slovencinar nam vravel ze pre maturitu 2008 sa nejako menia otazky mam otazku teda na vas , davali vam v skole profaci otazky ? alebo kde by som ich mohla niekde najst najviac ma vsak stve ohladom sjl ten blby test externej casti nam ho dali na
Naco su ti otazky? Otazky nevie nikto na maturitu 2008. pravdepodobne ak tak na 2007 by si mohla zohnat otazky co mali minuly ziaci. Ja som ten test robil. Doslova som typoval a ani som otazky necital iba trochu a aj to tie pisomne doplnovacky dosiahol som pocet bodov aby som presiel dalej. takze ma to ani netrapilo.
Otazky sa budu menit vsak to je jastne je to externe cize pisomna cast. keby sa to nemenilo tak by potom kazdy vedel. Pri kazdom diele mas ukazku a k tej ukazke mas otazky. takze sa treba ucit co je rim strofa alebo nieco ine.
Taktiez sa pytaju k tej ukazke aky ma vyznam. Podla mna ten test nie je tazky. a ani nebude.
Jedine co ma pali je nechut si robit maturitne temy.
Ak si myslela otazky ako ustna forma ake su tak to ti profak musi dat. aby si vedela co sa mas ucit a aku temu si mas vypracovat a taktiez dana otazka a k nej dany autory . Asi som ta nepochopil co si chcela co?
Moje otazky nam davala ale na ustnu cast a nie pisomna (externa cast) dala nam len tu ustnu formu a to msui dat kazdy profak co sa tyka Lit a je tam aj SJ vsak tie otazky su zverejnene a co sa tyka psiomnej to zverejnen nie je iba to co bolo minule ale to maju profaci.
Raddus no to ano okruhy lenze tam ti povedia ten okruh a ty budes musiet na ten okruh zareagovat a hned vediet, ze do tej temy patria ty a ta autori nie? Ja som este nematuroval len sa teraz chystam tak nech viem co ma caka
to kasko: samozrejme ze otazky na externu cast ani vediet nebudem ale ide mi skor o to ze ci vam dali profaci otazky na internu cast teda ustnu skusku lebo nam slovinar nedal dokonca maturite sa na hodinach venujeme minimalne berieme normalne ucivo 4 rocnika asi ako na kazdej skole len je blbe ze sa clovek chysta maturovat z tohto predmetu a nevie co sa ma poriadne ucit on nam ze vsetko co sme prebrali a prito viem ze na daktorych skolach davaju normalne ziakom otazky....
Ach ako uz RAddus povedala, daju vam OKRUHY, to znamena napr: Romantizmus vo svetovej literature, Romantizmus v SLov. literature, Drama po roku 1945, Medzivojnova drama atd Konkretne otazky sa dozviete az potom, co si potiahnete ciselko
Blackrose(11.) lebo su tam jebnuti ziaci, co si myslia, ze ked im profak povedal tych 25 OKRUHOV, tak, ze to su otazky. Ale otazka pozostava z definicie obdobia + nejakej ukazky + gramatika. A je len na tebe aka si sikovna a ako dokazes zabavit profakov, aby si vela nehovorila o tom, co nevies, ale kecala kraviny o tom, co vies (aj ked to je uuuplne nepodstatne a povedala si to uz Xkrat pred tym)
Externa cast je picovina na entu. Robili sme to ako generalnu skusku, vyjebali sme sa na to vsetci do radu a takmer kazdy mal nad 70%...
Chavez: prečo ako príklad práve romantizmus??? Tú som sa nedokázala naučiť od začiatku 4 tého roč. a na maturite šup ROMANTIZMUS lol ma skoro porazilo.....
Kasko: konkrétne otázky nedostaneš nikde!!!! A nejde vôbec o "poctivosť" profákov ako tu ktosi spomenul, ja som mala na hlavný predmet profku, ktorá bola moja kamarátka, chodili sme spolu von a tak a NIČ mi nepovedala..... Dostaneš okruhy ako už Chavez povedal napr. Svet. a Slov. romantizmus a pod tým budeš mať podotázky, ku ktorým sa budeš musieť vyjadriť, samozrejme povieš čosi sám o tej téme ale vyjadríš sa k tým otázkam. Napr. ja som v tom romantizme mala podotázky- vysvetli rozdiel medzi slov. a svet., ako jednotlivý autori zobrazovali lásku a také blbosti, ale keď začneš sám hovoriť k téme a vyjadríš sa v nej na tie otázky tak ok, ale ak nebudeš sám vedieť začať rozprávať tak na to tam máš tie otázky....
ale nejaky dobry clovek z inej triedy slohol profke otazky, a rozsirilo sa to ako mor
ale i tak som si ich ani secky neprecitala, ani som sa do SJ nekukla pocas akademickeho tyzdna, spolahla som sa na to, ze sa na mna daco nalepilo
a dostala som 2..
a s tym monitorom, ci jak sa to vola, si nerobte velke hlavy, je to primitivizmus, tiez sme to cela trieda nakomplet odignorovali, odisli sme asi za 45 minut, a nik nemal ani pod 50%...
len strasia D
a este pre Blackrose : my sme sa na "normalnej" hodine SJ tiez ucili len litiku 4. rocnika, a mali sme aj seminar, a tam sme opakovali...
ak si si ho nedala, no....smola....zisiel by sa ti istotne...
