chcela by som sa Vás spýtať,či náhodou nepoznáte nejakú skvelú knihu ( zrozumiteľnú ) ,z ktorej sa dá učiť španielčina .lebo ju mám na výške a som úplny začiatočníkov,neviem z nej ani slovo a chcem jju študovať -preto by som bola veľmi rada,
no ako sa to vezme,ani nie pre samoukov ,ale ja len nechcem vyzerať až tak veľmi sprosto tam ,ked nebudem vedieť ani slovo ,.čiže ale asi toto ...vyhráva ..
máte ešte nejaké iné tipy ?
ide tam teda všetko krok po kroku jednoducho vysvetlené ??
ide to od začiatku, no nie veľmi pomaly, máš k tomu CD takže budeš vedieť aj vyslovovať a mňa tá kniha hlavne zaujala skvelým spracovaním.. vždy slovná zásoba, niečo na čítanie, pochopiteľne vysvetlená gramatika a na konci každej lekcie cvičenia, preklad do a zo španielčiny..
každopádne, nájdi si ju v kníhkupectve a nazri dnu, tak skôr uvidíš či je to to, čo si predstavuješ
btw ak by si aj našiel ešte inú super knihu, rada sa o nej dozviem
Španielčina od Lenghardtovej sú to v podstate dve knihy v jednom (každá z jednej strany) a je tam vysvetlené všetko postupne s veľa cvičeniami + slovná zásoba, texty na preklad a podobne asi najlepšia kniha akú som mala v rukách, určite odporúčam
Ja mám doma španielsky aj anglický hovorník od lingei, po troch rokoch som pochopila, že sa z cvičení nič nenaučím Je to možno pre trochu pokročilejších, ale keď zvládneš aspoň jeden prítomný a dva minulé časy tak sa to v pohode dá, navyše je vzadu vysvetlená všetka gramatika, jasne a stručne, všetko s príkladmi takže sa to dá veľmi ľahko pochopiť. Vyhľadáš si napr. sloveso mať a máš tam kopu viet s tým slovesom, v rôznych časoch a spôsoboch, dokonca nejaké tie idiómy a frezeologizmy. Výhoda je že sa vyhneš doslovnému zlému prekladu .. Mne sa to dosť zišlo, fajn vecička, tak som si neskôr kúpila aj anglický
@natuska6262 áno, podľa mňa je oveľa ľahší ako anglina,hlavne čo sa týka fonetiky, z gramatického hľadiska má veľmi podobné časy, napr. predprítomné, minulé čo sa udiali ešte pred nejakým iným minulým, minulé čo majú zásah do prítomnosti a milión ďalších, ak si to pochopila v angline tu nebudeš mať problém, jediné čo spôsobuje komplikácie je subjuntivo - spojovací spôsob, niečo čo slovenčina ani ang. nepozná... Ja som sa síce na základke ang učila, ale pochopila som jej až potom čo som sa naučila po španielsky, dá sa povedať že mi to veľmi pomohlo.. a niektoré slová majú podobný základ z latinčiny, čiže niekedy aj keď vidím anglické slovíčko prvýkrát, viem preložiť čo znamená...Ak by si niekedy niečo potrebovala kľudne napíš
@barbora303 nebudem to naraz brať ,ale už som si kupila tu knihu ...Ulašina som si kúpila,je dobrá,naoizaj,chválim,ale zistujem,že španielčina je dosť ťažký jazyk poi gramatickej stránke -ťažší ako anglický prirovnaVAM Ju k nemčine ..a to som len na začiatku wwwrrr ..
ako foneticky je istotne lahšia,ale ..aj tak .....gramatika je brutus --a najma to vylkanie / tykanie ..a členy ... sklamalo ma to dosť ,neviem akým sposobom sa to mam ucit ..a najma sama
@natuska6262 tak vykanie sa nedá nabifľovať to musí ísť s praxou, inak sa to nedá.. no a členy by som povedala že sú asi rovnako náročné ako v angline, možno trochu ľahšie... je tam dosť výnimiek, ale tie sú vlastne všade..hlavne nestresuj toto je ešte v pohode..keď začneš s časovaním slovies tak to bude horšie, nechcem ťa strašiť ale tiež je tam dosť výnimiek... Poradiť ti môžem len aby si pozerala špa. filmy, počúvala hudbu so slovami aspoň sa ti to trochu dostane do uší a pôjde to. Španina je považovaná za jeden z najľahších jazykov sveta a to som si nevymyslela ja, ale je potvrdené odborníkmi, tak sa neboj, ono to pôjde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
máte ešte nejaké iné tipy ?
ide tam teda všetko krok po kroku jednoducho vysvetlené ??
každopádne, nájdi si ju v kníhkupectve a nazri dnu, tak skôr uvidíš či je to to, čo si predstavuješ
btw ak by si aj našiel ešte inú super knihu, rada sa o nej dozviem
dakujem
s CD sa to všetko rieši ?bez toho to nepôjde ?
@klaudiqa9
Španielčina od Lenghardtovej sú to v podstate dve knihy v jednom (každá z jednej strany) a je tam vysvetlené všetko postupne s veľa cvičeniami + slovná zásoba, texty na preklad a podobne asi najlepšia kniha akú som mala v rukách, určite odporúčam
ako foneticky je istotne lahšia,ale ..aj tak .....gramatika je brutus --a najma to vylkanie / tykanie ..a členy ... sklamalo ma to dosť ,neviem akým sposobom sa to mam ucit ..a najma sama