Ahojte, máme teraz v škole robiť SOČku (stredoškolská odborná činnosť), a rozmýšľam, že by som si vybral tému na spôsob: Demografický vývoj.... atď. Myslíte, že by to bola dobrá téma? (v budúcnosti by som chcel aj demografiu študovať). Vybrali by ste si c
téma znie zaujímavo a keď to chceš študovať i v budúcnosti, myslím, že to budeš mať len ako plus nevýhodu to má asi len tú, že keď sa povie demografia predstavím si kopu štatistiky, čo neviem či je úplne vhodné na hentaký druh práce, ale tak to už musieť vedieť ty čo za zázraky sa s tým chystáš porobiť
osobne by som si vybrala asi štúdiu regióna, v ktorom žijem...keby píšeš o celom slovensku, máš síce dostatok informácií, ale asi by ich bolo toľko, že by si ich musel zhrnúť len vo všeobecnosti. Menšie územie môžeš rozobrať viac do detailov a mohli by ti z toho vyjsť celkom zaujímavé výsledky
Pri demografii sa väčšinou robí komparácia menšej oblasti (napr. obec, okres) s krajom alebo celým Slovenskom.
Hlavne si musíš zvoliť konkrétnu oblasť, ktorej sa má danná práca týkať, či už demografickej statiky alebo dynamiky, akých procesov (sobášnosť, úmrtnosť, migrácia...) a akých štruktúr (národnostná, vzdelanostná a pod.).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
osobne by som si vybrala asi štúdiu regióna, v ktorom žijem...keby píšeš o celom slovensku, máš síce dostatok informácií, ale asi by ich bolo toľko, že by si ich musel zhrnúť len vo všeobecnosti. Menšie územie môžeš rozobrať viac do detailov a mohli by ti z toho vyjsť celkom zaujímavé výsledky
Hlavne si musíš zvoliť konkrétnu oblasť, ktorej sa má danná práca týkať, či už demografickej statiky alebo dynamiky, akých procesov (sobášnosť, úmrtnosť, migrácia...) a akých štruktúr (národnostná, vzdelanostná a pod.).