Ahojte, už asi 3 týždne mi brutal padajú vlasy, hlavne v sprche. Už sa normálne bojím ísť umyť vlasy, že koľko mi zas vypadne. A zdá sa mi, že mi ofina zredla. Môže to byť tým, že je jeseň ? Nespozorovali ste, že vám na jeseň takto extrémne padajú vlasy?
no ale normalne sa pytas, tak ti poviem samozrejme ze aj rocne obdobia na to vplyvaju, skus si kupit sampon proti padaniu vlasov v lekarni a zacni uzivat zinok v tabletkach. Cca po dvoch-troch tyzdnoch by si mal vidiet vysledky. Ak to nepomoze, treba skocit na krv na hormony stitnej zlazy.
Ahoj, všimol som si už druhú tému v ktorej píšeš o tomto probléme. Áno je pravda, že na jeseň môžu padať vlasy, ale ako si písal v druhej téme, vlasy Ti padajú len na temene hlavy (hore) a hlavne v oblasti kútov, takže to budeš mať asi skorú androgénnu alópéciu teda genetickú plešatosť. Ak by išlo iba o sezónne vypadávanie, padali by ti z celej hlavy rovnomerne. Vieš kde plešatejú muži že? iba na vrchu hlavy, pretože tam sú vlasy hormonálne závislé. Pri alopécii vlasy vypadávajú kvôli hormonu DHT ktorý "vytláča" tie vlasy von. Niekto má vlasové folikuly (vačky) citlivé na tento hormón viac, niekto menej, niekto vôbec - je to genetika.
máš aj iné problémy s vlasmi? nevšimol si si vačšie mastenie vlasov? lupiny? atď...
inak je pravda, že si ešte mladý a vám sa ešte hormonálny profil bude kymácať takže ak máš obavy zajdi ku doktorovi, alebo to pozoruj a uvidíš. Ale poviem ti len jedno. Keď máš prísť geneticky o vlasy, tak to neoklameš, môžeš to iba spomaliť, ale žial nič nie je 100%, najúčinejšie sú látky (ktoré Ti radšej ani nenapíšem aby si neskúšal blbosti) chemické, ktoré al zo sebou nesú veľa vedlajších účinkov, hlavne sexuálnych. Hovorím, si mladý, ešte sa to všetko môže zmeniť, ale aj nemusí, nikto ti nepovie, ani lekári.
hej, na jesen zvyknu padat vlasy viac alebo pri oslabeni organizmu, stresoch a podobne... jesen je take klasicke obdobie kvoli chorobam, novym zaciatkom v skolach, praci... skus tabletky na rast vlasov a umyvanie vlasov striedaj so suchym samponom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
no ale normalne sa pytas, tak ti poviem samozrejme ze aj rocne obdobia na to vplyvaju, skus si kupit sampon proti padaniu vlasov v lekarni a zacni uzivat zinok v tabletkach. Cca po dvoch-troch tyzdnoch by si mal vidiet vysledky. Ak to nepomoze, treba skocit na krv na hormony stitnej zlazy.
lebo u muzov je to ziial dedicne
máš aj iné problémy s vlasmi? nevšimol si si vačšie mastenie vlasov? lupiny? atď...