Je tu niekto kto sa zamysla nad studovanim Socialnej prace? alebo kto to studuje?je to dobre alebo skor zbytocnych 5rokov? poprosim len normalne reakcie
zbtočnosť..... ako sorry ale čo si myslíš, že čo budeš robiť po tom keď tú školu skončíš?? budeš robiť sicálnu pracovníčku a v tom lepšom prípade budeš dostávať aj 500 eur
@etelnair má tisíckrát väčšie uplatnenie, než sociológia.. okrem toho, nechápem čo je na tom, keď to niekoho baví také veci, proste je to úplne normálna práca, tak jak niekto robí ekonóma, účtovníka, murára, prekladateľa, tak niekto je sociálny pracovník.. a?
@etelnair ale dobrý sociológ je tak jeden z 200, ostatných 100 je na úrade práce, 70 robí niečo úplne iné a 29 je v nejakom výskumnom ústave a dáva razítka na papiere
kebyze sa chces zamestnat napr. v banke, tak tam ti socialnu pracu ako VS neuznaju... zbytocnych pat rokov. kebyze chces nieco lahke, tak chod na ekonomicku. potom sa mozes uchytit aj lepsie
no viem, ze teraz vela ludi to studuje alebo chce studovat... lepsie je ist robit na nejaky blby urad.... za 500€ mesacne, ako tu niektori spominaju ...no si myslim ze lepsie socialna praca a robit na urade, ked dnes clovek ktory ma len strednu a maturitu a ziadnu prax tak moze ist do riti ... tak radsej na blbom urade si sedkat a kaslat sa s papiermi .... vela ludi na to nadava, lebo sa im zda malo tych 400/500 € za to.. kazd yby chcel hold viac no ....
@eirea co znaci aj pracu na urade prace, kde chodia ludia ku ktorym sa ini nepriblizia ako hovori nie? ... ja viem trocha som to zovseobecnila... co podla teba robia ludia co vystudovali socialnu pracu? Viem, ze je toho viac ako som napisala ja ....
@matheusko preco blud? dlhsi komentar by sa nedal prosim ta? ak sa mylim tak ma vyved z omylu dakujem
@alysia ... pravdepodobnost ze clovek po studiu socialnej prace skonci ako administrativny pracovnik na urade je asi tak vysoka aku vahu ma odporucanie, ktore si nesie. A tak vacsina absolventov patri do skupiny nezamestnanych. A druha velka skupina robi co pride.
Rovnako nemam pocit, ze by ludia nadavali za 400/500 €. Na urade je tato platova trieda celkom bezna, hlavne u "ludi ktori si sedkaju a kaslu sa s papiermi". Mimo uradov je plno ludi co tolko nezarobia.
A tak jedine absolventi vytrcaju svojou predstavivostou ze po vystudovani budu zarabat horibilne vela.
Clovek ktory ma len strednu a maturitu, a ziadnu prax nemusi byt skrtnuty. Dokonca su jeho sance vyssie ako cloveka ktory ma socialnum pracu a titul Mgr. a ziadnu prax.
Este k tomu kaslaniu sa s papiermi na urade si treba precitat profil na niektorej z vysokych skol a nadobudnut predstavu o uplatneni. Ci uz s titulom Bc., Mgr.,PhD..
@matheusko dakujem za objasnenie ... Tak som si vedoma toho, ze ludi co studuju socialnu pracu je vela, ale tak ti sikovni ako hovoris podla odporuacni robia niekde ...
Niekto vyssie spomenul nieco v zmysle, ze 400€ je malo alebo tak, ze v lepsom pripade ten s VS-socialna praca bude zarabat 500€ a ako som si vsimla vela ludom na Birdzi sa to zda malo, teda je to malo, ked si clovek zoberie vsetky vydaje a podobne... , ale ja by som bola rada, kebyze zarabam aj to
Boze nechytaj ma za slovicka, viem ze ,,ludi ktori si sedkaju a kaslu sa s papiermi,, ze to nie je sranda riesit papiere a tak... len som to chcela odlahcit, niekedy j e lepsia manualna robota na stavbe ako takato s papiermi...
A hej robila som, tak viem, kolko ludia zarobia mimo uradov!
No tak nemyslim si ze ani absolventi, ale skor ti co len idu na skolu si myslia, ze budu zarabat potom tazke prachy, absolventom padne sanka dost casto, lebo nemaju prax a tak dale.. a preto ich nikam nezoberu skoro ...
Chces mi povedat, ze ja co mam len stredu a maturitu, tak nie som skrtnuta? No hej, na pracu v obchode alebo v zavode sa to da. Ak teda pridam aj jazyk ak nieco viem tak hej ... ale vyssie sance ako clovek s titulom Mgr- socialna praca?
Boze, nemyslela som to KASLANIE SA S PAPIERMI TAK to je nevyhoda tejto internetovej komunikacie, vsetko sa pochobi doslovne, lebo clovek nevidi ako sa tvari dotycny ... kazda praca ma svoje nevyhody a je v niecom tazka ... takze nepojdem si citat ziadne profily vysokych skol...
@alysia ... tym odporucanim som myslel nieco ine Robota na stavbe urcite nieje lepsia o tom by ti porozpravali ludia ktori si tak znicili, alebo si pravidelne nicia svoje zdravie a cakaju na to kedy budu moct do dochodku a ked uz v tom dochodku budu nebudu patrit k zachovalim dochodcom z uradov. Aj ked sa to nezda naozaj ma stredoskolak v dnesnej dobe pomaly vacsiu sancu na zamestnanie ako vysokoskolak so socialnymi, politickymi a ekonomickymi vedami.
