@1 , pripadne v cvokarni som sa stretla s mladym bezdakom co si pravidelne podrezaval zily, aby mal na par tyzdnov zabezpecene lozko na psychiatrii.. teda dovodov moze byt vela
@ewka0977 na PN-ku (ani na dlhodobú) nepotrebuješ simulovať psych. chorobu... @Relieforsaddist na to, aby človek zahral psych. chorobu na inv. dôchodok, by musel byť sakra dobrý herec... a hrať to dokonale minimálne 14 - 15 mesiacov...
no neviem, či sa to dá 100% odrbať a spraviť zo seba psychoša...
môžu vám pustiť aj zopár voltov a potom hrozí, že sa ním aj človek môže stať, ja by som neriskoval...
doktorí su šialenci a my pokusní králici
@relieforsaddist psychosomatické ochorenia rieši predovšetkým psychológ, často ide o medikamentóznu liečbu podporenú psychoterapiou, príp. ďalším odborným lekárom, pretože často ide súčasne aj o sprievodné choroby tela (alergológ, internista a pod.) ... na diagnostikovanie samozrejme takisto existujú odborné metódy (ako som už vo viacerých diskusiach spominal, moja polovicka mala psychol. prax) Tu však bola reč o psychiatrických ochoreniach, čo je myslím si rozdiel...
@relieforsaddist snažím sa s tebou normálne diskutovať, tak aká prednáška? Ak niekto niečo vie resp. má nejaké info a napíše to, už je "všadebol a všetko vie"? Ale tak fajn... máš pravdu a ja pokoj...
Psychosomatické ochorenia ma spravidla nastarosti psychiater. Psycholog nemoze predpisat medikamentoznu liecbu. Ak by tu nahodou niekto poznal fakt dobreho sudneho znalca v odbore psychiatria, let me know.
@xy12345 psychiater až v prípade vážnych stavov a pretrvávajúcich problémov. Áno, to máš pravdu, psychológ lieky nepredpisuje avšak v prípade potreby úzko spolupracuje s odb. lekármi a môže odporúčať...
aby mohol ospravedlnit svoju lenivost, nemusel chodit do prace a aby dostal vsetko zadarmo bez toho, aby pohol prstom... a aby ho este vsetci lutovali... realne poznam takeho cloveka a je mi uz len pri pomysleni nanho velmi zle...
@salora@10 myslis? Ja teda poznam hned niekolko, aj ked treba uznat ze vacsina ciganov sa sakra dobrymi hercami uz tusim rodi. A po skusenosti ako sa na bojnickej psychiatrii rozdavaju diagnozy schizofrenie ako na beziacom pase na zaklade absolutne smiesnych priznakov (pre priklad uvediem nosenie kapucne, citanie "prilis nerealistickej literatury" ako je napriklad Marquez, ci akekolvek skusenosti s drogami) som presvedcena ze uspesne zahrat psychiatricku chorobu nemoze byt najmensi problem.
@xy12345 ach taak, no tak tym som si presla, aj ked ja som tu chorobu nehrala (z akeho dovodu si ju ty vlastne hral?) ..ja som tam realne prisla na detox od opiatov a heroinu, s dalsimi uz dlho pretrvavajuvimi problemami ako socfobia a depresia, a oni ma na zaklade vyssie popisanych "priznakov" spolu s dalsimi "fetakmi" bez dlhsich analyz oznacili ako schizofrenikov, nasadili nam antipsychotika ktore vacsine spravili viac zle nez dobre, da sa povedat ze ma celkom znicili. No a ked som sa snazila odtial vymanit, bola som ako v zacarovanom kruhu, darmo som uz mala znalecky posudok od dvoch psychologov o tom ze schizu naozaj nemam, lieky sa mi kazdy doktor bal vysadit, (ked uz to tam raz mam, my sa bojime, co ak sa vam vratia halucinacie - zdoraznujem ze halucinacie som v zivote nemala, bol to vymysel nasej drahej pani doktorky, ale tak samozrejme, nik nebude verit potencionalnemu schizofrenikovi). Az po nastupe na Hranicnu na metadonovu substitucnu liecbu mi tie debilne lieky chvalabohu bez pomaleho vysadzania proste odobrala tiez riadne profesionalny pristup, ale musim povedat ze moj psychicky stav sa vysadenim antipsychotik a nastupenim na metadon zlepsil minimalne o 50%
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
@Relieforsaddist na to, aby človek zahral psych. chorobu na inv. dôchodok, by musel byť sakra dobrý herec... a hrať to dokonale minimálne 14 - 15 mesiacov...
môžu vám pustiť aj zopár voltov a potom hrozí, že sa ním aj človek môže stať, ja by som neriskoval...
doktorí su šialenci a my pokusní králici