Aký máte názor na sexizmus v dnešnej spoločnosti ? Zaujalo ma to hlavne kvôli » prasatecko.cz/... , pričom to čo vyhrajo tú "anketu" ako prvé je mega nechutné, ale tie ďaľšie veci sú tiež dosť hlúpe. Proste z ľudí robia iba niečo ako "vec".
nepaci sa mi, ze sa o tom tak rozprava a ze o tom ludia rozpravaju tak otvorene. povazujem to za velmi sukromnu, intimnu vec, kazdeho vlastnu. a este ked daktori chlapi pisu ze ako to ma ich baba rada a tak
@warble ale ono ide o iný termín, o sexizmus čo je skrátene povedané niečo ako pozeranie sa na človeka skrz to či je žena alebo muž inak A taktiež to, že proste všade kde pozrieš, cpú sa ľuďom do oči polonahé ženy, alebo to že sa na reklamu ktorá očividne predáva niečo iné tiež používajú také fotky a podobne.
Horšie je, že sa to týka a je to prístupné aj deťom.
Úryvok z Manuálu pre posudzovanie sexistickej reklamy:
Sexualizovaná reklama:
Jak zdůrazňují Diane Levin a Jean Kilbourne v knize So
Sexy So Soon, v médiích vídají chlapci a dívky neustále
sexualizované obrazy, které pro ně mohou být matoucí.
Genderové role jsou v nich stále více polarizované a rigidní.
Už v mládí se děti učí, že jejich hodnota je odvozena
od toho, jak jsou krásní, štíhlí a sexy.Sexualita je využí-
vána v reklamách pro mladé dívky stále častěji, podobně
jsou zobrazovány v reklamách pro dospělé. Dětský svět
a svět dospělých se tímto takřka nepozorovaně stírá.
Problémem v případě reklam s dětmi či pro děti však
není samotná sexualita či mluvení s mladými lidmi o ní,
ale zobrazování objektivizovaných a sexualizovaných těl
za účelem prodeje, spojování s násilím a absence emocí.
Reklamy často erotizují už velmi mladá těla stejnými
prostředky, které slouží k vyjádření sexuality u dospělých
lidí, jako je výrazné líčení, vyzývavé oblečení či boty na
podpatku. To vše mladé dívky objektivizuje jako sexuální
objekty, které jsou stylizovány do pozic univerzálních sex
symbolů bez ohledu na to, v jaké fázi se jejich sexualita
nachází. Argumenty proti sexualizované reklamě pro děti
či s dětmi tedy primárně nevychází z konzervativních pozic,
ale naopak vychází z argumentu, že sexualita by mezi
mladými lidmi neměla být zakázaným tématem, ale naopak
silně reflektovaným. Zvláště v době, kdy kolem nás
vídáme tolik nereálných obrazů sexu.
(zdroj: » goo.gl/1HJSLI... str. 35)
@ryu4 hej, chcem a otázka čo je na začiatku fóra je myslím jasná. Ostatné ďalej k tomu je len pre inšpiráciu. Aby sa o tom mohlo viac kecať. Tak ak chceš vyjadri sa k tej otázke
@ikuto Ja sa nechcem vyjadriť k otázke, ja som iba poukazoval na to že už tri komenty sa nevyjadrili k otázke ale k niečomu inému, na čo si v podstate upozornil už aj ty v @5 . Sexizmus je o nerovnom nazeraní na mužov a ženy na základe ich pohlavia, ponižovanie ženského pohlavia a tak ďalej, zatiaľčo komenty @1@2 a @3 riešia niečo v zmysle že spoločnosť je posadnutá sexom. Len toľko, určite som sa nikoho nechcel dotknúť alebo čo.
Nejdem si teraz pozerať tie stránky, skúsim niečo napísať len k tomu hlavnému, teda sexizmu.
Na sexizmus nahliadam tak, ako na rasizmus alebo speciesizmus. Je to popieranie práv osoby alebo skupiny osôb na základe pre túto osobu a jej práva irelevantného kritéria, akým je pohlavie priradené pri narodení, gender, etnikum alebo živočíšny druh... Dalo by sa to ešte rozviesť.
No a myslím, že či už chceme alebo nie, dopúšťame sa nevdojak (tak akosi podvedome) sexizmu mnohí z nás. V spoločnosti so základmi v kolonializme a bielom heteropatriarcháte (dúfam, že som to napísal správne, ak nie, tak ma opravte)
sú privilegovanou skupinou osoby bieleho etnického pôvodu, stotožňujúce sa s mužským rodom. S tohto privilégia dodnes benefitujù spôsobmi, ktoré si neraz ani neuvedomujù. Je preto zvlášť dôležité ovládať svoju mysel, aby neinklinovala k takýmto svetonázorom a ani nenasávala takéto svetonázory zvonka, keď sa nám ich z nej už raz podarilo vykoreniť.
ok, ja som dosť feministická a sexizmus je pre mňa úplne dosť humus a neprijateľný...
ale za to, že moji kamoši a kolegovia majú druhú cenu v sexistickom prasátečku, to som na nich fakt hrdá a oslavovali sme to
hlavne, keď potom dostali zákazku od spolku, ktorého feministické hnutie proti nim vystupovalo najviac a museli im do zmluvy pripísať feministické pivečko, pri ktorom ich preúčali na tie správne hodnoty a dali im tričká s nápismi "takhle vypadá feministka"
a samozrejme, prvé miesto má reklama na bordel či čo to, takže to ani nepočítam, to má byť sexistické. takže v mojich očiach sú prví oni!