"Ekonomicke vedy vobec nieje zbytocne studovat. Ekonomov bude treba vzdy a vsade." Blud-velbloud. Ver tomu ze uz dnes su viac skodna ako uzitok pre spolocnost
@matheusko Teba to bavi mat ludi za sprostych a nieco im stale vysvetlvoat? mam pocit, ze ma len chytas za slovicka a vo vsetkom oponujes just ... poviem tamto je zle poviem hento, tak sa ti ani to nepaci....
Pre kazdeho je proste ina robota... to som tym chcela povedat... ta praca na stavbe- niekomu to napriklad vyhovuje a bavi ho to.... sediet v kancelarii by ho zabilo, co zase nevylucuje, ze ked hot o bavi, ze by to nebolo tazke a namahave... vsetko ma svoje pre a proti ...
No tak a ty studujes ci robis? ... no stredoskolak, ak je sikovny tak sa uchyti to hej, ale musi proste nieco vediet, najlepsie je to pre tych co maju nejake remeslo a makaju na niecom co vedia no ... a to nie kazdy so strednou tak ma ...
@matheusko a este sa chcem opytat, co si chcel teda povedat tym aby som si precitala tie profily vysokych skol? ... lebo to, ze niekde napisu pekne rozpravky na strankach skoly, ze co by z teba ,,malo byt,, tak je to pekne, ak je to realita, a na skole sa to aj uci a nie su tam len kraviny popisane aby dobre zneli ...
Ja robim. To co pisu vysoke skoly by malo vychadzat z » www.istp.sk/... teda malo by to odrazat skutocnost, ak tam maju kraviny tak s tym nic nenarobim.
sociálna práca - zbytočných 5 rokov.... toľko ich poznám, čo sú nezamestnaní... a každý človek v strednom roku, čo chce mať titul, tak si robí sociálnu prácu.... NIE! verím tomu, že máš na viac... !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
súhlasím!
To už je fakt také že je milión sociálnych pracovníkov, len aby mali titul, nechápem ako to môžu dovoliť.
Rovnako je na tom celé naše školstvo.
@matheusko preco blud? dlhsi komentar by sa nedal prosim ta? ak sa mylim tak ma vyved z omylu dakujem
Rovnako nemam pocit, ze by ludia nadavali za 400/500 €. Na urade je tato platova trieda celkom bezna, hlavne u "ludi ktori si sedkaju a kaslu sa s papiermi". Mimo uradov je plno ludi co tolko nezarobia.
A tak jedine absolventi vytrcaju svojou predstavivostou ze po vystudovani budu zarabat horibilne vela.
Clovek ktory ma len strednu a maturitu, a ziadnu prax nemusi byt skrtnuty. Dokonca su jeho sance vyssie ako cloveka ktory ma socialnum pracu a titul Mgr. a ziadnu prax.
Este k tomu kaslaniu sa s papiermi na urade si treba precitat profil na niektorej z vysokych skol a nadobudnut predstavu o uplatneni. Ci uz s titulom Bc., Mgr.,PhD..
Niekto vyssie spomenul nieco v zmysle, ze 400€ je malo alebo tak, ze v lepsom pripade ten s VS-socialna praca bude zarabat 500€ a ako som si vsimla vela ludom na Birdzi sa to zda malo, teda je to malo, ked si clovek zoberie vsetky vydaje a podobne... , ale ja by som bola rada, kebyze zarabam aj to
Boze nechytaj ma za slovicka, viem ze ,,ludi ktori si sedkaju a kaslu sa s papiermi,, ze to nie je sranda riesit papiere a tak... len som to chcela odlahcit, niekedy j e lepsia manualna robota na stavbe ako takato s papiermi...
A hej robila som, tak viem, kolko ludia zarobia mimo uradov!
No tak nemyslim si ze ani absolventi, ale skor ti co len idu na skolu si myslia, ze budu zarabat potom tazke prachy, absolventom padne sanka dost casto, lebo nemaju prax a tak dale.. a preto ich nikam nezoberu skoro ...
Chces mi povedat, ze ja co mam len stredu a maturitu, tak nie som skrtnuta? No hej, na pracu v obchode alebo v zavode sa to da. Ak teda pridam aj jazyk ak nieco viem tak hej ... ale vyssie sance ako clovek s titulom Mgr- socialna praca?
Boze, nemyslela som to KASLANIE SA S PAPIERMI TAK to je nevyhoda tejto internetovej komunikacie, vsetko sa pochobi doslovne, lebo clovek nevidi ako sa tvari dotycny ... kazda praca ma svoje nevyhody a je v niecom tazka ... takze nepojdem si citat ziadne profily vysokych skol...
Ekonomicke vedy vobec nieje zbytocne studovat. Ekonomov bude treba vzdy a vsade.
Ale beriem nazor, ze niektore odbory na Ekonomickej skole su na nic. Treba si vediet vybrat, zalezi na tom co z ekonomie studujes.
Ja studujem bankovnictvo a financie v Prahe a zeby to bolo lahke nemozem povedat ani keby som mala 3 promile v sebe.
@muffinuska1
"Ekonomicke vedy vobec nieje zbytocne studovat. Ekonomov bude treba vzdy a vsade." Blud-velbloud. Ver tomu ze uz dnes su viac skodna ako uzitok pre spolocnost
Pre kazdeho je proste ina robota... to som tym chcela povedat... ta praca na stavbe- niekomu to napriklad vyhovuje a bavi ho to.... sediet v kancelarii by ho zabilo, co zase nevylucuje, ze ked hot o bavi, ze by to nebolo tazke a namahave... vsetko ma svoje pre a proti ...
No tak a ty studujes ci robis? ... no stredoskolak, ak je sikovny tak sa uchyti to hej, ale musi proste nieco vediet, najlepsie je to pre tych co maju nejake remeslo a makaju na niecom co vedia no ... a to nie kazdy so strednou tak ma ...