k tej 4ke: nerobí mi problém rozprávať sa o hocičom aj s ľuďmi ktorých vidím prvý krát. huba mi ide dokonca aj pri sexe a musím byť stále stredobodom pozornosti.
Tak ja som celkovo taký introvert,doma rozprávam veľmi veľa,no vonku veľa už nerozprávam.S cudzími ľuďmi nemám problém komunikovať,keď sa začnú niečo pýtať tak im aj odpoviem,no sám nejako ľudí neoslovujem,aj keď uznávam,že by to možno už aj trebalo zmeniť.
Ja som strašne ale viem to kontrolovať V poslednej dobe mám pocit, že by som aj cudziemu životný príbeh vyrozprávala ale mám zatiaľ toľko súdnosti, že sa dokážem krotiť a hlavne chcem aby sa ľudia so mnou cítili dobre, tak chcem vypočuť aj ich.
Ak som v nálade mám tendenciu komunikovať s takmer každým so značnou komunikačnou presilou na mojej strane. V bežnej situácii začínam s neznámymi komunikáciu len zriedka a záleží na osobností človeka, buď to medzi nami nejako "clickne" alebo sa odplazím inam, neobstojím komunikovať s niekým, kto mi len submisívne odpovedá.
@sasi2680 treba sa naučiť smalltalkovať teda rozprávať o hociakej banalite čo ťa napadne a vôbec neriešiť či si alebo nie si komunikatívna. A ešte to občas okoreniť niečim vtipným alebo sa veľa smiať. Keď budeš prirodzená a budú ťa ostatní zaujímať tak ti to pôjde samé. Keď si vsugeruješ že niečo nedokážeš tak to ani nedokážeš.
@Patrixo
1. tak mi teda pls vysvetli aký je podľa teba rozdiel medzi komunikatívnosťou a ukecanosťou ja v tom rozdiel nevidím. Človek ktorý je skúpy na slovo neni ani komunikatívny ani ukecaný. A naopak človek ktorý rád komunikuje s ľuďmi musí byť ukecaný. Ale možno pod pojmom ukecanosť každý chápeme niečo iné.
2. Ad neznášanie ľudí - v tomto máš asi pravdu - moc som to zjednodušil, nie každý kto je mĺkvy musí byť mizantrop alebo namyslený. aj keď ja to niekedy takto podvedome beriem
bežne v partii som z tých výraznejších, ale ak mám niekde telefonovať cudzím ľuďom, presviedčať o niečom, chodiť po úradoch, odpovedať na skúške, tak vtedy som prudký introvert
@xxar3s komunikativny clovek je ten, co vie efektivne komunikovat, to znamena, ze vie pocuvat a chapat toho kto rozprava a zaroven svoje myslienky vyjadrovat tak, aby ho ini pochopili... aby pochopili to hlavne posolstvo, ktore chce dat.
ukecany clovek casto len rozprava a to, co hovori, je akasi vata, ktora casto nema ani posolstvo. ukecany clovek casto nepusti ani druhu stranu k slovu.. a ked sa ho spytas, o com bol rozhovor, ani nevie povedat.. lebo bol nekvalitny a casto jednostranny
niekedy mam pocit, ze sa niektory ludia malo pytaju, na druhej strane fajn ze nehovoria len o sebe a podobne.. zalezi podla nalady, ako ma kto zaujme v dany moment a potom su ludia s ktorymi mam skoro rovnaky mindset
Na toto sa mi dosť ťažko odpovedalo, lebo na to ako neskutočne ľudí neznášam a lezú mi na nervy, s tým správnym mi huba ide furt a niekedy sa neviem zastaviť. Takže vo mne sa to často takto bije
@patrixo častý problém internetových diskusií je, že si ľudia nerozumejú. Obidve strany za jednym slovom chápu dve odlišné sémantiky. A niekedy sa diskusia zvrtne na chytanie za slovíčka a dokazovanie si, že kto má vačší a potom sa nerieši to podstatné (obsah), ale forma. Pre mňa slovo ukecanosť znamená zhovorčivosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Pri sexe mi huba ide :-S
ale zaujimalo by ma, čo je to "mizantrom"
@Patrixo
1. tak mi teda pls vysvetli aký je podľa teba rozdiel medzi komunikatívnosťou a ukecanosťou ja v tom rozdiel nevidím. Človek ktorý je skúpy na slovo neni ani komunikatívny ani ukecaný. A naopak človek ktorý rád komunikuje s ľuďmi musí byť ukecaný. Ale možno pod pojmom ukecanosť každý chápeme niečo iné.
2. Ad neznášanie ľudí - v tomto máš asi pravdu - moc som to zjednodušil, nie každý kto je mĺkvy musí byť mizantrop alebo namyslený. aj keď ja to niekedy takto podvedome beriem
ukecany clovek casto len rozprava a to, co hovori, je akasi vata, ktora casto nema ani posolstvo. ukecany clovek casto nepusti ani druhu stranu k slovu.. a ked sa ho spytas, o com bol rozhovor, ani nevie povedat.. lebo bol nekvalitny a casto jednostranny