Ahojte čo si myslíte oplatí sa viac kúpiť samotná navigácia alebo radšej smartphone s GPS. V čom spočívajú výhody a nevýhody na jednej i druhej strane ? Všimol som si že nokia ma mapy zdarma sú tieto mapy kvalitné ? Oplatí sa kúpiť aj niečo iné ako nokia
@riki137 to co si zadelil? nokia ma BEZKONKURENCNE NAJLEPSIU navigaciu...bez netu...zadarmo s mapami celeho sveta...a ked uz tak je sygic aj na nokiu...navyse kto robi mapy pre sygic? navteq...a navteq patri pod nokiu
@padres btw pokial chces navigaciu do auta tak jednoznacne samotnu navigaciu...je rychlejsia, presnejsia a tie lepsie maju take funkcie o akych sa smartphonom ani nesnivalo...napr radenie do jazdnych pruhov atd...
z vlastnej skúsenosti môžem odporučiť Tomtom GO 750 ... ale všeobcne Tomtom ma jedny z naj. navigácii do auta a turistiku jednoznačne Garmin ... u mobilov je to spomínané nokia mapy
@kosmiklove ja som mal 3 nokie (uznavam ze nie najdrahsie modely) a vsetky mali navigaciu takeho typu, ze pripojte si GPS modul cez BT. iba moja skusenost.
@riki137 LOOOOOOOL -.- tak ked si kupis telefon bez GPS tak co cakas? ked si kupis nejaky lacny samsung alebo htc bez gps tak to mas to iste...
btw dneska som zrovnaval htc s nokiu...htc ma odjebalo tym ze potrebujem funkcne pripojenie na net a ked som to zapol tak mi zahlasilo ze na mieste kde sa momentalne nachadzam sa to neda pouzit...zapal som nokiu a behom 10s ma navigovala...
@kosmiklove si pouzil tu navigaciu ktora sa dava k google mapam? yup, ta nejde. Ale nehadajme sa. Netvrdim ze neexistuje, ale ja som zatial lacnejsie htc, teda take ktore by gps nemalo, nevidel, ale v klude mi daj nejaky link na taky telefon, netvrdim ze mam pravdu, rad si kuknem. Ja som kedysi nokiu mal tiez, ale tie novsie so symbianom fakt nemusim, windows phone duplom. Ked dneska uz mame take moznosti ako android, neviem preco by sme mali byt zaseknuty pri symbian alebo WP7. Nechcem sa hadat co je lepsie.
@riki137 hej pretoze htc predava a vzdy predavalo IBA smartphony...momentalne co ponukaju tak najslabsi model wildfire s gps ma..ako o to pokoj...starsie modely ktore sa uz nepredavaju gps urcite nemali...nokia nepredava iba smartphony ale aj telefony bez OS a tie samozrejme gps nemaju...a starsie smartphony tak isto...
neviem preco su vsetci (vcetne teba) tak zatazeni na android ked je to uplny ksunt...to ze sa ti nelubi wp7 to berem...je to novy system ktory este velku dieru do sveta nespravil ale casom ked mu vychytaju vsetky muchy tak si ho urcite radsej kupim ako nejaky android ktory mi nevyhovuje v nicom...vsetko mam aj na symbiane a ovela prehladnejsie...takze neviem co mas proti novemu symbianu...jediny ktory sa moc nepodaril bol 9.4..cize prva dotykova verzia kde neodhadli hw a ani sw nebol moc dobre odladeny...inak s tymto novym som absolutne spokojny...
môžeš porovnávať jednotlivé telefóny medzi sebou čo sa týka navigácie, ale rozhodne ich nezrovnávaj s GPSkom ako takým. ak chceš navigáciu využívať aktívne, tak určite zvoľ GPS. ak chceš mať navigáciu iba ,,k dispozícii" tak potom sú pre teba dobré ostatné zariadenia ako tebou menovaný smartphone a pod. a v tejto oblasti ti už nepomôžem, lebo osobne využívam garmin oregon 450 a nedá sa na to sťažovať.
Ja som s androidom veľmi spokojný, mám starší htc (desire) a pohode na ňom fachčí gps. Na tom istom mieste som signál našiel do 2-5 sekúnd aj so zafixovaním, na rozdiel od Nokie (C5). Osobne symbian nemám, ale čo som sa rozprával s ostatnými, tak sa zväčša sťažovali na dostupnosť aplikácií pre symbian. Pri androide s tým problém nie je. Čo nenájdem v zdarma v google play to sa dá pohode niekde nájsť na nete a nainštalovať manuálne aj bez rootu. Inak chcel by som sa zasa ja spýtať @kosmiklove ako je to u nokii s prístupom k všetkým dátam, lebo na mojom htc by som sa k dátam v telefóne bez nejakého managera nedostal. + či sa lahko krekujú aplikácie na symbian.
@maco94 nokia c5 ani neviem ci ma gps vlastne tie su tusim az 3 druhy...
Mne nokia n8 tiez najde signal do par sekund...pri studenom starte je to samozrejme troska dlhsie...