Že-Vraj..čo sa týka ústných zo sjl..tak každá škola si pripravuje vlastné otázky..ktoré, ak máte dobrú slovinárku a ak ju prehovoríte, Vám ich dá..dokonca presné zadania, ktoré si ťaháte..
mno my sme mali konkrétne vyhradené hodiny v týždni, kde sme preberali maturitné otázky. Minimálne že čo máme k tomu všetko povedať, rozbory diel sme si mali obvykle dobrať sami... Ale zase presné znenia to neboli, tie nedala naša profesorka nikomu, skôr vždy tie témy povedané tak jednou, dvoma vetami. Inak k tomu sú vždy aj texty na rozbor a pri gramatike a slohu tiež bývajú rôzne texty a úlohy...to sme samozrejme nedostávali. A inde to nezoženieš určite, bo každá školá má iné otázky. Fakt ako tu už niekto vravel, najlepšie je sa osobne spýtať profesora, poprosiť ho, či by vám tie otázky nedal, aspoň v takom približnom znení, bo okruhy sú podľa mňa na nič, lepšie je sa učiť otázku po otázke. Ale inak je aj možné, že ich ešte ani nemá vypracované, bo to sa dá tuším až nejako do februára meniť, to znenie otázok, tak neviem...ale určite sa treba popýtať na všetko profesora. Ten test sme mali naštastie my ešte iba taký skúšobný a každý sa na to vykašlal skoro Ale dá sa to zvládnuť. Veľa šťastia inak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Otazky sa budu menit vsak to je jastne je to externe cize pisomna cast. keby sa to nemenilo tak by potom kazdy vedel. Pri kazdom diele mas ukazku a k tej ukazke mas otazky. takze sa treba ucit co je rim strofa alebo nieco ine.
Taktiez sa pytaju k tej ukazke aky ma vyznam. Podla mna ten test nie je tazky. a ani nebude.
Jedine co ma pali je nechut si robit maturitne temy.
Ak si myslela otazky ako ustna forma ake su tak to ti profak musi dat. aby si vedela co sa mas ucit a aku temu si mas vypracovat a taktiez dana otazka a k nej dany autory . Asi som ta nepochopil co si chcela co?
z literateratury sa davaju otazky podla coho by si sa asi ucil na maturu ne??
praveze stychto otazok si budes vyberat na mature a podla tych otazok ktore sa naucis -bud zmaturujes alebo nie
Blackrose(11.) lebo su tam jebnuti ziaci, co si myslia, ze ked im profak povedal tych 25 OKRUHOV, tak, ze to su otazky. Ale otazka pozostava z definicie obdobia + nejakej ukazky + gramatika. A je len na tebe aka si sikovna a ako dokazes zabavit profakov, aby si vela nehovorila o tom, co nevies, ale kecala kraviny o tom, co vies (aj ked to je uuuplne nepodstatne a povedala si to uz Xkrat pred tym)
Externa cast je picovina na entu. Robili sme to ako generalnu skusku, vyjebali sme sa na to vsetci do radu a takmer kazdy mal nad 70%...
Kasko: konkrétne otázky nedostaneš nikde!!!! A nejde vôbec o "poctivosť" profákov ako tu ktosi spomenul, ja som mala na hlavný predmet profku, ktorá bola moja kamarátka, chodili sme spolu von a tak a NIČ mi nepovedala..... Dostaneš okruhy ako už Chavez povedal napr. Svet. a Slov. romantizmus a pod tým budeš mať podotázky, ku ktorým sa budeš musieť vyjadriť, samozrejme povieš čosi sám o tej téme ale vyjadríš sa k tým otázkam. Napr. ja som v tom romantizme mala podotázky- vysvetli rozdiel medzi slov. a svet., ako jednotlivý autori zobrazovali lásku a také blbosti, ale keď začneš sám hovoriť k téme a vyjadríš sa v nej na tie otázky tak ok, ale ak nebudeš sám vedieť začať rozprávať tak na to tam máš tie otázky....
Asi tak Ale to zvládnete....
Tak tak "deti" to zmaknete matura sa riadi 3 heslami a to:
1. Maturita - formalita
2. Matura je ako plot, ked neprelezies, prehodia ta.
3. V septembri zmaturuje kazdy
a napriklad nam nik nedal ani okruhy
ze "ZOZENTE SI" D
ale nejaky dobry clovek z inej triedy slohol profke otazky, a rozsirilo sa to ako mor
ale i tak som si ich ani secky neprecitala, ani som sa do SJ nekukla pocas akademickeho tyzdna, spolahla som sa na to, ze sa na mna daco nalepilo
a dostala som 2..
a s tym monitorom, ci jak sa to vola, si nerobte velke hlavy, je to primitivizmus, tiez sme to cela trieda nakomplet odignorovali, odisli sme asi za 45 minut, a nik nemal ani pod 50%...
len strasia D
a este pre Blackrose : my sme sa na "normalnej" hodine SJ tiez ucili len litiku 4. rocnika, a mali sme aj seminar, a tam sme opakovali...
ak si si ho nedala, no....smola....zisiel by sa ti istotne...