Do zajtra mám odovzdať tému o ktorej bude moja ročníková práca a ešte vôbec neviem o čom budem robiť.
Chcel by som vás poprosiť o dáke nápady.
Odbor: PC siete.
Chcel by som radšej dáku prácu zameranú na software nakoľko by ma to vyšlo lacnejšie ako dáky f
Nemá to byť ohľadom programovania.
Skôr ako keby teoretický opis niečoho + praktická ukážka v praxi.
Mám čas do apríla ale zajtra musím záväzne nahlásiť tému.
Učiteľ mi navrhol opis a praktické využitie aplikácie: Virtual Box.
Iný spolužiak robí praktickú ročníkovú prácu a bude robiť sieť medzi 2 PC.
Pred rokom robili server na Hru.
Niektorý robili opis RAM-ky a všetky druhy a podobne.
Ja som chcel robiť procesory alebo grafické karty ale zakázali tak mám si buď nájsť niečo sám čo budem môcť na maturitách robiť OBHAJOBU.
Alebo ten Virtual Box.
Virtualbox je dobra aplikacia ale so sietou to nema vela spolocneho. Tam skor mozes opisat na akom principe funguje virtualizacia OS. Na co to je dobre asi kazdy vie
Co sa tyka siete vo virtualboxe mas akurat rozne typy ako prepojit HW NIC na jednotlive virtualne masiny.
Tam bud budes opisovat co sa v tom da robit a spravis nejaky navod alebo nemas o com pisat. Druha moznost ako som uz spominal je opisat architekturu.
Ja mam za sebou elektrotechnicku skolu a robil som zosilnovac ale to asi nebude tvoj pripad.
Ale ak chces peknu sietarsku temu (a bavia ta siete) a chces len teoreticku pracu tak ti dam jeden tip.
Porovnanie a features dynamickych smerovacich protokolov. Tam budes mat o com pisat aj na 100 stran
Pekne rozoberies distance vektor a link state protokoly, teda konkretne mozes RIP, zastarale IGRP, jeho vylepsenu verziu EIGRP, OSPF a ak by si mal este malo (co pochybujem) tak mozes skusit IS-IS a exterior gateway protokol BGP.
Kazdy ma verziu pre ipv4 a ipv6. Takze pisania a pisania
A ak mas pristup k cisco masinkam tak je to aj prakticky zaujimave
Tak zosilnovace uz robil kazdy tak sa tomu brania ale myslim ze prakticka uloha je lepsia ako teoreticka.
Sice toto co som ti navrhol mozes skusat aj prakticky.
Ja napriklad som si nakupil domov cisco masinky ale pokial nechces investovat tak existuje emulator cisca, vola sa GNS3. Je lepsi ako packet tracer pretoze emuluje nie simuluje a teda mas pred sebou plnu funkcnost IOSu, ktory do neho das. Som zabudol spomenut ze gns musis dat realny ios ale to v pohode stiahnes navyse gns mozes pripojit do realnej siete, ako keby si fyzicky mal tie routre. Ale gns emuluje len routre, switche maju len velmi obmedzenu podporu. Nejdem vysvetlovat preco. Ale to by nevadilo kedze dyn smerovacie protokoly su o routroch
Ak si mal na skole cisco kurz tak zaklady mas zo semestra ccna2. Ale ak chces napisat slusnu pracu tak urcite si nastuduj tie protokoly na ccnp urovni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Druhá otázka je koľko asi by ti to malo zabrať. Máš na to mesiac, rok, dva roky...?
Skôr ako keby teoretický opis niečoho + praktická ukážka v praxi.
Mám čas do apríla ale zajtra musím záväzne nahlásiť tému.
Učiteľ mi navrhol opis a praktické využitie aplikácie: Virtual Box.
Iný spolužiak robí praktickú ročníkovú prácu a bude robiť sieť medzi 2 PC.
Pred rokom robili server na Hru.
Niektorý robili opis RAM-ky a všetky druhy a podobne.
Ja som chcel robiť procesory alebo grafické karty ale zakázali tak mám si buď nájsť niečo sám čo budem môcť na maturitách robiť OBHAJOBU.
Alebo ten Virtual Box.
Co sa tyka siete vo virtualboxe mas akurat rozne typy ako prepojit HW NIC na jednotlive virtualne masiny.
Tam bud budes opisovat co sa v tom da robit a spravis nejaky navod alebo nemas o com pisat. Druha moznost ako som uz spominal je opisat architekturu.
Ja mam za sebou elektrotechnicku skolu a robil som zosilnovac ale to asi nebude tvoj pripad.
Ale ak chces peknu sietarsku temu (a bavia ta siete) a chces len teoreticku pracu tak ti dam jeden tip.
Porovnanie a features dynamickych smerovacich protokolov. Tam budes mat o com pisat aj na 100 stran
Pekne rozoberies distance vektor a link state protokoly, teda konkretne mozes RIP, zastarale IGRP, jeho vylepsenu verziu EIGRP, OSPF a ak by si mal este malo (co pochybujem) tak mozes skusit IS-IS a exterior gateway protokol BGP.
Kazdy ma verziu pre ipv4 a ipv6. Takze pisania a pisania
A ak mas pristup k cisco masinkam tak je to aj prakticky zaujimave
No zdá sa mi to zaujímavé, trochu pozriem po nete jak to vyzerá s náročnosťou takejto práce a uvidím.
Ono naša škola je retardovaná my môžeme robiť takmer všetko hlavne že to bude niečo s PC.
Zosilnovače a subwoofery nám ale zakázali.
Sice toto co som ti navrhol mozes skusat aj prakticky.
Ja napriklad som si nakupil domov cisco masinky ale pokial nechces investovat tak existuje emulator cisca, vola sa GNS3. Je lepsi ako packet tracer pretoze emuluje nie simuluje a teda mas pred sebou plnu funkcnost IOSu, ktory do neho das. Som zabudol spomenut ze gns musis dat realny ios ale to v pohode stiahnes navyse gns mozes pripojit do realnej siete, ako keby si fyzicky mal tie routre. Ale gns emuluje len routre, switche maju len velmi obmedzenu podporu. Nejdem vysvetlovat preco. Ale to by nevadilo kedze dyn smerovacie protokoly su o routroch
Ak si mal na skole cisco kurz tak zaklady mas zo semestra ccna2. Ale ak chces napisat slusnu pracu tak urcite si nastuduj tie protokoly na ccnp urovni