Co sa tyka poctu aplikacii...neviem na zaklade coho sa to porovnava ale symbian je tu o hodne dlhsie ako android a je jasne ze v nokia store je menej aplikacii kedze ten prisiel az niekedy v dobe jak zacinali dotykove nokie...a navyse tam aj tak neni vsetko...tych aplikacii je niekolkonasobne viac len treba vediet kde ich hladat...ja osobne pouzivam este par aplikacii ktore som pouzival kedysi na nedotykovej n95 v casoch ked este nokia store nebol...tieto aplikacie tam doteraz niesu a v pohode mi vsetko funguje...na nedostatok aplikacii sa moze stazovat len ten co nokiu nikdy nemal alebo ju mal len chvilu...
K tym datam...nokia ma vstavaneho suboroveho managera takze ku vsetkemu sa dostanem v pohode...okrem systemovych zloziek...tam ma to bez hacku nepusti...
a to crackovanie...tam je to zlozitejsie...mas podpisane aplikacie a nepodpisane aplikacie...podpisane mozes nainstalovat v pohode...niektorym stacim len univerzalne seriove cislo a nepotrebuju crack...cracknute zase byvavaju vacsinou nepodpisane a na to potrebujes certifikat ktorym treba aplikaciu podpisat...ten uz sa ale v tejto dobe tak lahko ziskat neda...ak sa vobec este da...jednoduchdie je hacknut telefon, nainstalovat rompatcher a spustit installserver ktory ti dovoli instalovat aj nepodpisane aplikacie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Podla toho načo to potrebuješ, ak do terenu (tury, cyklo atd...) tak by som volil skor samotne gps (garmin).
+outdoorovy dizajn (vodeodolnost, nerobitnosť)
+vysoka vydrž bateriek, kľudne aj 25-30 hodin v kuse
- vyššia cena
btw dneska som zrovnaval htc s nokiu...htc ma odjebalo tym ze potrebujem funkcne pripojenie na net a ked som to zapol tak mi zahlasilo ze na mieste kde sa momentalne nachadzam sa to neda pouzit...zapal som nokiu a behom 10s ma navigovala...
neviem preco su vsetci (vcetne teba) tak zatazeni na android ked je to uplny ksunt...to ze sa ti nelubi wp7 to berem...je to novy system ktory este velku dieru do sveta nespravil ale casom ked mu vychytaju vsetky muchy tak si ho urcite radsej kupim ako nejaky android ktory mi nevyhovuje v nicom...vsetko mam aj na symbiane a ovela prehladnejsie...takze neviem co mas proti novemu symbianu...jediny ktory sa moc nepodaril bol 9.4..cize prva dotykova verzia kde neodhadli hw a ani sw nebol moc dobre odladeny...inak s tymto novym som absolutne spokojny...
Ja som s androidom veľmi spokojný, mám starší htc (desire) a pohode na ňom fachčí gps. Na tom istom mieste som signál našiel do 2-5 sekúnd aj so zafixovaním, na rozdiel od Nokie (C5). Osobne symbian nemám, ale čo som sa rozprával s ostatnými, tak sa zväčša sťažovali na dostupnosť aplikácií pre symbian. Pri androide s tým problém nie je. Čo nenájdem v zdarma v google play to sa dá pohode niekde nájsť na nete a nainštalovať manuálne aj bez rootu. Inak chcel by som sa zasa ja spýtať @kosmiklove ako je to u nokii s prístupom k všetkým dátam, lebo na mojom htc by som sa k dátam v telefóne bez nejakého managera nedostal. + či sa lahko krekujú aplikácie na symbian.
Mne nokia n8 tiez najde signal do par sekund...pri studenom starte je to samozrejme troska dlhsie...
Co sa tyka poctu aplikacii...neviem na zaklade coho sa to porovnava ale symbian je tu o hodne dlhsie ako android a je jasne ze v nokia store je menej aplikacii kedze ten prisiel az niekedy v dobe jak zacinali dotykove nokie...a navyse tam aj tak neni vsetko...tych aplikacii je niekolkonasobne viac len treba vediet kde ich hladat...ja osobne pouzivam este par aplikacii ktore som pouzival kedysi na nedotykovej n95 v casoch ked este nokia store nebol...tieto aplikacie tam doteraz niesu a v pohode mi vsetko funguje...na nedostatok aplikacii sa moze stazovat len ten co nokiu nikdy nemal alebo ju mal len chvilu...
K tym datam...nokia ma vstavaneho suboroveho managera takze ku vsetkemu sa dostanem v pohode...okrem systemovych zloziek...tam ma to bez hacku nepusti...
a to crackovanie...tam je to zlozitejsie...mas podpisane aplikacie a nepodpisane aplikacie...podpisane mozes nainstalovat v pohode...niektorym stacim len univerzalne seriove cislo a nepotrebuju crack...cracknute zase byvavaju vacsinou nepodpisane a na to potrebujes certifikat ktorym treba aplikaciu podpisat...ten uz sa ale v tejto dobe tak lahko ziskat neda...ak sa vobec este da...jednoduchdie je hacknut telefon, nainstalovat rompatcher a spustit installserver ktory ti dovoli instalovat aj nepodpisane aplikacie...