@1ggy no ale sexizmus je prirodzeny. Rovnost medzi pohlaviami je nezmysel. Ja mam k niektorym zenam velmi pozitivny vztah, napriek tomu si myslim ze chlap ma zenu viest pretoze zeny su castokrat dost nezodpovedne
@xxar3s ja si hovorím, že odtiaľ potiaľ. Proste rovnosť by mala byť hlavne, čo sa týka rovnakých práv, výhod/nevýhod. A na druhej strane treba brať samozrejme do úvahy to, že proste muž je muž a žena je žena, a ich fyzička je odlišná a tomu veci správne prispôsobiť.
@xxar3s ja zas poznam zodpovedne zeny... veľa.. jediné v čom by som uprednostnil chlapa pred ženou by bolo kebyže potrebujem odtlačiť auto alebo porozprávať sa o niečom čomu sa väčšinou venujú iba muži..
@1ggy to zavisi aj od veku zeny okolo 20 su castokrat nezodpovedne. Podvadzaju frajera kade chodia a preto ich treba dat do laty ale tak uz 25 - 27 rocne zacinaju dostavat rozum a tuzia si zalozit rodinu takze aj ich pristup je zodpovednejsi.
@ikuto ale rovnost medzi muzmi a zrnami nikdy nebude sme proste odlisne stvorenia ktore sa navzajom doplnaju. Ja poznam dievca ktore je povahovo podobne ako ja len ona je prirodzene submisivna a ja dominantny inak mame podobnu povahu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
iste, sex je dolezity...ale nie je to vsetko
Úryvok z Manuálu pre posudzovanie sexistickej reklamy:
Sexualizovaná reklama:
Jak zdůrazňují Diane Levin a Jean Kilbourne v knize So
Sexy So Soon, v médiích vídají chlapci a dívky neustále
sexualizované obrazy, které pro ně mohou být matoucí.
Genderové role jsou v nich stále více polarizované a rigidní.
Už v mládí se děti učí, že jejich hodnota je odvozena
od toho, jak jsou krásní, štíhlí a sexy.Sexualita je využí-
vána v reklamách pro mladé dívky stále častěji, podobně
jsou zobrazovány v reklamách pro dospělé. Dětský svět
a svět dospělých se tímto takřka nepozorovaně stírá.
Problémem v případě reklam s dětmi či pro děti však
není samotná sexualita či mluvení s mladými lidmi o ní,
ale zobrazování objektivizovaných a sexualizovaných těl
za účelem prodeje, spojování s násilím a absence emocí.
Reklamy často erotizují už velmi mladá těla stejnými
prostředky, které slouží k vyjádření sexuality u dospělých
lidí, jako je výrazné líčení, vyzývavé oblečení či boty na
podpatku. To vše mladé dívky objektivizuje jako sexuální
objekty, které jsou stylizovány do pozic univerzálních sex
symbolů bez ohledu na to, v jaké fázi se jejich sexualita
nachází. Argumenty proti sexualizované reklamě pro děti
či s dětmi tedy primárně nevychází z konzervativních pozic,
ale naopak vychází z argumentu, že sexualita by mezi
mladými lidmi neměla být zakázaným tématem, ale naopak
silně reflektovaným. Zvláště v době, kdy kolem nás
vídáme tolik nereálných obrazů sexu.
(zdroj: » goo.gl/1HJSLI... str. 35)
Na sexizmus nahliadam tak, ako na rasizmus alebo speciesizmus. Je to popieranie práv osoby alebo skupiny osôb na základe pre túto osobu a jej práva irelevantného kritéria, akým je pohlavie priradené pri narodení, gender, etnikum alebo živočíšny druh... Dalo by sa to ešte rozviesť.
No a myslím, že či už chceme alebo nie, dopúšťame sa nevdojak (tak akosi podvedome) sexizmu mnohí z nás. V spoločnosti so základmi v kolonializme a bielom heteropatriarcháte (dúfam, že som to napísal správne, ak nie, tak ma opravte)
ale za to, že moji kamoši a kolegovia majú druhú cenu v sexistickom prasátečku, to som na nich fakt hrdá a oslavovali sme to
hlavne, keď potom dostali zákazku od spolku, ktorého feministické hnutie proti nim vystupovalo najviac a museli im do zmluvy pripísať feministické pivečko, pri ktorom ich preúčali na tie správne hodnoty a dali im tričká s nápismi "takhle vypadá feministka"
a samozrejme, prvé miesto má reklama na bordel či čo to, takže to ani nepočítam, to má byť sexistické. takže v mojich očiach sú prví oni!
svet odpadol od Boha a za to budeme všetci trpieť...
a pritom stači tak málo, žiť podľa pravidiel....