áno, niekomu to príde absurdné, no tento rok som začala chodiť Na strednú a mám stále stresy ohľadne učenia, známok a podobne. Neviem, čo mám robiť. Na základke som mala podobnú situáciu na prvom stupni no potom už nič. A teraz som schopná kvôli tomu reva
V živote sa človek len výnimočne stretne s niečím ešte menej podstatnejším než známky na strednej škole, takže byť tebou, odložím si to stresovanie na vhodnejšie situácie.
Presne, nestresuj pre toto...stresom si privodiš zdravotne problemy, ja som schudla z 55 kg na 45 len kvôli stresom a to som na vyške. Naozaj, nestresuj viem čo píšem a ake vyšetrenia som musela absolvovať..ono ja viem,že niekomu sa to lahko povie, až kym si tym sam neprejde..Ja som mala az panicky stres ale treba si povedať, že o nič nejde. Fakt znamky ti za to nestoja. Ja uz znamky neriesim, vzdy sa pripravim a bud dam alebo nie mne pomohli túry niekde do hory a hlavne kamarati, rodina, lieky som brala len na srdiečko lebo mi od stresu buchalo ze 133/minuta dali mi aj lexaurin ale nebrala som ho a uz je vsetko ok ked si vnutorne davam všetko do poriadku
@djveva musíš sa naučiť nebrať to tak vážne, proste fakt život človeka nie je len o známkach a škole, vždy bude niekto od teba lepší a vždy niekto horší, snaž sa to brať tak, ako to prichádza a hlavne v kľude, uvidíš, keď budeš dospelá a po škole, budeš sa na tom totálne smiať na týchto školáckych piďi-stresoch. Veľa optimizmu ti prajem
No ono @3 ma pravdu bacha aby si si neprivodila problemy.
Ja som v maturitnom rocniku, za tyzden mame stuzkovu, som predsedkyna, vsetci odo mna nieco ocakavaju... a mala som teraz take zdravotne problemy zo stresu ze fakt srdce buchalo jak nenormalne.. a kvoli comu? Kvolo debilnej skole.
ukludni sa, nestoji to za to. Su to len znamky.
Ak ta ucenie nebavi a sposobuje ti len stres uc sa len tolko kolko vladzes a kolko chces a kasli na to.. nesed nad tym denne xy hodin.
@10 no ako niektoré predmety v pohode, že si niečo prečítam a neriešim. Ale napr. nemčinu mám každý deň a tá učka je taká, že proste doslova ma od tej neminy odrádza (dôvod, prečo asi aj prestúpim preč), potom naša triedna to je dosť také že ehm dobre, na jednom predmete mam jednotky a na dalšich dvoch mam 1,3,5 lebo proste ja dejepis rada nemám a psychologia, tu som ešte ako tak prežila. A matika asi 2 najhorší predmet, proste mám matiku, ideme polka triedy do BA na exkurziu, dojdeme o 3 dni do školy s tým, že my sme chýbali, že síce tu polka triedy bola ktorej to vysvetlil, ale odkial to máme vedieť my a pýtali sme sa, že či by nám to vysvetlil ked se tu neboli a on : nie nevysvetlil a takto. Už sme sa na neho sťažovali lebo hneď na štvrťročnej písomke boli známky asi také, že zopár štvoriek, ktorú som mala aj ja a ostatné asi 9 pätiek a on nezáujem ide si dalej, potom zasa, spolužiačka chýba 2 týždne a on ju neskúša na momentálnej hodine ale nevysvetlí a pritom sa ževraj tak ožiera až moc. Traja z našej triedy už prepadajú a moje známky 1,2,4, ešte na polročnej tak za 4 alebo za 5 a môžem ísť so 4 na konci roka, ako fakt super. Keby to vysvetlil je mi šuma že ano, nepozrela som si to ja, ale takto proste ... a povieme to triednej a tá s tým nič nerobí .. dalšia na biologii. Som týždennička so spolužiačkou zabudem zavrieť dvere boli prichýlené a ona ma ide skúšať a len mňa za celého pol roka vyskúša ako že dobreee a to by nebolo ani take zle ale dojdeme si z wc ka, sme v triede zrazu zazvoni a my v triede zopár báb a ostatní nikde. No tak že oka, o 5 minut po nás príde spolužiak, že sme v inej triede že to došla cez prestávku povedať a ona nás zapísala že sme neboli na celej hodine pritom odkial sme to mali vedieť ? Tak vtedy triedna ten zápis zrušila, no stalo sa nám to znovu a zas to spravila, proste (y) och . obchodná
Ja som na tom bola rovnako ešte pred mesiacom ale som si povedal že ten stres je hrozný a prestala som sa o to uplne starať. Všetko si udržiavam tak na trojke, vyber si predmety ktoré más rada a idú ti aj bez nejakého strašného učenia, ja mám napr, angličtina,informatika,matematika a o tie sa starám a snažím sa . Ale dosť mi v tom pomohol brat a má pravdu v tom že rodičia tie známky prežijú,keď ja nemám stres tak v tej škole je mi celkom dobre.... určite si nájdi nejakú aktivitu pri ktorej sa odreaguješ od všetkého,choď von s kamarátmi,užívaj si a bude ti určite lepšie.
@vero12 niekto na matiku by sa mi zišiel na doučko pri tom kreténovi Ja sa ajinu neučim, namiesto toho kukam americke serialy, načo sa to budem učiť, keď dorozumieť sa ako tak viem už len zdokonalujem a matika to nemam čo a infoška tam to je horšie ale api len prepisujeme texty .. apson nejaka chill hodina
@djveva Tak ja som na gymnáziu a v triede zameranej na inf a angličtinu mám len konverzácie. Podľa toho čo tu píšeš tak máš problém iba s učitelom matiky.... popros niektorého z kamarátov aby ti to vysvetlil a vyriešené.
skus si uvedomit ze na znamkach vobec nezalezi su to len znamky... v zivote su dolezite ine veci a hlavne je ze dokoncis skolu skus si viac uzivat a menej stresovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ja som v maturitnom rocniku, za tyzden mame stuzkovu, som predsedkyna, vsetci odo mna nieco ocakavaju... a mala som teraz take zdravotne problemy zo stresu ze fakt srdce buchalo jak nenormalne.. a kvoli comu? Kvolo debilnej skole.
ukludni sa, nestoji to za to. Su to len znamky.
Ak ta ucenie nebavi a sposobuje ti len stres uc sa len tolko kolko vladzes a kolko chces a kasli na to.. nesed nad tym denne xy hodin.