Síce som to praktizovala len krátko, tusim ze výsledky sa majú dostaviť az po mesiaci pravidelného cvičenia, ale nezaznamenala som, ze by mi to nejak pomáhalo. A citila som sa pri tom ako idiot čo lezi a vraví si, ze jeho ruky su ťažké a horuce atd.
Zaujímalo by ma, či to ma aj reálny efekt, mozno jedine ako placebo alebo ako horuci čaj na chrípku. Preto som zvedavá, akú s tym mate skusenost vy. Zmiernilo vám to úzkosti a pod.?
Väčší zmysel by malo ísť okopávať záhradu ako takéto nezmysli, fyzickú prácu by mali zaviesť v liečebniach, nie takéto kokotiny čo nemajú žiaden zmysel.
@thunderstorm@5 mne ani meditácia vôbec nefunguje Podla mňa je to dosť aj o psychike, že ak človek tomu veri, tak to môže fungovať dobre ako placebo... A ak neveri, tak to asi nepomáha niektorým ludom vôbec.
@azizi@7 možno si len nenašla tú správnu techniku. Aj cvičenie jogy a prechádzka parkom sa dá považovať za aktívnu formu meditácie ale jasne, nie každému vyhovuje si sadnúť/ľahnúť a ponoriť sa do seba.
@thunderstorm@8 ja som 6 rokov chodila na tai-chi, to je nieco ako taka meditácia v pohybe a bavilo ma to velmi, ale ze by mi to nejak zmiernovalo uzkost sa povedat nedá. Keďže ma to ale bavilo, tak jasne, ze mi to zlepsovalo náladu. Mala by som sa k tomu vratit Aj ked teraz mam v plane kurz jazdy na koni.
ja som bola pred blbou skuskou a bolo mi fakt zle (letny semester pred rokom) a tesne predtym som ho robila a vtedy mi to pomohlo sa ukludnit, ale to bolo take no ze to uz by ma ukludnilo vsetko, ak by mi to trochu potlacilo myslienky na to, co bude o pol hodky
učila ma to kolegyňa, vraj to môže pomôcť aj na psychosomatické problémy, skúšala som, ale je pravde, že pomohlo len trochu, lebo ja som dosť nesústredená povaha celkovo, na introvertov a hĺbavejších ľudí to bude mať asi väčší vplyv
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Zaujímalo by ma, či to ma aj reálny efekt, mozno jedine ako placebo alebo ako horuci čaj na chrípku. Preto som zvedavá, akú s tym mate skusenost vy. Zmiernilo vám to úzkosti a pod.?