čiže, dnes je to 63 rokov od vypuknutia SNP, čo je podľa môjho názoru jedna z najväčších udalostí v našej modernej históríi. Čo si myslíte vy o povstaní? Ako nám pomohlo? Ukázali sme podľa vás odvahu a nezdolnosť? Píšte, čo chcete, len tu pls nezačite spi
Hm no nebyt SNP niesme tam kde sme ale mozno by sme boli inde.... neviem sice som SNP na dejaku preberal davno ale tak podla mna nebyt SNP tak sme madari alebo nieco take, pripadne by sme sa niekde ukryvali....
Akokoľvek bolo SNP rozporuplné, bolo to jediné otvorené a priame povstanie národa voči fašistickej diktatúre v Európe. Ukázali sme tým celému svetu, že sme statočný a nezlomný národ.
Takže keď nás Maďari obsadia a vy budete počuť v rádiu:"ZAčnite s evakuáciou" vezmete vidly, kropmáče, lopaty a vybijeme tie ich blbé hlavy.
Nebyť SNP + národného odboja nezaradíme sa medzi protifašistické štáty a vysoké povojnové sankcie by zasiahli aj nás, takže som vdačný že sa našlo pár odvážnych ludí ktorí sa nebáli postaviť proti presile
Spolčiť sa s Nemcami alebo s Rusmi? Nuž ťažko povedať, ktorá možnosť je horšia. Podľa mojej matky tá druhá a ja, keďže som nemala možnosť v tom období žiť, sa radšej nebudem vyjadrovať. Ale určite pozitívom povstania bolo, že aj Slováci, národ holubičí a prehnane skromný, sa raz dokázali postaviť, aby sa s nimi nezametalo, hoci to dopadlo ako to dopadlo...
par odvaznych ludi... vtipne. myslis tich 7tisic ozbrojenych povstalcov co sa vzdalo ked mali obsadit Bratislavu? alebo mas snad na mysli tych co sa vzdali v Nitre? alebo ten zvysok co nas svojou protipravnou hyper-aktivitou zatiahol medzi staty vychodneho bloku? hrdinovia ako svina...
Cts_w: Odboj bol domáci a zahraničný. Domáci bol KOMUNISTICKÝ a NEKOMUNISTICKÝ. Zahraničný bol v Paríži, Londýne a MOskve. Existovala exilová vláda na čele s Benešom. Za to, že sa do popredia pretlačili tie červené kurvy naozaj môžu iba oni. A čo sa týka 7000 ozbrojených povstalcom, tak bojovali proti OBROVSKEJ presile. Kamoš o tomto ma nepresvedčíš. Pre mňa to boli hrdnovia.
Ale vsetci: UVEDOMUJETE SI, ZE JEDINA KRAJINA Z TZV "VITAZNYCH KRAJIN" (co bojovali proti Nemecku) CESKOSLOVENSKO (ako jedine!!!) STRATILO VELKU CAST SVOJICH UZEMI (hoci vyhralo vojnu)...
Podkarpatska Rus patrila k Ceskoslovensku, to sa skladalo teoreticky z piatich krajin - Cechy, Morava, Sliezko (ktore spolocne tvorili Cesko) a Slovensko a Podkarpatska Rus... Vlastne sme boli sankcionovany, ako jedina z "vitaznych krajin" sme boli sankcionovani.
chlapci, co bojovali v SNP, boli najvacsi hrdinovia v dejinach slovenska. dnesni nackovia sa hraju na silakov, ale vo vojne by sa hned vzdali, o tom nepochybujem
Jaj keby tehdy vyhrali. Gustav Husak by ostal vo vazeni a alexander dubcek by bol prezidentom, nikdy by Slovensko nebol komunistycky stat lebo ani by nikdy nebolo Ceskoslovensko.
Asi si myslíš to povstanie bolo nanič. Ale 7000 slovenských povstalcov bolo vtedy na tak malí národ horda, a boli dosť statočný keď ich Fašisti potlačili až po dvoch mesiacoch. A keď sa dokázali udržať tak dlho tak to sú fakt frajeri. I keď toto povstanie bolo z veľkej časti neúspešné som rád že vypuklo, Lebo by som tu nebol. Keby som vtedy žil a vypuklo by SNP hneď by som bral do ruky flintu a idem strieľať jedného zasraného fašistu za druhým....
Strikero:
Musím s tebou súhlasiť.Hanba slovákom ktorý sa hrajú na nacistou, lebo majú v hlavách nasraté....
pre mňa su vsetci tí muži, čo tam bojovali hrdinovia, lebo sa nebáli postaviť proti fašizmu, nebali sa ochraňovať naše krásne SLovesko, a určite vedeli, že sa z boja nemusia vrátit... česť a sláva
maozaj je škoda, že sa im nepodarilo nastyolit demokraciu...ale čo je lepšie, fašizmus, alebo komunizmus?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Takže keď nás Maďari obsadia a vy budete počuť v rádiu:"ZAčnite s evakuáciou" vezmete vidly, kropmáče, lopaty a vybijeme tie ich blbé hlavy.
Ale vsetci: UVEDOMUJETE SI, ZE JEDINA KRAJINA Z TZV "VITAZNYCH KRAJIN" (co bojovali proti Nemecku) CESKOSLOVENSKO (ako jedine!!!) STRATILO VELKU CAST SVOJICH UZEMI (hoci vyhralo vojnu)...
Podkarpatska Rus patrila k Ceskoslovensku, to sa skladalo teoreticky z piatich krajin - Cechy, Morava, Sliezko (ktore spolocne tvorili Cesko) a Slovensko a Podkarpatska Rus... Vlastne sme boli sankcionovany, ako jedina z "vitaznych krajin" sme boli sankcionovani.
chlapci, co bojovali v SNP, boli najvacsi hrdinovia v dejinach slovenska. dnesni nackovia sa hraju na silakov, ale vo vojne by sa hned vzdali, o tom nepochybujem
Asi si myslíš to povstanie bolo nanič. Ale 7000 slovenských povstalcov bolo vtedy na tak malí národ horda, a boli dosť statočný keď ich Fašisti potlačili až po dvoch mesiacoch. A keď sa dokázali udržať tak dlho tak to sú fakt frajeri. I keď toto povstanie bolo z veľkej časti neúspešné som rád že vypuklo, Lebo by som tu nebol. Keby som vtedy žil a vypuklo by SNP hneď by som bral do ruky flintu a idem strieľať jedného zasraného fašistu za druhým....
Strikero:
Musím s tebou súhlasiť.Hanba slovákom ktorý sa hrajú na nacistou, lebo majú v hlavách nasraté....
pre mňa su vsetci tí muži, čo tam bojovali hrdinovia, lebo sa nebáli postaviť proti fašizmu, nebali sa ochraňovať naše krásne SLovesko, a určite vedeli, že sa z boja nemusia vrátit... česť a sláva
maozaj je škoda, že sa im nepodarilo nastyolit demokraciu...ale čo je lepšie, fašizmus, alebo komunizmus?