To mne je u prdele či je či nie...mám intoleranciu na laktozu ...a cvičiť bez stravy nemá zmysel...všetko mám sójové ...proťák atd...ale na chuť sójového mlieka som si zvykal dosť dlho ak sa to vôbec dá nazvať chuťou
"Pravda je však taká, že sója spôsobuje podľa najnovších vedeckých štúdií (klik pre PDF) podvýživenosť..." Ako by mohla? Keby strava nebola zložená z ničoho iného ako sóje tak možno áno, ale to je aj pri hocijakom inom jedle.
A to že napríklad tofu zaradili ako nevhodný produkt a sójovú omáčku ako vhodný ma úplne domiatlo. Nechce sa mi nad tým teraz sedieť, ale isto by som radila popozerať čo najviac článkov. Myslím, že neprehnané množstvo neublíži o nič viac ako iné jedlá, aj keby to bola pravda.
@candy36 určite nemienim strácať čas človekom tvojho rangu, no ak by si si pozrela napríklad zdroje, z ktorých henten text vychádza, tak by si zistila, že tie štúdie, na ktoré sa odvoláva, sú z rokov 1950-2000; priemer odhadujem tak na 1980.
ozaj dobre že to tu je založené!!!! by som zabudla že som si chcela dať soju do vody nech môžem zajtra robiť tofu, soj. mlieko a tu okaru či kereho boha sa to vola proste zbytek
ak sa sojou nenapachavaš každý deň tak pochybujem...
už len vo vzduchu kt. bežne v meste dýchaš máš kopec kktín a prestaneš dýchať?
(a teraz pridu mudre reakcie akos a to neda porovnavať so smogom v presne vykalkulovaných hodnotách
Tak si to ujasnime a zjednodušme, sója môže byť fermentovaná alebo nie. Tá nefermentovaná áno, je škodlivá a toxická, ale fetmentovaná, ako napr. natto, tempeh, ktorú žerú tí Japonci je v pohode a dokonca môže byť aj zdravá. Niekoľko článkov vedeckých či nevedeckých som si naštudovala a približne v tomto sa zhodovali.
@alpynus a ja s tebou úplne vôbec nemienim strácať ča, čiže si len pozri viac podobných článkov, všetky tvrdia približne to isté, a už na mňa prosím nereaguj, pretože už iba samotná prítomnosť takýchto zaslepenych kokotov tu na birdzi mi zdvíha krvný tlak
@candy36 ale on ti nič netlačí do hlavy, akurát na teba normálne zareagoval celkom relevantnou vecou. nie, že by som ti chcela kecať do života, ale cholerický človek s uzavretou mysľou voči názorom druhým (a ich argumentácii) asi nemá veľa kamarátov v živote, že?
máš 15, nie? to je dosť vhodný vek na to kamarátov mať
@candy36 poznám sa s ním osobne, nemusím si čítať jeho blogy.
1. čo ti dáva tú "moc" na roztrieďovanie, ktoré názory sú mimo reality a ktoré nie? čo ak je to tvoje mimo? alebo moje? alebo niekoho iného?
2. aj keby bol mimo reality, prečo by jeho názory mali z neho robiť kokota? zjedol ti tvoje nenarodené deti a smial sa pri tom? alebo ťa od rána do rána búcha lyžičkou po hlave? okradol ťa o milióny? alebo kohokoľvek iného? máš pocit, že jeho názory robia z jeho charakteru kokota? ja si myslím ,že z neho robia iba človeka s inými názormi než máš ty a bližšie kokotnému správaniu si tu ty
@grietusha nebudem sa s tebou hádať nebaví ma to. Zastávaj si ho koľko chceš mne je to úplne jedno a vlastne celá táto debata bola len strata času, čau
A k otázke čo z neho robí kokota, pre mňa je kokot každý čo je niečím tak posadnutý ako on tými svojimi vegánskymi kravinami. Možno v reálnom živote je iný, to nemôžem ani nechcem posudzovať
@nowic ale však ja s ním tiež v mnohom (priam vo väčšine nesúhlasím) ale decká, ktorým ešte tečie mlieko po brade ma fakt fascinujú, keď sa takto rozkrikujú.
@johnysheek učím decká staré, jak je ona, predstava, že by na mňa takto reagovali, keby som im niečo povedala/vytkla, mi robí dosť zle.
@candy36 podla mna keca o teme o ktorej vie kecat. ja by som sa k tomuto napriklad nevyjadrovala lebo o tychto veciach neviem ani h. ale on ked vie nech sa vyjadruje. ved sama si z toho potom mozes utvorit vlastny nazor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
A to že napríklad tofu zaradili ako nevhodný produkt a sójovú omáčku ako vhodný ma úplne domiatlo. Nechce sa mi nad tým teraz sedieť, ale isto by som radila popozerať čo najviac článkov. Myslím, že neprehnané množstvo neublíži o nič viac ako iné jedlá, aj keby to bola pravda.
No a čo, aj ja ju mám rada, dokonca sojove mlieko mi chutí tak 10x viac než normálne, ale to neznamená že to nie je karcinogénny hnus!
ak sa sojou nenapachavaš každý deň tak pochybujem...
už len vo vzduchu kt. bežne v meste dýchaš máš kopec kktín a prestaneš dýchať?
(a teraz pridu mudre reakcie akos a to neda porovnavať so smogom v presne vykalkulovaných hodnotách
máš 15, nie? to je dosť vhodný vek na to kamarátov mať
1. čo ti dáva tú "moc" na roztrieďovanie, ktoré názory sú mimo reality a ktoré nie? čo ak je to tvoje mimo? alebo moje? alebo niekoho iného?
2. aj keby bol mimo reality, prečo by jeho názory mali z neho robiť kokota? zjedol ti tvoje nenarodené deti a smial sa pri tom? alebo ťa od rána do rána búcha lyžičkou po hlave? okradol ťa o milióny? alebo kohokoľvek iného? máš pocit, že jeho názory robia z jeho charakteru kokota? ja si myslím ,že z neho robia iba človeka s inými názormi než máš ty a bližšie kokotnému správaniu si tu ty
A k otázke čo z neho robí kokota, pre mňa je kokot každý čo je niečím tak posadnutý ako on tými svojimi vegánskymi kravinami. Možno v reálnom živote je iný, to nemôžem ani nechcem posudzovať
@johnysheek učím decká staré, jak je ona, predstava, že by na mňa takto reagovali, keby som im niečo povedala/vytkla, mi robí dosť zle.