali stýkať a teraz sú už veľmi dlho v manželskom zväzku a nepoznám šťastnejší pár. Taktiež poznám ľudí, ktorí s tým čakali až na svadbu (alebo veľmi dlho) a už spolu dávno nie sú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ano, moze to mat vplyv... akceptujem napr. nazor, ze sex az po svadbe, ale je to podla mna blbost... ci si to kto prizna alebo nie, sex je vo vztahu velmi dolezity a poznam pripady, kedy prave toto cakanie bolo dovodom rozchodu resp. rozvodu...
zalezi inak velmi od okolnosti aj od toho nakolko hlboky je vztah dvoch ludi predtym ako zajdu hlbsie
ale my sme cely ten proces mali iny
tak po prvom dietati. hahahahhahahahaha
Urcite nie som ziadny puritan a nevravim, ze vyspat sa spolu po kratkej dobe je zle, alebo ze to totalne brani dobremu vztahu Moja pointa je, ze ak si chce clovek vybudovat zdravy vztah s niekym, koho prave spoznal, je lepsie mat najskor vybudovane dobre vzajomne spojenie a kamaratstvo - ked sa clovek s tym druhym rychlo vyspi, ten vztah sa buduje trochu inak a ta intimna rovina odsuva na vedlajsiu kolaj osobnu rovinu (aspon z mojich skusenosti). Proste videl/zazil som viac prikladov, kde to v konecnom dosledku fungovalo lepsie, ked sa so sexom chvilu pockalo, lebo bolo viac priestoru si vybudovat medziludske spojenie.
V kazdom pripade, kontext je vzdy najdolezitejsi a natahovat to na mesiace je vo vacsine pripadov medzi dospelymi ludmi asi tiez blbost. ^^
Pri urcitom postoji k sexu sa napr. neobavam tomu, co moj dobry birdzovy kamarat @salora spomenul, ze by som sa napr. kvoli nejakym nezhodam isiel rozviest s manzelkou.
Ci cakat?
Ako podla mna to nejak nema vplyv ma vztah. My sme cakali cisto kvoli mne ...
Alebo by jeden z partnerov sex mať nikdy nemohol pre xy príčin...
Inak by ste si rozumeli, boli najlepší priatelia a nevedeli by ste si predstaviť život jeden bez druhého. Dokázal by to človek, ktorý sex k životu potrebuje ustáť a bol by v takom vzťahu?
Zaujíma ma to veľmi, pretože veľa ľudí povie, že to nie je dôležité, ale na druhej strane sa kvôli tomu väčšina párov rozchádza. tak ako keď sú rozdielne názory na deti.
a hodnotim to strasne kladne, ked to bola len taka nezavazna dobrodruzna a neverejna aferka, tak mi to uplne davalo zivot a vznasala som sa na oblaciku proste
nie som si isty ci i dlhodobejsie studie vravia "it doesnt matter" ...
ale odpoviem ako velmi rad v podobnych diskusiach.. ak sa na toto niekto "musi" pytat, zjavne je este priskoro nad niecim takym uvazovat..
ps: a ak vyssie niekto/viaceri/mnohi pisali ze "oni su specialny pripad" (len aby robili ako vacsina). tak ja ten specialny pripad realne som..
Mna sa to zatial nijako netýka