@sianagirl245 pod tou hodnotovou stabilitou chapem to, ze ma clovek upratany rebricek hodnot, ktory je zaroven viac menej nemenny a zaroven nedochadza k rozporom medzi tymto rebrickom (teda tym co si myslim) a tym, aky v skutocnosti som.. cize podla Jungovskeho pristupu nedochadza k vzniku tzv. tienov
moralna integrita je podla mna moralne ucelena osobnost.. clovek o ktorom sa da povedat ze je prikladne cestny a moralny
emocionalne ano
nazorovo nie; podobne ako @20 nepride mi v poriadku, ak clovek ostava na rovnakej urovni vnimania a neprehodnocuje ho/nemeni v zavislosti od novoziskanych vedomosti/skusenosti/etc
hodnotovo najskor ano
moralne; zastavam moralny relativizmus ale som verny svojmu vlastnemu moralnemu systemu a mravnosti, takze netusim, kam to podla teba zaradit
emocionálne určite nie, názorovo v podstatných názoroch som stabilná, ale zvyšok mením podľa okolností, hodnotovo áno a morálne áno, ale podľa svojich morálnych pravidiel
1. zatiaľ nie, ale pracuje sa na tom
zvyšok áno, v zmysle, že sa to nemení každý týždeň, ale samozrejme sa to postupne mení a vyvíja, čo ale osobne považujem za normálne a prirodzené
1. už áno (pokiaľ ide o vzťahy... ale dokazem smokliť pri barsakom filme )
2. áno (ale nemám problém zmeniť názor pri správnej argumentácií)
3. áno
4. áno
Emocie su fuc, prispelo k tomu vela drog a antidepresiva, ale nijak mi nechybaju, kvoli emociam som sa velmi trapil. Nazorovo stabilny, to sa tiez neda povedat, pretoze som flexibilny a ked mi niekto ukaze ze nad niecim rozmyslam zle, alebo je to inak, dokazem nazor zmenit. Ale inak dokazem si stat za svojimi vecami a dokazem si kazdu svoju myslienku dobre obhajit. Co sa tyka hodnot a moralky, tak nimi dost pohrdam, som taky maly nihilista ktory dodrziava len tie pravidla, ktore chcem aby aj ostatni dodrziavali voci mne, ale aj to si myslim ze sa da ratat za stabilitu lebo mam dane hranice ktore neprekrocim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
- Áno
- Áno
- Áno
-ano
-ano
-who knows
nie
áno
áno
-áno
-áno
-nie
A vlastne som na to veľmi hrdá
moralna integrita je podla mna moralne ucelena osobnost.. clovek o ktorom sa da povedat ze je prikladne cestny a moralny
viac-menej áno
viac-menej áno
viac-menej áno
Viacmenej hej
Viacmenej hej
Áno
Názorovo stabilný si myslím, že som. Na druhú stranu mi príde absolútne vporiadku zmeniť názor. Len hlupák nezmení nikdy svoj názor
Hodnotovo som stabilný
Morálnu integritu mám možno až prehnanú
nazorovo nie; podobne ako @20 nepride mi v poriadku, ak clovek ostava na rovnakej urovni vnimania a neprehodnocuje ho/nemeni v zavislosti od novoziskanych vedomosti/skusenosti/etc
hodnotovo najskor ano
moralne; zastavam moralny relativizmus ale som verny svojmu vlastnemu moralnemu systemu a mravnosti, takze netusim, kam to podla teba zaradit
Áno
Áno
Nie
2. ano
3. ano
4. ano
- nie
- nie (hodnoty a nazory je uplne logicke, ze sa menia, vplyvom veku a okolnosti)
- ano, asi az trosku moc
ano
ano
netusim
zvyšok áno, v zmysle, že sa to nemení každý týždeň, ale samozrejme sa to postupne mení a vyvíja, čo ale osobne považujem za normálne a prirodzené
2. áno (ale nemám problém zmeniť názor pri správnej argumentácií)
3. áno
4. áno
ano
ano
neviem
- Áno
- Áno
- Áno
A síce tu píšete, že nazory sa menia, ale ja to skôr beriem ako svetonázor a ten mám viacmenej stabilný
Nie
Ano
Neviem
nazorova stabilita - áno, pripadne sa j
novymi skutočnosťami alebo učením mierne mení
hodnotova stabilita - mení sa na okolnostiach a od skúsenosti ale pevne hodnoty sa nemenia nikdy
moralna integrita - je stabilná
2. Z väčšej časti áno
3. Áno
4. Nie
Áno
Áno
Áno
- áno
- áno
- áno